Боксер
Публикувано: 22 June 2008 - 01:22 PM
Четете внимателно постовете-никъде не се коментират доказателства и разрешителни мерки за разплод! Но както и да е........ Жалкото в случая е,че вместо стремежа да се научи нещо ново,да се обменя опит ,тук се забелязват конфликтни настроения и безсмислени противопостаяния.
За тези,които се интересуват ,бих искала да разкажа как реших да отглеждам точно боксер.
Аз съм психотерапевт с 14 годишен опит в областта на борбата с хранителни разстройства /анорексия и булимия/.В практиката си съм срещала всякакви драми и истории,но случая на "Галя'' беше впечатляващ.Няма да ви разказвам подробно нейната трагедия,а само това,че преди около 4 години започнах да провеждам терапия в дома й ,защото тя / 24годишна тогава/ тежеше 38 кг. и почти не можеше да се движи.''Галя" притежаваше 3 годишен мъжки боксер- "Морт",който в началото не ме "харесваше",разбира се,тъй като раговорите между нас предизвикваха плача на Галя.Той наблюдаваше през стъклото на вратата на балкона-ръмжеше ,скимтеше,блъскаше по вратата и аз имах чувството,че ако влезе ................Постепенно Галя се подобряваше,смееше се,хранеше се по малко и Морт започна да ме приема- гледаше ме с такъв благодарен поглед и надежда...След около месец вече ме чакаше на вратата в точния час в който посещавах Галя/всеки ден/,близваше ме по ръката и през цялата терапия стоеше плътно до нея,гледаше ту мен, ту нея и сякаш учавстваше в разговорите ни.В последните етапи на лечението Галя дължеше почти всичко на него.Тя имаше големи проблеми с излизането и срещите с хора.Морт не искаше да излиза с никой друг освен с нея-чакаше пред вратата и така.... В последствие разбрах, че по време на разходките,Галя срещнала човека,с който живее и в моента.
Бях впечатлена от любовта и преданността на тези изумителни същества-боксерите. И днес ,общувайки ежеднено с моя Вито, знам,че "Кучетата са като хората,но с по-малко дефекти"!
За тези,които се интересуват ,бих искала да разкажа как реших да отглеждам точно боксер.
Аз съм психотерапевт с 14 годишен опит в областта на борбата с хранителни разстройства /анорексия и булимия/.В практиката си съм срещала всякакви драми и истории,но случая на "Галя'' беше впечатляващ.Няма да ви разказвам подробно нейната трагедия,а само това,че преди около 4 години започнах да провеждам терапия в дома й ,защото тя / 24годишна тогава/ тежеше 38 кг. и почти не можеше да се движи.''Галя" притежаваше 3 годишен мъжки боксер- "Морт",който в началото не ме "харесваше",разбира се,тъй като раговорите между нас предизвикваха плача на Галя.Той наблюдаваше през стъклото на вратата на балкона-ръмжеше ,скимтеше,блъскаше по вратата и аз имах чувството,че ако влезе ................Постепенно Галя се подобряваше,смееше се,хранеше се по малко и Морт започна да ме приема- гледаше ме с такъв благодарен поглед и надежда...След около месец вече ме чакаше на вратата в точния час в който посещавах Галя/всеки ден/,близваше ме по ръката и през цялата терапия стоеше плътно до нея,гледаше ту мен, ту нея и сякаш учавстваше в разговорите ни.В последните етапи на лечението Галя дължеше почти всичко на него.Тя имаше големи проблеми с излизането и срещите с хора.Морт не искаше да излиза с никой друг освен с нея-чакаше пред вратата и така.... В последствие разбрах, че по време на разходките,Галя срещнала човека,с който живее и в моента.
Бях впечатлена от любовта и преданността на тези изумителни същества-боксерите. И днес ,общувайки ежеднено с моя Вито, знам,че "Кучетата са като хората,но с по-малко дефекти"!
Публикувано: 22 June 2008 - 03:22 PM
Здравейте,извинете ме,че се намесвам в темата ви,но я следя с интерес.Едно доказателство за кученце купено от зоомагазин е Артур,който е много обичан от собственичката си.Нейното желание беше да има куче и то не малко,а едро.След безуспешно търсене из нета в рамките на повече от месец време се оказа,че са намерили кученце от зооцентър,за който аз не бях чувала...Детето/тъй като е само на 14 години/ беше безкрайно щастлива и ме помоли да отида с нея да го видим в същият ден,в който кученцето беше пристигнало там...За него цената,която бяха обявили беше 500 лв...,което ми се стори ужасно много...Отивайки във въпросния център се оказа,че той е на същите собственици,които имат един прословут в София магазин на ул.Солунска...Моята първа реакция при това,че разбрах на кого е магазина не беше добра...Показаха и кученцето...,стори ми се доста дребничък и и казах,че според мен не е най-добрият вариант за боксерче...имала съм тигров боксер и също така се интересувам от кучета от мнооого години.Кученцето не изглеждаше никак добре. Бях и казала да се свържат с развъдника вив Варна,но точно в този период там нямаше бебета....Сещате се за едно дете чакането колко е неприятно.Кученцето го купиха и сега си го гледат и му се радват.Но едва ли ще е хубав и идеален още по-малко.Та мисълта ми ,че цената на боксера изобщо не беше 200-300 лв...освен това и снимки и бяха казали,че ще и пратят на майката и таткото...Оказа се,че въпросното кученце е купено от някакъв си човек от Ловеч...Просто се сещайте как е купено и дали изобщо и пратиха снимки на родителите му...Е,Арти е добре, има характер напълно боксерски..много е послушен и вече изпълнява някой просто команди...,но кофти е наистина,че въпреки огромното желание на детето за куче боксер и ровенето из нета доведоха до взимане на куче от зоомагазин,създадено от някои си от Ловеч....Това в положението в тъпата ни държава.
Не се карайте за това, чии кучета са родословни и чии не са...Обичайте ги и те ще ви обичат.Аз в момента имам 2 броя дакелски принцеси...Боксерите и дакелите са 2те ми любими породи.И те не са родословни,но са страхотни и не бих ги заменила за нищо на света:)))Дори за цяло дакелско стадо с родословие :))
Радвайте се на приятелчетата си и им осигурявайте нормален живот,изпълнен не само с команди,а преди всичко с любов.
Много хипарско стана на финала/сори/)))
Не се карайте за това, чии кучета са родословни и чии не са...Обичайте ги и те ще ви обичат.Аз в момента имам 2 броя дакелски принцеси...Боксерите и дакелите са 2те ми любими породи.И те не са родословни,но са страхотни и не бих ги заменила за нищо на света:)))Дори за цяло дакелско стадо с родословие :))
Радвайте се на приятелчетата си и им осигурявайте нормален живот,изпълнен не само с команди,а преди всичко с любов.
Много хипарско стана на финала/сори/)))
Публикувано: 02 July 2008 - 09:40 AM
Остават броени дни до спеццялката на ББК, която ще се проведе в рамките на киноложката седмица в Албена.Датата на събитието е 20.07.2008г.
Интересно ми е някой знае ли коло участници са записани и ще има ли междонародно присъствие?И още един въпрос: някой от тук пишещите смята ли да я посети, за да има после кои да ни информира как е протекло събитието? ;)
Интересно ми е някой знае ли коло участници са записани и ще има ли междонародно присъствие?И още един въпрос: някой от тук пишещите смята ли да я посети, за да има после кои да ни информира как е протекло събитието? ;)
Публикувано: 02 July 2008 - 10:14 AM
... Заявки няма 2 дни преди крайният срок, нито от България нито от чужбина ...
Публикувано: 06 July 2008 - 11:46 AM
Заповядай, само за Боксерите :
резултатите
Малко снимки от развъдника v.Eurozone : 2004-2006
Бихте ли влезли с взлом в двор с такива кучета(Zora, Jetta, Yum, Max, Bubba) : ;D
- Chiara with R and S litters
Галерия 2 - 1991 - 2003
И малките кученца, които имат в момента сладки са нали :)
-малък сладък бебок :)
Ето я и шампионката : Twinkle Star V.eurozone
галерията на Twinkle Star V.eurozone
Разгледайте сайта, има много хубави кучета, вижте : "Dogs" има много Боксери ;)
Победител Cert(не знам как е :- ), Junior World Winner :
- CAVAJES OPERAH
Cert - Мъжки, Junior World Winner
BLACK-JOY KABIR :
Veteran World Winner - Мъжки : KORAD NUCH SUCH TJH RINGSIDE'S EXOTIC

Veteran World Winner - DKUCH INTUCH KORAD NUCH MARIKARLOS A WINNER FOR BIG HEART - Женска
резултатите
Малко снимки от развъдника v.Eurozone : 2004-2006
Бихте ли влезли с взлом в двор с такива кучета(Zora, Jetta, Yum, Max, Bubba) : ;D

Галерия 2 - 1991 - 2003
И малките кученца, които имат в момента сладки са нали :)

Ето я и шампионката : Twinkle Star V.eurozone
галерията на Twinkle Star V.eurozone
Разгледайте сайта, има много хубави кучета, вижте : "Dogs" има много Боксери ;)
Победител Cert(не знам как е :- ), Junior World Winner :

Cert - Мъжки, Junior World Winner
BLACK-JOY KABIR :

Veteran World Winner - Мъжки : KORAD NUCH SUCH TJH RINGSIDE'S EXOTIC

Veteran World Winner - DKUCH INTUCH KORAD NUCH MARIKARLOS A WINNER FOR BIG HEART - Женска

Публикувано: 10 July 2008 - 09:32 AM
Здравейте :) Темата пак замря, въпреки красивите кучета, които постнах. От 09 - вчера - Тара е разгонена, а днес и сложихме гащички за разгонени кучета, много е смешна с тях ;D По-късно ще пусна снимки, coolice слагала ли си такива гащички на твоята :)