Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2401 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2011 - 11:33 PM

Показване на мнениетоДизел, в 07 March 2011 - 10:13 PM, написа:

Обличате го да не му е студено или за "красота"?

Само когато е доста студено го пременям така ,че трепери хайванчето :dog:

#2402 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 11:53 PM

Родословни са кучетата от снимките по-горе, но кучилото не е Българско.
Съмнявам се твоята да има нещо общо с тях при положение, че единствената женска е друг цвят. :wacko:

#2403 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2011 - 03:03 PM

Показване на мнениетоto6eto125, в 27 February 2011 - 05:03 PM, написа:

Много се извинявам но да не обиждаме "обикновенните боксери" за това са виновни отделни хора,защото когато аз изках да си купя боксерче (преди почти 5 месеца) нямаше кой да ми каже от къде да си взема кученце, писах във боксер клуба но никакъв отговор писах и на админ ли е незнам какъв е и до днес нямам отговор :D Въпреки че не е чистокръвен аз го обичам и никои нищо неможе да ми каже!!!

@to6eto125 Боксер клуба има форум, където може да публикувате обяви, че търсите малки или да се свържете с развъдчици, които вече са публикували обяви за налични за продан малки.Той не е борса за малки или развъждане от типа "ау ми той много прилича на мойта". Админа на форума и сайта не отговаря на такива запитвания, опитай в този форум да питаш админа, дали има кученца, да видим какво ще ти отговори... Кученце от която и да е порода не се взима така "от рафта", препоръчвам добре да се запознаете с това което ви очаква, за да няма после бездомни кучета. Няма обикновени и необикновени боксери. Боксер е порода, а породисто е куче с доказуем произход. Не всички кучета с доказан произход са елитни, за изложби или шампиони, обаче всяко куче с доказан произход е породисто. Има разлика нали? Липсата на интерес към породата в България е довела до там, че от малкото желаещи да се занимават с нея са останали още по-малко. Бъди спокоен То6е, въпреки такива като тебе те ще продължават да работят, за породата а не "за магазина", в който когато такива като тебе влязат, очакват веднага да си намерят каквото търсят, дори и да не са го виждали преди това.

#2404 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 11:22 PM

Не е толкова трудно и сложно да се отговори на някой,дори и да не е в задълженията на админа,а като вметнем че работата на админа там е сведена до нула :ea_103: още повече,а според мен едва ли си заслужава времето за регистрация в предвид активноста там!
Абе вие с капаци ли сте на очите че не виждате че един обикновен човек когато търси куче няма как да е наясно със всичките простотии,още повече пък че и пари за породисто куче биха дали не повече от 5 процента в БГ,че може и да е по малък!
Така че пазара ,магазина,обявите за породисто или както искайте го наричайте ще е почти винаги начина за сдобиване на куче в БГ,да жалко е това но на фона на всички други простотии едва се забелязва :ab_041:
Купил едно куче,регистрирал развъдник и накрая ми се изкарвате че не е заради парите а заради породата,абе хора ние да не падаме от марс,има хора които разполагат със средства и го правят за удоволствие спор няма,други само заради изложбите но масата от развъдниците е за кучене и изкарване на някой лев,и едва ли някой би ме оборил в противното понеже познавам доста такива развъдчици.И вече много хора с кучета с родословие не ги регистрират в клубовете понеже кучетата им стават почти непродаваеми,а си ги кучат и продават на по малка цена без излишно главоболие,или сега пак ще кажете че не е така.....
Не виждам нищо странно или страшно нещата при кучетата да са прозрачни и да се знае и цената на едно клубно за колко се предлага и т.н.,а не да търсим евтини трикове за продажба на куче както в темата за кане корсото,при това със условия!!!
Прикачена снимка
И понже явно разбираш от кучета и най вече от боксери,дай една обективна оценка за моята мома,та дори и да е критична
Прикачена снимка

#2405 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 09:31 AM

Показване на мнениетоpbs, в 09 March 2011 - 09:22 PM, написа:

Не е толкова трудно и сложно да се отговори на някой, дори и да не е в задълженията на админа, а като вметнем че работата на админа там е сведена до нула :ea_103: още повече, а според мен едва ли си заслужава времето за регистрация в предвид активноста там!

Нито го познавате админа, нито знаете какви задължения има, че да му вменявате някакви. Активноста се определя от посещенията на потребителите, не на админа! Идеята на създателите на сайта и форума е да обслужват и помагат на хората, които се интересуват от породата. Липса на такива хора=липса на потребители.

Абе вие с капаци ли сте на очите че не виждате че един обикновен човек когато търси куче няма как да е наясно със всичките простотии,още повече пък че и пари за породисто куче биха дали не повече от 5 процента в БГ,че може и да е по малък!
Така че пазара ,магазина,обявите за породисто или както искайте го наричайте ще е почти винаги начина за сдобиване на куче в БГ,да жалко е това но на фона на всички други простотии едва се забелязва :ab_041:

Тези "простотии" се наричат правила навсякъде по света, докато наричаме правилата простотии, ще живеем в тази ситуация. Всеки от нас, от тези с капаците, с удоволствие би обяснил на някой, който пита всичко свързано с правилата по които ние се водим. Целта обаче не е да започнем спорове заради самия спор, а след като се запознаем с правилата, да преценим за себе си дали ще ги спазваме, ще предложим нови или няма да правим нищо от това, което ни се казва.

Купил едно куче,регистрирал развъдник и накрая ми се изкарвате че не е заради парите а заради породата,абе хора ние да не падаме от марс,има хора които разполагат със средства и го правят за удоволствие спор няма,други само заради изложбите но масата от развъдниците е за кучене и изкарване на някой лев,и едва ли някой би ме оборил в противното понеже познавам доста такива развъдчици.И вече много хора с кучета с родословие не ги регистрират в клубовете понеже кучетата им стават почти непродаваеми,а си ги кучат и продават на по малка цена без излишно главоболие,или сега пак ще кажете че не е така.....

Това няма да го коментирам, защото е част от онзи спор, за който писах по-горе...

Не виждам нищо странно или страшно нещата при кучетата да са прозрачни и да се знае и цената на едно клубно за колко се предлага и т.н.,а не да търсим евтини трикове за продажба на куче както в темата за кане корсото,при това със условия!!!

Цената се определя от качеството и търсенето, ако няма търсене няма как да се каже, струва хикс лева. Аз смятам, че цената на породист боксер с качества за домашен любимец не бива да е по-малка от 800-1000 лв. Това обаче е мое мнение и на никого не го налагам.

И понже явно разбираш от кучета и най вече от боксери,дай една обективна оценка за моята мома,та дори и да е критична
Прикачен файл 5.jpg

Съжалявам, оценката ми е критична. Този тип е от 30-те години на миналия век, това не е днешния тип. Това куче е резултат от развъждането в България в продължение на последните 40-50 години. Развъждане без правила, от хора които не се интересуват от нищо и си мислят, че всичко започва и свършва с тяхното мнение. Виждам подобно поведение и във вас и много съжалявам, че въпреки възможностите, които имаме днес, продължаваме по стария начин да отричаме това което не познаваме.

#2406 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 11:11 PM

boxerfan - много добре знам че вие сте админа на форума :ba_025: ,и задълженията на един такъв знам доста добре,но това е вече друга тема.....
Точно това имах в предвид че активността на потребителите е почти равна на нула затова и казах че не е проблем и на админа да отговори,
и без това една голяма част от малкото постове са ваши,и в това лошо няма!
Вие сам казвате,двама трима са мераклиите да купят родословен боксер на година,не не е така мераклиите са много повече но са 2-3 ма само тези които могат да си го позволят след като се сблъскат с цената!
Точно поради тази причина тарикатите(търговци) внасят кученца от вън и ги продават на нормални цени и това не важи само за боксерите,е нормално ли е едно куче от вън да струва по малко тук защото на практика така излиза,аз отново ще ви отговоря,да нормално е защото хората от вън знаят как да развъждат и как да търгуват за разлика от тези в бг които се занимават с това!
Така че колкото и да обясняваш за правилата на обикновеният човек в бг няма да те разбере бъди сигурен в това ,колкото и да има желание за родословно куче щом се стигне до цена от сорта на 800-1000 при това клас домашен мерака се изпарява на секундата при 99,9 процента от българите,мисля не е нужно да ви казвам защо.Е вие тук отговаряте щом не може да си позволи куче няма да гледа ,да ама не ,мерака си е мерак,човека отива на пазара или от обява в нета и си купува такова за 200-300 лева :be_107: и той е доволен
както и продавача,а тия с документите вие продължавате да си ги гледате и храните и се чудите на кого да ги подарите,сори но това е истината в бг :beer:
Аз и друга оценка не съм очаквал след всичко написано от мен :ab_041: :ab_041: :ab_041:
но когато даваме оценка за нещо трябва да се обосновем,има стандарт с който мисля че сте наясно и няколко думи може да кажете това му е по малко това му е по късо е не отговаря на стандарта ,а вместо това вие ме разсмивате с вицове от 30-те :ea_103:
И вече започвам да си мисля че в бг няма хора разбиращи от боксери мисля да се регна в някой чужд боксер форум и да видим там хората какво мислят :beer:
Доста време преди да си купя куче се ровя по форуми е чета за породата и разглеждам снимки при това във форуми като: http://www.boxerworld.com/forums/ и http://www.boxerforums.com/forum.php и т.н.,така че ще видим там какво мислят от 30 та или от 21 е боксера :ud_009:
И дайте накрая да видим едно боксерче според вашите правила при това да не е модел 1930 като моето,предполагам имате снимки на вашите като малки,че започвам да мисля че в бг стандарта е доста по различен от този в целият свят :ab_041: :rc_036:

#2407 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 10:45 AM

Показване на мнениетоpbs, в 10 March 2011 - 09:11 PM, написа:

boxerfan - много добре знам че вие сте админа на форума :ba_025: ,и задълженията на един такъв знам доста добре,но това е вече друга тема.....
Точно това имах в предвид че активността на потребителите е почти равна на нула затова и казах че не е проблем и на админа да отговори,
и без това една голяма част от малкото постове са ваши,и в това лошо няма!

Оставам с впечатлението, че сте някой от потребителите на форума, който е получил неудовлетворителен отговор.

Вие сам казвате,двама трима са мераклиите да купят родословен боксер на година,не не е така мераклиите са много повече но са 2-3 ма само тези които могат да си го позволят след като се сблъскат с цената!
Точно поради тази причина тарикатите(търговци) внасят кученца от вън и ги продават на нормални цени и това не важи само за боксерите,е нормално ли е едно куче от вън да струва по малко тук защото на практика така излиза,аз отново ще ви отговоря,да нормално е защото хората от вън знаят как да развъждат и как да търгуват за разлика от тези в бг които се занимават с това!
Така че колкото и да обясняваш за правилата на обикновеният човек в бг няма да те разбере бъди сигурен в това ,колкото и да има желание за родословно куче щом се стигне до цена от сорта на 800-1000 при това клас домашен мерака се изпарява на секундата при 99,9 процента от българите,мисля не е нужно да ви казвам защо.Е вие тук отговаряте щом не може да си позволи куче няма да гледа ,да ама не ,мерака си е мерак,човека отива на пазара или от обява в нета и си купува такова за 200-300 лева :be_107: и той е доволен

Значи все пак става дума за цена!!! А на тарикатите това им работата, да тарикатстват и да печелят лесни пари на гърба на наивниците, които очакват да платят 200-300 лв. за това което искат да притежават.

както и продавача,а тия с документите вие продължавате да си ги гледате и храните и се чудите на кого да ги подарите,сори но това е истината в бг :beer:

Аз в качеството си на развъдчик никога досега не съм подарявал кученце на някого, но това също е опция при условие, че видя в човека срещу себе си, някой който иска да се занимава сериозно с кучето. Да въди, да ходи по изложби, да го обучава и т.н.

Аз и друга оценка не съм очаквал след всичко написано от мен :ab_041: :ab_041: :ab_041:
но когато даваме оценка за нещо трябва да се обосновем,има стандарт с който мисля че сте наясно и няколко думи може да кажете това му е по малко това му е по късо е не отговаря на стандарта ,а вместо това вие ме разсмивате с вицове от 30-те :ea_103:
И вече започвам да си мисля че в бг няма хора разбиращи от боксери мисля да се регна в някой чужд боксер форум и да видим там хората какво мислят :beer:
Доста време преди да си купя куче се ровя по форуми е чета за породата и разглеждам снимки при това във форуми като: http://www.boxerworld.com/forums/ и http://www.boxerforums.com/forum.php и т.н.,така че ще видим там какво мислят от 30 та или от 21 е боксера :ud_009:

Оценката е дадена на кучето от снимката, не на вас лично! Но както в повечето случаи, се засяга собственика :dh_188: , какво да се прави???

И дайте накрая да видим едно боксерче според вашите правила при това да не е модел 1930 като моето,предполагам имате снимки на вашите като малки,че започвам да мисля че в бг стандарта е доста по различен от този в целият свят :ab_041: :rc_036:

Аз не определям правилата, определя ги стандарта, писан и актуализиран от Германския боксер клуб, за краткост БК, същият клуб е съосновател на АТИБОКС, всичко това в рамките на FCI, чийто член е БРФК. Тъй като БГ боксер е член на БРФК, спазва този стандарт. Линковете, които споменавате вие са от американски форуми, там нещата изглеждат по друг начин, даже се спекулира с идеята за писане на друг стандарт, различен от този написан и регистриран от германците. Всичко това е политика, разбира се ще кажете вие, и вашето куче си е най-хубавото независимо какво ви говорят другите. Предлагам вместо това да отидете на изложба в чужбина, Сърбия е близо, и да видите какви екземпляри печелят там, на вашето куче ли приличат или на тези които ви показвам аз в галерията на сайта. За мен обаче остава отворен въпроса, дали кучето за което искахте мнението ми е с доказан произход....най-малкото заради това си струва да се опираме на стандарта, той се отнася за породата.... надявам се за това поне стигнахме до съгласие, кое куче е боксер и кое не е.

#2408 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 11:38 AM

Няма да изпадам в подробен коментар на мнението на pbs, ами защото, не си заслужава. Човек като не ще да чуе чуждо мнение и "едно си баба знае, и едно си баба бае" ...

Но поне за всички останали любители на породата малко разясняване няма да е излишно!

ДА ...породата се променя, ДА боксера се развива, Малко история .

... и ДА има разлики в боксера който се отглежда в Америка, Австралия, Англия и ЕВРОПА , но това е друга тема.
Нека не забравяме че се казва Германски боксер! Има един тип боксер и то е германския.

:flagbg: Защо у нас нищо не е както в нормалния свят..да даже и с кучетата ни?

1.В България официален развъдник за породата боксер до тази година, да има регистриран в FCI, не знам!
2.Като се вземе куче с някв'и породни белези ... как го каза за 300 лв, получаваш и един куп унаследени болести, които ти костват мноого повече...и най лошото притеснения. Не го пожелавам на никого, но май само така някой би повярвал.
3.Медицински тестова, генетични и за дисплазия , правят ли се на родителите на неродословните боксери ? клик
4.Да се гледа порода не е евтино, да се развъжда, още повече ...Повечето наистина го правят от любов към ПОРОДАТА. Влагат се години, време, нерви, х ...и много любов. Храната, ваксината, чипирането, заплождането ... все още струват пари
5.Българина като иска да е на сметка..да гледа куче взето от приют, така хем помага на кученце, хем не пречи на дадена порода.

Много още мога да кажа... Ама кой да чете! :ae_085:

#2409 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 03:52 PM

Спокойно не съм от потребителите на боксер бг,тук в кучешки форум се регистрирам и пиша за сефте :rc_036:
А форума ви съм го чел и разглеждал почти целият,и казвам моето мнение по въпроса ,което за жалост съвпада с действителността в бг :tb_195: Иначе съм за правилното развъждане и гледане на породите,но отпред има едно но......
Мисля че съм споменал че кучето ми не е купено с цел развъждане или водене по изложби,домашен любимец е при това работещ!!!
Даже предпочитах да е мъжкар но уви,не намерих такъв !
Не се засягам от оценката ви защото кучето не е получило такава,или поне за мен това което написахте е неадекватна оценка и мнение!
Също така ми е интересно да дадете такава на куче на 4 месеца при това без да сте сигурен дали е с доказан произход или не :af_089:
Ето една снимка от изложбите които ме натяквате и които съм разглеждал много пъти
Прикачена снимка
Прикачена снимка
За съжаление изглежда по зле от моето което е само на 4 месеца
Така че виждам много добре как изглеждат породистите,не ми се иска да мъча хайванчето иначе бих му отрязал ушите и опашката ,особено ако беше по малко и тогава да видим каква ще е приликата !!!
Щом сте развъдчик съм сигурен че имате снимки на ваши като малки,качете няколко да видим как изглежда едно куче с доказан произход на 3-4 или пък 5-6 месеца? Иначе всичко си остава само празни приказки с линкове вижте та вижте :ab_041:
А в единият форум който съм посочил има секция International и там има представяния ат много държави,има от Сърбия,от Русия,включително и от Германя,е не са кой знае колко много но сравнение с тук все пак е нещо.

diadra - щом казваш че до сега няма регистриран развъдник във FCI ,какъв е смисъла да го дъвчем повече това,и ти казах няма смисъл да ми ги показвате тези линкове за породата и от изложбите,гледал съм ги и не само тях :beer:

#2410 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 05:15 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 11 March 2011 - 11:38 AM, написа:

1.В България официален развъдник за породата боксер до тази година, да има регистриран в FCI, не знам!

Легитимен ( истински) развъдник е единствено и само ако е регистриран в FCI, другото са злощастните "puppy ферми" и търгаши. Не, не се дъвчем :be_107: --> В спора се ражда истината.

Цитат

Така че виждам много добре как изглеждат породистите,не ми се иска да мъча хайванчето иначе бих му отрязал ушите и опашката ,особено ако беше по малко и тогава да видим каква ще е приликата !!!

Само да добавя, че вече рязане на уши и опашка, не само не се толерира, а се дисквалифицира. Ама кой да ти чете стандарта......!?
:oi_129:

((Уши: Поставени са високо. Имат подходяща големина, по-скоро малки, отколкото големи и тънки. Раздалечени са едно от друго и поставени на най-високите места на черепа. Лежат спокойно до бузите в спокойно състояние и се накланят напред с изразена гънка, когато кучето застане нащрек. (FCI - 02/04/2001) .
Опашка. Поставена е по-скоро високо отколкото ниско, оставя се в естествения и вид.(FCI - 02/04/2001) ))

#2411 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 07:09 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 11 March 2011 - 05:15 PM, написа:

((Уши: Поставени са високо. Имат подходяща големина, по-скоро малки, отколкото големи и тънки. Раздалечени са едно от друго и поставени на най-високите места на черепа. Лежат спокойно до бузите в спокойно състояние и се накланят напред с изразена гънка, когато кучето застане нащрек. (FCI - 02/04/2001) .
Опашка. Поставена е по-скоро високо отколкото ниско, оставя се в естествения и вид.(FCI - 02/04/2001) ))

Явно пак говорим за различни неща, :ea_103: не е нужно да ми цитираш стандарта сто пъти повторих че съм прочел и видял в нета почти всичко написано и свързано с боксера :rc_036:
Така че мен не ме вълнува кого,кой и къде ще го дисквалифицират,доста пъти споменах че кучето не е с цел изложби и развъждане!!!
Отделно аз ако реша има кой да го окълца,при това както искам аз,но много добре прочете че нямам такова желание :tb_195:
Само пропусна да ми цитираш и това:
Законовото положение

Европейската конвенция за Защита на домашните животни, със седалище Страсбург, Франция на 13.11.1987 се обявила в забрана за купирането на опашките, ушите и отстраняване на неразвитите пръсти, тя определила също много други аспекти на отглеждането и развъждането на домашните любимци. Въпреки че се обявява в забрана на купирането, тя признава правата на страни, които в друго отношение приемат конвенцията, за да запазят позицията си в разногласието.

За съжаление, много правителства потвърждават тези конвенционални решения и резултатът е забрана на купирането и показването на купирани кучета. В Британия престижния Кралски колеж по ветеринарна медицина (Royal College of Veterinary Surgeon) решил да не настоява Британия да подписва спорната Европейска конвенция за защита на домашните животни. Днес Европа, а утре?

Някои американски, канадски и австралииски любители на кучета, вярващи, че са в безопасност от онези, стремящи се към забрана на купирането, може да са заинтересувани да разберат, че техните ветеринарни организации трябва да се изкажат по въпроса. В САЩ Организацията на ветеринарите за права на животните застава срещу разнообразните операции, правени за покриване на породния стандарт. В Канада, Канадската ветеринарно медицинска организация също се обявява срещу хирургичната намеса на някое животно, с козметични цели.В Австралия, Австралииската ветеринарна организация е за забрана на козметичните операции.

Стандартът

Когато "потопът" започнал, и повече страни приели законодателството за забрана на купирането, Световната федерация, F.C.I открила елегантено разумен начин да се изправи срещу предизвикателството. Комисията по стандартите към F.C.I обявява публично: Фактът, че в повече от сто породи ушите са или купирани или некупирани и опашките са купирани или с естествената си дължина, не трябва да оказва повече влияние върху съденето в изложните (национални, международни и световни). Всички форми трябва да бъдат съдени без каквото и да е разлика, откакто купирането на ушите и опашките е забранено в някои страни. Съденето, все пак взема предвид дали ушите са добре купирани или не, дали естествената форма и постановка на ушите е в съответствие със стандарта и дали опашките са или правилно купирани или са коректно носени.

Но това не разрешава многото проблеми и въпроси, които възникнаха от законодателството против купирането. Под пълномощията на F.C.I, само националния клуб на страната по произход има властта да изменя породния стандарт. Немският Доберман клуб (Dobemann-Verein e.v.) - патронът на стандарта на Добермана, е единствената организация, която е оторизирана да променя стандарта на Добермана. Нека да видим какви промени са били вмъкнати в стандарта за ушите и опашките. През 1994 в параграфа за ушите пише: Ухото, което е високо поставено, се носи изправено и купирано до дължина, в пропорция с главата. В страни, където купирането не е позволено, некупираните уши са равносилно признати (средната дължина се предпочита и предният ръб да лежи близо до бузите).

Тук стандартът ни дава разумни отговори в съответствие с духа на нареждането на Комисията по стандартите към F.C.I. За опашките пише: Тя е високо поставена и купирана късо като приблизително два опашни прешлена остават видими.В страни, където купирането не е разрешено легално, опашката може да остане естествена.

За щастие, фактът, че купираните опашки и уши не са включени в параграфа за дисквалификация, ни дава известна надежда за бъдещето. За завършек, нека се надяваме, че купираните уши и опашки няма да бъдат определени от патрона на стандарта, Германският Доберман клуб, като дисквалифициращи недостатъци; това може да бъде “coup de grace” за породата Доберман.

цитатът е от доберман бг

Прикачена снимка

снимчица на момата от днес

#2412 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 07:47 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 11 March 2011 - 03:15 PM, написа:

В БГ има регистрирани два FCI развъдника, from Boxbred и from Blacksea. Това е от 2003-2004 година, други не са правили постъпки за процедурата, която минава през клуба, най-малкото заради кореспонденцията с БРФК.

pbs написа:

Не се засягам от оценката ви защото кучето не е получило такава,или поне за мен това което написахте е неадекватна оценка и мнение!
Също така ми е интересно да дадете такава на куче на 4 месеца при това без да сте сигурен дали е с доказан произход или не

Знаете ли предлагам Ви, най-учтиво да започнете да се готвите за изпит пред съдийската комисия в БРФК, за FCI група ІІ и когато станете съдия да давате оценки, става ли? Имам също така усещането, че това куче на снимката сте се опитали и за кане корсо да го представите, предполагам със същият успех както тук. Завиждам Ви за устрема и плама, който влагате, благодарение на такива като вас са се раждали нови породи....

... Но за мен лично този разговор приключи.

#2413 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 01:25 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 12 March 2011 - 07:47 AM, написа:

В БГ има регистрирани два FCI развъдника, from Boxbred и from Blacksea. Това е от 2003-2004 година, други не са правили постъпки за процедурата, която минава през клуба, най-малкото заради кореспонденцията с БРФК.

pbs написа:

Също така ми е интересно да дадете такава на куче на 4 месеца при това без да сте сигурен дали е с доказан произход или не

Знаете ли предлагам Ви, най-учтиво да започнете да се готвите за изпит пред съдийската комисия в БРФК, за FCI група ІІ и когато станете съдия да давате оценки, става ли? Имам също така усещането, че това куче на снимката сте се опитали и за кане корсо да го представите, предполагам със същият успех както тук. Завиждам Ви за устрема и плама, който влагате, благодарение на такива като вас са се раждали нови породи....

Явно четете през редовете,съжалявам че трябва да се повтарям!!!
Никъде не съм представял кучето за кане корсо това е поредната ваша измислица :ud_009:
търсих доста време боксер но не намерих такъв който да ми хареса, и се бях отказал от боксер вече,затова започнах да търся кане корсо,даже имах и запитвания в чужди развъдници но това едва ли ви интересува,и в последният момент излезе този боксер който ми хареса и го взех,така че щом няма какво съществено да добавите за кучето мисля че найстина разговорът приключва до тук. :beer:
А вие явно пропускате че това е форум където всеки може да си каже мнението без значение какво е то и колко е компетентно,а в место това свързвате всеки ваш пост само със изложби и състезания,за което е много жалко,.
А ако реша може и за такъв изпит да се подготвя,за което ви благодаря за идеята!!!

п.с. като потребител на този форум мога да пиша в който си искам раздел или за порода ,включително и в темите за кане корсо

#2414 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 06:59 PM

Да форум е, и затова разговора е обществен!

Има 2 важни неща в тази тема:
1. Боксера
2. Боксера да се популяризира в България.

Изложбите са важни, състезанието е важно...защото е единствено и само в полза на породата. Да напомня че тук на заден план е човешката суета....
Колко боксера сте виждали напоследък!?
Мен лично мноого ме боли, че тази порода изчезва у нас, защото си продължаваме с "махленското развъждане", даже тук-таме някой се пробва да го толерира....

Всеки си пише където, каквото иска...но каква е целта ...
Щом някой вкарва толкова енергия за дрън-дрън...ами нека да помисли ,щом парадира токлкова с предпочитанието си към боксера...Та да вземе и да направи нещо ...смислено.:rc_036:
Не е като преди 20-25 години, където нямаше информация, родословните животни бяха рядкост, търсенето и кореспондецията безумно бавна !

#2415 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 12:37 AM

Спор няма че Боксера е на първо място,но когато вместо да получиш смислен отговор получаваш някакви догадки и обвинения (че кучето съм представял и за кане корсо) без даже да е прочетено това което съм написал, е не само смешно но и потвърждава мнението ми за една голяма част от развъдчиците,което е още по жалко за породата!!!
Вие следите темата от самото и начало,колко от всички писали в нея са се интересували от изложби и колко са участвали?
До сега не съм ходил на изложба ,но бих отишъл с удоволствие,не твърдя че не са важни,но при липса на участници едва ли са полезни,жалко е да прочетеш първи и единствен :ab_041:
След като се запознаеш с дългият списък от изисквания си казваш какво да правя аз там,все пак кучето ми е домашен любимец не състезател,така че основно по изложби ходят хора гледащи кучета само поради тази причина и най вече развъдчици,но в Бг май са много малко а при боксера още по малко.
Темата се посещава основно когато кученцата ни са по малки и имаме нужда да научим нещо повече за отглеждането им,след известно време обикновените потребители губят интерес особено ако им се натяква вашето куче не е боксер понеже няма документи за произход :ud_009:
Нито кучетата нито собствениците им са виновни за това че нямат това прословуто листче с родословие,дали поради финансова дали от незнание и т.н.,причините могат да бъдат много и за всеки различни!!!
Всеки има право да заплоди кучето си щом има желание да отгледа кученца,за целите и резултатите на отделни хора не говоря.
Няма суета в това да отстояваш позицията и мнението си,пък ако ще и да е грешно дори :beer: или пък да покажеш едно зверче като моето,защото наистина е такова,даже с кучета не иска да играе момата е с характер е,търси само хора, а като види кола е първа кипра и е винаги готова да се качва :ab_041:
Хайде още няколко снимки от днес на модел 1930 :dog:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Скоро може и да ви кача и в стойка ,а може и да изгубя интерес към темата както всички други :beer:

п.с.имам време и енергия за дрън дрън :db_046:

#2416 Потребителят е офлайн   boxerfan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 11:03 AM

Показване на мнениетоpbs, в 14 March 2011 - 10:37 PM, написа:

Спор няма че Боксера е на първо място,но когато вместо да получиш смислен отговор получаваш някакви догадки и обвинения (че кучето съм представял и за кане корсо) без даже да е прочетено това което съм написал, е не само смешно но и потвърждава мнението ми за една голяма част от развъдчиците,което е още по жалко за породата!!!

Какво значи смислен отговор? Да чуеш това, което искаш? А за "обвиненията" имам предвид, че със същия успех можете да представяте кучето си и за кане корсо на когото си искате. Като сте чели толково много стандарта, какви са пропорциите на главата му? Къде е стопа на вашия домашен любимец? Каква пропорция, муцуна към череп наблюдавате? Какви пропорции на тялото има? Квадрата къде е? Гръбната линия права ли е? Ушите как са поставени? Всичко това от снимките, ако го видя на живо и друго ще Ви питам...

Вие следите темата от самото и начало,колко от всички писали в нея са се интересували от изложби и колко са участвали?
До сега не съм ходил на изложба ,но бих отишъл с удоволствие,не твърдя че не са важни,но при липса на участници едва ли са полезни,жалко е да прочетеш първи и единствен :ab_041:
След като се запознаеш с дългият списък от изисквания си казваш какво да правя аз там,все пак кучето ми е домашен любимец не състезател,така че основно по изложби ходят хора гледащи кучета само поради тази причина и най вече развъдчици,но в Бг май са много малко а при боксера още по малко.

На изложби се ходи за да си свериш часовника, какво имаш, къде искаш да отидеш? Аз съм започнал като вас, първото ми куче също ми го представяха за боксер с доказуем произход: "майката имала ама не било заверено, пък на бащата ще ни го изпратят...", всичко това в последствие се оказа лъжа, за разлика от Вас обаче аз не започнах да обяснявам, че другите са ми виновни или ми разказват вицове, а това което прочетох не го преиначих, за да ми пасва на мен и моята теза. Ще Ви кажа още нещо, второто ми куче беше със заветната "хартийка", и не само това, линията му беше многообещаваща и за съзтезания и за разплод, но то не отрасна такова каквото очаквахме и докато не видях с очите си актуалния тип на световното първенство на АТИБОКС, 2004 в Холандия, си мислех че имам типичен представител на породата. Приемам че имаме общо, и аз и Вие се стремим към нещо, харесваме породата и искаме да направим така, че тези кучета да се виждат в парковете. Разликатата е в това, че аз приемам и признавам авторитети, а Вие не!

Няма суета в това да отстояваш позицията и мнението си,пък ако ще и да е грешно дори

Когато това последното си го избиете от главата, ще можем да си говорим надълго и широко за породата по принцип. Аз не съм почитател на философията: "Дай да спорим заради самия спор", предпочитам "В спора се ражда истината"

Качена снимка
пример за типична глава от последните 4-5 години...

Качена снимка
пример за тяло и пропорции....

Това куче е мое, има мн. добри постижения освен в БГ и в Европа. За мен това означава, че съм на прав път.

#2417 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 03:10 PM

Ето с това няма да се съглася, както и повечето здравомислещи хора в този форум!

Цитат

Всеки има право да заплоди кучето си щом има желание да отгледа кученца,за целите и резултатите на отделни хора не говоря.

Който иска да си отглежда кученца, да заповяда тук... приемни стопани също се търсят!

#2418 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2011 - 09:02 PM

Показване на мнениетоboxerfan, в 12 March 2011 - 05:47 AM, написа:

pbs написа:

Точно щях да кажа, че кучето от снимката има белезите на няколко породи. :)

#2419 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 12:35 AM

Просто има различни типове боксери :smile: Особено в България са много малко родословните боксери ... Иначе кученцето от горните снимки е много красиво. :smile:

#2420 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 12:56 AM

Показване на мнениетоboxerfan, в 16 March 2011 - 11:03 AM, написа:

Какво значи смислен отговор? Да чуеш това, което искаш? А за "обвиненията" имам предвид, че със същия успех можете да представяте кучето си и за кане корсо на когото си искате. Като сте чели толково много стандарта, какви са пропорциите на главата му? Къде е стопа на вашия домашен любимец? Каква пропорция, муцуна към череп наблюдавате? Какви пропорции на тялото има? Квадрата къде е? Гръбната линия права ли е? Ушите как са поставени? Всичко това от снимките, ако го видя на живо и друго ще Ви питам...

На изложби се ходи за да си свериш часовника, какво имаш, къде искаш да отидеш? Аз съм започнал като вас, първото ми куче също ми го представяха за боксер с доказуем произход: "майката имала ама не било заверено, пък на бащата ще ни го изпратят...", всичко това в последствие се оказа лъжа, за разлика от Вас обаче аз не започнах да обяснявам, че другите са ми виновни или ми разказват вицове, а това което прочетох не го преиначих, за да ми пасва на мен и моята теза. Ще Ви кажа още нещо, второто ми куче беше със заветната "хартийка", и не само това, линията му беше многообещаваща и за съзтезания и за разплод, но то не отрасна такова каквото очаквахме и докато не видях с очите си актуалния тип на световното първенство на АТИБОКС, 2004 в Холандия, си мислех че имам типичен представител на породата. Приемам че имаме общо, и аз и Вие се стремим към нещо, харесваме породата и искаме да направим така, че тези кучета да се виждат в парковете. Разликатата е в това, че аз приемам и признавам авторитети, а Вие не!

Няма суета в това да отстояваш позицията и мнението си,пък ако ще и да е грешно дори

Когато това последното си го избиете от главата, ще можем да си говорим надълго и широко за породата по принцип. Аз не съм почитател на философията: "Дай да спорим заради самия спор", предпочитам "В спора се ражда истината"

Никъде не съм написал че отговаря кучето на стандарта,особено от последните години,
в предните си постове споменах че една голяма част от тези боксери които отговарят на стандарта и виждам по изложби в нета на мен не ми харесват!А моето мнение е че боксера е претърпял толкова много промени през годините че едва ли някога ще има кучета приличащи си на 100 процента даже и от тези с хартийките.
Да боксера е Германски,но вие виждате сам че извън Европа породата е еволюирала доста както и в бг :ab_041: ,да може и това да е една от причините това куче да не е толкова разпространено.
За пропорции може да поспорим но едва ли има смисъл,не казвам че всички са в норма но не отричайте и всички :ea_103:
Да вашата кучка от снимката е добра в това спор няма,но и от снимка до снимка и от 4 месечно и голямо куче разликата е огромна,все пак вие качвате снимка в стойка на голямо и научено куче,тази наклонена линия ако не е с повода и застанала така няма да е същата хайде да не се заблуждаваме :beer: ,иначе наистина кучето ми харесва.
Обаче съм любопитен ще споделите ли на каква възраст е колко килограма и височина е?
Вие ходите на изложби да си сверите часовника ,това е така все пак сте развъдчик,аз не съм такъв и не ме вълнува часовника,харесало ми е кучето взел съм го и за мен е важно сега да дам най доброто на кучето и да успея да направя от него това което искам,тоест да го обуча до колкото е възможно ,така че моят прав път е различен от вашият :dog:
Кучето съм го взел с ясното съзнание че е без хартийка,даже не знам кои са и родителите му,но и това едва ли има значение,купих го от момиче което го продаваше понеже имаше проблеми вече с него в апартамента и не успява да се справи,хареса ми много и го взех на три месеца и половина с ваксини и т.н.
Това е историята на кучето,иначе вече маймуната даже лае непознати в нас ,иначе с хората е дружелюбна,не обича да дружи с кучета налита на бой ,а може и от страх ако искат да играят с нея дори и на по големите кучета,за месец вече изпълнява седни ,на място,да не пипа храната докато н е и кажа понеже е и голяма лакомия и т.н.,е не че няма изключения,опитва се да доминира но номера няма как да минава :ab_041: ,така че мен ме вълнуват такива неща а не ушите му отговарят ли на стандарта за изложба :ab_041:
Иначе за приликата с Кане Корсо съм съгласен ,аз и умишлено качвам такива снимки,мисля че споменах че съм фен и на корсото,и може би следващото куче да е такова :ba_025:
Жалко че не успявам да го щракна когато е застанало добре защото или съм без апарат или докато го щракна мръдне,но рано или късно и това ще стане.
Как ще изглежда като порасне ще покаже времето,вие сам казахте че и обещаващо куче по някога не е това което е :ea_103:
В грешка сте че не признавам авторитети,просто казвам че заради разнообразието дори и при тях аз не харесвам една част и от тях,много важно че са с хартийки и тем подобни!!!

diadra - Скоро четох за приютите във Виена,ако някога тук нещата се устроят така ще има мераклии,там може да идеш да си избереш куче и да го развеждаш срещу заплащане :ab_041: и по пътищата едва ли ще срещнеш помиярите които виждаме ние всеки ден,но това е друга тема вече :tb_195:
Така че ако аз реша някога да заплодя кучето нито теб нито федерации и тем подобни ще питам,но много ще ме е яд ако случайно псе я скочи,без да съм я пускал аз,е сега ще кажеш има специални средства за предпазване и при кучетата даже,да така е но не ми е сега това в главата че да го мисля :ab_041: :ab_041: :ab_041:

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни