Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 11 February 2013 - 11:58 AM
Разбира се приемам съвети и за други храни
Публикувано: 11 February 2013 - 12:17 PM
при хорничен панкреатит възникват 2 проблема:
1. увреденият панкреас трябва да се щади чрез нискомазнинна диета
2. увреденият панкреас не функционира нормално. А неговата функция е да произвежда храносмилателни ензими и хормони. Когато ензимите не достигат, дори малкото храна, която поема, не се усвоява пълноценно. Ясно е защо не може да качи тегло.
Освен диетичното хранене говори с вета си за добавка, съдържаща ензими. Предполагам за такава говори DessyD.
Публикувано: 11 February 2013 - 01:06 PM
Благодаря Мил

Публикувано: 11 February 2013 - 05:47 PM
Лола, в 11 February 2013 - 11:58 AM, написа:
Разбира се приемам съвети и за други храни
Съвет от опит- вталихме доста успешно кастрирано женско куче на около 7 години. Беше дебеличка- за нейния ръст 25кг си беше много. През лятото беше стигнала до 21.5кг. Вярно, с хубави, натоварващи разходки, но ядеше изцяло храна без царевица и ориз (редувахме Acana Adult и Acana Light & Fit). Артемис е хубава храна, според мен, но има ориз, което може да позабави отслабването.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 11 February 2013 - 05:51 PM
Публикувано: 11 February 2013 - 05:59 PM
ShiBumi_GirL, в 11 February 2013 - 05:51 PM, написа:
Съжалявам, не съм компетентна да отговоря. При такъв сериозен проблем, бих се посъветвала с вет, преди да сменя храната. За което сигурно и ти си се сетила, де.

Публикувано: 11 February 2013 - 06:00 PM
Fibsi, в 11 February 2013 - 03:47 PM, написа:
Съвет от опит- вталихме доста успешно кастрирано женско куче на около 7 години. Беше дебеличка- за нейния ръст 25кг си беше много. През лятото беше стигнала до 21.5кг. Вярно, с хубави, натоварващи разходки, но ядеше изцяло храна без царевица и ориз (редувахме Acana Adult и Acana Light & Fit). Артемис е хубава храна, според мен, но има ориз, което може да позабави отслабването.

Благодаря Fibsi за споделения опит.Точно от мнението човек минал през това положение имах нужда
Ако можеше движение нямаше да се притеснявам,все щях да наглася нещата,обаче не трябва и то още доста време.
Публикувано: 11 February 2013 - 06:05 PM
Лола, в 11 February 2013 - 06:00 PM, написа:

Благодаря Fibsi за споделения опит.Точно от мнението човек минал през това положение имах нужда
Ако можеше движение нямаше да се притеснявам,все щях да наглася нещата,обаче не трябва и то още доста време.
Ние дълго време и намаляхме дажбата на нашата хубавица, но все от храни с царевица, или ориз. И все не отслабваше. С Акана-та постигнахме успех.
Ако се спрете на нея, давайте дажбата за слабо активни кучета.

Публикувано: 11 February 2013 - 06:25 PM
Fibsi, в 11 February 2013 - 04:05 PM, написа:
Лола, в 11 February 2013 - 06:00 PM, написа:

Ние дълго време и намаляхме дажбата на нашата хубавица, но все от храни с царевица, или ориз. И все не отслабваше. С Акана-та постигнахме успех.
Ако се спрете на нея, давайте дажбата за слабо активни кучета.
Ясно,благодаря

Именно това не ми хареса в повечето храни,че основното е ориз и царевица.
Публикувано: 11 February 2013 - 07:59 PM

Публикувано: 11 February 2013 - 08:13 PM
Chicken 66% (from Dried Chicken), Chicken Mince 8%, Peas 8% (from Dried Peas), Potato Starch 6%, Poultry Oil 2.5% (Source of Omega 6), Beet Pulp, Poultry Gravy, Whole Egg (from Dried Egg), Cellulose Plant Fibre, Minerals, Vitamins, Salmon Oil (source of omega 3), Tomato (from Dried Tomato), Carrot (from Dried Carrot) Chicory Extract (F.O.S), Alfalfa Meal, Seaweed/Kelp, Yeast Extract (Purified Beta Glucan 0.1%), Glucosamine, Methylsulfonylmethane, Chondroitin, Carrot, Peppermint, Paprika Meal, Turmeric, Thyme Extract, Citrus Extract, Taurine 1000 mg/kg, Yucca Extract, Cranberry, Fennel Extract, Carob Extract, Ginger, Rosehip Extract, Dandelion Extract, Rosemary Oil Extract, Oregano, Probiotic: Contains E1705 Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68: NCIMB 10415) 1,000,000 cfu/kg as an aid in the establishment, maintenance and restoration of a balanced gut flora in dogs.
Protein 37% Crude Oils and Fats 19%, Crude Fibres 4.5%, Crude Ash 8%, Calcium 1.34%, Phosphorous 1.33%, Carbohydrates <21.5%.
Публикувано: 14 February 2013 - 10:19 AM
chocolate80, в 02 December 2012 - 02:26 PM, написа:
Vesela_5, в 01 December 2012 - 02:55 PM, написа:
chocolate80, в 29 November 2012 - 09:05 AM, написа:
Относно храненето с Орижен, аз препоръчвам ротационна диета, има Орижен с риба, има Орижен Adult. Аз лично храня с Акана, защото кучетата ми са мързеливи през зимата и по цял ден спят, и от Орижен получават неприятни газове, тъй като поради ниската физическа активност не може да се преработи всичкия протеин от организма. Затова съм заложила на Acana. Изходния материал от Орижен е доста малък, ако е голям, значи кучето се прехранва. Зъбния камък се натрупва от храни, които съдържат висок процент въглехидрати от зърнени култури (над 40%), поради простата причина, че в слюнката на кучето липсва ензима амилаза, който започва разграждането на въглехидратите още в устната кухина (както е при хората). Киселинността на слюнката се променя и някои кучета натрупват много бързо зъбен камък и плака.
За кучетата, които се закръглят лесно при хранене с високовъглехидратни храни, това означава че организма им дава много силен инсулинов отговор след приема на въглехидрати. И отделения инсулин преобразува част от въглехидратите в мазнини, които се натрупват под формата на мастни депа в кучето. За такива кучета препоръчвам хранене с grain-free храни. Няма универсална храна, която да се отрази добре на абсолютно всяко куче. Плюс това всеки организъм е различен и усвоява по различен начин хранителните вещества. Ето аз примерно съм 50кила и си хапвам сега за обяд една тава с баклавички, защото такива храни не ми се "лепят" така да се каже за мой късмет. :)
Благодаря за изчерпателния отговор,златна си

Моите кучета през зимата също са мързеливци,като твоите и мисля да се възползвам от твоя опит,ще сменя с Акана,ще взема и grain-free за другото,но не знам как ще стане номера с даването на всеки различна храна,защото те от малки са научени на пълна купичка и отиват да се хранят само когато са гладни и изяждат колкото им се иска.Знам че вие всички сте против този метод на хранене,но те така са свикнали и не се нахвърлят като не видели,а се хранят бавно,спокойно и колкото им трябва,винаги остават гранули в купичката и съм забелязала,че се хранят веднъж на ден,а вечер им давам воденички или месо или сърца(сварени) и така....не знам до колко е правилно,най-вероятно не е,но така са свикнали си ги търсят като наследство...
Предварително се извинявам за многото цитати,но го правя за да стане по-ясно това което ще напиша...
1. продължавам да храня моите кучета с Орижен,защото в нашия град не мога да намеря Акана,а от Орижена имат само 2 вида-с 6-те вида риба и за малки кученца.
2.Не знам дали защото свикнаха с храната,но тортичките вече не са толкова големи.
3.Най-важното което е за мен-вчера до като играехме,какво се загледах в зъбите на проблемното със зъбния камък....ооо небеса,изчезнал!!!!Не мога да ви опиша изненадата и радостта си,голямо ровене падна да видя и вътрешните зъбаци ....ами... ня-ма!!! При положение,че това ми беше голям дерт.....повече от доволна съм....
Ами това е...нямах търпение да ви споделя!!
Може да се похваля и в другата тема,която е само за Орижен и Акана

Публикувано: 21 February 2013 - 10:50 AM
chocolate80, в 14 February 2013 - 08:19 AM, написа:
3.Най-важното което е за мен-вчера до като играехме,какво се загледах в зъбите на проблемното със зъбния камък....ооо небеса,изчезнал!!!!Не мога да ви опиша изненадата и радостта си,голямо ровене падна да видя и вътрешните зъбаци ....ами... ня-ма!!! При положение,че това ми беше голям дерт.....повече от доволна съм....
Ами това е...нямах търпение да ви споделя!!
Много съм доволна, като чуя реални отзиви. Аз имам персийски котарак, който след няколко дни ще стане на 6 години. Като го взех през 2007ма, много ясно стартирах с Роял Канин за персийски котенца. Храних стриктно с тази храна в продължение на 2 години. На втората година, забелязах че зъбите на котарака бяха станали жълти, с налепи и зъбен камък, и дъха му беше станал зловонен. Ветеринарите ми казаха, че трябва да му ги чистим с утразвук, тъй като може да се получи перидонтит и т.н. Аз още много се страхувах от упойката, тъй като все пак котарака ми е брахицефална порода. И точно тогава си спомням, че беше внесен Орижен, някъде към средата на 2009 вече бях чула за тази храна. На шега решиш да я пробвам, заради концепцията че е тотално различна от останалите на пазара. Само след 2 месеца забелязах промяната в цвета на зъбите и дъха престана да бъде неприятен и притеснителен. Никоя реклама не е по-силна от това, което видиш сам с очите си.
Публикувано: 21 February 2013 - 12:44 PM
Надявам се наистина Акана да ги поизчисти малко.

Публикувано: 23 February 2013 - 06:25 PM
Моля, за съвет ... Имам женски английски булдог, който вчера навърши 6месеца.Тя е изтърсака на кучилото. При мен е от почти 2месеца и е качила 2,5кг. В момента тежи 11,400кг, което според доста таблици е под нормата. В момента се храним с Royal Canin maxi junior. Давам й по-малко, от колкото пише в таблицата по препоръка на двама ветеринари, понеже нейната порода били склонни към надебеляване. Тя милата постоянно е гладна и имам чувството, че я недохранвам. С това са я хранили преди да я взема и аз не съм я сменяла, да не разстроя горкото животно. Обаче прочетох доста лоши неща за марката и искам да я сменя. Какво бихте ми препоръчали ? Четох, че за нейната порода било хубаво да е с по-малко съдържание на протеин. Това вярно ли е ? Предварително благодаря....
Публикувано: 24 February 2013 - 03:46 PM