Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1281 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 January 2011 - 02:28 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 January 2011 - 10:35 AM, написа:

. Гранулите ти спестяват време, но пък едва ли са "най-доброто", което може да се предложи. В същото време не мисля, че едно пиле наблъскано с антибиотици и прочее химия за растеж и пълнеж е най-натуралното нещо или по-добрата храна, но пък и ние не разполагаме с кой знае какъв избор за собствената си храна, така че .....много относително е да се определя кое колко е добро.

само да попитам,според теб от какви пилета се правят гранулите с пилешко??нима не от наблъскани с какво ли не?? и допълнително оцветители,овкусители,стабилизатори и кво ли още не...?
кое е по -малкото зло

#1282 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2011 - 02:56 PM

navar, при това положение какво значение има откъде ще приемеш боклуците?! Да не говорим, че проблемът изобщо не е в количеството боклуци, които може да побере един организъм, а кой от тези боклуци ще нанесе щетите и в какъв вид и обхват ще бъдат! Кое прави оцветителите и стабилизаторите по-страшни от хормоните и антибиотиците?! :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1283 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 10 January 2011 - 03:15 PM

Лелееее,вие двамата и в тази тема ли се засякахте.... :md_064: .....Започвам да я следя,та това си е СБЛЪСЪК НА ТИТАНИ :wb_052: ! :beer:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#1284 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 10 January 2011 - 03:29 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 10 January 2011 - 10:23 AM, написа:

А да и ЕУКАНУБА на светобно ниво е храна под всякаква критика ... аз пуснах няколко поста по нагоре относно наи-лошите храни...

не мога да разбера защо поставяте гранулите на такава висута ...аз ги използвам както ние използваме хляба .... вчера за вечеря , дропчета с гранулки , закуската днес беше само гранулки (като мързелив варянт) но след това цял ден се хапват мръвки , супи , плодове , зеленчуци , витамини , калции и 1 таина съставка :Д

Чета те, чета те и си мълча ли мълча, ама тва вече на нищо не прилича.
Кога си взе куче, кога стана специалист по храните? Ти прочела ли си нещо изобщо за хранене или само постове и мнения трупаш?
А този списък който си сложила, ами извинявай ама ако на мен ми платят ще изтипосам списък, на който начело ще е най-мизерната храна от левче/килото, пак ли ще му вярваш, че е най-качествената?
Някой тук изобщо прави ли разлика между класове в храната и знае ли изобщо защо се ползват тези начини на наричане? Или само си спорите тук гранули срещу натурална храна? Ми то е абсолютно безсмислено да се води този спор, поради една причина - има качествени гранули има и неправилно балансирано натурално хранене.
Но да се слагат всички гранули под един знаменател или да се обяснява как е много полезно да се храни кучето със свинко само, еми безсмислено е.

MyDuality, ако даваш на кучето си това, което си изброила, има огромна вероятност много скоро да станете редовни посетители на някой лекарски кабинет.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1285 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 January 2011 - 04:09 PM

Показване на мнениетоblackburn, в 10 January 2011 - 02:20 PM, написа:

Лелееее,вие двамата и в тази тема ли се засякахте.... :md_064: .....Започвам да я следя,та това си е СБЛЪСЪК НА ТИТАНИ :wb_052: ! :beer:

Едва ли ще имате удоволствието да прочетете нещо сеирджийско (ако това е идеята). Между нас, мен и navar, има принципни различия относно отглеждането и развъждането на кучета, които отдавна сме показали и защитили по начина, по който сме решили, другото са форумни лакърдии.

samotnata, освен клас, храната има и място на производство. Има огромна разлика между храна, произведена в Румъния и храна, произведена в Холандия. А освен място/фирма има и технологии, които също са от значение при това производство. Определени храни, които не са премиум клас се произвеждат по същите технологии като премиумните. Не е нужно човек да е отгледал 100 кучета, за да има конкретно мнение за конкретна храна пък била тя и висок клас. Предполагам, че MyDuality просто не се изрази особено коректно, но подобни мнения могат да се срещнат за всяка произведена храна за кучета. Така, че всичко е много относително. Аз, например, не съм фен на Royal Canin, но какво от това, има достатъчно хора, които са доволни, все пак това е идеята на различните производства, нали? Да задоволят нуждите на клиентите си.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1286 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 January 2011 - 05:56 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 January 2011 - 02:01 PM, написа:

navar, при това положение какво значение има откъде ще приемеш боклуците?! Да не говорим, че проблемът изобщо не е в количеството боклуци, които може да побере един организъм, а кой от тези боклуци ще нанесе щетите и в какъв вид и обхват ще бъдат! Кое прави оцветителите и стабилизаторите по-страшни от хормоните и антибиотиците?! :rc_036:

ставаше дума че при гранулата освен хормони и антибиотици( защото те остават след екструдацията,не вярвам някой да се занимава с отстраняването им) има още един куп боклуци..тоест-месо=боклуци,гранула =боклуци+боклуци..
а относно класа на храната,и това дали някой е чел какво има вътре,аз да попитам някой дали е изследвал какво НАИСТИНА има вътре..щото едни колеги от УХТ ( преди беше ВИХВП) правиха едни излседвания преди известно време,на кучешки храни и добавки за спортисти,и разликата между написаното и реалното бяха сериозни..
п.п. а надали има вероятност да има сеир за гледане между мен и Деси в тази тема,както тя каза имаме си различия в гледните точки и всеки отстоява тезата си,но чак сеир..айде една снимка за поздрав,от джуниъри ,които не познават гранулата...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1287 Потребителят е офлайн   Rainman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 07:11 PM

Показване на мнениетоnavar, в 04 January 2011 - 10:05 PM, написа:

а според моето скромно мнение е че най добрата храна е ..тази ,която е определена за семейство Канис от майката природа..а именно месо,карантия,зеленчуци,млечни( извара,суроватка,кисело мляко)оризец...такива благинки-всичко що е гранула е минало през екструдера-все тая дали е от вратна пържола или от изрезки стояли 10 дни в склада,крайния резултат е един и същ..май само количеството ярма и трупно брашно е различно в ниския и високия клас..

100% съгласен! (само че понеже съм мързелив си намирам оправдание и не им готва на песовете, а им купувам гранули) Знам, че не са полезни и сухите пасти които вдишвам като Алф, ама какво да правя :)

Показване на мнениетоstroshev, в 08 January 2011 - 05:40 PM, написа:

Благодаря Лола, всъщност ние ползваме основно Orijen. Нямаме видими проблеми, но исках да прочета и странични мнения в съотношение с други храни от този клас.

Аз използвам Orijen и Arden Grange. Понеже съм съгласен с navar, поне по съставки и описание какво съдържа Orijen, това е храната която най-много се доближава до принципа максимално месо и никакъв талаш. Все пак недостатък е че ми излиза над 300лв на месец само изхранването на две кученца :ae_085:

#1288 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2011 - 09:22 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 10 January 2011 - 02:34 PM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 10 January 2011 - 10:23 AM, написа:

А да и ЕУКАНУБА на светобно ниво е храна под всякаква критика ... аз пуснах няколко поста по нагоре относно наи-лошите храни...

не мога да разбера защо поставяте гранулите на такава висута ...аз ги използвам както ние използваме хляба .... вчера за вечеря , дропчета с гранулки , закуската днес беше само гранулки (като мързелив варянт) но след това цял ден се хапват мръвки , супи , плодове , зеленчуци , витамини , калции и 1 таина съставка :Д

Чета те, чета те и си мълча ли мълча, ама тва вече на нищо не прилича.
Кога си взе куче, кога стана специалист по храните? Ти прочела ли си нещо изобщо за хранене или само постове и мнения трупаш?
А този списък който си сложила, ами извинявай ама ако на мен ми платят ще изтипосам списък, на който начело ще е най-мизерната храна от левче/килото, пак ли ще му вярваш, че е най-качествената?
Някой тук изобщо прави ли разлика между класове в храната и знае ли изобщо защо се ползват тези начини на наричане? Или само си спорите тук гранули срещу натурална храна? Ми то е абсолютно безсмислено да се води този спор, поради една причина - има качествени гранули има и неправилно балансирано натурално хранене.
Но да се слагат всички гранули под един знаменател или да се обяснява как е много полезно да се храни кучето със свинко само, еми безсмислено е.

MyDuality, ако даваш на кучето си това, което си изброила, има огромна вероятност много скоро да станете редовни посетители на някой лекарски кабинет.

За мен е абсурдно да се храни само с консерванти маце , колкото и висок клас да е храната пак месеото е в проценти не е на 100% ...
понеже не смятам ,че е нужно да изчета 1 тон книги за кучешкото хранене смятам че е достатъчно да знам няколко вида храни които са полезни и да ги комбинирам с гранули ...
Съмнявам се , че ти знаеш за себе си как да се храниш правилно , само ми кажи колко си висока и колко кила си да видиме дали ти знаешкакво да ядеш, че и ти се извъди експерт по храненето .
Абсурдно е стопаните да ядат МС доналдс и да четата тонове как трябва да се храни кучето им ....това е обсебване ...
:db_046:
User's Signature

Качена снимка

#1289 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 10:42 PM

@Навар - с четене и калкулатор
@Неговата Двойнственост - не сери на пътеката, че може да решиш да се върнеш по нея! Малко по-компетентни хора от нас са заложили на "най-лошите" храни.
Качена снимка
Предлагам Ви да се придържате към темата без неосновано плюене по неща, които не познавате и са над нивото Ви на некомпетентност. Хранете си с мърши от борси, но ако изказвате мнение за продукти го направете обосновано
User's Signature

Качена снимка

#1290 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2011 - 10:56 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 10 January 2011 - 09:47 PM, написа:

@Навар - с четене и калкулатор
@Неговата Двойнственост - не сери на пътеката, че може да решиш да се върнеш по нея! Малко по-компетентни хора от нас са заложили на "най-лошите" храни.
Качена снимка
Предлагам Ви да се придържате към темата без неосновано плюене по неща, които не познавате и са над нивото Ви на некомпетентност. Хранете си с мърши от борси, но ако изказвате мнение за продукти го направете обосновано

Човече хареса ми как се изказа хахахаххаха
ще се пробвам да съ събирам фекалиите в наилонови пликчета :Д за да да мога да се върна
User's Signature

Качена снимка

#1291 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 10 January 2011 - 11:17 PM

НАВАР,ДЕСИ...не сте ме разбрали,не съм и очаквал темата да се превърне в цирк! Дори Ви нарекох ТИТАНИ,защото въпреки различията Ви,истината е някъде там.....между Вашите постове :rc_036: ииииии за да не е спам ние сме на микс:
Гранула-Трейнър-нова фуд-Италия(пиле+конско-уж?!?)+каквото остане от масата :md_064:

Ииии не съм СЕИРДЖИЯ! Айде със здраве!
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#1292 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 January 2011 - 11:31 PM

Майко мила, стига с тая Еукануба, кой знае колко са платили на който трябва в ФЦИ и спонсорират всичките изложби, където може да се спонсорира! Хранила съм си кучето 2 месеца с Еукануба и по-зле не беше изглеждало през целия си живот! Направо отвратителна царевична смес! Качена снимка Не мога за никоя друга марка да изкажа толкова отрицателно мнение. Който не ми вярва, да отиде да си купи един чувал Еукануба и да види как кучето му заприличва на изгладнял помияр! Сори, може някой от вас да не е съгласен с мнението ми, но е факт, че най-рекламираните неща се оказват най-големите боклуци.

#1293 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 January 2011 - 11:59 PM

Показване на мнениетоblackburn, в 10 January 2011 - 10:22 PM, написа:

Гранула-Трейнър-нова фуд-Италия(пиле+конско-уж?!?)+каквото остане от масата :md_064:

Аз също уважавам "Трейнър-нова фуд" като марка гранули, особено холистичната им серия. Не се води висок клас храна, но технологията, която използват е като на висок клас храни. Специалните им серии са на доста добро ниво. :ba_025:
Аз също храня смесено. Семейството ни не сме вегетарианци, но и не сме особени почитатали на месото, но кучетата не страдат от това, за тях си има месо. Като цяло не изпадам в крайности при храненето. Мисля, че проблемът с храната е като тези с пушенето и пиенето. Има дълголетници, които не са помирисвали алкохол и никога не са палили цигара, но има и такива, които цял живот са димяли като комини и са пили всяка вечер алкохол. Предполагам, че е въпрос на мярка и организъм/тип метаболизъм.
User's Signature

#1294 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 11 January 2011 - 12:22 AM

За кучетата , как да е , но за вас Деси - земи се поослушай за храните ,
понеже ... като ти гръмне съд в мозъка , и ти се изкриви устата ... да не съжаляваш ...
просто видях напоследък какво ли не ...
Освен това много ( 90%) не вярват ли , не знам , но не правят елементарна връзка м/у калоричност и двигателната активност ,

Определено видях , че да ядеш филия хляб с масло и конфит'р , и да легнеш или седнеш на компа - по добре
яж отрова за мишки .
Се пак малко по- стар съм от вас ...
Неприятно ... но видях как на самоковските картофи се слага амониева с лопатата ... ,
да не говорим за по- развитите страни ...

Честно ( въпреки че мн лъжа ) , ох .. неприятно ми да го напиша това ... знам че е неприятно и да се чете ...

#1295 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2011 - 12:28 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 January 2011 - 10:36 PM, написа:

Майко мила, стига с тая Еукануба, кой знае колко са платили на който трябва в ФЦИ и спонсорират всичките изложби, където може да се спонсорира! Хранила съм си кучето 2 месеца с Еукануба и по-зле не беше изглеждало през целия си живот! Направо отвратителна царевична смес! Качена снимка Не мога за никоя друга марка да изкажа толкова отрицателно мнение. Който не ми вярва, да отиде да си купи един чувал Еукануба и да види как кучето му заприличва на изгладнял помияр! Сори, може някой от вас да не е съгласен с мнението ми, но е факт, че най-рекламираните неща се оказват най-големите боклуци.

Аз мога да се изразя по същия начин и за роял канин , кучето ми яде 1 месец и беше кожа и кости (пак и давах доста над табличката).
Следващия месец смених с Хепи дог и кучето ми се прероди ... ще проверя дали имам снимки от 2-та периода за да видите разликата .
Според мен тези марки са доста прехвалени.
Интересното е как хората си мислят ,че на някои му е платено да напише негативно мнение в някои си саит , но не им минава през ума каква рекламна кампания имат роял и еукануба и хилс ... то не са изложби , не са рекламни табелки за лекарски кабинети и зоомагазини , то не са паспорти (роял канин, които изгеждат мн по-хубаво от другите) реклами в саитове , в списания и прочие и прочие ...
User's Signature

Качена снимка

#1296 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 January 2011 - 12:32 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 10 January 2011 - 11:27 PM, написа:

понеже ... като ти гръмне съд в мозъка , и ти се изкриви устата ... да не съжаляваш ...
Освен това много ( 90%) не вярват ли , не знам , но не правят елементарна връзка м/у калоричност и двигателната активност ,

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Да се ослушам, но като не ми се яде всеки ден месо какво да правя?! Явно не съм хищник по "природа" :ab_041: Иначе за конфитюра и хляба си много прав - освен "АрнЪта трябва и бУрбЪ". :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

#1297 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2011 - 12:41 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 January 2011 - 11:37 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 10 January 2011 - 11:27 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Да се ослушам, но като не ми се яде всеки ден месо какво да правя?! Явно не съм хищник по "природа" :ab_041: Иначе за конфитюра и хляба си много прав - освен "АрнЪта трябва и бУрбЪ". :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Имаме ли кучешки зъби значи трябва да пупаме месО. Аз не хапна ли месце след 30мин огладнявам.
:db_046:
User's Signature

Качена снимка

#1298 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2011 - 12:44 AM

Бат емиле ти по-добре от мен знаеш как седят нещата у земеделието, не със лопата, а със чувал ще слагат. Нали ядем картофи за 80 стинки килото? Без амониевата картофа ще скокне на 2лв килото. Тогава даже и картофа ще е лукс за българина. Както истинското био месо в момента! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1299 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 01:19 AM

Майко мила,...

А такива като теб по-добре да не се обаждат. То бива наглост, ама като твоята е изключителна рядкост. Чудя се как имаш очи да се показваш пред хората още!
User's Signature

Качена снимка

#1300 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 02:41 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 10 January 2011 - 10:24 PM, написа:

Майко мила,...

А такива като теб по-добре да не се обаждат. То бива наглост, ама като твоята е изключителна рядкост. Чудя се как имаш очи да се показваш пред хората още!

Ехее тая тема се е превърнала в...... "търговци се бият за наивни клиенти" :ab_041:

А владо явно се изживява като тартора на търговците :af_089: , извинявам се ако съм сбъркал за владо но просто беше толкова явно как всеки си дърпа чергата към себе си :af_089:

Ето аз как храня

Качена снимка

Качена снимка

Не отричам сухата храна изцяло , но ми е смешно как форума се ползва за промиване на мозъци ....ако не храниш със суха храна кучето ти отива на вет.!! Колко нагло от ваша страна. А знаете ли за делата водени от собственици на умрели кучета и котки вследствие на суха храна . За мен не е нормално цял живот кучето да си знае само поредната купичка топчета за деня . Но всеки си има глава на раменете и си решава сам.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни