boxerfan, в 16 March 2011 - 11:03 AM, написа:
pbs, в 14 March 2011 - 10:37 PM, написа:
Спор няма че Боксера е на първо място,но когато вместо да получиш смислен отговор получаваш някакви догадки и обвинения (че кучето съм представял и за кане корсо) без даже да е прочетено това което съм написал, е не само смешно но и потвърждава мнението ми за една голяма част от развъдчиците,което е още по жалко за породата!!!
Какво значи смислен отговор? Да чуеш това, което искаш? А за "обвиненията" имам предвид, че със същия успех можете да представяте кучето си и за кане корсо на когото си искате. Като сте чели толково много стандарта, какви са пропорциите на главата му? Къде е стопа на вашия домашен любимец? Каква пропорция, муцуна към череп наблюдавате? Какви пропорции на тялото има? Квадрата къде е? Гръбната линия права ли е? Ушите как са поставени? Всичко това от снимките, ако го видя на живо и друго ще Ви питам...
Вие следите темата от самото и начало,колко от всички писали в нея са се интересували от изложби и колко са участвали?
До сега не съм ходил на изложба ,но бих отишъл с удоволствие,не твърдя че не са важни,но при липса на участници едва ли са полезни,жалко е да прочетеш първи и единствен
След като се запознаеш с дългият списък от изисквания си казваш какво да правя аз там,все пак кучето ми е домашен любимец не състезател,така че основно по изложби ходят хора гледащи кучета само поради тази причина и най вече развъдчици,но в Бг май са много малко а при боксера още по малко.
На изложби се ходи за да си свериш часовника, какво имаш, къде искаш да отидеш? Аз съм започнал като вас, първото ми куче също ми го представяха за боксер с доказуем произход: "майката имала ама не било заверено, пък на бащата ще ни го изпратят...", всичко това в последствие се оказа лъжа, за разлика от Вас обаче аз не започнах да обяснявам, че другите са ми виновни или ми разказват вицове, а това което прочетох не го преиначих, за да ми пасва на мен и моята теза. Ще Ви кажа още нещо, второто ми куче беше със заветната "хартийка", и не само това, линията му беше многообещаваща и за съзтезания и за разплод, но то не отрасна такова каквото очаквахме и докато не видях с очите си актуалния тип на световното първенство на АТИБОКС, 2004 в Холандия, си мислех че имам типичен представител на породата. Приемам че имаме общо, и аз и Вие се стремим към нещо, харесваме породата и искаме да направим така, че тези кучета да се виждат в парковете. Разликатата е в това, че аз приемам и признавам авторитети, а Вие не!
Няма суета в това да отстояваш позицията и мнението си,пък ако ще и да е грешно дори
Когато това последното си го избиете от главата, ще можем да си говорим надълго и широко за породата по принцип. Аз не съм почитател на философията: "Дай да спорим заради самия спор", предпочитам "В спора се ражда истината"
Никъде не съм написал че отговаря кучето на стандарта,особено от последните години,
в предните си постове споменах че една голяма част от тези боксери които отговарят на стандарта и виждам по изложби в нета на мен не ми харесват!А моето мнение е че боксера е претърпял толкова много промени през годините че едва ли някога ще има кучета приличащи си на 100 процента даже и от тези с хартийките.
Да боксера е Германски,но вие виждате сам че извън Европа породата е еволюирала доста както и в бг

,да може и това да е една от причините това куче да не е толкова разпространено.
За пропорции може да поспорим но едва ли има смисъл,не казвам че всички са в норма но не отричайте и всички
Да вашата кучка от снимката е добра в това спор няма,но и от снимка до снимка и от 4 месечно и голямо куче разликата е огромна,все пак вие качвате снимка в стойка на голямо и научено куче,тази наклонена линия ако не е с повода и застанала така няма да е същата хайде да не се заблуждаваме

,иначе наистина кучето ми харесва.
Обаче съм любопитен ще споделите ли на каква възраст е колко килограма и височина е?
Вие ходите на изложби да си сверите часовника ,това е така все пак сте развъдчик,аз не съм такъв и не ме вълнува часовника,харесало ми е кучето взел съм го и за мен е важно сега да дам най доброто на кучето и да успея да направя от него това което искам,тоест да го обуча до колкото е възможно ,така че моят прав път е различен от вашият
Кучето съм го взел с ясното съзнание че е без хартийка,даже не знам кои са и родителите му,но и това едва ли има значение,купих го от момиче което го продаваше понеже имаше проблеми вече с него в апартамента и не успява да се справи,хареса ми много и го взех на три месеца и половина с ваксини и т.н.
Това е историята на кучето,иначе вече маймуната даже лае непознати в нас ,иначе с хората е дружелюбна,не обича да дружи с кучета налита на бой ,а може и от страх ако искат да играят с нея дори и на по големите кучета,за месец вече изпълнява седни ,на място,да не пипа храната докато н е и кажа понеже е и голяма лакомия и т.н.,е не че няма изключения,опитва се да доминира но номера няма как да минава

,така че мен ме вълнуват такива неща а не ушите му отговарят ли на стандарта за изложба
Иначе за приликата с Кане Корсо съм съгласен ,аз и умишлено качвам такива снимки,мисля че споменах че съм фен и на корсото,и може би следващото куче да е такова
Жалко че не успявам да го щракна когато е застанало добре защото или съм без апарат или докато го щракна мръдне,но рано или късно и това ще стане.
Как ще изглежда като порасне ще покаже времето,вие сам казахте че и обещаващо куче по някога не е това което е
В грешка сте че не признавам авторитети,просто казвам че заради разнообразието дори и при тях аз не харесвам една част и от тях,много важно че са с хартийки и тем подобни!!!
diadra - Скоро четох за приютите във Виена,ако някога тук нещата се устроят така ще има мераклии,там може да идеш да си избереш куче и да го развеждаш срещу заплащане

и по пътищата едва ли ще срещнеш помиярите които виждаме ние всеки ден,но това е друга тема вече
Така че ако аз реша някога да заплодя кучето нито теб нито федерации и тем подобни ще питам,но много ще ме е яд ако случайно псе я скочи,без да съм я пускал аз,е сега ще кажеш има специални средства за предпазване и при кучетата даже,да така е но не ми е сега това в главата че да го мисля