Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 10 October 2008 - 04:30 PM
Цитат
Публикувано: 10 October 2008 - 04:35 PM
Публикувано: 10 October 2008 - 04:38 PM
П.П. Сори ако има ядящи пред монитора. B)
Публикувано: 10 October 2008 - 04:43 PM
Публикувано: 10 October 2008 - 04:50 PM
Цитат
Абре Владо, ченето ми падна. На Аdult large breed пише, че куче 60кг трябва да яде по 390гр. на ден. :o Ако е вярно, минаваме пак на Юкануба. ;D Всички други храни пишат по около 550 за тия кила.. :rolleyes:
Публикувано: 10 October 2008 - 05:02 PM
Цитат
:o М'чи що си траеш досега? :P
П.П. Ева, не можеш да искаш подобно нещо. Усвояемостта на храната е различна за всяка гад. Ако някой ти предоставя такъв документ, то сериозно трябва да се замислиш над истинността му. ;)
Публикувано: 13 October 2008 - 07:21 AM
Аз хранех с Юкануба, преди да мина на БОШ. Черната ми лабрадорка имаше пърхут като че я ръся с брашно, а цветът й беше сивкаво-убит - без блясък. Проблемът си изчезна сам, когато започнах да я храня с БОШ. И повече не се е появявал...
Изпражнения - количество, цвят, консистенция - не будят никаква тревога, а животината си е в чудесна кондиция.
Ева не иска документ за "усвояемост", а по-скоро за резултат от лабораторен анализ за съдържанието.
Освен български вариант на сайт на храните БОШ, господата германци си имат и немски такъв (предлага информация на няколко езика, за да не се оправдава някой, че не разбира немски). Надявам се, след като линка на Владо Зоо не се трие, да не изчезне и този:
http://bosch-tiernahrung.de/
Всеки може да каже, разбира се, че и там лъжат. Но тогава каква е гаранцията, че официалният сайт на Юкануба казва истината, а на БОШ - не?
Ама има само един начин да се разбере коя храна е по-добра за едно куче - просто пробвайте БОШ... :->)

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 October 2008 - 10:30 AM
Цитат
Е аз пробвах преди 4 месеца,ужасТ :blink: за куча.Писах няколко страници назад по повода. Ако трябва аз да си кажа мнението за горе цитираната храна- ами абсолютен шит не купувайте! На кого ще бъда полезна с това :huh: И както виждате мненията ни за това колко е добра се различават коренно ,значи ли това,че някой от двама ни лъже?
Да не вземе някой да си помисли,че ползвам тази толкова спорна Еукануба, та затова написах мнението си. Но се дразня от факта,че потребителите не просто споделят опита си, а налагат виждането си за качествата на дадена храна,само защото тя се отразява добре на собственото им куче,а не им е приятно ,когато това го прави някой,който продава съответната марка. Всеки прави сам избора си какво да купи.
Публикувано: 13 October 2008 - 10:36 AM
Публикувано: 13 October 2008 - 10:41 AM
Цитат

Публикувано: 13 October 2008 - 10:45 AM
Цитат
Тц! Само споделих опит как се е отразила храната БОШ на моето куче. След като има такава тема (виж заглавието) - всяко мнение е полезно, особено ако човек се и аргументира. Аз съм видяла сертификата на тази храна (че отговаря по състав на написаното, както и на санизискванията по закон), разгледах сайта на производителя, пробвах, видях резултата, споделих опит. Нищо повече!
На кого ще бъда полезна? На всеки, който пита с какво да си храни четирилапия приятел.
Нали затова все пак сме във "форум" - да се споделят мнения. ВСЯКАКВИ мнения - стига разбира се да са изразени в рамките на добрия тон...

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 October 2008 - 11:01 AM
Тук се говори за две марки. И двете съдържат неприемливо за мен огромно количество зърно.
Тезата на Iams я разбрах. Патентоват смеска от царевица, сорго и ечемик, която натъкмява гликемичния индекс и подобрява инсулиновия отговор. Тъй като открих изследването за усвояемостта на различните видове зърно от кучета, публикувано в Journal of Animal Science, това го вярвам, само дето не искам да давам на кучето си сорго.
Тъй като царевицата е най-слабо усвояемото зърно се чудя в какво ли се състоят предимствата на базираните на царевица храни. Всъщност аз не искам да му давам и царевица ...
Публикувано: 13 October 2008 - 02:44 PM
Базирана е на пиле с ориз. Понякога вземам агнешко с ориз. Има и царевица в някои формули, какво да направя. Намалявам дневното количество, за да отнема приоритета на въглехидратите, добавям варено пиле с бульон, зехтин и омега 3, за да увелича дяла на мазнините.