Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2381 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2012 - 04:51 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 31 August 2012 - 03:24 PM, написа:

Хора, трябва ми съвет, както знаете минах на Нутрам преди няколко месеца и точно след смяната на храната забелязах, че Неро има голичко на опашката, реших, че е от смяната на козина или, че се е оскубал или някой друг го е оскубал докато са играли! Естествено се заведохме на ветеринар, не му е раздразнена кожата, няма някаква инфекция или какъвто и да е проблем, и се оказа, че най-вероятно от храната му е това голичкото, защото колкото и хубаво да му се отразява на останалата част от тялото му, явно не успява да усвоява мастните аминокиселини и понеже там на това място има мастна жлеза, организмът си изхвърля каквото не е преработил! Варианта е цял живот да го мажа със спирт и йод, за да изсушавам мястото и за да го дезинфекцирам или да сменя храната!
Най-вероятно ще се сменя храната, но с какво? Ясно, че е хубаво да има мастни омега 3, 6 и 9 киселини, но на опашката на Неро й идват в повече, каква храна да пробвам, защото няма да се върна на Нутра Нугетс!?

Това със "голичкото" на опашката едва ли е от мастнати жлези - те не са само на опашката а по цялата кожа, като най-голяма им е гъстотата мисля там, където се слага Фронтлайн-а! Как го изследва ветеринаря? Защото от моя опит с тях ми дойде до гуша с поставянето на диагноза за кожни проблеми само с преглед по метода "на око"! Поне в моят град няма компетентен в кучешката дерматология ветеринар и за това си го водя в университетската клиника по дерматология! Там вече си му вземат и микроскопска проба и с лампа за гъбички си го светят и т.н. Оголването може да е от гъбички, демодекоза или пък някакъв вид дерматит - атопичен или себореен! За последните има шампоани в човешките аптеки (Себомакс май беше), с който се къпе 2-3 часа след намазването с един мехлем, който е комбинация от кортикостероид и още някакъв кожен но не помня - ако те интересува, ще се поразровя за рецептата ми (от човешкия дерматолог), но пак повтарям съвета си - нека си му поставят диагноза на база някакво изследване! Демодекс също се лекува, но трябва да му се следят чернодробните ензими защото медикаментите за лечение ги повлияват много! Успех! :dog:

#2382 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2012 - 05:00 PM

Показване на мнениетоDino+Neron=RealLove, в 31 August 2012 - 04:51 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 31 August 2012 - 03:24 PM, написа:

Хора, трябва ми съвет, както знаете минах на Нутрам преди няколко месеца и точно след смяната на храната забелязах, че Неро има голичко на опашката, реших, че е от смяната на козина или, че се е оскубал или някой друг го е оскубал докато са играли! Естествено се заведохме на ветеринар, не му е раздразнена кожата, няма някаква инфекция или какъвто и да е проблем, и се оказа, че най-вероятно от храната му е това голичкото, защото колкото и хубаво да му се отразява на останалата част от тялото му, явно не успява да усвоява мастните аминокиселини и понеже там на това място има мастна жлеза, организмът си изхвърля каквото не е преработил! Варианта е цял живот да го мажа със спирт и йод, за да изсушавам мястото и за да го дезинфекцирам или да сменя храната!
Най-вероятно ще се сменя храната, но с какво? Ясно, че е хубаво да има мастни омега 3, 6 и 9 киселини, но на опашката на Неро й идват в повече, каква храна да пробвам, защото няма да се върна на Нутра Нугетс!?

Това със "голичкото" на опашката едва ли е от мастнати жлези - те не са само на опашката а по цялата кожа, като най-голяма им е гъстотата мисля там, където се слага Фронтлайн-а! Как го изследва ветеринаря? Защото от моя опит с тях ми дойде до гуша с поставянето на диагноза за кожни проблеми само с преглед по метода "на око"! Поне в моят град няма компетентен в кучешката дерматология ветеринар и за това си го водя в университетската клиника по дерматология! Там вече си му вземат и микроскопска проба и с лампа за гъбички си го светят и т.н. Оголването може да е от гъбички, демодекоза или пък някакъв вид дерматит - атопичен или себореен! За последните има шампоани в човешките аптеки (Себомакс май беше), с който се къпе 2-3 часа след намазването с един мехлем, който е комбинация от кортикостероид и още някакъв кожен но не помня - ако те интересува, ще се поразровя за рецептата ми (от човешкия дерматолог), но пак повтарям съвета си - нека си му поставят диагноза на база някакво изследване! Демодекс също се лекува, но трябва да му се следят чернодробните ензими защото медикаментите за лечение ги повлияват много! Успех! :dog:

Здравейте, правиха му проба, откъснаха косми от мястото, за да проверят именно дали няма някаква гъбичка, бактерия или нещо подобно, и няма абсолютно нищо! Петното е понамаляло определено откакто го мажа с йод, дори са пораснали косъмчета, кожата не е раздразнена, зачервена или каквото и да било друго, което подсказва някакво болестно състояние! Кучето е иначе в отлично състояние, козината по тялото му е перфектна, зъби, тонус всичко е 6+!
User's Signature

Качена снимка

#2383 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 05:24 PM

Здравейте! От около 8 месеца храня кучето си с Нутрам и съм доволна от храната, но обмислям дали да сменя за известно време с друга. Причината е, че кучето ми вече не я яде с такова желание. Попринцип е много лакома и едва ли ще я откаже, но явно е започнала да й омръзва. От една страна вече е свикнала с Нутрам, а смяната може да създаде проблеми със стомаха..а и не знам как ще й се отрази новата. Мислех да пробвам с Оливърс. Въпросът ми е когато откриете подходящата за вашето куче храна само на нея ли карате с години или разнообразявате от време на време?

#2384 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 01 September 2012 - 05:31 PM

Това може да се дължи на горещините,аз лично храна не сменям освен ако няма основателна причина.Така,че най добре си останете на нутрам,ако не желае да яде,вдигате паницата и давате вечерта пак,не позволявайте на кучо да си развява байрака.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2385 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 05:56 PM

Досега не е отказвала храна, винаги си я изяжда. Но преди я ядеше с голямо желание, за разлика от сега. А иначе номера при мен не минават, аз съм по-големият инат :md_064: Идеята ми беше да внеса малко разнообразие. Знам, че ще кажете, че кучето трябва да се храни с един вид качествена и хубава храна, която му се отразява добре и за разлика от хората няма нужда от смяна на храната. Но мен ме гложди това, че вече не яде с голям апетит и желание и понеже знам, че е страшно лакома, ми се струва, че не е от жегата. Но по всяка вероятност ще останем на Нутрам докато виждам, че резултатът е положителен :smile:

#2386 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 September 2012 - 08:51 PM

Някой може ли да ми каже нещо за тази добавка?В момента кучетата се хранят с Кенълс Фейвърит агне и им се даваше масло от сьомга на Верселе Лага Опти Коут.Мога ли да я давам ?
http://www.ebay.co.u...=item3a76708026
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2387 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 02 September 2012 - 10:28 AM

Аз съм ЗА разнообразието. Вярно,че когато храната е качествена няма проблем за кучето,но наистина им омръзва. Не говоря за това че не усвоявали и т.н. глупости,а чисто и просто не им харесва толкова. След кратко спиране после ела да гледаш с какъв апетит ядат същата храна.

#2388 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 11:19 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 September 2012 - 07:51 PM, написа:

Някой може ли да ми каже нещо за тази добавка?В момента кучетата се хранят с Кенълс Фейвърит агне и им се даваше масло от сьомга на Верселе Лага Опти Коут.Мога ли да я давам ?
http://www.ebay.co.u...=item3a76708026

Не съм ползвала добавки от този вид,но съм чувала добри отзиви за марката като цяло. Ти защо ще даваш добавки?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2389 Потребителят е офлайн   kalva4es Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 04:43 PM

Добавки???? ОК. Храниш с качествена храна и добавки не са ти нужни. Ти храни с Кенел Фаворит от ХХлв./кг. и купуваш добавки отХХлв.. Какъв е смисъла?
User's Signature

www.BestPetFoods.eu

#2390 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2012 - 04:51 PM

Просто искам да им давам допълнително,особено на едната,която се възтановява от заболяване.Добавки давам и за хубав лъскав косъм и тонус.Въпроса е повече дали няма да навреди,а не защо давам. :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2391 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 04 September 2012 - 02:48 PM

ние продължаваме с меню за примцеси. гранули+месо тия дни купих 10 кила телешко вчера и риба му давах кефи се яко.
User's Signature

Качена снимка

#2392 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 02:51 PM

При нас рибата не е на почит ядат, но с нежелание :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2393 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 02:53 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 September 2012 - 02:51 PM, написа:

При нас рибата не е на почит ядат, но с нежелание :dh_188:

мойто пък от няколко месеца го храня с ардън гранч и нещо тия дни почна като му сложа гранули ги бута с лапичка и се цупи. Не знам дали да пробвам други досега роял канин и такива последно дето му давам си ги ядеше като лудо, но може би заради това че винаги му ги комбинирам и с месо или 2 дена гранули, 2 дена месо.
User's Signature

Качена снимка

#2394 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 07:46 PM

моя съвет е който има възможност да намери някоя кланица или селски търговец защото във магазина 1кг телешко е сума ти пари, а от кланицата директно е 2 пъти по-евтино.
User's Signature

Качена снимка

#2395 Потребителят е офлайн   desi4kka Икона

Публикувано: 06 September 2012 - 01:13 PM

Здравейте, нова съм във този сайт и малко още не съм го разучила много добре,но искам да попитам за новата храна от Дания с пиле и сьомга REAL PET FOOD дали знаете от каде мога да си купя в района на Красна Поляна, защото ми дадоха едни мострички и е страхотна . Аз имам женски родвайлер и тя е много капрзна, но тази храна я хапва доста добре :)Благодаря Ви предвартелно за помоща ! :)

#2396 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2012 - 10:07 AM

Някой може ли да ми даде аналог на тази храна-Royal Canin Gastrointestinal Low Fat Dog?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2397 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 10:44 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 04 September 2012 - 07:46 PM, написа:

моя съвет е който има възможност да намери някоя кланица или селски търговец защото във магазина 1кг телешко е сума ти пари, а от кланицата директно е 2 пъти по-евтино.

от селския търовец заедно с телешкото можеш да си купиш и малко тетия

#2398 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 10:45 AM

от селския търовец заедно с телешкото можеш да си купиш и малко тения

#2399 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2012 - 06:28 PM

Показване на мнениетопанайот, в 11 September 2012 - 10:45 AM, написа:

ти на колко си бе? основно имаш ли? месото в магазина също идва от кланницата само че там специално телешкото е с 5-6лв. минимум по-скъпо за килото. и честно казано по магазините месата са много по съмнителни отколкото туко-що заколеното животно.
User's Signature

Качена снимка

#2400 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 11:48 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 11 September 2012 - 06:28 PM, написа:

Показване на мнениетопанайот, в 11 September 2012 - 10:45 AM, написа:

ти на колко си бе? основно имаш ли? месото в магазина също идва от кланницата само че там специално телешкото е с 5-6лв. минимум по-скъпо за килото. и честно казано по магазините месата са много по съмнителни отколкото туко-що заколеното животно.

аз си мислех пък че преди да отиде в магазина месото се проверява от ветеринар в кланицата , ти не мислиш ти така или при селския търговец беше това с контрола , може и да бъркам!
ама съм чувал че ехинококозата е доста гадно заболяване,така че ако пазаруваш от качественото мосо от търговеца който сам си коли животнитеи поинтересувай се допълнитилно ,дано аз да греша !

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни