Боксер
Публикувано: 27 February 2013 - 09:50 PM
Публикувано: 28 February 2013 - 09:01 AM
ЦоКо, в 27 February 2013 - 09:50 PM, написа:
От краткия ми опит с боксери- весели, забавни, добри и енергични кучета. И на мен ще ми е интересно, ако някой напише за "пазаческите" им възможности.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 01 March 2013 - 11:27 AM
Какво влагате под "пазач"?
Боксер да живее вързан на двора - НЕ !
Поради 2 основни причини: Изключително любвеобилен и привързан към цялото семейство, боксера страда като е отделен от любимите си хора. Само ако някой е живял с боксер може да опише темперамента на това куче и силната ми, буквално болезнено-силна връзка с човека. Не на последно място, космената му покривка е къса, без подкосъм -- проблем зимата. Склоност към прегряване - лятото.
Боксера може да бъде прекрасна Персонална Охрана. Той от групата на работните кучета, които обичат да служат на собственика си. Разбира се говорим за кучета които освен че минават курс за общо послушание, минават и така наречената защита. Резултати се постигат естествено след много работа и постоянство. За който се интересува, информация тук.
Боксера и изключително атлетично, енергично и темпераментно куче , този спорт (IPO) е много подходящ за тях. видео тук.
Публикувано: 02 March 2013 - 12:45 PM
Публикувано: 03 March 2013 - 05:07 PM
diadra, в 01 March 2013 - 11:27 AM, написа:
Поради 2 основни причини: Изключително любвеобилен и привързан към цялото семейство, боксера страда като е отделен от любимите си хора. Само ако някой е живял с боксер може да опише темперамента на това куче и силната ми, буквално болезнено-силна връзка с човека. Не на последно място, космената му покривка е къса, без подкосъм -- проблем зимата. Склоност към прегряване - лятото.
Боксера може да бъде прекрасна Персонална Охрана. Той от групата на работните кучета, които обичат да служат на собственика си. Разбира се говорим за кучета които освен че минават курс за общо послушание, минават и така наречената защита. Резултати се постигат естествено след много работа и постоянство. За който се интересува, информация тук.
Боксера и изключително атлетично, енергично и темпераментно куче , този спорт (IPO) е много подходящ за тях. видео тук.
Здр мн хубава сладурана имате искам да си купя и аз боксер може ли някаква информациа от каде guro__89@abv.bg ще чакам отговор
Публикувано: 03 March 2013 - 05:21 PM
Преди това съм гледала основно боксери и основно осиновени......
Добро място за се започне търсенето: ТУК!
В България доколкото съм запозната има само един регистриран FCI развъдник.
Ако искате боксероподобно куче с неясен произход и още по-неясни наследствени заболявания ...обяви в нета.
Публикувано: 04 March 2013 - 03:14 AM
diadra, в 01 March 2013 - 11:27 AM, написа:
Като цяло е така,но искам да допълня че затворен боксер в апартамент е почти равносилно на вързан на двора такъв,още повече че само луд би рискувал да остави боксер сам в къщи,едва ли е нужно да описвам поразиите които е способен да направи,а ако си лежи по цял ден, или няма нищо общо с боксера или му има нещо

Понеже вече малко повече от две години гледам боксер при това на вън ще кажа че това куче може да живее вън при осигурени му подходящи условия но не на синджир,иначе и на въже си седи няма ядове кротува си, и какво ли ще направи,но да държиш това куче вързано трябва да нямаш грам сърце.На моето му се събират десетина дена в годината да е вързано и то не безпричинно.Едва ли мога да ви опиша как се радва когато не ме е виждало няколко дена,навеждам се съвсем леко като му казвам цуни бузата и то скача и ме бута съвсем леко с нос и това го прави винаги когато не ме е виждало от порядъка на десетина часа но не и когато на мене ми е кеф,и на това не съм го учил

Въпреки че го гледам на вън във фартуни и големи минуси си го прибирам,или по точно в такова време самичка си влиза и кротува цял ден

затова тази зима не смеех да я развеждам край водоеми,или я държа на повода,но реших в доста студено време да я видя какво ще направи,ахааа даже и не пи вода

И с няколко думи заключението ми е че това са много умни,неуморно игриви и наистина превързани към стопаните си животни,това куче дори и да се зъби никога не би ухапало човек,освен ако наистина не го предизвикаш и никога не лае без причина ,като уличните,или да налавя със комшииските,котките не ги лае гони ги,както и всичко друго което мърда!!!
А заради видът им явно и живонти и хора се плашат от тях.
п.с. diadra не е нужно да преписваме какво е казал някой за породата дори да е така,а с няколко прости думи да се обясни,при това всеки от неговата гледна точка

Публикувано: 04 March 2013 - 03:21 AM
Публикувано: 04 March 2013 - 09:43 AM
pbs, в 04 March 2013 - 03:14 AM, написа:

:) Извинете, че не пиша с "думи прости" и стила не ви допада. Аз гледам боксери повече от 20 години и се опитвам да обобщя на база моя опит.
Сайта съм дала за удобство, не съм казвала че е 100% изчерпателен. Там развъдчика сам се регистрира.
@ pbs,Ако има време да даде по-подробно инфо, примерно всички FCI регистрирани боскер развъдници.
Публикувано: 04 March 2013 - 02:43 PM
За лаенето, гоненето на котки и хапането на хора мисля че зависи от характера и възпитанието.

Публикувано: 04 March 2013 - 11:53 PM
diadra, в 04 March 2013 - 09:43 AM, написа:
pbs, в 04 March 2013 - 03:14 AM, написа:

:) Извинете, че не пиша с "думи прости" и стила не ви допада. Аз гледам боксери повече от 20 години и се опитвам да обобщя на база моя опит.
Сайта съм дала за удобство, не съм казвала че е 100% изчерпателен. Там развъдчика сам се регистрира.
@ pbs,Ако има време да даде по-подробно инфо, примерно всички FCI регистрирани боскер развъдници.
Всичко което си написала е така,но така е описан и в нета боксера,имам чувство че чета някой линк от сайт ,а не мнение на някой който е гледал доста години боксер

За линковете нищо не съм казал ;)
Някой който не е наясно с развъждането и породата едва ли има шанс при развъдчик,понеже първо ще попита за цена,и тогава шансът му ще е почти нула,или с много малки изключения, а в развъдника на боксерфен е нула още преди да попита

Публикувано: 05 March 2013 - 12:05 AM
sim0nka, в 04 March 2013 - 02:43 PM, написа:
Да зависи от възпитанието,но има неща който са заложени генно, и те са в кръвта му без да го обучаваш,тези кучета не лаят за кеф,и са ловци в кръвта си, затова дори и топка да видят хукват след нея

Едва ли са достатъчни само разходки,боксера има нужда да играе и да бяга при това доста,и трябва да имаш доста свободно време за него!
Публикувано: 05 March 2013 - 05:05 PM
И предишният и сегашният боксер мога да определя с една дума - кърлеж. И двамата са наши сенки. Изобщо не се интересуват от това дали са на поляна или в малка стая. Единственото, което ги интересува е ние да сме до тях. Нито предишният мъжки, нито сегашната женска биха тичали или играли и на най-голямата ливада сами. В същото време нямаме нито една поразия в къщи нито от единия, нито от другия в наше отсъствие. Оставяме ги с наведена глава и тъжен, обвиняващ поглед и ги намираме танцуващи "кючека на радостта". Всякакви опити на трети лица (извън семейството) да успокояват или погалят кучетата, когато ние сме извън полезрението им са безуспешни - кучетата стоят вперили очи в посоката, в която сме се скрили. Относно обема на тренировките - боксера се нагажда според стопанина. Той може да е както неуморим атлет, така и диванно кученце., а най-често е и двете едновременно. Мъжкият ми беше хиперактивен на разходка, а в къщи - диванно кученце. Сегашната женска ми е спокойна, както навън, така и в къщи, но и аз вече съм с 20 години по-стара, а и сутрешно-вечерните кросове с куче, определено не са ми генетично заложени.
Тъй, че моето мнение е - боксер на двора - да, но само ако и вие живеете на двора с него.

Публикувано: 05 March 2013 - 05:25 PM
А иначе като характер е просто разкоше,пълен лигльо.Обожава деца,хора,кучета,котки.
И като почне да скача и да те прегръща с едни странни звуци,върящо дупе и лиги е направо сърцеразбивач