Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#3381 Потребителят е офлайн   Cloud Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 09 June 2015 - 07:53 PM

Здравейте,
поразгледах темата,но не успях да намеря достатъчно инфо по въпроса който търся. Имаме си 7 месечно кученце...порода - мелез :D Но е страхотен кучо. Когато го взехме е бил хранен с най-нисък клас храна Педигрий, взехме за първите няколко дена Бреккиес, колкото да го захраним и да се информираме за храните. След това първите 2 месеца беше на Проплан Джуниър пиле, след това от една промоция му взехме Роял Канин медиум джуниър 15кг, мислейки се че това е най-добрият клас храна. Нашия човек е абсолютно непретенциозен, омита всичко дето е в купичката му, акото е твърдо и проблеми никакви. Сега чувала с храна взе да привършва и аз се зачетох, защото ми споменаха че Роял Канин е надценена храна, не толкова добра за куче. Знам, че най-добрите са Акана, Орижен и въобще високия клас....въпроса е обаче че ние търсим нещо в границите на 60-80 лева за 15 кг.
В тази граница ми предлагат Arion, Josera и Sam`s Field (за 13кг). Първата не ми допадна, за последната намерих много оскъдно инфо но пък добро, близо 70% съдържание на месо, зеленчуци и плодове. Притеснява ме, че не се намира абсолютно никъде, а само от определен човек....а аз не искам да съм ограничен така. Затова намерих и производителя, който произвежда и храните Брит . Брит Premium Junior е със следния състав:
СЪДЪРЖАНИЕ:

пиле (42 %), ориз, царевица, пшеница, пилешка мазнина (консервирана с токофероли), масло от сьомга, бирена мая, естествени подобрители, сушени ябълки, минерали, билков и плодов екстракт (300 мг/кг), глюкозамин хидрохлорид (260 мг/кг), хондритин сулфат (160 мг/кг), моно-олигозахариди (150 мг/кг), фрукто-олигозахариди (100 мг/кг),
екстракт юка (80 мг/кг), мед, цинк, селен.

Което ми се струва доста добре за средната си цена от около 60 лева за 15 кг.

Та някой има ли впечатления от нея или на база на състава да ми каже, какво мисли?

Благодаря предварително.

#3382 Потребителят е офлайн   jivata Икона

Публикувано: 15 June 2015 - 09:54 AM

Давам Агнешко и ориз от януари месец. Кучето качи 0,800 грама от тогава. Започва да придобива много добър вид и е в страхотна форма.

И аз съм много доволен от GOSBI.

Състав:
Агнешко и ориз - храна за кучета

Общоприложима, всеобхватна, балансирана и много апетитна, с хранителните качества , които отговарят на нуждите на най-взискателните кучета, кучета с алергии и кучета, които имат нужда от заздравяване на кожата и косъма. С над 70% агнешко и ориз, водорасли и растения, полезни за здравето. С естествени антиоксиданти и консерванти. Подходяща за кучета от всички породи над 10 килограма.

Не съдържа мазнини и масла от птици и птичи продукти. :ba_025:

Калоричност: 4.150 Kcal./Kg.

СЪСТАВ:

Дехидратирано агнешко месо (36%), ориз (35%), сушена риба (9%), сушена ябълка (6%), масло от сьомга, ленено масло, цвекло, сушена круша, сушена бирена мая, калиев хлорид , + ФОРМУЛА PROVITAL: дехидратирани моркови, домати дехидратирани (0.50%), боб (0.50%) маслиново масло (0.40%), дехидратиран спанак, глюкозамин HCL (1400 мг / кг.), невен венчелистчета сушени, дехидратирана люцерна, изсушени морски водорасли, сух екстракт от броколи семена, глухарче, екстракт от мента листа, екстракт от семена на зелен чай, изсушен лайка, портокал екстракт, екстракт от лимон, екстракт от грозде, екстракт от краставица , масло от пореч, екстракт от цикория, богат на FOS, хондроитин (1000 мг / кг), екстракт от червени плодове, екстракт от чесън, екстракт от мащерка, екстракт от риган семена, екстракт от екстракт от бял трън семена, юка, екстракт от розмарин, екстракт от алое вера, боровинки, сладък екстракт от черен пипер, L-карнитин, таурин, биотин, екстракт от женско биле корен, екстракт от мекотели, зелена мида, FOS, MOS и комбинация от пробиотици.

#3383 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2015 - 10:52 PM

Здравейте,
Виждам, че има по-запознати с качеството на храните и ще помоля за съвет. Добавихме към семейството бяла швейцарска овчарка (малката е на 3м.), взех й Ориджин, но не я понася добре и искам да я сменя. Насочих се към Акана, но съдържа моркови, тиква и червена боровинка и предвид бялата ни козинка, не съм сигурна дали искам да рискувам (не малко стопани на бели кучета споменават за оцветяване от каротина).
Та, бихте ли ме посъветвали в крайна сметка на какво да се спра (коя от изброените е най-добрия вариант откъм качество):
- Акана (притеснява ме да не оцвети козината)
- Нутрам
- Нутра Голд
- Белкандо
- Адванс
- Хепи дог
User's Signature

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!

#3384 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2015 - 09:48 AM

Показване на мнениетоfire_bow, в 22 June 2015 - 10:52 PM, написа:

Здравейте,
Виждам, че има по-запознати с качеството на храните и ще помоля за съвет. Добавихме към семейството бяла швейцарска овчарка (малката е на 3м.), взех й Ориджин, но не я понася добре и искам да я сменя. Насочих се към Акана, но съдържа моркови, тиква и червена боровинка и предвид бялата ни козинка, не съм сигурна дали искам да рискувам (не малко стопани на бели кучета споменават за оцветяване от каротина).
Та, бихте ли ме посъветвали в крайна сметка на какво да се спра (коя от изброените е най-добрия вариант откъм качество):
- Нутрам
- Нутра Голд
- Белкандо
- Адванс
- Хепи дог

Здравейте, хранила съм с Хепи дог, Нутрам, а от година само с Акана. Откъм качество според мен Аканата е най-добрият вариант. Но за оцветяването не мога да гарантирам. Кучето ми е светло кремаво, почти бяло- не съм забелязала промяна в цвета. Ако не е Акана, бих препоръчала Нутрам. Но нека и други споделят мнение.

#3385 Потребителят е офлайн   fire_bow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2015 - 12:10 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 23 June 2015 - 09:48 AM, написа:

Показване на мнениетоfire_bow, в 22 June 2015 - 10:52 PM, написа:

Здравейте,
- Нутрам
- Нутра Голд
- Белкандо
- Адванс
- Хепи дог

Здравейте, хранила съм с Хепи дог, Нутрам, а от година само с Акана. Откъм качество според мен Аканата е най-добрият вариант. Но за оцветяването не мога да гарантирам. Кучето ми е светло кремаво, почти бяло- не съм забелязала промяна в цвета. Ако не е Акана, бих препоръчала Нутрам. Но нека и други споделят мнение.

Много благодаря за отговора!! Надявах се още някой да се включи с мнение, но явно активните членове ги няма. Реших, че ще пробвам с Акана, пък ако забележа оцветяване, веднага ще сменя храната именно с Нутрам.
Поздрави :beer:
User's Signature

Никога не режи онова, което можеш да развържеш!

#3386 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2015 - 01:13 PM

Здравейте,
Имам мъжки дакел на 3 месеца. Досега го хранех с Eukanuba(гранули), но явно не му е особено вкусно, защото дори овкусена с малко висококачествена кучешка консерва или кисело мляко, пак не е като да се нахвърля на нея. Дори ветериняра вчера ни каза да сменим храната, защото е малко под нормата и леко му се виждат ребрата. За сравнение, приятели имат сестра му и я хранят Royal Canin и бебката яде като за световно...всъщност каквото и храна да и дадат яде така. Аз не съм привърженик на RC и търся друга храна, която да е от класа на Eukanuba или по-висок, но явно трябва да е вкусна. Взех мострички на няколко храни вчера от зоомагазина - Hill's, Naturea (нова е в Бг, внос от Португалия - казват, че е от класа на Orijen) и Брит Care (super premium). Сложих по малко от 4-те ( + Eukanubata) в голяма чиния и винаги яде само Брит. Ако сложа от другите три ги души последователно и нищо не яде до секундата в която добавя Bricat care. Отплеснах се малко, но въпросът ми е, следния: тъй като не намерих достатъчно мнения за Брит Care имате ли наблюдения за качеството на храната (ясно ми е, че при всички е ралзично, но все пак) и отделно какво мислите за Bosh? Мога да я поръчвам от Германия, но не ми се рискува, незнаейки длаи малчо ще п хареса. Обмислям и Acana, но там пак няма мостри и трябва да рискувам с голям чувал.

#3387 Потребителят е офлайн   Vesetooo1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2015 - 03:32 PM

Аз също се интересувам от храната Брит care super premium.Някой ако има мнение моля да сподели.

#3388 Потребителят е офлайн   TeodorLyubomirov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2015 - 03:41 PM

Аз храних известно време с Брит и съм доволен,добре се отразява на кучето.Изходня материал също е както трябва и не много като количество.

#3389 Потребителят е офлайн   YYakovliev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2015 - 01:33 PM

Изчетох почти цялата тема и все още не мога да намеря конкретен отговор на въпроса ми. Предстои ми вземане на 9 седмичен американски стаф и искам да го храня с възможно най-висок клас храна, продавана у нас. Цената не е от значение. Разбрах, че всяко животно е индивидуално и може да се наложи смяна на марката, ако не му се отразява добре, но искам да започна от някъде и да имам поне още 2 опции, които да пробвам. Ще съм ви благодарен ако ми дадете насоки.

- Аcana, Orijen, Taste of the wild - това ли са топ марките у нас към 2015-та година?
- Нужно ли да е да се дава храна, предназначена за малки кучета или мога да го храня още отначало с качествена такава за порастнали?
- Точно какъв тип храна да взема от въпросната марка, която ще ми препоръчате?
- Как стои въпроса с фалшификатите на въпросните марки в България или това не е нещо, от което мога да се предпазя?

Благодаря на отзовалите се.

#3390 Потребителят е офлайн   shaolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2015 - 11:24 PM

Показване на мнениетоYYakovliev, в 04 July 2015 - 01:33 PM, написа:

Изчетох почти цялата тема и все още не мога да намеря конкретен отговор на въпроса ми. Предстои ми вземане на 9 седмичен американски стаф и искам да го храня с възможно най-висок клас храна, продавана у нас. Цената не е от значение. Разбрах, че всяко животно е индивидуално и може да се наложи смяна на марката, ако не му се отразява добре, но искам да започна от някъде и да имам поне още 2 опции, които да пробвам. Ще съм ви благодарен ако ми дадете насоки.

- Аcana, Orijen, Taste of the wild - това ли са топ марките у нас към 2015-та година?
- Нужно ли да е да се дава храна, предназначена за малки кучета или мога да го храня още отначало с качествена такава за порастнали?
- Точно какъв тип храна да взема от въпросната марка, която ще ми препоръчате?
- Как стои въпроса с фалшификатите на въпросните марки в България или това не е нещо, от което мога да се предпазя?

Благодаря на отзовалите се.

Ще прочетеш доста противоречиви отговори на твоя въпрос.
Кутретата трябва да ядат високо протейнова храна. Обикновено всички храни имат клас " малки кучета " Разликата е , че съдържат повече протейн....уж.
Акана и Орижен са високо протейнови и хубави...уж. Така, че може би ще се спреш на тях. Има и клас "стартер".
Пиша "уж" , защото не съм голям привърженик на гранулите. Някак си, не мога да приема този фураж за храна, но пък е лесно да храниш кучето по този начин.
Аз лично ги смесвам. Гранулите ги използвам за допълване на паницата вместо хляб. А на хляба лошото са му набухвателите, иначе какво му е?
Ползвам Акана. Допада ми, че не си увеличава обема след като се намокри. Увеличението е минимално, в сравнение с царевичните храни, като Роял Канин, Про План и тн. Следователно не раздува стомаха излишно.
Сварявам месо, ориз, макарони, моркови, без подправки. Използвам бульона от месото и в него варя ориза, макароните.
Месо ползвам, всякакво: пилешко, свинско, телешко,конско.
Цаца с ориз. Цацата, като се вари, отделя много от ценните си вещества в бульона, за това слагам вътре ориз и той ги всмуква.

#3391 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2015 - 10:17 AM

А тази Gosbi Exclusive като качество спрямо да речем Eukanuba и ###### къде се нарежда?

#3392 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2015 - 09:12 AM

Благодаря за отговора, схванах идеята :md_064: (и една малка вметка: жена съм :) ) Днес ми пристига Gosbi Exclusive Puppy и ще видим как се отразява на Шостакович.

#3393 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2015 - 10:47 AM

Не, не..не съм давала 4 марки наведнъж, а само сложих от 4 различни марки по няколко гранули в една чиния на разстояние една от друга - да проверя коя гранула ще му допадне най-много като мирис (вкус), за да знам от кои да купя по-голямо количество. Тези, които само ги подуши ги махнах изцяло от купичката:)

#3394 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 09 July 2015 - 02:27 PM

в топлото време дажбите падат ,гранулата е силна храна ,пастетите и консервите слаби
някой нови храни без зърно
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#3395 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 09 July 2015 - 02:30 PM

:md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#3396 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2015 - 02:52 PM

Не съм писала, защото имаше още от предните гранули доста и чаках да останат малко и да започна да ги смесвам. Храна пристигна, мирише доста ароматно, по доставката проблеми никакви. От тази сутрин смесваме със предишната (Брит Пъпи) и не искам да давам още мнение, защото нямам наблюдения нито върху изходен материал, нито върху отражение на козинка или енергия. Ще пиша след ден два с повече информация. За сега мога да кажа само, че му е вкусна, но докато не започна да давам само от нея и това е под въпрос ;)

#3397 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2015 - 09:04 AM

Така..ето малко наблюдения. Преди около месец сменихме от Eukanuba на Брит Пъпи. Шошко я яде с по-голям апетит, освен това качи малко, което за него е добре, и заглади доста козинката. Стана лъскава и много мекичка. Като изходен материал е по-добре и миризмата е много по-поносима. С Eukanubata припадахме :D Обаче от всичко, което изчетох от форумите и от проверка на състава излиза, че Брит не е много добра като храна, макар че се предполага, че е Superpremium?! и затова сега минаваме към Gosbi. За сега я яде и изходния материал е добър. Явно, въпреки, че навсякъде предупреждават да не се сменя храната често, все пак е въпрос на куче, на моето му действа добре. Освен това в може би най-добрият сайт за анализ на кучешка храна съветват да се сменя често, минимум на 3 месеца, ако кучетo няма проблеми със стомаха и там е обяснено защо. Според мен е индивидуално и зависи от реакциите и състоянието на кучковците.
И едно последно нещо, като минавахме на Брит, макар акитата да бяха по-добре, Шоши започна да пуска газове веднъж на няколко дни, но предпоалгам така се адаптира. Още нямам наблюдения как ще е с Gosbi.

#3398 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2015 - 02:53 PM

Напълно съм съгласна за състава, а храна от споменатите давам не защото е наложена(Р.Канин не съм давала никога, както и Хилс, а моят ветеринар само тях продава и препоръчва :)), а защото куджо е капризен от самото начало, дори да е много много гладен яде малко, ако не му харесва грам храната. Затова се опитвам от това, което се води от по-висок клас да давам различни гранули през определени периоди, за да харесаме поне една-две. Преди месец започнахме Брит и много бързо се видя добър ефект. Искам да го храня с Acana и Orijen, но на този етап ми идва скъпичко, затова като разбрах за Gosbi веднага купих и сега я вкарваме в менюто :) Мисля да караме два месеца на нея и според това как му се отразява, ще се позадържим, макар лично аз да не вярвам в напълно еднообразното хранен на кучето и няма да го държа 3 месеца на нищо, освен еднотипна гранула. Ще пиша, ако има ъпдейти :)

п.п. Сега като проверих пак цените на Acana и Orijen разликата е 3-4 лв на килограм, а моят фъстък изяжда килограм и малко за месец. Да речем ако го сложа грубо два са 8 лв на месец, които къде ли не съм дала...Ако с Gosbi не ни се получи, минаваме на Acana. Знаете ли къде има малки разфасовки, че никога не бих рискувала с 3 или 12 кг при този капризен дакел...???

#3399 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 July 2015 - 10:40 AM

Бързам да се похваля с един резултат, само 3 дни след като добавяме Gosbi и вече почти сме махнали Брит от менюто. Както споменах и преди, Шошко няма проблеми с преходите между храните и дори, ако преди акитата са става ли малко по-меки е било за няколко дни само. Сега обаче изобщо нямаше подобен негативен резултат, а напратов - никога не е бил с по-стегнати и нормални изпражнения. Най-накрая си изяжда и дневната норма, което преди се случваше много трудно. До тук нямам забележки, чакам да видя как ще се отрази на козинката и нивата му на енергия.

#3400 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2015 - 01:09 PM

Възхитена съм от храната... Минахме изцяло на нея още преди десет дни и до тук сме привършили около килограм и половина. Впечатления: Кучето я яде, буквално си облизва паничката, наддаде от нея и много заглади косъма. "Като намазан с олио", както казва една приятелка. Супер жизнен, неизчерпаема енергия просто. Изходния материал е много по-малко от преди, твърд...по учебник. Никакво газове и т.н. Поръчах втори пакет, директно 3 килограма и един за въпросната приятелка, че искала да види дали и нейното кученце ще стане като моето... Знам че не е минало супер много време, но след килограм и половин от тази гранула и аз и Шошко сме супер доволни.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни