Flawless, в 31 August 2012 - 03:24 PM, написа:
Най-вероятно ще се сменя храната, но с какво? Ясно, че е хубаво да има мастни омега 3, 6 и 9 киселини, но на опашката на Неро й идват в повече, каква храна да пробвам, защото няма да се върна на Нутра Нугетс!?
Това със "голичкото" на опашката едва ли е от мастнати жлези - те не са само на опашката а по цялата кожа, като най-голяма им е гъстотата мисля там, където се слага Фронтлайн-а! Как го изследва ветеринаря? Защото от моя опит с тях ми дойде до гуша с поставянето на диагноза за кожни проблеми само с преглед по метода "на око"! Поне в моят град няма компетентен в кучешката дерматология ветеринар и за това си го водя в университетската клиника по дерматология! Там вече си му вземат и микроскопска проба и с лампа за гъбички си го светят и т.н. Оголването може да е от гъбички, демодекоза или пък някакъв вид дерматит - атопичен или себореен! За последните има шампоани в човешките аптеки (Себомакс май беше), с който се къпе 2-3 часа след намазването с един мехлем, който е комбинация от кортикостероид и още някакъв кожен но не помня - ако те интересува, ще се поразровя за рецептата ми (от човешкия дерматолог), но пак повтарям съвета си - нека си му поставят диагноза на база някакво изследване! Демодекс също се лекува, но трябва да му се следят чернодробните ензими защото медикаментите за лечение ги повлияват много! Успех!

Вход

Горе
Цитиране +