Боксер
Публикувано: 01 February 2008 - 03:40 PM
Публикувано: 01 February 2008 - 05:08 PM
А на другите, които така бързо ми отговориха сърдечно благодаря! :)
Определено ще вземем мерки, ще направим и снимка около 50-я ден да видим дали плодовете са добре разположени, говорили сме вече и с лекар, който ще може да реагира, когато дойде момента, ако е необходимо, ще мерим температурата и т.н. :) Надявам се, че няма да има усложнения, но...
coolice за мен тази информация беше важна...благодаря ти за разказа и съжалявам за загубата :(
Публикувано: 01 February 2008 - 05:41 PM
Публикувано: 02 February 2008 - 01:08 AM
Цитат
Имам един въпрос към Вас собствениците на боксери :) Имат ли те проблеми при раждането заради тъпите си муцунки или това са просто митове и легенди?:) Аз нямам боксер, но на братовчед ми боксреката е бременна и ми се ще да ми каже някой, който има опит точно с боксери, а не разни хора и лекари, дето дочули това и онова...просто нямам вяра и на лекарите у нас и на кучкарите в градинките... "Не питай старило, а питай патило"...:)
Здравей! ;)
Е от мен един съвет,като човек имал 9 години женски боксер.Раждането най-добре го направи под лекарско наблюдение за да не рискуваш здравето на кучето и кучилото!Аз лично много съм препатил,първия път едва не загубих кучето си а кучетата се родиха мъртви,втория път загубих 3 от 5 кучета(в последствие при рязане на ушите на едното пък лекаря го умори с по голяма доза упойка,прекрасен мъжкар и прост доктор,друго няма какво да кажа),3 път въпреки 20-те инжекции,кучето не можа да се изчисти добре и натрови млякото,след което 5 красиви боксерчета си отидоха едно по едно.За това те умолявам да намериш свестен доктор за да мине всичко по най-добрия начин,понеже страшно много обичам,тази порода!А мойто изключително умно куче си отиде преди 1 година(завъртя му се стомаха,за това гледай когато го нахраниш никога не му позволявай да подскача или тича),никога няма да е забравя!Пожелавам ти успех и искренно ти пожелавам да ти мине всичко по мед и масло :OK: :drugarche:
Публикувано: 02 February 2008 - 02:33 AM
А като добавки нещо да ми препоръчате? СА-37 ми казаха към края на бременността и калций делис, до като кърми.
Публикувано: 02 February 2008 - 02:04 PM
Цитат
А като добавки нещо да ми препоръчате? СА-37 ми казаха към края на бременността и калций делис, до като кърми.
Здравей! ;)
Попитай,твоя лекар дали не е добре когато вземе да ражда да му се бият инжекции,които улесняват самото раждане!И да се изчисти по-бързо кучето от плацента,понеже това е много важно за малките(както ти казах,при задаржане на повече време на плацента в майката има възможност да натрови млякото и се стига до фатален за малчуганите край,както се получи при мен)!Направи го задължително за да си подготвена,при всяка ситуация!За СА-37 мога да кажа,че е много добра добавка и ще е добре да му се дава на кучето!Успех! :palec:
Публикувано: 04 February 2008 - 04:04 PM
А за инжекциите - ще го попитам :)
а за видеозон - няма да правим, ще ходим на рентген, може и да не е наложително, но все пак си е някакво разсяснение и дава представа дали ще е нормално раждане и как са разположени бебетата.Не сме се шашнали, чакаме бебетата с нетърпение, но все пак искам да сме подготвени и да вземем мерки, ако е необходимо.
Леля ми има опит в раждането (имаше ирландска сетерка влюбена в кварталния Казанова - (благороден пумияр) и 4 пъти е раждала), но все пак са съвсем различни кучета и нямаме опит с тъпите муцунки при раждане :)
Много благодаря на всички за отзивчивостта и съветите! :)
Публикувано: 04 February 2008 - 04:06 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 02:05 PM
Сърдечни благодарности:)
Ще покажем бебтата веднага щом се покажат на бял свят....дори мисля да ги тероризирам с фотоапарата, за да не изпусна някой сладък момент :)
И още веднъж много благодаря на всички ви! :) За пореден път се обеждавам, че този форум е мястото където наистина можеш да срешнеш отзивчиви хора и хора с опит, които с удоволствие го споделят :)
Публикувано: 08 February 2008 - 10:42 AM
Като физиологично, крайно развитие се счита че приключва около година и половина - две.