ShiBumi_GirL, благодаря за предложената помощ!
За администрацията и мода
Публикувано: 28 February 2012 - 12:11 PM
Публикувано: 28 February 2012 - 04:28 PM
Waikikii, в 28 February 2012 - 12:11 PM, написа:
Това е добре.
Лично моите впечатления за ShiBumi_GirL е, че е свястно момиче и много се надявам, че ще успее да въведе ред сред развихрилата се посредственост и варварщина. Успехи, ShiBumi_GirL !
Публикувано: 28 February 2012 - 08:52 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 February 2012 - 08:55 PM
bushkata, в 28 February 2012 - 08:52 PM, написа:
Моля Ви, всички, които наистина милеете за животните и в частност - за кучетата.
Вижте какво става във форума за кучета-пазачи. Тема: Кангал.
Бях писал по-горе - ако трябва изтрийте всичко и да се започне на ново.
Извинявам се за израза, но шепа елементарни същества буквално осират темите с безсмислените си коментари, с качване на снимки на кучета, използвани за бой, с намеци именно в посока - бой с кучета !
Ето ви и един коментар от темата за каракачанските кучета:
Нали помниш на Кара баир до Русе през 2003 как техния Борко АлТоп намачка вашите азиати ..?????
Публикувано: 28 February 2012 - 11:22 PM
Публикувано: 01 March 2012 - 11:09 PM
Публикувано: 02 March 2012 - 10:21 PM
10 кангала да си спретнат показно...
Публикувано: 02 March 2012 - 10:36 PM
valnata, в 02 March 2012 - 10:21 PM, написа:
10 кангала да си спретнат показно...
Точно във връзка с това писах преди малко в темата за кангала.
За съжаление започнаха опониранията от страна на самонабедени кучкари, а започвам да мисля, че модератора определено няма да се справи с положението в цялата тема за кучета пазачи. веднъж го написах, служейки си с не много цветущ израз, ще си позволя да го повторя пак:
Цялата тема за кучетата пазачи е тотално осрана и с компромисите, които се правят, нещата ще се задълбочат, вместо да придобият цивилизована форма, присъща за интелигентни хора, истински обичащи кучетата.
Публикувано: 02 March 2012 - 10:38 PM
Публикувано: 02 March 2012 - 10:44 PM
ShiBumi_GirL, в 02 March 2012 - 10:38 PM, написа:
Първо, не бе необходомо да се дава самостоятелно поле за изява на хора, които са позор не за кинологията, а за обикновените, нормални, истински любители на кучета.
Второ, почти във всеки коментар къде по директно, къде по-завоалирано се говори за битки. Просто човек трябва да усеща накъде върви разговора. Още повече, познавайки всички тия "активисти" човек трябва да е последния наивник на земята да си мисли, че те могат интелектулано да надскочат нивото си и да коментират нещо стойностно.
Преди много, много време някъде бях писал следното. Член съм на един затворен форум за Кангали. Вътре се влиза само с препоръки и се държи да се пише само по същество. Общо във форума сме 96 човека (държа да отбележа, че е световен!) Веднъж един турчин си позволи да спомене нещо за "изпитания" на Кангали. Моментално му бе наложена забрана. Пожизнена!
Публикувано: 02 March 2012 - 10:49 PM
Вие вече сте писали..
Публикувано: 02 March 2012 - 10:55 PM
ShiBumi_GirL, в 02 March 2012 - 09:38 PM, написа:
Ами явно ще ти се наложи да отделиш малко повечко време, за ангажимент, който си поела лично, а не веднага да претендираш да ти сигнализират нередности.В крайна сметка, ако ти не си наясно за какво иде реч и как да реагираш адекватно...Въпросът не е само да се пише ...Ако, еди к"во си, аз нали евентуално МОД

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 02 March 2012 - 11:00 PM
Публикувано: 02 March 2012 - 11:00 PM
grigo009, в 02 March 2012 - 10:55 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 02 March 2012 - 09:38 PM, написа:
Ами явно ще ти се наложи да отделиш малко повечко време, за ангажимент, който си поела лично, а не веднага да претендираш да ти сигнализират нередности.В крайна сметка, ако ти не си наясно за какво иде реч и как да реагираш адекватно...Въпросът не е само да се пише ...Ако, еди к"во си, аз нали евентуално МОД
Колкото и крайно и може би неприемливо да звучи, бях предложил цялата тема (или форум) "Кучета пазачи на стадата" да се заключи. Да се отстранят редица абсолютно безсмислени подтеми, да се почисти от глупави мнения, коментари свързани с битки и търговии, лични нападки и чак тогава да се даде достъп до писане отново и то при условие, че се следи стриктно кой какво пише (и много важно - какво иска да каже с написаното) и никакъв компромис към всеки, неспазващ елементарните общоприети норми.
Публикувано: 02 March 2012 - 11:03 PM
Ти си стойностен човек и аз бях един от първите, който се изказа ласкаво за това с което ти ще се нагърбиш.
Но повярвай, темата е много щекотлива. Пишат обикновено хора, които са на много ниско ниво с манталитет от Средновековието, така че наистина се иска доста време и внимание, за да се въведе ред.
Публикувано: 02 March 2012 - 11:05 PM
Публикувано: 02 March 2012 - 11:07 PM

Вход

Горе
Цитиране +