Боксер
Публикувано: 18 February 2007 - 11:47 AM
Тогава не е боксер,тогава прилича на боксер.От къде знаеш,като няма родословието дали някъде по поколенията назад не са го омешали с друга порода???

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 18 February 2007 - 07:33 PM
Цитат
ама знам маиката d)
Ти отколко години се занимаваш с боксери, че преценяваш на око, ей така, хубав ли е, не е ли, а като знаеш майката, бащата може и уличен да е, неизвестен...

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 18 February 2007 - 07:34 PM
Цитат
svetliovr6 . Той е прав какво като няма родословие нали са боксери разваля се когато го смешаш с друга порода или тази простотия да не им резат ушите и упашките ,но тогава 4ак не го развалят породата а самото ку4е d)
Тази простотия се нарича хуманно отношение, ела да ти отрежа ушите, че по-ще ми харесваш... b)

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 18 February 2007 - 10:33 PM
Здравейте отново,
Не съм искал да обиждам никого с поста си още по малко да се меся в нещата на другите.Не ме разбирайте погрешно.Моето куче също не е родословно, но и през ум няма да ми мине някой ден да искам поколение от него,но не защото не смятам че е хубаво или че не е добър представител на породата .Просто такива кучета не бива да се развъждат защото не знаем как стоят нещата назад в поколенията.Аз също поснавам родителите му ,които също са прекрасни екземпляри,но това не е достатъчно.А пък за фалшивите родословия даже не ми се говори.
Относно дългите муцуни нямам предвид твоето куче.Просто напоследък наистина виждам много странни боксери или високи и слаби или ниски като стафове или с дълги муцуни или незнам какви и всичко това се далжи според мен от неконтролируемо размножаване.
Това е лично мое мнение не задължавам никой с него също нямам претенции че разбирам кой зае колко но живот и здраве другото ми куче задължително ще бъде от развъдник.
Поздрави на всички.
Не съм искал да обиждам никого с поста си още по малко да се меся в нещата на другите.Не ме разбирайте погрешно.Моето куче също не е родословно, но и през ум няма да ми мине някой ден да искам поколение от него,но не защото не смятам че е хубаво или че не е добър представител на породата .Просто такива кучета не бива да се развъждат защото не знаем как стоят нещата назад в поколенията.Аз също поснавам родителите му ,които също са прекрасни екземпляри,но това не е достатъчно.А пък за фалшивите родословия даже не ми се говори.
Относно дългите муцуни нямам предвид твоето куче.Просто напоследък наистина виждам много странни боксери или високи и слаби или ниски като стафове или с дълги муцуни или незнам какви и всичко това се далжи според мен от неконтролируемо размножаване.
Това е лично мое мнение не задължавам никой с него също нямам претенции че разбирам кой зае колко но живот и здраве другото ми куче задължително ще бъде от развъдник.
Поздрави на всички.
Публикувано: 18 February 2007 - 11:04 PM
Проблемът при развъждането на кучета без родословие не е само в риска от кръстосване на кучета с роднински връзки. Още е и в това, че не се знае пародителите на кучето носители на какви болести са. А много често това не се знае и за родителите. Боксера боледува най-често от три болести: спондилоза, сърце и дисплазия на ставите. За съжаление това са сериозни болести. Взимайки куче с родословие ти съществено намаляваш риска от разболяване на твоето куче, защото развъдчика ще те уведоми за тези неща. Мой съвет към хората с кучета без родословие: не развъждайте кучетата си. Съвсем погрешно е схващането, че нераждалите кучки страдат от хормонални проблеми. Напротив точно обратното е.
Публикувано: 19 February 2007 - 12:13 AM
Уточнение: по принцип развъдчика не би кръстосал болни кучета, защото има информация за тяхното здравословно състояние, а така също и за това на техните родители. Освен физическото здраве и психиката е много важна. В стандарта на боксера е записано: "Темпераментът е от изключително значение и изисква голямо внимание". При боксерите с родословие той се оценява. При избора на подходяща двойка развъдчика се съобразява и с оценката на неговия характер и темперамент. Всичко това се прави с една единствена цел: да се родят боксерчета, които като порастнат да се доближат максимално до стандарта на породата.
Публикувано: 19 February 2007 - 10:29 PM
Цитат
оффффф нали вашите ку4ета имат родословие тогава кво зеете a)
Ей,манечък, я се дръж прилично!! fow .И на тебе май нещо ти липсва в обноските. oleeee

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.