Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#2881 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2013 - 06:52 PM

Намери се стопанина на кучето.

#2882 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 04:16 PM

Ние растем и поумняваме ... Прикачена снимка

Но защо другите не се обаждат и показват...има бебоци, има младоци във форума...даже и старчоци :)

#2883 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2013 - 07:31 PM

Красавица!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2884 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2013 - 09:50 PM

Интересува ме,тези привлекателни кучета,как се спрвят,като пазачи и могат ли,да живеят на вън :) ?

#2885 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2013 - 09:01 AM

Показване на мнениетоЦоКо, в 27 February 2013 - 09:50 PM, написа:

Интересува ме,тези привлекателни кучета,как се спрвят,като пазачи и могат ли,да живеят на вън :) ?

От краткия ми опит с боксери- весели, забавни, добри и енергични кучета. И на мен ще ми е интересно, ако някой напише за "пазаческите" им възможности.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2886 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2013 - 11:27 AM

Какво влагате под "пазач"?

Боксер да живее вързан на двора - НЕ !
Поради 2 основни причини: Изключително любвеобилен и привързан към цялото семейство, боксера страда като е отделен от любимите си хора. Само ако някой е живял с боксер може да опише темперамента на това куче и силната ми, буквално болезнено-силна връзка с човека. Не на последно място, космената му покривка е къса, без подкосъм -- проблем зимата. Склоност към прегряване - лятото.

Боксера може да бъде прекрасна Персонална Охрана. Той от групата на работните кучета, които обичат да служат на собственика си. Разбира се говорим за кучета които освен че минават курс за общо послушание, минават и така наречената защита. Резултати се постигат естествено след много работа и постоянство. За който се интересува, информация тук.
Боксера и изключително атлетично, енергично и темпераментно куче , този спорт (IPO) е много подходящ за тях. видео тук.

#2887 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 12:45 PM

Благодаря за изчерпателния отговор ! :) Мисля,че това ми изясни нещата.

#2888 Потребителят е офлайн   guro89 Икона

Публикувано: 03 March 2013 - 05:07 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 01 March 2013 - 11:27 AM, написа:

Поради 2 основни причини: Изключително любвеобилен и привързан към цялото семейство, боксера страда като е отделен от любимите си хора. Само ако някой е живял с боксер може да опише темперамента на това куче и силната ми, буквално болезнено-силна връзка с човека. Не на последно място, космената му покривка е къса, без подкосъм -- проблем зимата. Склоност към прегряване - лятото.

Боксера може да бъде прекрасна Персонална Охрана. Той от групата на работните кучета, които обичат да служат на собственика си. Разбира се говорим за кучета които освен че минават курс за общо послушание, минават и така наречената защита. Резултати се постигат естествено след много работа и постоянство. За който се интересува, информация тук.
Боксера и изключително атлетично, енергично и темпераментно куче , този спорт (IPO) е много подходящ за тях. видео тук.

Здр мн хубава сладурана имате искам да си купя и аз боксер може ли някаква информациа от каде guro__89@abv.bg ще чакам отговор

#2889 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2013 - 05:21 PM

Ще го кажа така, аз моето куче-боксер чаках да се появи няколко години ...
Преди това съм гледала основно боксери и основно осиновени......
Добро място за се започне търсенето: ТУК!
В България доколкото съм запозната има само един регистриран FCI развъдник.

Ако искате боксероподобно куче с неясен произход и още по-неясни наследствени заболявания ...обяви в нета.

#2890 Потребителят е офлайн   guro89 Икона

Публикувано: 03 March 2013 - 11:31 PM

Българския развъдник неможах да намеря никаде ваща сладорана от кой развъдник купихте

#2891 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 03:14 AM

Показване на мнениетоdiadra, в 01 March 2013 - 11:27 AM, написа:

Като цяло е така,но искам да допълня че затворен боксер в апартамент е почти равносилно на вързан на двора такъв,още повече че само луд би рискувал да остави боксер сам в къщи,едва ли е нужно да описвам поразиите които е способен да направи,а ако си лежи по цял ден, или няма нищо общо с боксера или му има нещо :ab_041:
Понеже вече малко повече от две години гледам боксер при това на вън ще кажа че това куче може да живее вън при осигурени му подходящи условия но не на синджир,иначе и на въже си седи няма ядове кротува си, и какво ли ще направи,но да държиш това куче вързано трябва да нямаш грам сърце.На моето му се събират десетина дена в годината да е вързано и то не безпричинно.Едва ли мога да ви опиша как се радва когато не ме е виждало няколко дена,навеждам се съвсем леко като му казвам цуни бузата и то скача и ме бута съвсем леко с нос и това го прави винаги когато не ме е виждало от порядъка на десетина часа но не и когато на мене ми е кеф,и на това не съм го учил :rc_036:
Въпреки че го гледам на вън във фартуни и големи минуси си го прибирам,или по точно в такова време самичка си влиза и кротува цял ден :ab_041: тази зима малко време стоя ,но миналата доста ,време като в момента изобщо не и е проблем,а миналата година влезе да се къпе още края на април ,а водата беше доста студена,ама магарицата като беше загряла от бягане не пита каква е водата и до като и кажа не :ud_009:
затова тази зима не смеех да я развеждам край водоеми,или я държа на повода,но реших в доста студено време да я видя какво ще направи,ахааа даже и не пи вода :ab_041:
И с няколко думи заключението ми е че това са много умни,неуморно игриви и наистина превързани към стопаните си животни,това куче дори и да се зъби никога не би ухапало човек,освен ако наистина не го предизвикаш и никога не лае без причина ,като уличните,или да налавя със комшииските,котките не ги лае гони ги,както и всичко друго което мърда!!!
А заради видът им явно и живонти и хора се плашат от тях.

п.с. diadra не е нужно да преписваме какво е казал някой за породата дори да е така,а с няколко прости думи да се обясни,при това всеки от неговата гледна точка :tb_195:

#2892 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 03:21 AM

Показване на мнениетоguro89, в 03 March 2013 - 11:31 PM, написа:

Българския развъдник неможах да намеря никаде ваща сладорана от кой развъдник купихте

Не си и прави труда да го търсиш,каузата ти ще е загубена,иначе отиваш на първа страница виждаш кай е пуснал темата и си го намерил :ba_025:

#2893 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2013 - 09:43 AM

Показване на мнениетоpbs, в 04 March 2013 - 03:14 AM, написа:

п.с. diadra не е нужно да преписваме какво е казал някой за породата дори да е така,а с няколко прости думи да се обясни,при това всеки от неговата гледна точка :tb_195:

:) Извинете, че не пиша с "думи прости" и стила не ви допада. Аз гледам боксери повече от 20 години и се опитвам да обобщя на база моя опит.

Сайта съм дала за удобство, не съм казвала че е 100% изчерпателен. Там развъдчика сам се регистрира.

@ pbs,Ако има време да даде по-подробно инфо, примерно всички FCI регистрирани боскер развъдници.

#2894 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 02:43 PM

Не съм съгласна, че "боксер в апартамент е почти равносилно на вързан на двора такъв" . С достатъчно и продължителни разходки, кучето у дома си е кротко.
За лаенето, гоненето на котки и хапането на хора мисля че зависи от характера и възпитанието.
User's Signature

Качена снимка

#2895 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 11:53 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 04 March 2013 - 09:43 AM, написа:

Показване на мнениетоpbs, в 04 March 2013 - 03:14 AM, написа:

:) Извинете, че не пиша с "думи прости" и стила не ви допада. Аз гледам боксери повече от 20 години и се опитвам да обобщя на база моя опит.

Сайта съм дала за удобство, не съм казвала че е 100% изчерпателен. Там развъдчика сам се регистрира.

@ pbs,Ако има време да даде по-подробно инфо, примерно всички FCI регистрирани боскер развъдници.

Всичко което си написала е така,но така е описан и в нета боксера,имам чувство че чета някой линк от сайт ,а не мнение на някой който е гледал доста години боксер :db_046:
За линковете нищо не съм казал ;)
Някой който не е наясно с развъждането и породата едва ли има шанс при развъдчик,понеже първо ще попита за цена,и тогава шансът му ще е почти нула,или с много малки изключения, а в развъдника на боксерфен е нула още преди да попита :beer:

#2896 Потребителят е офлайн   pbs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 12:05 AM

Показване на мнениетоsim0nka, в 04 March 2013 - 02:43 PM, написа:

За лаенето, гоненето на котки и хапането на хора мисля че зависи от характера и възпитанието.

Да зависи от възпитанието,но има неща който са заложени генно, и те са в кръвта му без да го обучаваш,тези кучета не лаят за кеф,и са ловци в кръвта си, затова дори и топка да видят хукват след нея :ba_025:
Едва ли са достатъчни само разходки,боксера има нужда да играе и да бяга при това доста,и трябва да имаш доста свободно време за него!

#2897 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 05 March 2013 - 05:05 PM

Хайде и аз да се включа...
И предишният и сегашният боксер мога да определя с една дума - кърлеж. И двамата са наши сенки. Изобщо не се интересуват от това дали са на поляна или в малка стая. Единственото, което ги интересува е ние да сме до тях. Нито предишният мъжки, нито сегашната женска биха тичали или играли и на най-голямата ливада сами. В същото време нямаме нито една поразия в къщи нито от единия, нито от другия в наше отсъствие. Оставяме ги с наведена глава и тъжен, обвиняващ поглед и ги намираме танцуващи "кючека на радостта". Всякакви опити на трети лица (извън семейството) да успокояват или погалят кучетата, когато ние сме извън полезрението им са безуспешни - кучетата стоят вперили очи в посоката, в която сме се скрили. Относно обема на тренировките - боксера се нагажда според стопанина. Той може да е както неуморим атлет, така и диванно кученце., а най-често е и двете едновременно. Мъжкият ми беше хиперактивен на разходка, а в къщи - диванно кученце. Сегашната женска ми е спокойна, както навън, така и в къщи, но и аз вече съм с 20 години по-стара, а и сутрешно-вечерните кросове с куче, определено не са ми генетично заложени.
Тъй, че моето мнение е - боксер на двора - да, но само ако и вие живеете на двора с него.
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#2898 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 March 2013 - 05:25 PM

Мой познат си гледа боксито вече ще стане на 2 годинки на двора.Кучето си има къщичка и заграждение.Сутрин правят крос в Морската,защото мъжа е бивш спортист,а вечер играе на поляната с другите кучета.Няма такова кротко куче като се прибере.Хапва,ляга и спи.
А иначе като характер е просто разкоше,пълен лигльо.Обожава деца,хора,кучета,котки.
И като почне да скача и да те прегръща с едни странни звуци,върящо дупе и лиги е направо сърцеразбивач :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2899 Потребителят е офлайн   sim0nka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 05:38 PM

ramzesbox все едно чета за моя господин!
Много ми хареса "диванно кученце" вкарвам си го в речника Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2900 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2013 - 04:55 PM

За да подкрепя ramzesbox и сомонка това куче Прикачена снимка и това Прикачена снимка са едно и също.

Просто поведението е спрямо обстановката :db_046:.

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни