Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#3161 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2015 - 01:15 PM

А сега отиваме отново на плажа,днес тук е само слънце.Аз съм още малко в отпуска,а после ще го съчетаем с Корк,някак си. :af_089: Поздрави на всички!!! :re_037:

#3162 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 10 January 2015 - 12:36 PM

Edi-P, не претендирам, че съм много добра в обучението на кучета, но ще се опитам да Ви помогна доколкото мога. Да, правите грешки. Първата е,

Показване на мнениетоEDI-P, в 02 December 2014 - 09:21 PM, написа:

със страх
че Ви е страх от собственото Ви куче. Това го забравете. Друга грешка:

.3три пъти му взимах кокала с придържане към земята или само корекция с нашийника и му бърках в устата със страх разбира се! Накрая му го оставих да го довърши и сега уморен и доволен спи до мен на канапето,
и дотук приключвате. Корекцията трябва да започне още при ръмжането. Не бива да си го позволява. След като веднъж си е показал рогата, повтаряте упражнението докато започне да пуска кокала сам и да чака разрешение да го вземе пак. Ден, два....колкото трябва.
И ето още една грешка:

Показване на мнениетоEDI-P, в 03 January 2015 - 12:02 AM, написа:

не успях да му го преместя на одеалцето,за да не цапа килима.Корк ме изръмжа и захапа.
Представям си ситуацията - Корк съсредоточен върху кокала. Изведнъж нещо се насочва към кокъла му и му го взима. Нормална е реакцията му. Говорете на кучето. Много. То трябва във всеки един момент да усеща настроението и намеренията Ви. Нали не си мислите, че Корк е съобразил, че това е Вашата ръка? Първо го отключете от кокъла, а после посягайте да му го вземете. Най-добре е, ако можете да направите така, че само Вие да сте центъра на вниманието му, но това при някои кучета е доста трудно, а и за Вас може би, след като Ви е първо куче.
Аз не съм привърженичка на перфектната дресировка и циркаджийските номера. При нас всичко е под формата на разговор, но има три команди, които трябва да се изпълняват безпрекословно. "Ела", "не"- ако успея да предугадя намеренията на кучето и "пусни" - ако вече е захапало това, което не искам да захапва.

Показване на мнениетоEDI-P, в 03 January 2015 - 12:02 AM, написа:

но кокал или пръчка на плажа, ръмжи!
Положението с пръчката на плажа е даже по-сериозно от това с кокъла. Работете много по този въпрос.

Прикачен файл 69884_3917389273743_2122449303_n.jpg

Прикачен файл 579893_3917387233692_2048768916_n.jpg

Прикачен файл 602231_3917390713779_2109195730_n.jpg

Ето няколко снимки на перфектно в това отношение куче. Три деца се борат да вземат топката от устата на кучето, а то само си лежи. Няма ръмжане, няма хапане. Няма да крия, че за това аз нямам заслуга. Кучето е достигнало до това положение, благодарение на дресурата на Йордан Карагьозов и неговите деца. Сега си представете Корк в същата ситуация...
Съжалявам, ако съм била доста лаконична, но ще стане много дълъг и оттегчителен поста, пък и така без да се познава кучето трудно се дават съвети. Затова и никой не Ви отговаря. Няма кой друг, освен Вас да знае повече за поведението на Корк. За всяко куче подходът е различен. Едно се стряска само при повишаване на глас, друго трябва да се плесне....На Вас се пада честта да намерите ключа към послушанието на Корк.
Ако това

Обичам това диване,Корк!!!
е вярно - няма да спирате да работите с него. Използвайте всяка ситуация. Притежанието на куче, освен целувки и прегръдки е сериозен обществен ангажимент. И не се притеснявайте от грешки. Никой не се е родил научен. Не се притеснявайте да питате. За едно ще получите отговор за друго ще го намерите сама...Очакваме "доклад" как вървят нещата. :mg_062:
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#3163 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 January 2015 - 01:47 PM

Командата пусни не се учи с корекции и отнемане,а със замяна на ресурса с друг по-желан например.Ако дъвче пръчка предложете му нещо вкусно като кажете пусни-гаранция,че ще пусне.
Не гонете кучето за да му отнемете нещо разбира се,че ще бяга и ще се зъби.Връщайте предмета отново за да може кучето да асоциира,че не сте заплаха за ресурсите му. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3164 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2015 - 09:35 PM

Благодаря Шибуми и Рамзесбокс!Сега Корк вече пуска едната пръчка пред мен и хуква да гони другата.Ако сме с една пръчка го викам ЕЛА,ДОНЕСИ КОРК,с вдигната ръка и лакомство в нея.Идва,пуска пръчката,сяда взима лакомството и отново грабва пръчката,ако се опитам да я взема,той си я пази и се опитва да ме изпревари.Мисля,че чак сега от 2 дена разбира,че не искам да му я взема,но...подхода ми определено е бил грешен.Все още го пробвам и му бъркам в купата,бъркам му в устата,когато лапне нещо като салфетка и...боклук по пътя.Днес по време на вечерната разходка,му изкарах едно пластмасово тяло с пирон,но бях отвратително настоятелна,а той упорито стискащ уста.Опита се да стисне зъби,когато,почти му бях полуотворила устата,но пък и аз бях решила,че ще преживея още едно захапване,но ще изкарам проклетото нещо от устата му.Когато видях какво е ми премаля.Мисля,че ако Корк е с тези деца,ще има ръмжене,зъбене и...Това ви го пиша на прима виста.Утре ще разгледам постовете ви отново и отново ще пиша.Ще работя по проблема и ще докладвам! :dh_188:

#3165 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2015 - 10:26 PM

Нямате работа да му ровите из устата докато се храни.Кучето трябва да се храни на спокойствие.
На вън е едно когато е лапнал нещо,което трябва да изплюе и затова се учи команда пусни и давате лакомство.
С това бъркане в устата докато се храни и пробване да му отнемате неща от устата най-много да постигнете обратния ефект,а именно да пази още по яростно и освирепяло ресурсите си.

Ето тук може да намерите полезни статии като скролнете малко надолу:
https://www.facebook...DogsDea?fref=nf
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3166 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 09:30 AM

Благодаря Шибуми,много полезна информация! Не мога да се побера в кожата си.Допуснала съм обратния ефект от престараване и незнание.Лошото е,че отпуската ми свършва и ще имам по-малко време за Корк, а съм изгубила,толкова време с грешен подход.Значи грешката ми е била,че съм искала кучо да ми вярвя и да ми отдава съкровищата си,но...без замяна и от там проблема.Дано не съм закъсняла прекалено.Упорита съм,ще започна с промените още днес.Вярвам и се надявам с Корко да успеем,иначе ще съм поредния стопанин идиот окепазил добрата си животинка.Не мога да се побера в кожата си,дано не съм закъсняла много,Корк преполовява 7-мия месец .Поздрави!

#3167 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 12:05 PM

Аз имам малко по-различно виждане на нещата.: Замяната не е задължителна. Понякога кучето трябва да знае, че не трябва да прави нещо само защото стопанинът му не иска. Това няма да навреди на кучето. Когато две кучета дърпат една и съща играчка, те обикновено си ръмжат. Едното куче в крайна сметка пуска играчката, а победителят не му дава друга играчка в замяна. Кучетата приемат спокойно това. Те са животни, които живеят в йерархия. Наличието на прекалено много "ресурси" води до затвърждаване на собственически инстинкт. Вашето "пусни", трябва да има действието на изръмжаването на доминиращото куче.
В случая с пирона според мен сте действали правилно. Проявили сте упоритост и не сте се поддали на страха. Когато по някакъв начин е застрашено здравето и животът на кучето, трябва да се действа бързо и без много много да се мисли за обучението. Съвсем сигурна съм, че ако бяхте се туткали да предлагате замяна на Корк, той щеше да глътне пирона набързо, за да получи и следващата награда. Изпробвайте това поведение с две лакомства. Дайте му едно, а още докато не го е изяло му покажете друго по-голямо лакомство. Ще видите, че то няма да изплюе първото, за да изяде второто, а ще го изгълта набързо без да дъвчи.
Готовите рецепти ги четете като варианти, а не като панацея. Наблюдавайте и анализирайте поведението на кучето с Вас, с други кучета и хора. Безспорен факт е, че кучета, обучавани по един и същи начин имат различно ниво на послушание. Всеки стопанин на две и повече кучета ще потвърди, че кучетата му са различни по темперамент. Едно схваща от половин дума, на друго трябва да му се повтаря, трето знае какво се иска от него, но се прави на разсеяно.
Взаимното доверие се изгражда с времето. Сега според мен наблегнете на това, какво му е разрешено и какво - не.
По-напред Диадра е написала всичко простичко с две думи: Команда (неизпълнение) - корекция; Команда (изпълнение) - похвала.
User's Signature

#3168 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 01:53 PM

Напълних форума с нашите случки,ако дотягам изключете ме.Явно съм се вманиачила,но на всяка цена искам прогрес.Опитахме с упражненията първо у нас,с една топка за тенис на корт и един гумен кокал.Даваше ми ги без проблем,но знаеше,че имам лакомство.Дори не бараше топката,при НЕ,но в ръката ми лакомство,после ДРЪЖ ТОПКАТА, ДАЙ и чак тогава се спускаше след топката
и ми я пускаше и даваше,но следеше и ръката ми с лакомството.После излязохме навън. Неконтролируем на непознато място и изпълняващ,повечето неща на познатия плаж,но....той вървеше много повече след съпруга ми,без нищо и ме игнорираше дори и с пълен джоб лакомства.Той е малко по груб,но не знам,защо е предизвикателство за Корк,може би защото не може да прави каквото си иска.Не мога да си представя,той му се кара и го търси,аз опитвам с всичко и на плажа ме игнорира,при условие,че това е нашия плаж,чак ми се плаче от безсилие.В момента те спат следобедна дрямка ,а аз се лутам кое е правилно и кое не........

#3169 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 02:25 PM

О...Рамзесбокс,макар,че иначе името ви е прекрасно,тъкмо постнах една сълзетворна глупост и реших,че няма повече да пиша,докато не успея,ЗНАМ КАКВО ИСКАМ.От уважение и Преклонение пред уменията ви с Диадра ,ще отговоря.Дълбоко в душата си ви уважавам,заради знанието ви и на Шибуми също...Вие ме подкрепяте навсякъде и аз оценявам това,но за мен всичко е ново и трудно...за 4 месеца прогрес,падение,прогрес,падение,...съжалявам не знам как да опиша душевното си състояние в момента единия спи от лявата ми страна,другия до мен на канапето , а аз се лутам м/у правилното и неправилното.Много се извинявам на всички във форума и във фейса за сълзливата ми,сополива,но чувствена човешка изповед!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3170 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 02:27 PM

Това,което Ви съветвам е начин да научите кучето да пуска без да трябва да се конфронтирате със него.Не става от днес за утре-трябва време,търпение и упоритост.След като кучето вече знае командата пусни,то няма да се налага да му ровите из устата,защото това което е в нея вече няма да е интерес за кучето и то ще знае,че ще получи нещо по вкусно от боклука в устата.
Съгласявам се с рамзесбокс,че когато се налага бърза намеса застрашаваща живота на кучето трябва да се вземат бързо мерки.
Но не се и вманиачавайте на тази възраст опитват света около тях с устата си натиквайки всичко вътре.Точно както едно малко дете пъха ръчичките в устата и всичко,което докопа :md_064: Единия ми мъжкар беше луд по пуканки от земята и фасове.
Ще го израсте с времето и с правилни тренировки.
Не мога да се съглася с примера за това как две кучета дърпат играчка и едното пуска и ние трябва да очакваме същото от кучето си.
Ние сме два различни биологични вида и има разлика в начина ни на общуване.
Лично аз не съм фен кучетата да се конфронтират за една обща играчка.Виждала съм достатъчно случаи как уж ''по-доминантното куче'' взело играчката бива налапано барабар с играчката.
Не зная от кой град сте,но според мен не биха Ви били излишни няколко урока с треньор,защото виждам че от незнание и объркване обърквате и кучето. :ae_085:

ПС:Прочете добре няколко пъти статиите,които Ви дадох по-горе за да може да вникнете в тях.Описани са доста простичко,но все пак за начинаещи стопани винаги може да е обркващо,затова няма защо да се притеснявате и да търсите и питате когато не Ви е ясно или се колебаете.
Кучето има нужда от стабилен и уверен ''водач'' :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3171 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 02:37 PM

Няма да се откажа ,обаче,ще докладвам,ще отида на училище за мен, ако трябва,ще намеря начина,ако трябва болнични,макар,че не съм вземала от 10 години.Чистосърдечни поздрави!!!

#3172 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 02:45 PM

Шибуми,Благодаря,тъкмо щях да приключвам,но..от Царево съм,Бургаска област,не го крия.Пловдив ми е далеч,но много ми хареса начина в ДЕЯ и точно това имах предвид,свободно време,ако трябва болнични..

#3173 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 02:54 PM

:ba_025:

https://www.facebook...514857368591402

https://www.facebook...518226754921130
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3174 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 05:48 PM

Ей момичета...браво на вас !

Корекцията в ВИНАГИ поправка на нежелана рекация или поведение. Прилагана с постоянсто...кучето винаги го възприема...Няма значение кога... на старо/младо животно ...единственото правило Е Да се прилага по едини същ начин, за определен тип поведение. Предполагам че трябва да съм по подробна, ама утре:) за сега само ..поздрави

#3175 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 06:51 PM

ShiBumi_GirL, не съм казала, че две кучета трябва да се борят за една играчка.Казах, че думата на стопанина трябва да е закон. Йерархията при животните е променлива, но при човек и куче, тя трябва да е постоянна величина. Казах, също така, че метода за константност на ресурсите не винаги е панацея, защото ако боклука в устата му се окаже конско лайно или ,недай си боже, вкусна наденичка с кабърчета, той най-вероятно няма да проработи. Одобрение на поведението на кучето, освен лакомство или ресурс (играчка), може да бъде и "Браво", погалване или потупване.

