Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 30 April 2012 - 11:08 PM
Публикувано: 01 May 2012 - 09:45 AM
for adult dogs
Fresh chicken >20%, corn, dehydrated poultry meat, wheat, barley, rice, chicken oil, beetroot pulp, hydrolysed poultry liver, corn gluten, fish, yeasts, chicory, egg, MOS, salt, taurine, carnitine, cassava.
Analytical constituents:
Crude protein 24%, crude fat 14%, crude cellulose 3%, crude ash 8.8%, calcium 1.6%, phosphorus 1.2%.
Additives:
Vitamin A 15,000 UI/Kg, vitamin D3 2,000 UI/Kg, vitamin E (alpha-tocopherol) 150 mg/Kg, vitamin C 30 mg/Kg, copper (copper sulphate pentahydrate) 10 mg/Kg, selenium (sodium selenite) 0.4 mg/Kg, taurine 500 mg/Kg, carnitine 40 mg/Kg.
това е съдържанието на адалт едри породи
Публикувано: 01 May 2012 - 10:29 AM
Съдържание: прясно пилешко месо (повече от 30%), ориз, пилешки meal, пилешка мазнина, царевица, бирена мая, царевичен глутен, цвеклова каша, хидролизиран пилешки дроб, рибен meal, картофен протеин, ленено семе, сол, яйца, рибено масло и т.н.
На пръв поглед всичко изглежда добре. Искам да уточня че формата "meal" означава примерно смлени пилешки части с кости и т.н. и преработени до формата на протеинов прах, който се нарича meal. Прясното пилешко месо съдържа около 70% вода, така че като се сложи в екструдера, накрая имаме 7-8% материал от прясно пилешко месо. В случая втората и третата съставка са доминиращите във формулата, в случая ориз и пилешки протеин на прах.
Притеснява ме този компонент - fish meal, защото може да е консервиран с етоксиквин, бутил хидроксианизол или бутил хидрокситолуен. Това са канцерогенни консерванти, които доказано причиняват рак, бъбречни и чернодробно проблеми. Кой има нужда от повече информация да потърси в гугъл. Желателно е рибеното брашно да е консервирано с натурални консерванти - токофероли, вит. С и Е. Как да разберем това??? Ами гледаме срока на годност на храната. Ако е 1 година, то значи е консервирана с натурални антиоксиданти. Ако е 2 години - честито, вие тровите вашето куче системно.
Наличието на царевичен глутен и цвеклова каша също не ме радва, това са филъри, като глутена е потенциален алерген.
Разликата между Imagine и Optima е в количеството прясно месо. В Imagine то е 30%, в Optima - 20%. Но както споменах, в това месо има 70% вода, така че накрая в гранулата не остава кой знае колко и доминиращите съставки, от които са направени храните са ориз, царевица, ечемик.
Нямам доказателства, че фирмата слага етоксиквин, бутил хидроксианизол и бутил хидрокситолуен в храните си!!! Но това не пречи на доставчика им на рибено брашно да е сложил такъв консервант преди брашното да стигне до фабриката. Европейските правила забраняват слагането на такива консерванти в човешките храни и има минимални дози, които са допустими. За кучешките храни допустимите дози са 300 пъти повече от човешките!!! Умни хора сте, правете си добре сметката за какво си давате парите.
Публикувано: 02 May 2012 - 05:13 PM
В момента храня с Даймънд Хай Енерджи и чета отзад състав пилешко мийл и мийт мийл?Това означава ли,че може да има някакви вредни вещества,както в по-горното ти изказване?
Публикувано: 02 May 2012 - 05:32 PM
Шибуми, точно това целта ми, да накарам всеки да се замисли с какво храни кучето си, и за какво дава парите си и се надява че ще осигури по този начин здраве и дълголетие на домашния си любимец. Съставката "chicken meal" е добра, защото източника на протеин е ясно идентифициран, т.е. от пиле. Но съставката "meat meal" изобщо не ми харесва. Това може да бъде месо от абсолютно всичко, включително и от 4D (потърси в гугъл).
О, намерих ти линк с достъпна информация - http://www.colliedog...r-so-i-thought/
Публикувано: 02 May 2012 - 05:54 PM
Vesela_5, в 02 May 2012 - 03:32 PM, написа:
Шибуми, точно това целта ми, да накарам всеки да се замисли с какво храни кучето си, и за какво дава парите си и се надява че ще осигури по този начин здраве и дълголетие на домашния си любимец. Съставката "chicken meal" е добра, защото източника на протеин е ясно идентифициран, т.е. от пиле. Но съставката "meat meal" изобщо не ми харесва. Това може да бъде месо от абсолютно всичко, включително и от 4D (потърси в гугъл).
О, намерих ти линк с достъпна информация - http://www.colliedog...r-so-i-thought/
сега се загледах във срока на храната-1год е.
Благодаря за линка заемам се да чета.

Сподели ми ако не ти е грижа препоръчани от теб храни,може и на ЛС.
Публикувано: 02 May 2012 - 06:02 PM
Цитат
AAFCO: The rendered product from mammal tissues, exclusive of any added blood, hair, hoof, horn, hide trimmings, manure, stomach and rumen contents except in such amounts as may occur unavoidably in good processing practices.
The animal parts used can be obtained from any source, so there is no control over quality or contamination. Any kind of animal can be included: "4-D animals" (dead, diseased, disabled, or dying prior to slaughter), goats, pigs, horses, rats, misc. roadkill, animals euthanized at shelters and so on. It can also include pus, cancerous tissue, and decomposed (spoiled) tissue.
Източник: http://www.dogfoodpr...=badingredients
Публикувано: 02 May 2012 - 11:05 PM
Нутрам има 28%протеин и същите мазнини
Нутра нугетс, която давам в момента има 26% и пак 18 % мазнини това плюс месото и си е ок, моето куче е едро по принцип, но в никой случай дебело!
Съмнявам се, че ще мога да му давам само гранули за толкова време, сегашните например не го засищат винаги и му трябва месо, както понякога и само месо не стига, най-добре до момента е двете, но не заедно! първо гранули и след време месо . . .
Публикувано: 12 May 2012 - 05:42 PM

Публикувано: 18 May 2012 - 09:06 PM

Публикувано: 18 May 2012 - 09:54 PM
Публикувано: 18 May 2012 - 11:38 PM
После яде Ардън някъде около 1,5мес. и минахме на Екуилибрио. Нея я яде от около месец.
И аз съм доста озадачена от това, което се случи, но наистина не знам каква може да е истинската причина, ако не е в храната.
Публикувано: 18 May 2012 - 11:57 PM
Vesela_5, в 18 May 2012 - 09:54 PM, написа:
Като заговорихте за прекрасната храна Любимец, реших и аз да се включа. Както си четях из един друг форум и изведнъж опаааа натъквам се на Зов за помощ. Чета поста, гледам качената снимка - вие ми се свят

пп. http://www.ljubimetz...-with-lamb.html
Публикувано: 20 May 2012 - 07:45 PM