Американски булдог
Публикувано: 31 August 2010 - 06:39 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 31 August 2010 - 10:13 PM
преди е имало клуб ...вече не , зависи кучето на каква възрат е ,ако се е родило по времето когато е имало клуб може да има родословие ....другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето
или 3-ти варянт кучетата да са от чужбина товва няма смисъл да го пояснявам
Публикувано: 31 August 2010 - 11:19 PM
MyDuality, наясно съм с възможностите за създаване на родословия. Точно затова попитах коя от тях е използвана в настоящия случай, защото малко по-напред в темата беше обявен мъжкар "с родословие", а всъщност е бг-производство, което автоматично отхвърля всички варианти за родословие от чужбина. Ако родителите му са били с такива "припознати" родословия пак е използван определен начин и дружество за издаване на това родословие.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 01 September 2010 - 12:06 AM
DessyD, в 31 August 2010 - 10:24 PM, написа:
MyDuality, наясно съм с възможностите за създаване на родословия. Точно затова попитах коя от тях е използвана в настоящия случай, защото малко по-напред в темата беше обявен мъжкар "с родословие", а всъщност е бг-производство, което автоматично отхвърля всички варианти за родословие от чужбина. Ако родителите му са били с такива "припознати" родословия пак е използван определен начин и дружество за издаване на това родословие.
нз кой точно е споменал мъжкар с родословие
ако е този мъжкар за които бях споменала аз, той е внос и има родословие !
ето виже родословието на бащата на моята кyчка ... обърнете внимание на печатите

Публикувано: 01 September 2010 - 10:31 AM
DessyD, в 31 August 2010 - 05:44 PM, написа:
другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето - така е при мен .
Публикувано: 01 September 2010 - 10:35 AM
Evtim4o, в 01 September 2010 - 09:36 AM, написа:
DessyD, в 31 August 2010 - 05:44 PM, написа:
другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето - така е при мен .
ще може ли да ми обясните как точно се прави това ,аз имам ксерокопията на родословията на майката и бащата.
човека от които взех кучето е на мнението че за американския буллдог няма никакъв смисъл от родословие , все пак нямаме клуб , нямаме следователно собствени изложби и тнт
може да пишеме на лична ....въпреки че съм сигyрна, че на хората ще им е любопитно как става това
благодаря предварително
Публикувано: 01 September 2010 - 10:41 AM
Показаното от теб родословие не е издадено от нито една от сега съществуващите организации в БГ, покажи къде е печата на организацията, която издава родословието FCI, UCI или ACI и нейният представител в България. Да не говорим, че по времето когато е издавано това родословие в България е имало само една организация и това е БРФК.Родословието, което показваш е направено в БГ от Пламен Субачов от Кнежа. Аз също имах куче от него и когато ми даде родословието ми каза, че не мога да участвам на изложби с това родословие, че то не е легитимно и е само да знам кои са родителите на кучето. Процедурата за издаване на легитимни родословия е много по-сложна.
Публикувано: 01 September 2010 - 11:20 AM
ambull, в 01 September 2010 - 09:46 AM, написа:
Показаното от теб родословие не е издадено от нито една от сега съществуващите организации в БГ, покажи къде е печата на организацията, която издава родословието FCI, UCI или ACI и нейният представител в България. Да не говорим, че по времето когато е издавано това родословие в България е имало само една организация и това е БРФК.Родословието, което показваш е направено в БГ от Пламен Субачов от Кнежа. Аз също имах куче от него и когато ми даде родословието ми каза, че не мога да участвам на изложби с това родословие, че то не е легитимно и е само да знам кои са родителите на кучето. Процедурата за издаване на легитимни родословия е много по-сложна.
добрееее не претендирам ... аз за това го пуснах за да чyя мнения по въпроса ... и аз се чyдех ,как непризната порода може даима родословие...
но нз ,някъде в този форум бях чела за непризнати породи с родословия заверени от бр4к и признати ?
може да съм в грешка ....
мерси, ако някой друг имам мнение по въпроса с родословието да го изказва
Публикувано: 01 September 2010 - 01:09 PM
Начинът за постигане на напредък е свързан с определена кореспонденция между БРФК и АКС, т.е. те трябва да имат подписано споразумение между тях, че взаимно признават своите "национални породи" и да се упоменат изрично. Така правят повечето федерации. FCI не е против такава практика, напротив, посочена е като възможност, защото е ясно, че така се създава легитимно поголовие.
Ако се съберете достатъчно хора, с желание за развитие в тази посока, дори и да не правите клуб на първо време, достатъчно е да се обърнете към общо киноложко дружество, което да поиска мотивирано от БРФК постигане на такава договореност. Тогава важат правилата като за всички останали породи, защото тя се счита за "национално призната". Ще бъде в отделен регистър, но ще се регулира като всички останали породи.

Публикувано: 01 September 2010 - 01:25 PM
а и предполагам е доста бомaж6тина (докъменти) значи трябва някой да има и такива познания ....
нз аз попринцип съм навита да помогна с каквото мога в тази насока ... но нз съмнявам се че ще има други навити, които да отделят и време (което е доста ограничено за повечето хора) ....
преди време исках някой да ми помогне да направиме таблицата за видовете буллдози и не срешнах помощ само подкрепа но ...за жалост тя не стига
хем се опитвам по някакъв начин дапомогна ...за да може хората на такава порода кучета да знаят кой точно тип е тяхното куче и тн......
срещала съм доста хора които казват аз имах амбулл ма твойто не е амбyлл не прилича (явно незапознати )
повечето си мислят че булдозите са само 3 вида и товва ги остроива
то 1 страница тук във форума се изпилва за 2-3 месеца :Д
което е доста странно и неактивно :Д
без хората да са активни, та да се сформира нещо няма как да се отиде на по-горно ниво ....
като начало няма да е зле хората които имат кучета с родословия или с възможност да извадят такова да го отбеляят като качват снимки и тн ... за да може да се орентираме кой хора може да се полезни
все пак няма да е зле да има и кучета с родословия за да има клуб иначе кел файда
а без любознателност и желани няма да има градация а обратното
Публикувано: 01 September 2010 - 01:39 PM

Публикувано: 01 September 2010 - 01:49 PM
DessyD, в 01 September 2010 - 12:44 PM, написа:
какво е УC ?
Публикувано: 01 September 2010 - 01:59 PM
Те са хората, които могат да решат дали да ви помогнат и по какъв начин, дали да разрешат създаване на секция или поне да го предложат пред общото събрание на дружеството.
В клуба на хрътките е така - всяка порода си има секция. Същото е и с общото дружество - при наличие на повече хора с кучета от една порода може да се сформира секция, която да подпомага племенното развъждане, но да няма статута на клуб и неговата обремененост, а да развива дейността си под шапката на дружеството.

Публикувано: 01 September 2010 - 02:07 PM
а възможно ли е клуба да не е само american буллдог защо е много тясно ...вместо това да бъде VULLDOG TIPE ?
за да може вътре дда влизат american , old english , също френч и english (въпреки че френч и english вече има ) нз няма да е зле ако подпомогнат по някакъв начин .... зщото неможе да се прави клуб само american................... под названието american влизат още 4-5 подвида ...
еее аз почнах да бия тъпаните в FACEBOOK
тyко -виж някои прояви интерес
Публикувано: 01 September 2010 - 02:11 PM

Публикувано: 01 September 2010 - 02:20 PM
Дейността ви ще е повече събирателска, описателна, регистрационна. В процеса на работа ще придобиете незаменим опит не само откъм бумажщината, но и ще познавате популацията и хората си. В същото време избягвате да се занимавате с федеративните и клубни простотии. Имате нужда от ентусиазъм и постоянство. Риджбеците като имаме клуб,та какво?! При това е направен още 1995 г. Да виждаш нещо наяве? Едва сега се размърдахме. Всичко зависи от хората и мотивацията.

Вход

Горе
Цитиране +