Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 29 December 2011 - 11:04 AM
Публикувано: 29 December 2011 - 05:37 PM
Dino+Neron=RealLove, в 29 December 2011 - 10:00 AM, написа:
Дизел, в 28 December 2011 - 09:25 PM, написа:
Лека вечер и весели празници на всички!!
Само с добри чувства... в спора се ражда истината...
Явно си далече от истината! Но пък си и доста самоуверен ... уви, без никакво покритие - хем не си стъпвал (почти) в зоомагазини, хем си на 100% сигурен в някакви си нечии твърдения! Ти не зная какво купуваш и дали забелязваш как са запечатени чувалите и че няма как да бъдат пълнени тук и там, нито пък ме вълнува какви са ти интимните отношения с ветеринаря ти, аз просто споменах какво съм намерил в търговската мрежа и след като се поинтересувах (за разлика от теб), разбрах, че вносителят им е не твоя вет, а пловдивска фирма с няколко дистрибутора! И не рекламирам по никой начин Вет сервиз, те са си търговци, на които случайно попаднах! А за цената 90 лева пак си "гледал и не вярвал на ушите си" - такава се получава цената без отстъпките в туските зоомагазини ... и ако не си чак толкова задръстен колкото се мъчиш да убедиш всички ни, може би ще си наясно, че голяма част от производителите имат експортна цена съвсем различна от тази на вътрешния пазар и че цената се диктува от пазара и в случая местната цена тук е значително по-ниска от тази в Турция - ПРОВЕРИХ! Там редовната цена е около 57-59 лева (по курса на лирата е сметнато - за да не си помислиш че там търгуват в левове!!!), а в някои магазини различната модификация Adult, Energy или Junior (не съм сигурен - ползвай и ти този израз от време на време!!!) достига и до 75-90 лева! То и забразилската Equilibrio Puppy LargeBreed 15кг един "сигурен" умник като тебтвърдеше и се кълнеше (ровнал в няколко сайта на зоомагазини с продажбионлайн), че няма как да я намериш по-евтина от 96 лева чувала, а се оказа че насъщото място, от където си купих Шампиона (да не го повтарям, щото ще тизатвърдя заблудата че го рекламирам), го продават за 90 лева чувала! И за да тиразсея съмненията за реклама на това или онова, в същият град (пак няма да госпомена) в един от складовете за търговия на едро с такива храни си купихсъщият чувал EquilibrioPuppy Large Breed 15кг с промоция още 2 кг в отделна малкаразфасовка общо за 75 лева!!! Не си в час „приятелю”, поинтересувай се малкоповечко преди да пишеш в стил „бит и е*ан не си признават”! Щом ти се дават повечепари, давай си, твое си право, аз просто споделих впечатленията си от покупкатаси за да бъда полезен на някого ако мога – ти започна с критиките в стил „щомаз не мога, значи е невъзможно”! Весел и усмихнат ден от мен! Аз спирам спора,независимо от реакцията ти – единственият ми мотив беше да съм полезен нанякои, които обичат истински като мен любимците си!
Цитат
Много жалостиво... и сега най-вероятно очакваш хората да ти пишат на лично, че искат от прехвалената ултра яка храна на ултра ниски цени ..., ние всички ядем доматите с колците...!
Кфо намерил, как намерил... боли ме шмайзера! Недей да обясняваш колко си обичаш любимците, щото сигурно стоят на 1 метър синджир и се разхождат веднъж в седмицата, ако собственика им е на кеф или не е зает да им търси ултра мега яка и евтина храна, защото ги обича... И това, ако не е любов!

Няям намерение да отварям очите на заблудените..., човек като си е кон с капаци... си е кон с капаци и не мога да помогна на целия свят..., а и не ми се ще, ще разваля баланса на природата!
Мен лично цена от 44 лева за 15 кг ме устройва и не ми се ще да изпадам в размисли и страсти и да се натоварвам излишно... и защо ... за да има на другия край на града и да изхабя бензин за 10 лева, обаче да дам вместо 44 лева... 43.50 .. и вместо да пълня гушата на турците за храната... ще напълня гушата на еврейте и петролните босове... Ми няма нужда... просто се обаждам и казвам така и така 1 чувал храна от турската ще може ли да ми донесеш... казва да.. идва до нас.. носи ми я човека и му броя 44 левчета! Като допълнение с това ми носи и 2 кашона кокали с общо тегло около 15-тина килограма за които изобщо не ми иска стотинка... ии нека ми е зле и аз да съм прецакан ..., а пък ти продължавай да си мислиш, че купуваш най-качественото и евтиното възможно на този пазар, и от цял форум с хора и цяла държава с балами, само ти си намерил топлата вода, ето това вече е НАИВНО!Аз същевременно продължавам да си твърдя, че в Пловдив няма кой да вземе храна Шампион на цена по-ниска от 44 лева агнешко с ориз 15 кг..А и дори да има, за 1-2 лева няма да си мръдна пръста от вкъщи, освен, ако не е на максимум 20 метра от вкъщи... Ти обикаляй цял град да намериш 20 стинки по евтино, пък тогава бий пак път към село... и сигурно, ако смяташ тези разходи, този шампион ще ти излезне по скъп от Orijen, айде весели празници и си обичай домашните любимци повече, че явно не е достатъчно!

Публикувано: 05 January 2012 - 12:11 PM
Дизел, в 28 December 2011 - 03:22 PM, написа:
Dino+Neron=RealLove, в 18 December 2011 - 02:48 PM, написа:
vlado zoo, в 16 December 2011 - 10:34 PM, написа:
Dino+Neron=RealLove, в 16 December 2011 - 02:24 PM, написа:
Хвала! Колко компетентност, колко сметки....
Да ти е живо и здраво хайванчето! Предполагам с втория си пост ще оставиш и телефонче за доставка.
За съжаление ще те разочаровам, защото не съм обвързан с никой от вносителите или търговците, както доста от прехвалващите тази или онази марка! Просто съвсем случайно попаднах в една амбулатория с ротчо и той си заби муцуната именно в чувалчето champion, което там търгуваха по 2,70 лв за кило! Ако не си много мързелив, може да ровнеш в нет-а и да намериш "Вет Сервиз" мисля беше в Плевен и да си се разбираш с тях как да ти изпратят 15-илограмовото чувалче, струващо 40 лв. А, забравих, те също не са вносители а търговци, тъй че в тези 40 лева гаранция си има едни 25-30% търговска надценка ... бъди сигурен!
Аз пък искам да ти кажа, че или това което купуваш не е това което купувам аз... или просто ти продават сметеното от земята на тая цена... Щото ветеринаря ми не е случаен... , а е близък приятел без задни мисли и идей да прави империя и богатства на мой гръб... и се познаваме повече от 12 години ... В момента я взимам 15 кг на 44 лева за големи кучета... като на кучето ми никога не се е давало витамини и подобни.. единствено до 3-тия месец давах калций и то не за друго ами защото е зимно куче... родено януари с цел презастраховане... от тогава на сам ... е с тези гранули и ела да го видиш кучето ... стойка... лапи... изпражнения.. кондиция.. енергия...
НЕ искам никой да убеждавам в думите си .., нито в действията си ..., нито искам да кажа, че яко се цакате като давате по 100-150 лева за чувал храна 15 кг...!
Нито кучето има пърхут, както някой хора се оплакват от еукануби и пурини разни ... не ме разбирайте погрешно... и аз бях скиптично настроен към всичко турско..., ама си казах... ветеринаря ги е изследвал тия храни ... и е близък, няма да ме преебе... ще пробвам с 1 чувал .., ако не ми хареса ще му кажа друга да ми носи ..., е да ама сега е супер и плащам 1/3 от това което плащат масово хората за качествена храна с марка :Д
Има и друг вариант... да ти продават някаква храна бракувана... или с изтекъл срок на годност.. знам ли ..
има ли такива дето дават 150лв за чувал храна

Публикувано: 05 January 2012 - 02:20 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 08:53 PM
http://www.zoozona.n...25/id/1453.html
Цена 135 лева за 13,5 кг..., не за 15... и като сметнем, че от сайта хората казват, че цените са по-ниски от тези в зоомагазините... е най-вероятно цената на тази храна 13.5 кг е 150+ в зоомагазина..
Ами... тази? http://www.zoozona.n...272/id/542.html
в сайта за 126 лева за 15 кг.. в зоомагазина най-вероятно 150+ ... И отново, не това не е лечебна храна

При Акана пак стоят така нещата... 122 лева, 13.5 кг ...
И прехвалената про план с която всеки кучкар си храни малкото кученце с нея... 14 кг 108 лева.. http://www.zoozona.n...270/id/123.html
Аз винаги съм се чудел, как до преди да се създадът мега мощните формули за ултра яката храна... са се развивали и са се правили същите кучета..? Риторичен въпрос разбира се.., нямам намерение да изпадам в размисли и страсти..

Не, че някой го интересува да вметна, че с турския Шампион кучето ми е 55 сантиметра високо (горната граница за женски кучета) и 20+ килограма отново почти горната граница за килограми.. (не, че съм на мнение, че храната е основния ФАКТОР, но по вашата логика...)
@Даниди, нямаш си дори на представа колко много лайк-кучкари дават всеки месец по 100-150 лева за храна само, и аз не вярвах, ама като питам масово с какво хранят...
Публикувано: 05 January 2012 - 09:01 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 09:07 PM
А, защо спираш Хилс-а и продължаваш с Орижен?
Сърдината е риба около 12 сантиментра дълга.. и сурова не бих дал, но предполагам, че след като е минала термична обработка костиците които са останали са меки или са се разложили, тоест няма притеснения, но, ако те е страх " Цаца " е твоята риба!

Публикувано: 05 January 2012 - 09:13 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 09:20 PM
Оффф, дано не и стане нещо....Много зле и аз, ама пък уж ги чистих тези риби.
Др. път ще и купя нещо друго. Не и давам никакви кокали, а само месото! Кокалите са нискохранителни, до колкото знам и ако искам да и давам нещо кокалесто,ама по-доро развъждачи ми предложиха да си вземам гръбнаци от животни -били много хранителни, заради костния мозък,а пък в месърниците ги подаряват тези неща като отпадъци-глави, шийки, грубнаци, фенери, крака...
Публикувано: 05 January 2012 - 09:24 PM
Аз на моята и давам пилешко, риба и ориз основно, но гранулите ни са 20-22% протеин.. Орижена е 40%+, и се препоръчва основно за АКТИВНИ кучета.., тоест ако не бягате по 5 км на ден и не дърпате шейна... мисля, че е излишно, да не говорим изобщо, че подобни силови упражнения не са добре дошли за подрастващи кучета каквото е твоето до колкото разбрах няма година...
Публикувано: 05 January 2012 - 09:35 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 09:44 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 10:06 PM
Ако си доволна от Хилс, не сменяй на Орижен..., не е добре периодична смяна на гранули..В момента както правиш е най-добре...
А иначе и аз съм на мнение, че от много четене глава боли и в крайна сметка винаги има 2 мнения и трябва да избереш едно от 2-те...
Било то за храна, било то за обезпаразитяване, било то за даване на кокали на кучето... навсякъде ще видиш 2 мнения..
Някой хора се оплакват от пърхут от този Орижен.., може да вземеш 3-4 килограма да провериш, амааа според мен няма смисъл, а и както казах по-горе не е удачно периодична смяна на храната на малки кучета..
Публикувано: 05 January 2012 - 10:13 PM
Дизел, в 05 January 2012 - 07:24 PM, написа:
Дай Боже на всяко куче такова качествено хранене. Даването на ориз намаля общия процент приет протеин, така че няма страшно. Орижен Puppy Large Breed е наистина чудесен избор. Разликата ще я видите след няма и 20 дни. Възможно е отначало кучето да получи леко разтройство, но организма ще се адаптира. Качеството на козината се подобрява драматично. Говоря от личен опит. Хранила съм месеци наред с Хилс, даже отгледах цяло кучило с Хилс, но ми се струва че храната е прекалено комерсиализирана, в съставките й има доста царевица (grains) и ми се струва, че цената й би трябвало да е по-ниска. Ако се притеснявате от високия процент протеин в Ориджин, в случай че кучето не е достатъчно активно, може да пробвате Акана. Аз лично мисля да пробвам Taste of the wild, даже ако някой има отзиви от тази храна, ще съм много благодарна - форма на гранулата, цвят, мирис, дори снимка на гранулата..
Публикувано: 05 January 2012 - 10:59 PM
Vesela_5, в 05 January 2012 - 10:13 PM, написа:
Дай Боже на всяко куче такова качествено хранене. Даването на ориз намаля общия процент приет протеин, така че няма страшно. Орижен Puppy Large Breed е наистина чудесен избор. Разликата ще я видите след няма и 20 дни. Възможно е отначало кучето да получи леко разтройство, но организма ще се адаптира. Качеството на козината се подобрява драматично. Говоря от личен опит. Хранила съм месеци наред с Хилс, даже отгледах цяло кучило с Хилс, но ми се струва че храната е прекалено комерсиализирана, в съставките й има доста царевица (grains) и ми се струва, че цената й би трябвало да е по-ниска. Ако се притеснявате от високия процент протеин в Ориджин, в случай че кучето не е достатъчно активно, може да пробвате Акана. Аз лично мисля да пробвам Taste of the wild, даже ако някой има отзиви от тази храна, ще съм много благодарна - форма на гранулата, цвят, мирис, дори снимка на гранулата..

Ами да ти кажа нямаме чак толкова движения, особено през този тъй ветровит и дъждовен сезон-говоря на Англия. А мога ли да давам готвена храна с Ацана или Орижен или е по-добре само суха? Аз искам да я храня и с месо, ориз и зеленчуци с натурален вид и затова и давам. Мислех и за Ацана, те по принцип са на един производител и двете храни, но Ацана е мисля около 30 или 35% протеин, тоест малко по-малко! Колко според теб е най-добре да им се дава? Питам за съотношение м/у суха храна и домашно сготвена(месо, ориз, овесени ядки, зеленчуци, дроб, риба) Аз най-вече това искам да нагодя съотношението -колко храна -съха и колко готвена на ден... Освен, ако пък и намаля дажбата на готвена през ден и пак да си и взема Орижен или пък през 2 дни да и давам натурална...

Публикувано: 05 January 2012 - 11:08 PM
Публикувано: 05 January 2012 - 11:11 PM
Vesela_5, в 05 January 2012 - 10:13 PM, написа:
http://www.zooplus.c...the_wild/177968 taste of wild
Публикувано: 05 January 2012 - 11:12 PM

ПС:Ползвай редактора,а не пускай последователни мнения едно след друго