Интересното е, че те сами си противоречат с това , което пишат, вижте :
"Although we have fawns and brindles, we strive to breed the highest quality Black Boxer available.
Shown here is Moses. We breed him with champion fawn and brindle females in an effort to achieve the best quality Black Boxer."
Пишат, че имат също пясъчни и тигрови кучета, стремели се да изкарат черни боксери с най-високо качество, показват на снимка Moses и казват, че го развъждат с женски тигрови и пясъчни женски, които са шампионки, с усилия получавали черен боксер с най-добро качество.
Но малко по-нагоре пише : Learn About Us & learn
About Boxers
Цъкаме на второто и даваме най-отдолу на страницата със стандарта на боксера :
"Disqualifications
Boxers that are any color other than fawn or brindle. Boxers with a total of white markings exceeding one-third of the entire coat."
В превод :
"Дисквалифицират се:
Боксери с всякакъв цвят различен от пясъчен или тигров. Боксери с бял цвят, надминаващ 1/3 от цялото тяло"
Тоест те развъждат и се стремят да получат боксер, който е извън стандарта, но как се получава ми е интересно. Но пише, че Moses би бил шампион, ако AKC не са забранили черните боксери (Sealed Brindle), тоест той не е тигров боксер с ивици близки 1 до друга, както се получава при някой кучета ефекта на "черния боксер", но всъщност са много тъмно тигрови боксери, които според мен са адски красиви. Имам предвид боксери на които ивиците са много близко 1 до друга. Лично на мен много ми харесват тигрови боксери като моята, като Бруно на tinita, като боксера на мимету, който е сестра на Тара, като Лазарино, като Соларис(боксерите на председателя на ББК), имам предвид от такова тигрово до много тъмно тигрово, като черно :)