Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#3141 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2013 - 01:34 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 11 November 2013 - 12:34 PM, написа:

Проблема при Flawless Качена снимка е количеството храна, а не качеството. Просто кучетата са големи, имат големи стомаси, които при хранене с ниска дневна дажба, остават празни. И кучетата са гладни и нещастни. В случая търсим вариант за по-голямо количество храна като дневна дажба, за да се постигне засищаш ефект, а в същото време калориите да не са в излишък, за да не трупат кучетата екстра килограми. И едновременно с това не трябва да се прави компромис и с качеството на храната.

Относно пилешкото месо, аз лично съм купувала само цели пилета на Градус, охладени, които си порционирах и замразявах сама, поне за да знам, че нямат добавена вода. Бутчетата им бяха нормален размер. (СКЪПО!!!)
Купувала съм бутчета и на бургаската фирма Чикън груп, чиито бутчета са двойни като размер! И съм сигурна, че 100% са били инжектирани с хормон на растежа. Ей за това не храня с месо вече, просто скапана химия отвсякъде, и това ме фрустрира. Имам доверие на Акана и затова храня с тази храна, не ми се дават пари по доктори за колити, гастрити, разтройства, падащи козини и тем подобни проблеми.

Именно. Нито Градус , нито другите са стока вече. Просто , защото в България няма производство, няма икономика. Всички правят луди печалби от измами, престъпления и безумни надценки. Всичката хранителна промишленост е 5-6-то качество. Aз на моето за експеримент съм давал разни салами, луканки, сирена да подуши и няма да ти кажа какъв ужас се чете в очите му при подушване.
Бизнеса със суха кучешка храна е за милиарди долари. Хората държат на качеството, примерно на сериозните марки пише ден,час,месец,година на производството, пакетирането и до кога е годна. Да и в Западна Европа има корупция, но да не забравяме, че тези продукции са правени там за техния пазар. А те имат покупателна способност, закони, санкции и т.н. За пример : На мои приятели в Финландия , ветеринаря им не препоръчва Роял Канин - както е в България и ще те одруса , и набута в ръцете , а препоръчва други марки.
Иначе, да пробва с Флатазор:

1. Малко по-евтина се намира от Акана в момента на пазара.
2. За АСТ мога да кажа, че е доволен, щастлив и я яде с удоволствие. Имат промоции някакви, и за 2 и повече кучета, мисля, че е добра оферта като цена - качество. Ще споделя, че съм опитвал лично Нутрам , Флатазор на вкус, ами и на мен ми допада вкуса им. :ab_041:
От Флатазора козината му е по-мекичка.
Иначе, в редки случаи добавям ябълки, круши, черен свински дроб, и глави и кожи от сьомга и пъстърва в менюто . Няколко дни яде само това,

#3142 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 11 November 2013 - 04:28 PM

Петър, аз винаги се опитвам да бъда обективна. А относно храненето на моите кучета съм направо фанатична.
Тъй като спомена няколко пъти Флатазор, се поинтересувах и влязох в сайта на производителя. Загледах се в тази формула - стандартна Adult формула - http://www.flatazor....ige-adulte.html

Composition
Dehydrated meats. Corn. Wheat. Apple fibres. Animal fat. Duck fat. Animal protein hydrolysates. Beet pulp. Linseed. Fish autolysats (Organolysats 0,4%). Fructo-oligosaccharides. Preservatives. Vitamins and trace elements.

Превеждам:
Дехидратирани меса - не се установява източника?
Царевица - кофти съставка, тип филър, предизвиква алергии, съдържа глутен, който възпрепятства усвояването на хранителни вещества от стомаха и червата.
Пшеница - още един филър, като цяло храната е с доста висок процент на въглехидрати от зърнени храни.
Влакнини от ябълка - чудесна съставка, подобрява храносмилането, одобрявам я.
Животински мазнини - тази съставка не ми харесва, тъй като не се упоменава изочника на тези мазнини.
Патешка мазнина - ето това вече е хубава съставка, ясно и точно категоризирана.
Животински протеин хидролизат - произход?!
Цвеклова каша - слага се в храната като източник на влакнини, за подобряване на храносмилането. Желателно е да бъде извлечена предварително захарта от цвекловата каша.
Ленено семе - източник на омега-3 от растителен произход (АLA), които са много трудно усвоими от кучетата, тъй като се налага да бъдат предварително транформирани от организма в DHA, EPA съединения, за да се усвоят.
Рибни аутолизати - какво е това по дяволите?!?
Фрукто-олигозахариди - за подобряване на храносмилането.
Консерванти - не се уточнява какви!

Като съставки няма никаква разлика с Роял Канин, Еукануба, Проплан и т.н. марки храни. На светлинни години от Акана.

#3143 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 November 2013 - 04:39 PM

Весе какво мислиш за Макс като форма.
Знаеш го какъв беше преди и сега.
След месец-два ще стане година откак храня с Акана Агне с ябълка?
Съдържанието на овес по добрия вариант ли е отколкото пшеница?
За царевицата ясно,че изобщо не е добър вариант.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3144 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2013 - 04:54 PM

Автолизат се нарича продукт получен от изходния биологичен материал.

Аз не съм видял храна за кучета, на която да упоменават животинските мазнини, от къде и що са! Каква е цената на Акана в Канада и САЩ ?

#3145 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 06:26 PM

Vesela_5, е обяснила съвсем точно ситуацията с кучетата ми. Мислех си за вариант да давам Акана и да я мешам с храна без хранителна стойност или без кой знае каква хранителна стойност, но която да създава обем. Какво мислите? А за Нутрам без зърно какво ви е мнението?
По отношение на Флатазор, бяха ми я предлагали преди време, но като видях какво съдържа и се отказах. В Акана си пиши от къде са мазнините.
User's Signature

Качена снимка

#3146 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 06:57 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 11 November 2013 - 04:54 PM, написа:

Автолизат се нарича продукт получен от изходния биологичен материал.

Аз не съм видял храна за кучета, на която да упоменават животинските мазнини, от къде и що са! Каква е цената на Акана в Канада и САЩ ?

Не е много трудно да видиш какви са цените в САЩ - http://www.amazon.co...acana+regionals

Една идея по-ниски от цените тук, но и транспорта им е по-нисък. И това е Амазон, имай предвид, че в много случай продуктите там са по-евтини (не винаги!) от тези в други магазини. За по-детайлна информация може да попиташ Гугъл.

#3147 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2013 - 09:17 PM

Да ,но заплатите на американците са с доста идеи отгоре на нашите :af_089:

#3148 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2013 - 11:17 AM

Показване на мнениетоNera :), в 12 November 2013 - 09:17 PM, написа:

И какво да направим?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#3149 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:21 AM

Искам да подчертая , че аз избирам храна на кучето по това, в менюто, каквото прочитам на опаковката и съставките (харесвам / не харесвам ).

Ако сравня и бъда честен, Нутрам или Флатазор се отразяват еднакво на моето куче, ветеринаря потвърди, че всички данни в "таблото" му са повече от отлични. Тъй, че не мисля, че е лоша храна. От личен опит го казвам. Акана ще пробвам, да му давам 4-5 месеца, ще видя разлика. Допадат ми съставките как са описани и за това ще сменя флатазора. Мисля, че се прекалява с това съдържание на царевица и пшеница. Ами овеса, какво е, не е ли същото. :eyes:

Само да добавя, че няма храна без консерванти и добавки. Ако имаше срока и на годност нямаше да е толкова обемен. :z_125:

#3150 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:27 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 12 November 2013 - 06:26 PM, написа:

Vesela_5, е обяснила съвсем точно ситуацията с кучетата ми. Мислех си за вариант да давам Акана и да я мешам с храна без хранителна стойност или без кой знае каква хранителна стойност, но която да създава обем. Какво мислите? А за Нутрам без зърно какво ви е мнението?
По отношение на Флатазор, бяха ми я предлагали преди време, но като видях какво съдържа и се отказах. В Акана си пиши от къде са мазнините.

А защо просто не минеш на едно хранене дневно?

#3151 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:28 AM

Не променя факта, че цената на производство на тази храна си струва същите пари. Добави и презокеански транспорт и ето ти разликата. Аз я купувам за 100лв, т.е. с 10лв по-скъпа от цената в САЩ. Разликата не е фрапантна, за разлика от други продукти. Ако сравниш цените на дрехи тук и там ще си доста по-шокиран/шокирана ;) Пример с маратонки, които тук струват 300лв, а там 100 долара :af_089: То и Кока Колата им е по-евтина (или същата цена, не пия кола и не помня с подробности), че и по-хубава, а дори и нашата се прави тук в България.. :r_181:

peternm, пробвай Акана, според мен ти и най-вече кучето ти ще сте доволни от резултата :ba_025:

#3152 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 11:45 AM

Показване на мнениетоhiagain, в 13 November 2013 - 11:28 AM, написа:

Не променя факта, че цената на производство на тази храна си струва същите пари. Добави и презокеански транспорт и ето ти разликата. Аз я купувам за 100лв, т.е. с 10лв по-скъпа от цената в САЩ. Разликата не е фрапантна, за разлика от други продукти. Ако сравниш цените на дрехи тук и там ще си доста по-шокиран/шокирана ;) Пример с маратонки, които тук струват 300лв, а там 100 долара :af_089: То и Кока Колата им е по-евтина (или същата цена, не пия кола и не помня с подробности), че и по-хубава, а дори и нашата се прави тук в България.. :r_181:

peternm, пробвай Акана, според мен ти и най-вече кучето ти ще сте доволни от резултата :ba_025:

Да ще пробвам. Аз съм опитвал гранули на вкус на нутрам, и лично ме кефи.
Себестойността на производство на чувал е едва ли по-вече от 5-10$ това е ясно. Бутилка бира каменица е 8ст. себестойност, а цената в магазина.... В Германия ДДС на храна е 9% последно ако не ме лъже паметта, а тук 20, Корнито е 12ст. стойност на производство, а в магазините е 1,20лв. Просто в БГ не са се научили да правят бизнес, защото сульо и пульо иска да е милионер от далаверки и безумни надценки, няма регулаж и държавата си чопли носа.
Хората мислят да направят парите без работа а с измами и злоупотреби, а не с обороти.

#3153 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 01:06 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 13 November 2013 - 11:27 AM, написа:

И какво точно печеля от едното хранене на ден? През деня са гладни, а вечер преяждат с цялата дневна дажба дадена наведнъж?
User's Signature

Качена снимка

#3154 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 02:50 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 13 November 2013 - 11:17 AM, написа:

И какво да направим?

Как какво, революция да направим!!

Показване на мнениетоFlawless, в 13 November 2013 - 01:06 PM, написа:

Показване на мнениетоmikivt, в 13 November 2013 - 11:27 AM, написа:

И какво точно печеля от едното хранене на ден? През деня са гладни, а вечер преяждат с цялата дневна дажба дадена наведнъж?

Аз храня вечер. Може да са просто по-лакоми. Добави малко вода в гранулите да се пораздуят, може да им създаде усещане за ситост.

#3155 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 November 2013 - 02:52 PM

Е те и в стомаха ще си се раздуят? Въпреки,че Акана не набъбва особено ако е намокрена.
Каква е разликата?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3156 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 02:56 PM

Ако са раздути и изпие водата от гранулата може да се напълни стомаха, а ако пие вода и след това се раздуват. Спестяваш процеса. :md_064:

#3157 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2013 - 08:07 PM

Като се мокрят гранулите се загубва една от основните им функции - почистване на зъбната плака. Ако се храни малко кученце и/или възрастно с болезнени венци.без зъби - да, препоръчително е да се омекотяват с топла вода/бульон. Друга съществена роля на гранулите е дъвченето по време на хранене, което забавя процеса на приемане, за да може да се подадат сигнали до мозъка за ситост и кучето да не преяжда.

Чувството за ситост се постига и от съдържанието на храната. Във формулите за сухи храни за редуциране на теглото се добавят храни с по-високо съдържание на фибри и аминокиселината L-карнитин, а като цяло мазнинините и протеините са с значително по-нисък процент. Фибрите заемат голям обем и свързват излишната вода, разграждат се сравнително бавно и затова засищат за дълго време. Затова и количеството/дозата храна е по-високо и кучето се засища добре, без страничните вредни ефекти на напълняване.

Чудодейните фибри.

Какво е важно да знаем за фибрите?

Горните линкове са за хора и е добре да се подбират подходящите храни добавка към ненадвишена доза гранули (ако не е със специална формула за понижаване на теглото) за кучета (плодове като ябълки, зсемчещи плодове като малинки, къпини, боровинки, зелена салата, моркови, зеле, пълнозърнести трици, пълнозърнести паста/макарони, кафяв ориз, грах, овесени ядки, гречка и т.н.), приготвени също по подходящ начин (напр. броколито е добре да се дава сварено). Много внимателно с количествата храни с висок процент фибри, защото в голямо количество се получава констипация, метеоризъм/нежелана ароматна "газификация". Ако кучето се храни със специализирана формула гранули за понижаване на теглото и освен това е добре балансирана като "Акана" - лайт&фит, не намирам за полезно да се добавя каквото и да е. Ако цената на гранулата не е от значение има и други добре балансирани храни напр. "Арден гранде" - лайт Ако се ползва по-нисък клас не добре балансирана гранула може да се добавят храните с фибри за засищане.

Не виждам логика защо се добавя месо, пилешки бутчета в случая към добре балансирана гранула с качествени съставки като "Акана", като това по-скоро увеличава апетита на кучето и то първо по-бързо и лакомо поглъща дозата, т.е. мозъкът му не реагира толкова бързо, че е сито и второ даването на пилешки бутчета, закупени от магазинната мрежа са достатъчно "подсигурени" с женски хормони от "нещастливи" пилета с всичките последствие за здравето. Друг е въпросът, ако имате възможност да се снабдявате от био-ферми и/или роднини/познати, които имат ферми и отглеждат пълноценни животни и плодове/зеленчуци без пестициди, ГМО, хормони и т.н. Храната е въпрос и на доверие към източника/производителя. И въпреки всичко, даването на допълнителна натурална храна не е добре да става едновременно с порцията гранула, защото го писах по-горе: 1. "мократа"/натурална храна е винаги по-вкусна от гранулата и повишава апетита/лакомията и кучето лесно преяжда/затлъстява/уврежда се здравето; 2. губи се основната функция за почистване зъбите от зъбната плака, когато гранулите омекнат от "мократа" храна; 3. нарушава се баланса на научно изчислени и необходими вещества. Аз също давам, въпреки че имам доверие на формулата храни "Акана", "Тейст оф лайд", "Ориджин". "N&D", но отделно с интервал часове от гранулите (храната се смила в стомаха на кучето средно от 3 до 8 часа) и най-вече защото не мога да се сдържа да не поглезя домашното си зверче с натурална храна, a също това понякога решава някои проблеми напр. в горещините през лятото кучето ми отказваше да се храни през деня освен кисело мляко, обезмаслена извара, някое и друго яйце, сварено месо или пък "спестявам" от бюджета и от болести, ако му приготвя за цяла седмица натурална храна от добре проверени източници от село и т.н.

#3158 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 08:22 AM

Към качествена храна като Акана давам бутчета, защото порцията е малка и те са гладни. Хъскито ми не е лакомо, но другото може да яде непрекъснато.И точно защото не е лаком разбирам че е гладен щом търси храна.Освен това гранулите на Акана не набъбват както другите гратули. Сега като че ли посвикнаха в момента давам само гранули. Знам, че Акана е чудесна храна, но все пак никой не отговаря на въпроса ми свързан сък серията без зърно на Нутрам, какво мислите за храната? Не съм сигурна много за тия въглехидрати от ориз и паста, за които споменавате, защото не са ли точно такива въглехидрати проблемни. Въпросът е реторичен.Има ли изобщо такова животно- сито и в добра форма куче?
User's Signature

Качена снимка

#3159 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 10:00 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 15 November 2013 - 08:22 AM, написа:

Към качествена храна като Акана давам бутчета, защото порцията е малка и те са гладни. Хъскито ми не е лакомо, но другото може да яде непрекъснато.И точно защото не е лаком разбирам че е гладен щом търси храна.Освен това гранулите на Акана не набъбват както другите гратули. Сега като че ли посвикнаха в момента давам само гранули. Знам, че Акана е чудесна храна, но все пак никой не отговаря на въпроса ми свързан сък серията без зърно на Нутрам, какво мислите за храната? Не съм сигурна много за тия въглехидрати от ориз и паста, за които споменавате, защото не са ли точно такива въглехидрати проблемни. Въпросът е реторичен.Има ли изобщо такова животно- сито и в добра форма куче?

Да има, моето. Аз това казах на един колега тук на лични, че е на бензин, а разход дава като за метан. :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Нутрам го ядеше по 150гр. килата бяха 30-31кг. Зимата вдига сам дажбата си на 300-на гр. Което е нормално. Винаги е сит. Практикувахме метода - храна има постоянно и вода, и той чоплеше по залче , така тебетлийската. Храним го и само вечер сега, и е щастлив - не за друго а така огладнява юнашката и изяжда цялата порция и облизва купичката доволно.

#3160 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2013 - 11:42 AM

Без да съм експерт в храненето на кучета, след всичко, което изчетох, искам да добавя нещо, което може да е от някаква полза.... останалите ще си кажат мнението...
Не знам от къде прочетох или някой беше споменал, че е добре кучето да е леко гладно, т.е. да не се засища изцяло след хранене. Не знам дали има логика или е правилно, защото и аз имах период, в който кучето ми по цял ден ме преследваше да му дам храна... а беше на орижен... но той може да яде по цял ден без да преяде... както и да е. Просто вмятам това предположение.
Поздрави

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема