Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 31 December 2008 - 07:36 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 01 January 2009 - 01:50 AM
Цитат
От коя храня яде ? Ако не вярваш: http://www.eukanuba....js...ivity.jsp

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 01 January 2009 - 02:14 PM
Цитат
Абе 300 гр. каквато и да е гранула по никакъв начин, не могат да бъдат достатъчна дневна дажба,
на кучето ти.
АКо храниш 2разово, може някъде около това количество да му е примерно 2та дажба за деня.
Публикувано: 01 January 2009 - 04:28 PM
Цитат
ben2418, това е така, Eukanuba е с по-висока енергийна плътност от повечето храни.
няква свръх-концентрация вид космическа храна на хапчета, едва ли не...
да да
от собствен опит! ;D 300 гр събира с една захапка ;D

Публикувано: 01 January 2009 - 05:52 PM
освен това от наблюдения в/у други кучета на познати и приятели.
Освен това от кореспонденция със собственици на кенъли на любимата порода.
Това стига ли?
Вземи малко да спреш да се държиш като търгаш,
който е решил пак ще си вземе от това което продаваш,
който не е, няма.
Например аз.
Публикувано: 01 January 2009 - 06:16 PM
Кучката ми е в нормална форма, даваш един чувал от тая супер концентрирана и най-хубава храна в света!
Даваме и нужното количество, и ако свали кг. даваш 12 чувала беС пари, ако ли не, аз купувам 12 чувала!
Става ли Владо?

Публикувано: 01 January 2009 - 07:24 PM
Цитат
Кучката ми е в нормална форма, даваш един чувал от тая супер концентрирана и най-хубава храна в света!
Даваме и нужното количество, и ако свали кг. даваш 12 чувала беС пари, ако ли не, аз купувам 12 чувала!
Става ли Владо?
Публикувано: 01 January 2009 - 10:42 PM
Цитат
Абсолютно коректни са дажбите. ;)
Моята кучица (40 кг. ротвайлер), се храни с 300гр. дневна дажба на Eukanuba-Maturе&Senior, Large. И кучето не е недохранено.
Друг е въпросът, че е лакома и все не й стига ;D, независимо колко и какво яде, но спазвайки инструкциите на този производител, кучицата е в прекрасна форма.
ben2418, не се чуди от разликата в дажбите на различните марки. Скоро имах една италиянска храна, според която трябваше да давам 1100гр. за моето куче. :rolleyes:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 January 2009 - 12:04 AM
В момента моето момче яде около 25-30% над осреднената препоръчителна норма, дадена от производителя (благодаря за съветитее Любо ;) ). Само че той изисква и получава около 2-3 часа активна разходка на ден. Преди време на препоръчителната за възрастта му дажба беше топче, но беше мързелив.
При по-активно куче, добра работа върши добавянето на допълнителна мазнина за енергия (зехтин, животинска мас) , към гранулата (мерси за съвета _mil).
Публикувано: 02 January 2009 - 12:38 AM
Публикувано: 02 January 2009 - 09:18 AM
Цитат
Публикувано: 02 January 2009 - 11:30 AM
Цитат
Цитат
Абсолютно коректни са дажбите. ;)
Моята кучица (40 кг. ротвайлер), се храни с 300гр. дневна дажба на Eukanuba-Maturе&Senior, Large. И кучето не е недохранено.
Друг е въпросът, че е лакома и все не й стига ;D, независимо колко и какво яде, но спазвайки инструкциите на този производител, кучицата е в прекрасна форма.
ben2418, не се чуди от разликата в дажбите на различните марки. Скоро имах една италиянска храна, според която трябваше да давам 1100гр. за моето куче. :rolleyes:
Кучката ти да не е от Сомалия?
Публикувано: 02 January 2009 - 01:00 PM
Цитат
Много интересен коментар :- !
Моето куче също се храни с Eucanuba само че с тази, която е за голдън ретривъри дневната му дажба е 245 грама за куче с тегло 30 кг ! Смея да твърдя, че изглежда и се чуства прекрасно - много енергичен с прекрасна козина, това определено е нашата храна!
Публикувано: 02 January 2009 - 01:21 PM
Имаше въпрос по-рано, дали е нормална тази дажба на тази храна?! Аз само казвам фактите!
А ти ако искаш си храни кучето с 5 кг. дневна дажба.
Ако ти се спори, поне попрочети някои нещица, за да си подготвен. ;)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 January 2009 - 07:30 PM
значи аз не твърдя че кучетата ви ще умрат от глад като ядат 300 гр. или там колкото им е дажбата
шит, обаче за заводска порода като рот, голден, стаф и т.н. тва е малка дневна дажба.
Ако става за въпрос аз храня с по-добра храна от тази, която ползвате и около 300-350 гр. е вечерната дажба.
Разбира се има доста странични фактори, като активност на кучето и мет. условия (температура и влажност),
които дават отражение, но 300 гр., тцъ, аз не бих си хранил кучето така.
Всеки си има кратуна, да си решава.
И е време да проумете, че това което го пише на етикета, е добре да го четете м/удругото, не да го използвате като основен източник на информация.
дмм от теб съм мноооооооого по-подготвен.
Публикувано: 02 January 2009 - 07:41 PM
Цитат
шит, обаче за заводска порода като рот, голден, стаф и т.н. тва е малка дневна дажба.
Тъй ли? Я пък и моят голдън яде 300 грама на ден. Странна работа, тук има някаква конспирация между собствениците на голдъни, май всички ще ги правим манекени ;D
П.С. Какво значи заводска порода?
Публикувано: 02 January 2009 - 07:48 PM
Цитат
Цитат
Тъй ли? Я пък и моят голдън яде 300 грама на ден. Странна работа, тук има някаква конспирация между собствениците на голдъни, май всички ще ги правим манекени ;D
П.С. Какво значи заводска порода?
Шматка, той и 200 и 250 ще яде, ама не е там въпроса.