Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#1821 Потребителят е офлайн   tinita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2008 - 05:54 AM

Цитат

Тара не се е карала никога с едно домашно куче, което преди беше на махлата - бездомното кученце :) Ама не съм я пускал да си играят, защото не беше с ваксини и не не беше обезпаразитяван  :huh:
        А Тинита, Бруно ревнив ли е към тебе ? :)

ООО това май е най-големият проблем - най-ревнивото момченце на света ;D А Тара?

#1822 Guest_Boxxxer_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 May 2008 - 06:34 AM

Цитат на: debsi в Май 29, 2008, 07:16:47 pm
ама кучето на Boxxxer е получило отлична оценка, какво говори това, извод :

Хм , това е доста съмнително. Защо поне веднъж не вияхме това куче в стойка например?
П.С:Дебси нищо лично.

Неска щего кача в стоика.

#1823 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 08:14 AM

Тъкмо това щях да пиша, но нямах време, че независимо как изглежда кучето ми, аз го обичам !
      Тинита, понякога не пуска хора около мене от ревност и да ме пази.  :rolleyes:  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#1824 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group
  • Interests:dogo argentino , agility

Публикувано: 30 May 2008 - 08:38 AM

;D Боксери к`во да ги правим. ;D
Бабави Астра е същтия "чешит".Преди време покровителстваше само мен, но откакто се роди детенце елате да видите каква "скица" е. Само щерката да почне да реве първа тича в децката да види какво става.Стигало се е до моменти когато аз викам по дъщерята че е направила някаква беля, а баба Астра застава на пътя ми и ме гледа някак си все едно иска да ми каже-НЕ пипай детенце.Хайде после върви да възпитавш... :rolleyes: ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1825 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 08:45 AM

;D ;D ;D ;D Боксери наистина  ;D Тя Астра на колко години e ?
User's Signature

Качена снимка

#1826 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 11:04 AM

Цитат

Е най накрая някой да го каже...
Факт е че в България породата е в критично състояние и честно казано на мен ми става доста мъчно за което, няма контрол над развънната дейност, а да не говорим за пишман "развъдчиците" дето като видят мелез мастив например и веднага им хрумва да си заплодят "боксерката" (кръстоска м/у английски булдог и американски),ето от къде идва огромната разлика м/у видовете "боксери" които сте виждали.Съжелявам че трябва да се изказвам тъка остро , но поне си служете рака на сърцето и къжете: "Моето куче е боксер и аз си го обичам въпреки че неоговаря на стандарта и неможе да бъде развъждано".

А защо породата е в критично състояние??? Заради пишман развъдчиците, които имат куче с документи, т.е. със паспорт  :o.
Колко от вас постоянните посетители на този форум имат боксер с родословно свидетелство, минало през развъдната служба на Боксер клуба или Федерацията? Колко от вас са изявили желание да станат членове на клуба, нищо че е във Варна и да започнат да правят нещата по правилата му? Защо винаги когато някой международно признат специалист по породата е в България, нещо което става минимум веднъж годишно от 2003 насам, няма желаещи да отидат на изложбата, а малкото от тези които идват си тръгват обидени?

Извинявам се за критичния тон, започнах тази тема преди години с цел да се събере боксер обществото, има сайт на клуба с форум и всичко необходимо за да сте информирани за породата, но той някак си стои далеч от вас, като гледам съдържанието на галерията му и това което се разхожда по улиците на градовете ни или посетя международни боксер форуми, като АТИБОКС например. Знаете ли че тази година в Словакия имаше 13 (тринадесет) кучета от Румъния и 1 (едно) от България. Забележете че там се показва най-доброто от Европа, за да покаже Румъния 13 боксера, значи има значително клубно поголовие поне 50-60 боксера! А тук как е знаете ли? 

И за финал, знаете ли че България ще домакинства АТИБОКС през 2011 година? С колко кучета ще се представи домакина според вас? :o

#1827 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 May 2008 - 12:20 PM

Привет на управата на ББК. :blink:
Най-накрая някой от хората на които му пука за породата да се обади!!!Радвам се че успяхме да събудим интереса ви и да драснете някой ред и тук.
Задавате редица въпроси предполага, че не са отправени лично към мен а към цялата алдитория тук, ще Ви отговоря защо се получава тъка , въпреки че съм обедена че вие знаете много добре отговора на въпросите...
1.Хората -българите като цяло не им дреме толкова много какво куче ще водят до себе си, за тях не е от значение само да напомня визуално някаква порода и започва с "голямото фукане".
2.Българина предпочита да си запупи куче за 200 лв от колкото да даде 1500 евро за внос от чужбина примерно...
3.Българинът е човек който гледа да има кяр от парите които е дал... т.е. за едно родословно куче дето само грижи ще полагаш, а няма да ти носи девиденти за какво ти е тогава?
4.Да членуваш в клуб, ха че защо трябва да плащаш някаква си такса а насрещати нищо не получаваш...
Има и редица други причини, но не ми се иска да влизам в подробности, надявам се да не ме разбирате погрешно, аз просто изтъквам това което се вижда от всички нас.Това е положението в милата ми родина за съжеление. :(
Само да добавя, че като цяло не само с боксера е така...
Жалко... :(

Пределно ми е ясно, че и на вас ви става болно от това че съседна нас държава кинологията е на много по-добро ниво от нашето.Може би хората там са по-отговорни, по-задружни , а породата като цяло е по-популяризирана...знам ли...
Дано някой ден и ние да се радваме по ринговете на наше производство боксери с добро качество.

Цитат

;D ;D ;D ;D Боксери наистина  ;D Тя Астра на колко години e ?

Дебси Астра е на 7 години и половина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1828 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 01:26 PM

Цитат

1.Хората -българите като цяло не им дреме толкова много какво куче ще водят до себе си, за тях не е от значение само да напомня визуално някаква порода и започва с "голямото фукане".

Ако беше така за всички, тук едно породисто куче нямаше да има  :o

Цитат

2.Българина предпочита да си запупи куче за 200 лв от колкото да даде 1500 евро за внос от чужбина примерно...

Тази цена е доста завишена... тя е за многообещаващи екземпляри в близки до нас страни цените са доста по-ниски...

Цитат

3.Българинът е човек който гледа да има кяр от парите които е дал... т.е. за едно родословно куче дето само грижи ще полагаш, а няма да ти носи девиденти за какво ти е тогава?

Българинът не знае обаче, че ако в България днес няма кой да му даде 400-500 евро за новородено, то в Европа има...

Цитат

4.Да членуваш в клуб, ха че защо трябва да плащаш някаква си такса а насрещати нищо не получаваш...

Ако имаш домашен любимец, не ти трябва клуб наистина, за да въдиш обаче е задължителен.

В заключение искам да кажа, че колкото по-бързо излезем от "дворовете" си и погледнем зад "оградата" толкова по-бързо ще изоставим тези си селски развъдни програми, които съсипват породите. 

#1829 Guest_Boxxxer_*

Публикувано: 30 May 2008 - 06:42 PM

Цитат на: debsi в Май 29, 2008, 07:16:47 pm
ама кучето на Boxxxer е получило отлична оценка, какво говори това, извод :

Публикувана от: coolice

Хм , това е доста съмнително. Защо поне веднъж не вияхме това куче в стойка например?
П.С:Дебси нищо лично.

Аз моито щего кача утре.Качи да видим и твоито в стоика

#1830 Потребителят е офлайн   bubeto333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 10:29 PM

Привет и от нас бях споменала че ще пусна снимка Артур, но нямах камера известно време и се позабавих :) Ем ние растем и хубавеем, пакостничим.Само номерца ми върти туко някоя команда сме научили. Е Стига съм дрънкала а направо ди ви го покажа: На мама гарджето  :wub:   
User's Signature

AnImAl LoVeEr

#1831 Потребителят е офлайн   bubeto333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 10:39 PM

:wub: :sedni!:  B)
User's Signature

AnImAl LoVeEr

#1832 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 08:11 AM

Цитат

Цитат

Ако беше така за всички, тук едно породисто куче нямаше да има  :o

Цитат

Тази цена е доста завишена... тя е за многообещаващи екземпляри в близки до нас страни цените са доста по-ниски...

