Американски булдог
Публикувано: 19 January 2013 - 10:41 PM
]Привет на всички.Казам се Теди.Имам американски булдог на 3 години.С удоволствие ще ви го покажа но не знам как да кача снимки.Той е от едно кучило с Лъки и Рой.Майка им е от София, потеклото и е по Нико,който за моя вкус и разбирания е близо до идеала ми за ам.бул.,а бащата е от Варна,от развъдник BULLDROW,мисля че се намира в Москва.Той не е м/у живите,убил го е глиган по време на някакъв лов.Лъки и Рой са представени по-напред в темата.Имам доста снимки на тези кучета,а и на тези които не са живи,ще ви ги показвам,само да разбера как се качват.Ще се радвам ако някой помогне със съвет.
Публикувано: 20 January 2013 - 02:53 PM
Teddy BG Тука може да погледнте как се качват снимки.
Ще чакам снимките на амбулчето :)
А ето ги и моите сладуранковци
Нашият амбул Айрън е на 10 месеца. Живеят заедно с Дилма - нашето Бордоско догче, тя е на 2 години :) Те се разбират страхотно и си играят. Дилма даже не е мислила да ревнува като си го взехме :)
Ще чакам снимките на амбулчето :)
А ето ги и моите сладуранковци

Нашият амбул Айрън е на 10 месеца. Живеят заедно с Дилма - нашето Бордоско догче, тя е на 2 години :) Те се разбират страхотно и си играят. Дилма даже не е мислила да ревнува като си го взехме :)
Публикувано: 24 January 2013 - 10:49 PM
В отговор на въпроса на <BARUT>,преди време внесох от Сърбия една кучка ,много хубава според моите разбирания,с уговорката като я окуча да я върна.Беше за Арко,но я пуснах на брат му,който е по-близо до желания от мен тип.На 8-ми този месец,ако всичко е наред очаквам около 8-ми март да има кученца.Също така едно момче от трънско има женска скот тип,и иска да я пусне на моя пес,така че може би скоро ще има доста малки булдоци.Сръбската прилича на тази:Като я снимам ще я кача.доста висока е, 44кг, страхотни челюсти,тичахме с нея около15 километра,не и повлияха изобщо,Лъки,брат му на моя е около 60 кг,мерени пред мен на кантара в лечебницата на автогара Овча Купел.Няма лъжа,няма измама,впечатляващо животно.И то за скот тип.Следващия път ще ви разказвам повече,ище ви покажа снимки на кучета които аз харесвам.
Публикувано: 25 January 2013 - 04:18 AM
Виждам че малко се повтарям в постовете си,извинете ме,от разсеяност е.Ще кача няколко снимки на кучета каквито харесвам и бих желал да имам.По-голямата си част съм ги събирал из нета когато съм ровил за информация.От това което съм прочел в руско- и англоезични форуми и статии на известни развъдчици,резюмето е че булдога е това което може, а не как изглежда.Аз съм напълно съгласен с тази формулировка.И все пак функционално ориентираните кучета(породи),имат общи черти.За да не бъда нападнат от хора с различни от моя вкус предпочитания,ще кажа че обичам всички кучета,в това число и бездомните и безпородните, но просто харесвам някои малко повече.А ето няколко снимки:
Публикувано: 25 January 2013 - 04:54 PM
MyDuality здравей!
Ха-ха, супер! Аз се зарегистрирах заради това съвпадение и вече нещо всеки ден влизам на този форум :)
Зададох ти въпроса дали правилно съм разбрала, че заедно живеят в форума за Бордата, а тука се оказа, че има отговор
Страхотни са ти сладураните! Добре ли се разбират? Не е ли имало ревност?
Е! Колко би било хубаво да ги запознаем! :) Жалко, че живея далече.
Teddy BG защо на снимките ти има булдоче с купирана опашка? Или такъв е стандарта в някои страни?
Ха-ха, супер! Аз се зарегистрирах заради това съвпадение и вече нещо всеки ден влизам на този форум :)
Зададох ти въпроса дали правилно съм разбрала, че заедно живеят в форума за Бордата, а тука се оказа, че има отговор

Страхотни са ти сладураните! Добре ли се разбират? Не е ли имало ревност?
Е! Колко би било хубаво да ги запознаем! :) Жалко, че живея далече.
Teddy BG защо на снимките ти има булдоче с купирана опашка? Или такъв е стандарта в някои страни?
Публикувано: 25 January 2013 - 08:32 PM
Привет.За "БАРУТ" наистина,напоследък успях да гопоохраня,но имам чувството че натежа на краката си(предните),те и без това носят белезите на неправилно отглеждане когато е растял."ДИЛМА"-не, никъде няма стандарт да се режат опашките,просто някои хора го правят от глупост,криво разбрана естетика,или подобни нелогични причини.Липсата на опашка пречи на баланса(при всички кучета).И мн. рядко се раждат с къси опашки,т.нар."гуджуци".Ето още една снимка на моя от лятото-личи колко атлетичен би могъл да стане ако е гледан по-правилно.И една с брат му Лъки като ги теглихме на кантара на Овча Купел.
Публикувано: 26 January 2013 - 03:37 PM
Общо за храненето темата е мн. обширна,почти необятна.Напоследък бизнесът с сухи(готови,гранули,консерви)допълнително обърква хората.Ще напиша някой път моето виждане по въпроса,но ми е трудно с клавиатурата,пиша бавно.(аз съм от по-старите),но свиквам.Сега по същество-моят е прехранван като малък,за да стане по-голям,и от това е покривил предните крака в китките(меча лапа),лактите също смятам че са му навън в повече,но там има и генетика от баща му.Предполагам че след като са осъзнали грешката стопаните му след това са го огладили за да не си тежи на краката-в другата крайност.Това пък вече е недостатъчно са да се развие оптимално.Плюс недостатъчно движение...,и т.н.Когато расте едно молосовидно куче постоянно се наблюдава.Трябва да е слабо но не за сметка на веществата от които зависи растежа,а за сметка на въглехидратите.За храненето ако трябва да се каже с една дума то тя е - РАЗНООБРАЗИЕ.Втората дума е - месо,кучето е от хищниците.Трето, движение,но внимателно - прекомерното спира растежа(доказано е).Четвърто - слънце,ако е в апартамент,или на сянка,не е добре.И т.н.Ако имаш съмнения-изследване съотношението калций-фосфор,струва 15 лв.във всяка ветеринария,поне в София.У морих се малко.До другия път(пак ще продължа по темата).
Публикувано: 27 January 2013 - 06:36 PM
Моят има обратната история. Той е бил доста гладен в детството, та сега яде като луд. Щеше да яде без спиране, ако ние не го ограничавахме.
Той е при нас от 2 месеца и 22 дена (днеска преброих откога е при нас), взехме го на 7 месеца (почти 8).
Намерила го е една моя позната, тя помага постоянно на кучета. Отначало аз исках просто да и дам пари, че да го ваксинира, иначе ветеринара където го е водила казал, че е здрав. Дойдохме да дам парите и да го снимам, защото на нея фотоапарата и беше счупен. Тя изкаше да качи снимките му на формуи, че да го вземат. Ама той имаше един страхотен недостатък: пишкаше на всеки 3 часа (не беше научен, че трябва да пишка навън) и ако испуснеш момента, ще триеш вкъщи... Та никой особенно не прявявал към него внимание, заради това... тя имаше вкъщи още 3 кучета намерени навън и спасени и малка дъщеричка на 4 години. Ние решихме да си го вземеме, макар че имаме вкъщи Бордо... Много ни хареса, супер добродушен, красивичък и много игрив. С нашата Дилма веднага се харесахи и са като вагончета от влак, все тичат един сдлед дург.
Моята позната ми каза, че му е намерила по клеймото "развъдчицата" и първите му стопани. Стопаните се отказали от него и го продали. Кучето сменило 4 местожителства, ние сме петите стопани. Развъдчицата се отказала да помага на кучето, стопаните също се отказали, дали телефона на тези, на които са го продали, те дали телефона на новите стопани, та така... моята позната намери всичките на които е принадлежало, в надежда, че са го загубили и го търсят... последните го дали на някаква луда (за която много лоши работи пише по форумите) да го продаде и да им върне парите, тя или го е изгубила, или го е изхвърлила, та моята позната го е намерила да скита между блоковете гладно и само... Затова сега яде като лудо... А иначе е едно добро момче, всички обича и е страхотно гальовен :)
Моята позната ми каза, че "развъдчицата" молела да и се обадя за да препише родословието на мое име (че аз съм стопанката), но аз не съм сигурна, че ми трябва родословието. Пък и първият стопанин ме бил търсил (през "развъдчицата"), на която още не съм се обаждала, че бил искал да види кучето, защото скучаел... Молил поне от далече да го погледне...
Аз не знам за какво му трябва това, защо го е продал, защо не му е помогнал, като е разбрал, че е на улицата, защо именно сега иска да го види...
Имал ли е някой някакви подобни ситуации? Как мислите, трябва ли да взимам родословието?
Сега го извеждаме на 4,5 часа. Много е смел. Не се страхува от нищо въобще. Водихме го на ветеринар, абсолютно здрав е, има само гъбички между пръстите на задните лапи, но вече го лекуваме. Имахме неприятност, беше изял кост и имаше проблеми с червата, но го излекуваха в вет.клиниката, оправи се без операция.
Той е при нас от 2 месеца и 22 дена (днеска преброих откога е при нас), взехме го на 7 месеца (почти 8).
Намерила го е една моя позната, тя помага постоянно на кучета. Отначало аз исках просто да и дам пари, че да го ваксинира, иначе ветеринара където го е водила казал, че е здрав. Дойдохме да дам парите и да го снимам, защото на нея фотоапарата и беше счупен. Тя изкаше да качи снимките му на формуи, че да го вземат. Ама той имаше един страхотен недостатък: пишкаше на всеки 3 часа (не беше научен, че трябва да пишка навън) и ако испуснеш момента, ще триеш вкъщи... Та никой особенно не прявявал към него внимание, заради това... тя имаше вкъщи още 3 кучета намерени навън и спасени и малка дъщеричка на 4 години. Ние решихме да си го вземеме, макар че имаме вкъщи Бордо... Много ни хареса, супер добродушен, красивичък и много игрив. С нашата Дилма веднага се харесахи и са като вагончета от влак, все тичат един сдлед дург.
Моята позната ми каза, че му е намерила по клеймото "развъдчицата" и първите му стопани. Стопаните се отказали от него и го продали. Кучето сменило 4 местожителства, ние сме петите стопани. Развъдчицата се отказала да помага на кучето, стопаните също се отказали, дали телефона на тези, на които са го продали, те дали телефона на новите стопани, та така... моята позната намери всичките на които е принадлежало, в надежда, че са го загубили и го търсят... последните го дали на някаква луда (за която много лоши работи пише по форумите) да го продаде и да им върне парите, тя или го е изгубила, или го е изхвърлила, та моята позната го е намерила да скита между блоковете гладно и само... Затова сега яде като лудо... А иначе е едно добро момче, всички обича и е страхотно гальовен :)
Моята позната ми каза, че "развъдчицата" молела да и се обадя за да препише родословието на мое име (че аз съм стопанката), но аз не съм сигурна, че ми трябва родословието. Пък и първият стопанин ме бил търсил (през "развъдчицата"), на която още не съм се обаждала, че бил искал да види кучето, защото скучаел... Молил поне от далече да го погледне...
Аз не знам за какво му трябва това, защо го е продал, защо не му е помогнал, като е разбрал, че е на улицата, защо именно сега иска да го види...
Имал ли е някой някакви подобни ситуации? Как мислите, трябва ли да взимам родословието?
Сега го извеждаме на 4,5 часа. Много е смел. Не се страхува от нищо въобще. Водихме го на ветеринар, абсолютно здрав е, има само гъбички между пръстите на задните лапи, но вече го лекуваме. Имахме неприятност, беше изял кост и имаше проблеми с червата, но го излекуваха в вет.клиниката, оправи се без операция.

Публикувано: 28 January 2013 - 03:14 PM
Теди,извинявай че те питам,ама ми е странна тази чупка зад холката на Арко,на тези снимки дето се храни.Догото ми седеше така последните години,щото имаше шипове по целия гръбнак,и си беше разбрал че така някак си не го болят толкова.Разбира се не казвам че твоя им шипове.Иначе ги знам и Лъки и Рой,ама на живо съм виждал само Рой и майка им.Като хипопотам и носорог на каишки са
.И моя Барут казват има данни да стане такъв голям.Той сега тепърва почва маса да трупа и главата да расте.