Публикувано: 06 January 2012 - 03:00 PM

Абе аз съм се отчаяла вече от тия сухи храни, какво ли не съм пробвала - Роял (даже и ветеринарните серии), Еукануба, Проплан, Мерадог, Йосера, Ориджин, Акана, Адванс, Нутраголд, Нутра нъгетс, няколко испански. И винаги нещо не ми харесва. Или започва да пада козината, или кучетата отслабват, или не им е вкусна и я ядат насила, или серат по 1 кило лайна с извинение. От някои храни пият по 2-3 литра вода на ден, от други се появява пърхут. Направих експеримент с натурално хранене, точно 1 месец храних кучетата с - сурови бутчета, пилешки гърди, фенери, варени сърца и воденички с ориз; свинско с ориз и зеленчуци, телешко с ориз, свински сърца, извара, кисело мляко, варени яйца, овесени ядки, пшеничен зародиш, зехтин, рибено масло и др. Кучетата така загладиха косъма, охраниха се, един косъм не пада, акат по половин шепа, все едно усвояват храната почти на 100%, станаха по-енергични, зъбите се ИЗЧИСТИХА от само себе си. Обаче съм всеки ден на котлона, равносметката е че излиза с около 30% по-скъпо отколкото да храня с Ориджин, после дойде и сметката за тока и... Търся марка храна, която да има същия гореспоменат ефект, не ме интересува на каква цена! Истината е, че всички гранулирани храни (kibble) са единствено направени за да ни улеснят нас хората! Но тъй като ми писна да готвя сега ще пробвам Тaste of the Wild да видя аджеба става ли тази храна или не става. Високата цена не е гаранция, че храната е добра, единственото доказателство е състоянието на кучето. Аз съм от хората, които вярват само на това, което виждат с очите си. В реда на тези мисли, Нутраголда е на супер достъпна цена, а резултата е впечатляващ. Нутра нъгетс профешънъл се отразява по-добре от Роял Канин Макси Джуниър!!!