Flawless, в 31 August 2012 - 03:24 PM, написа:
Най-вероятно ще се сменя храната, но с какво? Ясно, че е хубаво да има мастни омега 3, 6 и 9 киселини, но на опашката на Неро й идват в повече, каква храна да пробвам, защото няма да се върна на Нутра Нугетс!?
Това със "голичкото" на опашката едва ли е от мастнати жлези - те не са само на опашката а по цялата кожа, като най-голяма им е гъстотата мисля там, където се слага Фронтлайн-а! Как го изследва ветеринаря? Защото от моя опит с тях ми дойде до гуша с поставянето на диагноза за кожни проблеми само с преглед по метода "на око"! Поне в моят град няма компетентен в кучешката дерматология ветеринар и за това си го водя в университетската клиника по дерматология! Там вече си му вземат и микроскопска проба и с лампа за гъбички си го светят и т.н. Оголването може да е от гъбички, демодекоза или пък някакъв вид дерматит - атопичен или себореен! За последните има шампоани в човешките аптеки (Себомакс май беше), с който се къпе 2-3 часа след намазването с един мехлем, който е комбинация от кортикостероид и още някакъв кожен но не помня - ако те интересува, ще се поразровя за рецептата ми (от човешкия дерматолог), но пак повтарям съвета си - нека си му поставят диагноза на база някакво изследване! Демодекс също се лекува, но трябва да му се следят чернодробните ензими защото медикаментите за лечение ги повлияват много! Успех!