Боксер
Публикувано: 20 July 2006 - 03:08 PM
Публикувано: 20 July 2006 - 03:33 PM
Цитат
За това има стандарт. Този стандарт е на ПОРОДАТА БОКСЕР. Породата Боксер не е куче, приличащо на боксер, а именно боксер. За да си сигурен, че кучето ти е именно от тази порода се изисква родословие. То ти гарантира, че кучето е именно боксер, то е документ за принадлежност към дадена порода, но не ти гарантира, че кучето ти ще бъде шампион. Да, куче не се купува от зоомагазин, нито от развъдна ферма, нито от "отговорен" стопанин, заплодил на поредната срещната женска. Куче се купува от развъдник, регистриран в FCI.
П.С - Изложбите не са за красота. Изложбите са елемент на развъдната дейност. Красотата е в идеала на породата, в правилността, в идеалните пропорции, в породността, в съответствието на стандарта. Това е смисъла от киноложките изложбите.
Ch. Almadinaks Kortes
Прикачени файлове
-
kortes4.jpg (20.04K)
Брой сваляния: 113
Публикувано: 20 July 2006 - 03:50 PM
Цитат
Не зная. И защо само от България ? В Сърбия и Румъния има хубави боксери, можеш и да внесеш от другаде. Обадете се на клуба, там ще ви помогнат :
БОКСЕР КЛУБ ВАРНА
Председател: Божидар Великов тел. 0887 838595; 052 842863
Отг. по развъдна дейност: Емил Агура 0888 806530; 9816084
Публикувано: 20 July 2006 - 10:34 PM
Ми хубаво, ще си го обичам както до сега, ще си се самозалъгвам, че е Боксер и ще си живея щастлив с тази илюзия.
Извинявам се пред всички, че употребих това определение за кучето ми в предишните постове, знам какво прави бутона "Редактирай" но малко ме мързи да го използвам...
Със здраве drink
Публикувано: 20 July 2006 - 10:34 PM
Прикачени файлове
-
thumbbig123.jpg (46.51K)
Брой сваляния: 126
Публикувано: 20 July 2006 - 10:35 PM
Прикачени файлове
-
Copy_of_789.jpg (44.66K)
Брой сваляния: 101
Публикувано: 21 July 2006 - 02:01 AM
А родословието е единствено и само документ за произхода на дадето куче, а не гаранционна карта за неговите качества. Ако ви е интересно, можете да прочетете дискусиите в Да пазим и развиваме породите - РОДОСЛОВИЕ , Съществените моменти около родословията
Публикувано: 21 July 2006 - 12:06 PM
Группа 2. Пинчери и шнауцери, молоси и швейцарски зенненхунд.
Секция 2.1. Молоси, догообразни кучета. С работни изпитания.
Доколкото съм чел, породата е формирана на база брабантски булленбейцер. Този тип кучета са се използвали за лов на големи диви животни, като задачата им е била да задържат животното до идването на ловеца. Фридрих Роберт - развъдчик на английски булдог и ерделтериер, въвежда понятието "боксер" в първата статия за тези кучета през 1894 година, но не е единствения, който работи по породата. През 1895 година се основава и първия клуб за породата в Мюнхен, а няколко месеца по късно основава и първия Национален клуб, съучредител на който е и Фридрих Роберт. Тази година се счита и за рожденна за породата с проведените две изложби с участие на 50 кучета в тях. Е, говорим за примитивния вид на породата, върху който се е работило много.
От 1904 година се води и племенна книга на породата - Deutsches Boxer Stammbaum Numbe. Боксера е едно от кучетата, взели участие в Първата световна война. През 1921 година породата е първата, избрана за полицейска работа в Германия.
Публикувано: 22 July 2006 - 08:01 PM
Цитат
Но да не забравяме,че и бул-кучетата са почти молоси.
Бул кучетата са териери.Общото им с молосите е трактовка лееееко пре - ... от едни американски автори.... ;)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 23 July 2006 - 01:47 PM
всичко е въпрос на интерпретиране
то и боксера може да е бул, заради БУЛенбайзера
купих си от щатите едно списание "BULLY BREEDS" - става въпрос за повечето молоси + апбт,аст,бултериера,английския стаф
но наистина някъде съм ги срещал като мастифи а другаде - териери
истината е някъде по средата
Публикувано: 23 July 2006 - 01:51 PM
Цитат
всичко е въпрос на интерпретиране
то и боксера може да е бул, заради БУЛенбайзера
купих си от щатите едно списание "BULLY BREEDS" - става въпрос за повечето молоси + апбт,аст,бултериера,английския стаф
но наистина някъде съм ги срещал като мастифи а другаде - териери
истината е някъде по средата
Имено е за тва говориме-Истината е някъде по средата. ;)

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!