Цитат

Българинът не знае обаче, че ако в България днес няма кой да му даде 400-500 евро за новородено, то в Европа има...

Цитат

Ако имаш домашен любимец, не ти трябва клуб наистина, за да въдиш обаче е задължителен.

Да, аз няма да оспорвам думите казани от вас защото знам че е така стоят нещата.Но колко от хората знаят за тези факти, до колко от тях ще стигне тази информация, колко от тях им се чака и ще имат търпението да дочакат за да си вземат куче с доказан происход...?

Цитат

В заключение искам да кажа, че колкото по-бързо излезем от "дворовете" си и погледнем зад "оградата" толкова по-бързо ще изоставим тези си селски развъдни програми, които съсипват породите. 

Несмятам че трябва отново след думите казани от нас отново да се стигне до там ,че всеки да се пребере в собствения си дом и нещата да преключат до тук.Трябва да се говори, ако може и да се преповтаря защото без информация няма как да се постигне тази цел!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1833 Guest_Boxxxer_*

Публикувано: 31 May 2008 - 08:22 AM

coolice качи да видим твоито куче в стоика

#1834 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:33 AM

Хехе, Артурчо е пораснал  :blink:
      Г-н Великов, отговорете ми на въпроса : Защо не съм знаел какво е родословие, преди ? Как мога да знам нещо, да търся да си купя такова куче, като до преди 1 година не знаех въобще : що е това родословие ? Как мога и да се интересувам от такова нещо като никой не ми го е споменал, никъде ?  :huh: Както и да е ...
      Но все пак, след всичко научено и прочетено, смятам, че след години и аз ще си взема родословен Боксер, но уви, обичам си моята Боксерка Тара и това е, няма да я сменя !!!

User's Signature

Качена снимка

#1835 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2008 - 11:13 AM

Цитат

Г-н Великов, отговорете ми на въпроса : Защо не съм знаел какво е родословие, преди ? Как мога да знам нещо, да търся да си купя такова куче, като до преди 1 година не знаех въобще : що е това родословие ? Как мога и да се интересувам от такова нещо като никой не ми го е споменал, никъде ?  :huh: Както и да е ...
      Но все пак, след всичко научено и прочетено, смятам, че след години и аз ще си взема родословен Боксер, но уви, обичам си моята Боксерка Тара и това е, няма да я сменя !!!

@debsi: Не знам защо ти не си знаел нещо  :o, за да научи нещо човек трябва да се интересува, Боксер клуба и сайта му съществуват от 9 години, в наши дни ако търсиш информация има хиляди начини да я получиш. Точно това имах предвид с "дворовете си" в горния си пост. За да се развива нещо трябва да гледаш напред, надалеч. Няма да крия а то го пишеше и в сайта, аз видях какво е клуб и как функционира през 1995 в Германия, бях на стаж като студент. Това не е беше нещо от което чакаш да получиш нещо срещу членски внос, беше регионална група от хора, имащи еднакви интереси, те се събираха на определено място два-три пъти в седмицата, разговаряха, обменяха информация и опит и тренираха с кучетата си... с членския си внос и собственият си труд поддържаха мястото.

#1836 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 11:15 AM

Не знаех, но вече знам ;) Няма смисъл от спорове, няма да си върна кучето и да си взема с родословие :blink: И едва ли на моите години си знаел какво е родословие и толкова за кучетата, това не е обида и не се опитвам да те обидя ;) Нищо лично, просто си роден в друго време, малко гадно прозвуча, но е така  ;) Извинявай, ако съм те обидил ;)
User's Signature

Качена снимка

#1837 Потребителят е офлайн   avitohol2005 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 03:14 PM

Собственик съм на боксер /Авитохол от Боксбред/,търсих информация за породите и спецификите при отглеждането и възпитанието им в продължение на 7-8 месеца, издирвах обяви за малък мъжки боксер около още 6 масеца и накрая пропътувах 6оо км. за да си взема Вито.Вече знаех,че едно от най-важните неща е родословието- за да знаеш какво отглеждаш и това да има смисъл.ОТГОВОРНОСТТА на човека е мерило за неговия интелект.Като нямате средства за закупуването на родословно животно ,поне не участвайте в развъдна дейност,не се определяйте като собственици на боксери и не определяйте кучетата си като такива. Запознайте се с правилата и ги спазвайте !Само по този начин ще се опази породата и ще станем цивилизовани хора.

#1838 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 10:11 PM

Ето отново виждаме срещане на не разбиране от отсрещната страна. Започвате да се отнасяте меко казано с нападки към всички които се интересуват от породата тук.След като тези хора  са рещили да си всемат "боксер" като домашен любимец значи че са проявили интерес, обичат си кучетата и започват още повече да се интересуват, като най накрая стигат до извода ,че  след време когато те се разделят с него ще си всемат родословно такова.Този вид култура се изгражда с времето и с любовта ти към дадена порода, която трябва да се предоставя от хора каойто са минали този път, макари да е бил труден за тях.
Немога да проумея защо да не подете ръка на новото поколение , защо неискате да го направите и тъка да го научите и то да заговори на вашия език?Нима всички от вас първото му куче е било родословно?
Това е начина повярвайте ми а не с грубости, обиди и надменно поведение!!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1839 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 11:29 AM

Здравейте и от мен-майката на debsi и основен гледач на Тара.С интерес следя заформилия се тук спор.Не се сдържах и искам и аз да кажа своето мнение.Напълно подкрепям coolice -много вярно и интелигентно ви е отговорил ! Не може да проявявате чувство за елитарност-все пак си мисля,че най-важното е любовта към животното и това,на което то ни учи. Надявам се да сте забелязали,че потребителите тук в повечето случаи са подрастващи и млади хора-сигурно една много малка част от тях са си взели куче с идеята то задължително да е родословно.И някак не на място звучат поучителните ви реплики:"Който няма пари-да не гледа куче и да не го развъжда!"Сoolice е прав-сигурно следващите им кучета ще бъдат подбрани и родословни,но си мисля,че сега е време вие-знаещите и можещите-да им помагате със съвети при отглеждане на "псевдобоксерите"-както вие ги наричате.Всички ние безкрайно много обичаме и полагаме грижи за своите любимци,нали? Бъдете по-толерантни!Приятен ден! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1840 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2008 - 03:20 PM

Цитат

Не може да проявявате чувство за елитарност-все пак си мисля,че най-важното е любовта към животното и това,на което то ни учи. Надявам се да сте забелязали,че потребителите тук в повечето случаи са подрастващи и млади хора-сигурно една много малка част от тях са си взели куче с идеята то задължително да е родословно.И някак не на място звучат поучителните ви реплики:"Който няма пари-да не гледа куче и да не го развъжда!"

Чудесно е че се включвате в полемиката, не знам как моите постове са породили у вас и сина Ви чувство, че се ограничаваме в елитарен кръг. Забележете, сам по себе си боксера не е елитарно куче, той е семейното куче на средната класа, затова е широко разпространен в Европа и света. Нека сина Ви си сложи ръка на сърцето и ви каже колко и каква кореспонденция е разменил лично с мен, във Варненският форум. Знам, че бъдещето на породата зависи от младите, които тепърва се заемат, не разбирам само защо след като попитат и им се отговори не признават мнението, което сами са поискали и даже се обиждат.

Относно развъждането на куче без родословие, какъв е според вас смисъла? Според мен ще станете като този, който Ви е продал тигрово на цвят кученце, с отрязана опашка, казал Ви е че е боксер и Вие ще кажете на някой друг същото... Така групата от незнаещи расте, расте и броя на кучетата, само приличащи на боксер, с доста уговорки (за сметка на това обаче евтини).

За финал, живеем в свободна страна, и всеки може да прави това което закона не забранява, аз в личното си качество на основател и президент на Боксер клуба, нямам законов инструмент, с който да прекъсна нечистопородното ръзвъждане. Вие всички обаче в предните си постове твърдите, че обичате породата, ами като я обичате, не я унищожавайте.

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни