Боксер
Публикувано: 10 January 2015 - 12:36 PM
EDI-P, в 02 December 2014 - 09:21 PM, написа:
И ето още една грешка:
EDI-P, в 03 January 2015 - 12:02 AM, написа:
Аз не съм привърженичка на перфектната дресировка и циркаджийските номера. При нас всичко е под формата на разговор, но има три команди, които трябва да се изпълняват безпрекословно. "Ела", "не"- ако успея да предугадя намеренията на кучето и "пусни" - ако вече е захапало това, което не искам да захапва.
EDI-P, в 03 January 2015 - 12:02 AM, написа:
Ето няколко снимки на перфектно в това отношение куче. Три деца се борат да вземат топката от устата на кучето, а то само си лежи. Няма ръмжане, няма хапане. Няма да крия, че за това аз нямам заслуга. Кучето е достигнало до това положение, благодарение на дресурата на Йордан Карагьозов и неговите деца. Сега си представете Корк в същата ситуация...
Съжалявам, ако съм била доста лаконична, но ще стане много дълъг и оттегчителен поста, пък и така без да се познава кучето трудно се дават съвети. Затова и никой не Ви отговаря. Няма кой друг, освен Вас да знае повече за поведението на Корк. За всяко куче подходът е различен. Едно се стряска само при повишаване на глас, друго трябва да се плесне....На Вас се пада честта да намерите ключа към послушанието на Корк.
Ако това

Публикувано: 10 January 2015 - 01:47 PM
Не гонете кучето за да му отнемете нещо разбира се,че ще бяга и ще се зъби.Връщайте предмета отново за да може кучето да асоциира,че не сте заплаха за ресурсите му.
Публикувано: 10 January 2015 - 09:35 PM
Публикувано: 10 January 2015 - 10:26 PM
На вън е едно когато е лапнал нещо,което трябва да изплюе и затова се учи команда пусни и давате лакомство.
С това бъркане в устата докато се храни и пробване да му отнемате неща от устата най-много да постигнете обратния ефект,а именно да пази още по яростно и освирепяло ресурсите си.
Ето тук може да намерите полезни статии като скролнете малко надолу:
https://www.facebook...DogsDea?fref=nf
Публикувано: 11 January 2015 - 09:30 AM
Публикувано: 11 January 2015 - 12:05 PM
В случая с пирона според мен сте действали правилно. Проявили сте упоритост и не сте се поддали на страха. Когато по някакъв начин е застрашено здравето и животът на кучето, трябва да се действа бързо и без много много да се мисли за обучението. Съвсем сигурна съм, че ако бяхте се туткали да предлагате замяна на Корк, той щеше да глътне пирона набързо, за да получи и следващата награда. Изпробвайте това поведение с две лакомства. Дайте му едно, а още докато не го е изяло му покажете друго по-голямо лакомство. Ще видите, че то няма да изплюе първото, за да изяде второто, а ще го изгълта набързо без да дъвчи.
Готовите рецепти ги четете като варианти, а не като панацея. Наблюдавайте и анализирайте поведението на кучето с Вас, с други кучета и хора. Безспорен факт е, че кучета, обучавани по един и същи начин имат различно ниво на послушание. Всеки стопанин на две и повече кучета ще потвърди, че кучетата му са различни по темперамент. Едно схваща от половин дума, на друго трябва да му се повтаря, трето знае какво се иска от него, но се прави на разсеяно.
Взаимното доверие се изгражда с времето. Сега според мен наблегнете на това, какво му е разрешено и какво - не.
По-напред Диадра е написала всичко простичко с две думи: Команда (неизпълнение) - корекция; Команда (изпълнение) - похвала.

Публикувано: 11 January 2015 - 01:53 PM
и ми я пускаше и даваше,но следеше и ръката ми с лакомството.После излязохме навън. Неконтролируем на непознато място и изпълняващ,повечето неща на познатия плаж,но....той вървеше много повече след съпруга ми,без нищо и ме игнорираше дори и с пълен джоб лакомства.Той е малко по груб,но не знам,защо е предизвикателство за Корк,може би защото не може да прави каквото си иска.Не мога да си представя,той му се кара и го търси,аз опитвам с всичко и на плажа ме игнорира,при условие,че това е нашия плаж,чак ми се плаче от безсилие.В момента те спат следобедна дрямка ,а аз се лутам кое е правилно и кое не........
Публикувано: 11 January 2015 - 02:25 PM
Публикувано: 11 January 2015 - 02:27 PM
Съгласявам се с рамзесбокс,че когато се налага бърза намеса застрашаваща живота на кучето трябва да се вземат бързо мерки.
Но не се и вманиачавайте на тази възраст опитват света около тях с устата си натиквайки всичко вътре.Точно както едно малко дете пъха ръчичките в устата и всичко,което докопа
Ще го израсте с времето и с правилни тренировки.
Не мога да се съглася с примера за това как две кучета дърпат играчка и едното пуска и ние трябва да очакваме същото от кучето си.
Ние сме два различни биологични вида и има разлика в начина ни на общуване.
Лично аз не съм фен кучетата да се конфронтират за една обща играчка.Виждала съм достатъчно случаи как уж ''по-доминантното куче'' взело играчката бива налапано барабар с играчката.
Не зная от кой град сте,но според мен не биха Ви били излишни няколко урока с треньор,защото виждам че от незнание и объркване обърквате и кучето.
ПС:Прочете добре няколко пъти статиите,които Ви дадох по-горе за да може да вникнете в тях.Описани са доста простичко,но все пак за начинаещи стопани винаги може да е обркващо,затова няма защо да се притеснявате и да търсите и питате когато не Ви е ясно или се колебаете.
Кучето има нужда от стабилен и уверен ''водач''
Публикувано: 11 January 2015 - 02:54 PM
Публикувано: 11 January 2015 - 05:48 PM
Корекцията в ВИНАГИ поправка на нежелана рекация или поведение. Прилагана с постоянсто...кучето винаги го възприема...Няма значение кога... на старо/младо животно ...единственото правило Е Да се прилага по едини същ начин, за определен тип поведение. Предполагам че трябва да съм по подробна, ама утре:) за сега само ..поздрави
Публикувано: 11 January 2015 - 06:51 PM
ЕDI-P, eдно от нещата, поради които не искам да Ви давам "готови рецепти", е това, което прочетохте по-горе. Ако се включи и трети човек, ще ви даде трето мнение. Опитът на всеки е различен, но това, че някой е постигнал добри резултати не означава, че неговият опит е приложим за Вашето куче. За неопитен човек, като Вас, това би донесло само объркване, както между другото и става. Ако успеете да намерите допирните точки в различните мнения, това ще е добре.
ЕDI-P, няма какво да ни се възхищавате. Ако си мислите, че при нас няма фалове - лъжете се. Най-лесно се дават съвети, обаче. Тези маймуни са толкова изобретателни, че не могат да се предвидят всички поразии, които ще измислят. Чудесно е това, че сте се спряла на метод. За галядогс и аз имам положително мнение. Тя има доста постове тук във форума, можете да ги потърсите. Никът и е Galiadogs. И няма какво да се паникьосвате. Нищо фатално не се е случило. И старо куче може да се научи на нови номера.

Публикувано: 11 January 2015 - 06:57 PM
Колкото и съвети да даваме ако собственика реално не може да ги приложи поради незнание как смисъл няма да има.
Моят съвет е наистина да отделите няколко дена почивни и да идете при треньор.Не искам да правя реклама специално на Галиадогс просто методите ми допадат,защо е описано в статиите по-горе.
Пловдив не е толкова далеч,а и какво е малка жертва в замяна на едно добро,щастливо и безпроблемно съжителсво с домашния любимец
Поздрави на всички
Ето няколко спортни снимки.
Много се радвам на работещи и спортуващи кучета
Публикувано: 11 January 2015 - 07:19 PM
ramzesbox, в 11 January 2015 - 06:51 PM, написа:
ЕDI-P, eдно от нещата, поради които не искам да Ви давам "готови рецепти", е това, което прочетохте по-горе. Ако се включи и трети човек, ще ви даде трето мнение. Опитът на всеки е различен, но това, че някой е постигнал добри резултати не означава, че неговият опит е приложим за Вашето куче. За неопитен човек, като Вас, това би донесло само объркване, както между другото и става. Ако успеете да намерите допирните точки в различните мнения, това ще е добре.
ЕDI-P, няма какво да ни се възхищавате. Ако си мислите, че при нас няма фалове - лъжете се. Най-лесно се дават съвети, обаче. Тези маймуни са толкова изобретателни, че не могат да се предвидят всички поразии, които ще измислят. Чудесно е това, че сте се спряла на метод. За галядогс и аз имам положително мнение. Тя има доста постове тук във форума, можете да ги потърсите. Никът и е Galiadogs. И няма какво да се паникьосвате. Нищо фатално не се е случило. И старо куче може да се научи на нови номера.
Госпожо ,след като не сте много добра в дресировката ( или както там възприемате връзката с кучето ) не би ли трябвало да не сте чак толкова категорична ?

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 11 January 2015 - 07:49 PM

Публикувано: 11 January 2015 - 08:47 PM
Цитат
Цитат
Замислен учителят му отвърнал:
- Ако чакате, наистина ще е дълго!''
Публикувано: 11 January 2015 - 08:59 PM
Между другото съгласна съм, че за нея може би кучешко училище ще е най-добрият вариант.

Вход

Горе
Цитиране +