Dog.bg Форуми : Американски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (101 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски булдог

#1781 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2013 - 05:18 PM

Най-накрая прехвърлихме 89 страница от форума.Американските булдоци наистина имат много разновидности,но това е в по-ново време,и е следствие на ентусиазма на различни хора или групи от хора.Ам.була е бил работното куче на американския пионер(селянин).Развъждан е според възможностите които притежава,а не според това как изглежда.Едва през последните 50 год. това се променя.Твърди се (от знаещи и запалени по породата американци,основатели на Американския национален клуб Ам.Бул.)че преди около 200 год.,американския булдог и впоследствие наречен "пит бул",са били едно и също. От тогава постепенно селекцията ги разделя.Но да се върнем към въпроса.Американския булдог не е английски.Бил е с по-скоро визия на голям пит,или перо де преса,експлозивен,и много издържлив.Още съществуват такива в южните щати-Алабама,Тексас,Каролина, и пр.

#1782 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 05:36 PM

Едва през 1974(или и пета,забравих вече,но там някъде),един на име Джонсън решава че вливането на английски булдог в американския ще го направи по-"куул",и го осъществява.По-късно вкарва и късокосмест санбернар,но точно кога не е ясно.Поне така се говори в булдог средите.Но накрая се получава прародителя на съвременния Джонсън - по-едър,със силно изразена обратна захапка,много широки гърди,бъчвообразен гръден кош,и криви крака.Ето такъв,като на моя хубавец баба му по бащина линия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1783 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 06:21 PM

В същото време,независимо един от друг,разни хора подхождат по коренно различен начин.Тяхната цел е куче с максимално функционални възможности.Използват го предмно за работа - охрана на семейството и дома,лов на диви животни,хващане и задържане на едър рогат добитък във фермите,и не на последно място кучешки боеве.Те гледат и развъждат стария американски булдог,а когато сметнат че е необходимо вкарват пит бул в развъдните си линии.Това е така наречения "пърформанс"булдог,стария американски булдог.Много от сегашните фенове на ам.була не са съгласни с това,но трябва да се има в предвид че нито кучето което сега наричаме пит бул,нито английския булдог,нито късокосместия санбернар са изглеждали както изглеждат сега.Та тези хора са много, най-известните от тях са Скот,Пейнтер,Маргентина,Крешнер,и т.н.т.Сега е прието "пърформанса" да се нарича "Скот"."Скотовете" са по-дребни,по-атлетични,по-енергични,и по-агресивни.Аз за мое съжаление не съм видял "скот' в България,още повече хубав,да отговаря на описанието.Много бих искал да видя ако има.Някой ако знае,моля не се стеснявайте...

#1784 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 06:32 PM

А за останалите разновидности е точно така,както пише "колежката"(не знам как да се изразя),доста са.И са характерни предимно с това че показват виждането на отделни личности за това как според тях трябва да изглежда породата.

#1785 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2013 - 06:51 PM

Малко скотчета:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1786 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2013 - 01:06 AM

Теди , благодаря много за инфото. Скота определено повече ми харесва :) Е не повече от породата на моя пес, но между двата вида американци :) Един два пъти съм виждала американци на живо и определено е впечатляваща гледка!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1787 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 12:43 PM

Ето едно булдогче на около 2 месеца.Баща му е Арко,майката Айя.За пръв път виждам такива невероятни цветове на петната му,като на опушен леопард са.А иначе е съвсем нормално кученце.Тежат с брат му по 10 тина кг на тази възраст.Бих искал да ги сравня с други на толкова дни.Ще е интересно за мен да знам как са според различните кученца.Брат му е предимно бял с малко кафяво,собственика на майката си го оставя.Много ми се ще шарения да си намери добри и грижовни стопани...Снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1788 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2013 - 12:53 PM

Майката; и малките.За съжаление снимките са снимани с телефона ми,та не могат добре да покажат какви са в същност кучетата,но все пак..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1789 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 July 2013 - 09:53 PM

относно нестандартните петна бежаво с черно по крайщата , те не са позволени като цвят поппринцип по официалния Уж стандарт ... амаа тук всчки си развъждат на свое усмотрение ,така ,че може всичко да се види в българия
User's Signature

Качена снимка

#1790 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2013 - 09:54 AM

Поздрави Теди,много са готини,вярно много интересни цветове.Относно килограмите,май са доста добре,Барут като го взех на 2 месеца и 3 дена,беше 9 килограма само с гранула хранен.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1791 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2013 - 01:33 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 16 July 2013 - 09:53 PM, написа:

относно нестандартните петна бежаво с черно по крайщата , те не са позволени като цвят поппринцип по официалния Уж стандарт ... амаа тук всчки си развъждат на свое усмотрение ,така ,че може всичко да се види в българия

Привет.Може ли да покажеш къде го пише това с" бежаво с черно по краищата",защото аз прочитам в стандарта само "Color:
Solid white, or any color pattern including black, red, brown, fawn and all shades of brindle.

Faults: Any degree of merle.

Disqualification: Blue Color.
Относно развъждането -в тази връзка съм се интересувал предимно от психофизическите качества на родителите(доколкото е възможно),но дори и за в бъдеще това е основния критерий който ме интересува.Кученцата са малки за да се съди когато пораснат и завършат развитието си какви ще станат.Дори и цветово ще има разлики,за характер и възможности да не говорим.За следващи връзки също "интериора" ме интересува повече от "екстериора"Разбира се идеала е превъзходно от всяка една гледна точка куче,но това е толкова трудно постижимо...А пък съвсем отделно като собственик на мъжкия в случая(важи реципрочно и за женските),Няма как да проверя какъв производител е ако не го пускам на различни женски кучета.Преди време е пускан от предишния собственик на друга кучка,имало едно мъжко мн. добро,около 55-60кг,движело се по цял ден с някакви коне,страхотен характер,ит.н.т.,все суперлативи.От половин година чакам момчето да го издири,снимки поне,ама за сега само приказки.С женските кучета е същото изключая времевия фактор-кучката може да ражда два пъти в годината максимално,а при мъжкия заплождането би могло да е всяка седмица.Единствено поради тази причина по- ясно и по-бързо става видно добрия производител при мъжките.

#1792 Потребителят е офлайн   ambull Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 03:52 PM

Показване на мнениетоMyDuality, в 16 July 2013 - 07:53 PM, написа:

Дъвен философ

#1793 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2013 - 07:09 PM

не виждам да пише ,че е позволено в комбинация ...
да дървен философ съм
и има как да се разбере какви бебета ще направят родителие но това си е цяла накука наричаща се кинология ...ако хората по света разчитаха на случайности ... за всичко това си има изчисления при всякка порода ,но за целата ти трябва да знеш родителите назад (родословието) .
http://www.dogslife....sletter/view/26 прост пример за изчисляване на порода с 3 (4) варяции на цветове .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1794 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 08:35 PM

Привет на всички.Аз,близките ми и кучетата около мен сме добре.Надявам се и с вас да е така.Ако не е,пожелавам ви го.Сега малко повече за хората отколкото за кучетата.Всеки човек има трески за дялане.Прави опити,греши,взима или не поуки,наблюдава другите около него,евентуално вади заключения,и така докато е жив.Но има хора които не са съгласни с нещо в себе си,и го прикриват.Единия от многото начини да го прикрият е да го открият в другите и да ги нападнат като ги упрекват за наличието на това" нещо'.Това се оказва твърде лесно защото тези другите като всички са изградени от черно и бяло,и не е нужно да търсиш дълго за да намериш черното.Та тези,"упреквачите",упреквайки другите за наличието в тях на същото което имат в изобилие,преместват фокуса встрани от себе си.Дотук добре,ама след като видят че работи,и мине известно време,те(упреквачите),взимат и си повярват.И се започва едно даване на акъл,едно насочване,една критика,едни лични примери...Но,винаги негативно,няма грам позитивизъм,-"вие к'во праите,как си мислите така да стане ,ето АЗ к'во праа,а пък теа на запад к'во праат,не кат' тука в б ЪЛГАРИА дет' 'сичко мое" и прочие.Направо да се чудиш как човек с толкоз повърхностно четене си мисли че има толкова задълбочено познание,че ти иде да си скинеш тескеретата.Заеби.Сори на по-изтънчената аудитория.Един французин е казал- >>има достатъчно светлина за тези които я искат,и дастатъчно тъмнина за тези които не я искат<<,така че споко,има за всички.Искам да успокоя другите,останалите,-не се притеснявайте!Те,упреквачите не правят нищо от това за което ви упрекват.Как!Нали може да сгрешат!И тогава как ще ви упрекнат(критикуват, обвинят,или поне посочат с пръст).А за неправенето на нищо ще ви изтъкнат един вагон с причини,една от друга по-уважителни.Та всичко е наред,исторически погледнато винаги явно е било така,и ще продължава да бъде.Но народа е казал ->>всеки си е?е жената както знае<<,като е имал в предвид и куп други дейности,не само това с жената.Е,това включва и развъждането на кучета.От което не всички разбираме достатъчно.Бъдете здрави,вс.друго е търпимо.

#1795 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2013 - 09:35 PM

Развъждането на кучета не е за всеки .
Умните кастират .
User's Signature

Качена снимка

#1796 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 09:59 PM

Аха.Ето защо е всичко...

#1797 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 10:03 PM

Ако всички бяха" умни " според вашето разбиране,сега щяхте да гледате монголски джебрили.

#1798 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 10:04 PM

Е,,аз съм от глупаците...

#1799 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2013 - 10:22 PM

Жалко за кучката,доста хубава ми се струва.Поне на снимките.И доколкото разбирам е с ясно потекло.И с вашите разбирания по тази,как се казваше наука за кучетата,все я забравям.Може ли следващия път когато реша да да правя връзка да Ви помоля да ми направите изчисления по тази таблица която сте показали?И все пак не разбирам - защо човек,вещ в кинологията,кастрира хубав женски екземпляр,с родословие,който потенциално би могъл да великолепен производител?

#1800 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 18 July 2013 - 10:37 PM

Показване на мнениетоTeddy BG, в 18 July 2013 - 06:35 PM, написа:

Привет на всички.Аз,близките ми и кучетата около мен сме добре.Надявам се и с вас да е така.Ако не е,пожелавам ви го.Сега малко повече за хората отколкото за кучетата.Всеки човек има трески за дялане.Прави опити,греши,взима или не поуки,наблюдава другите около него,евентуално вади заключения,и така докато е жив.Но има хора които не са съгласни с нещо в себе си,и го прикриват.Единия от многото начини да го прикрият е да го открият в другите и да ги нападнат като ги упрекват за наличието на това" нещо'.Това се оказва твърде лесно защото тези другите като всички са изградени от черно и бяло,и не е нужно да търсиш дълго за да намериш черното.Та тези,"упреквачите",упреквайки другите за наличието в тях на същото което имат в изобилие,преместват фокуса встрани от себе си.Дотук добре,ама след като видят че работи,и мине известно време,те(упреквачите),взимат и си повярват.И се започва едно даване на акъл,едно насочване,една критика,едни лични примери...Но,винаги негативно,няма грам позитивизъм,-"вие к'во праите,как си мислите така да стане ,ето АЗ к'во праа,а пък теа на запад к'во праат,не кат' тука в б ЪЛГАРИА дет' 'сичко мое" и прочие.Направо да се чудиш как човек с толкоз повърхностно четене си мисли че има толкова задълбочено познание,че ти иде да си скинеш тескеретата.Заеби.Сори на по-изтънчената аудитория.Един французин е казал- >>има достатъчно светлина за тези които я искат,и дастатъчно тъмнина за тези които не я искат<<,така че споко,има за всички.Искам да успокоя другите,останалите,-не се притеснявайте!Те,упреквачите не правят нищо от това за което ви упрекват.Как!Нали може да сгрешат!И тогава как ще ви упрекнат(критикуват, обвинят,или поне посочат с пръст).А за неправенето на нищо ще ви изтъкнат един вагон с причини,една от друга по-уважителни.Та всичко е наред,исторически погледнато винаги явно е било така,и ще продължава да бъде.Но народа е казал ->>всеки си е?е жената както знае<<,като е имал в предвид и куп други дейности,не само това с жената.Е,това включва и развъждането на кучета.От което не всички разбираме достатъчно.Бъдете здрави,вс.друго е търпимо.

Скоро, по-голяма тъпотия от това не бях чел. Само да попитам, "опушения леопард" каква порода е?
Предваарително благодаря за отговора.
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

• (101 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема