Боксер
Публикувано: 24 May 2008 - 09:56 PM
Мммм, грешиш много ;) Зависи от къде са боксери, каква им е кръвта и от там зависи височината, има много високи екземпляри и големи и от тигровите и от пясъчните, така че всичко е относително ;) Както и това за масата не е много вярно, пак е относително и зависи малко или много от стопанина освен генетично ;) Така, че отговора на спора е : относителен ;D ;D ;D Лично аз знам много ниски тигров(женски) и пясъчни(женска и мъжки), които са много ниски, но пясъчните са внесени от Германия, за тигровия и разбрах, че е заради това :)
Публикувано: 24 May 2008 - 10:17 PM
;D ;D ;D
Много лесен и прост отговор е даден от стандарта на породата.Независимо какъв е цвета на кучето ви то трябва да отговаря на тези норми. ;)
Стандарт:
Височина на холката :За мъжи: 57 - 63 см.
:За женски: 53 - 59 см.
Тегло: За мъжки: 30 до 35 кг.
За женски:23 до 26 кг ;)
Много лесен и прост отговор е даден от стандарта на породата.Независимо какъв е цвета на кучето ви то трябва да отговаря на тези норми. ;)
Стандарт:
Височина на холката :За мъжи: 57 - 63 см.
:За женски: 53 - 59 см.
Тегло: За мъжки: 30 до 35 кг.
За женски:23 до 26 кг ;)
Публикувано: 25 May 2008 - 09:30 AM
Еми да е жив и здрав тогава ;D ;) Важното е да е в отлично физическо състояние, а за добре ли е най-добре да питаш ветеринар и после някой кинолог, ветеринарът ще ти каже дали е здрав, а кинологът ще ти отговори на въпроса ;)
Цитат
е само на 9 месеца тва добре ли е ?
Публикувано: 26 May 2008 - 07:47 PM
Има, го назаде, ето ти стандарта в официалния сайт на Боксер клуба : Стандарт на боксера FCI-Standard N°144 / 08. 02. 2006 /
Публикувано: 28 May 2008 - 11:05 PM
Айде да раздвижим темата :) Как са кучовците ви, Тара е добре, не е излизала от Неделя, но утре сигурно пак ще е на линия на полянката да бяга, само да не вали и да не гърми, както се случи днес във Варна.
Иначе е добре, умна и хитра, както винаги и с характер, пак както винаги ;) Лошото е, че като отидем на поляната, почти винаги не си харесва някой и трябва да я хващам, успокоявам и ако стопанина на другото куче не е страхлив, да я пусна пак, да отиде пак към другото куче и да почна да вика : Нееее, ела тук Тара и така и тя идва и после нямаме много проблеми, но това, ако двете кучета се разберат, не да я пусна да се бие ;)
Иначе е добре, умна и хитра, както винаги и с характер, пак както винаги ;) Лошото е, че като отидем на поляната, почти винаги не си харесва някой и трябва да я хващам, успокоявам и ако стопанина на другото куче не е страхлив, да я пусна пак, да отиде пак към другото куче и да почна да вика : Нееее, ела тук Тара и така и тя идва и после нямаме много проблеми, но това, ако двете кучета се разберат, не да я пусна да се бие ;)
Публикувано: 29 May 2008 - 04:59 PM
но дори и да е в нормите за височина и тегло като не му отговарят пропорцията на главата просто забравете...а като гледам тук няма много кучета с правилна глава,извинете ме но е така дори и да се сърдите, но е факт.пуснете си снимки в профил и тогава спорете за качество,няма да сте много.
Публикувано: 29 May 2008 - 06:16 PM
Главата се разделя на 3 от носа до ушите, виж стандарта, носа е 1:3, другата част е 2:3, може да не е с мноого чип нос, но отговаря на този стандарт, а ти да не си съдия нещо, ако си добре, ама кучето на Boxxxer е получило отлична оценка, какво говори това, извод : ... За моето не говоря, има 1 недостатък от стандарта, но края на Юли ще ви кажа за оценката й от експерт, съдия ;)
Публикувано: 29 May 2008 - 11:13 PM
Цитат
но дори и да е в нормите за височина и тегло като не му отговарят пропорцията на главата просто забравете...а като гледам тук няма много кучета с правилна глава,извинете ме но е така дори и да се сърдите, но е факт.пуснете си снимки в профил и тогава спорете за качество,няма да сте много.
Е най накрая някой да го каже...
Факт е че в България породата е в критично състояние и честно казано на мен ми става доста мъчно за което, няма контрол над развънната дейност, а да не говорим за пишман "развъдчиците" дето като видят мелез мастив например и веднага им хрумва да си заплодят "боксерката" (кръстоска м/у английски булдог и американски),ето от къде идва огромната разлика м/у видовете "боксери" които сте виждали.Съжелявам че трябва да се изказвам тъка остро , но поне си служете рака на сърцето и къжете: "Моето куче е боксер и аз си го обичам въпреки че неоговаря на стандарта и неможе да бъде развъждано".
Цитат
ама кучето на Boxxxer е получило отлична оценка, какво говори това, извод :
Хм , това е доста съмнително. Защо поне веднъж не вияхме това куче в стойка например?
П.С:Дебси нищо лично.