ЕDI-P, eдно от нещата, поради които не искам да Ви давам "готови рецепти", е това, което прочетохте по-горе. Ако се включи и трети човек, ще ви даде трето мнение. Опитът на всеки е различен, но това, че някой е постигнал добри резултати не означава, че неговият опит е приложим за Вашето куче. За неопитен човек, като Вас, това би донесло само объркване, както между другото и става. Ако успеете да намерите допирните точки в различните мнения, това ще е добре.

ЕDI-P, няма какво да ни се възхищавате. Ако си мислите, че при нас няма фалове - лъжете се. Най-лесно се дават съвети, обаче. Тези маймуни са толкова изобретателни, че не могат да се предвидят всички поразии, които ще измислят. Чудесно е това, че сте се спряла на метод. За галядогс и аз имам положително мнение. Тя има доста постове тук във форума, можете да ги потърсите. Никът и е Galiadogs. И няма какво да се паникьосвате. Нищо фатално не се е случило. И старо куче може да се научи на нови номера.
User's Signature

#3176 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 06:57 PM

О това разбира се е така тъй като всеки има различен опит.Тук всеки споделя какво е проработило при него и зависи изцяло от самото куче.
Колкото и съвети да даваме ако собственика реално не може да ги приложи поради незнание как смисъл няма да има.
Моят съвет е наистина да отделите няколко дена почивни и да идете при треньор.Не искам да правя реклама специално на Галиадогс просто методите ми допадат,защо е описано в статиите по-горе.
Пловдив не е толкова далеч,а и какво е малка жертва в замяна на едно добро,щастливо и безпроблемно съжителсво с домашния любимец :ba_025:
Поздрави на всички :beer:

Ето няколко спортни снимки.
Много се радвам на работещи и спортуващи кучета :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3177 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 11 January 2015 - 07:19 PM

Показване на мнениетоramzesbox, в 11 January 2015 - 06:51 PM, написа:

ShiBumi_GirL, не съм казала, че две кучета трябва да се борят за една играчка.Казах, че думата на стопанина трябва да е закон. Йерархията при животните е променлива, но при човек и куче, тя трябва да е постоянна величина. Казах, също така, че метода за константност на ресурсите не винаги е панацея, защото ако боклука в устата му се окаже конско лайно или ,недай си боже, вкусна наденичка с кабърчета, той най-вероятно няма да проработи. Одобрение на поведението на кучето, освен лакомство или ресурс (играчка), може да бъде и "Браво", погалване или потупване.

ЕDI-P, eдно от нещата, поради които не искам да Ви давам "готови рецепти", е това, което прочетохте по-горе. Ако се включи и трети човек, ще ви даде трето мнение. Опитът на всеки е различен, но това, че някой е постигнал добри резултати не означава, че неговият опит е приложим за Вашето куче. За неопитен човек, като Вас, това би донесло само объркване, както между другото и става. Ако успеете да намерите допирните точки в различните мнения, това ще е добре.

ЕDI-P, няма какво да ни се възхищавате. Ако си мислите, че при нас няма фалове - лъжете се. Най-лесно се дават съвети, обаче. Тези маймуни са толкова изобретателни, че не могат да се предвидят всички поразии, които ще измислят. Чудесно е това, че сте се спряла на метод. За галядогс и аз имам положително мнение. Тя има доста постове тук във форума, можете да ги потърсите. Никът и е Galiadogs. И няма какво да се паникьосвате. Нищо фатално не се е случило. И старо куче може да се научи на нови номера.

Госпожо ,след като не сте много добра в дресировката ( или както там възприемате връзката с кучето ) не би ли трябвало да не сте чак толкова категорична ?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#3178 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 07:49 PM

Да. Не смятам, че уменията ми за обучение на кучета са най-добрите възможни. Категоричността ми се изразява в изказването на собствено мнение. Или трябва да се колебая какво е мнението ми? Ако имате конкретни поправки в него - направете ги. Аз не се страхувам да покажа, че нещо не знам. Така бихте помогнали и на ЕDI-P, която 6 (шест) дена чака някой да я насочи нанякъде ....
User's Signature

#3179 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2015 - 08:47 PM

Човек не трябва да чака,а трябва да търси :ba_025:

Цитат

Цитат

''Още много ли ще чакаме промяната към по-доброто учителю?
Замислен учителят му отвърнал:
- Ако чакате, наистина ще е дълго!''

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3180 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2015 - 08:59 PM

Съгласна съм с Вас ShiBumi_GirL. По-напред, когато още не ми беше станала симпатична и казах нещо от сорта на това, че четенето трябва да става преди да си вземе куче, а после да се действа, но нали знаете как стават нещата. Не се случва за първи път във форума. Сега обаче така ме трогна с любовта си към кучето...

Между другото съгласна съм, че за нея може би кучешко училище ще е най-добрият вариант.
User's Signature

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема