Американски булдог
Публикувано: 29 January 2013 - 05:58 PM
Привет на всички.Не съм поглеждал във форума от няколко дни.Относно извивката на гръбначния стълб при ам.булдога,какво казва Джон Блекуел за гърбът на породата в една книга,цитирам: "Гърбът е сравнително къс и много силен.Точно над слабините има лека извивка,(нагоре) която придава пъгавина и сила на задната част.Равният гръб е допустим, но не е за предпочитане".Сега една извадка от "Книга за бойния булдог( пит була)",има я преведена на български,пак цитат: Булдогът,гледан отзад трябва да има мощна задница,(по-широка от тялото),с добре разгънати,яки и мускулести крака.Краката трябва да са добре разгънати и дълги,защото те са в основата на баланса на бедрената кост.Този вид крака придават леко издигнат и прегърбен(кобиличен) вид на задницата на кучето когато то е изправено и гледано отстрани...кучетата с ниско разположена става са масивни и мускулести поради големите феморални бицепси,но според многобройни наблюдения са с по- лошо подвижни задни крака поради нарушения баланс и липсата на "дълъг' крак. Край на цитатите.Когато наблюдаваш мечките,лъвовете,тигрите,та дори вълците,не забелязваш ли че всички те имат такова пропадане на холката(повече или по-малко).Това е естественото положение на гърба,обратното е предимно(но не само)плод на работата на човека,за изложбените животни-сегашните немски овчарки, боксер, добрерман.Дори американския стаф,като изложбен вариант на пита,от когото е произлязъл,е с прав,мн.често дори със снижаваща се назад линия на гърба(поне така изглежда). На моя пес това е ясно изразено,но не мога да разбера дали му е генетично,или поради недостатъчно раздвижване като млад.Защо не пускате снимки?Също така не ви ли се събира?Хайде,зимата свърши...
Публикувано: 29 January 2013 - 06:22 PM
Миналата седмица се запознах със собственика на "ХЕЛЕН'С ТЕРИБЛ город Владимир",Алексей Кузмичев.Много интересни кучета,и хора.Говорейки по скайпа ми каза че възнамерява да пообиколи Германия, и би желал да погледне нашите кучета с удоволствие.Тук имаме не лоши,показвайте ги.БАРУТ,твоите хора които искат куче,грижовни ли са?
Публикувано: 30 January 2013 - 06:45 PM
Утре(живи и здрави),ще ходя да гледам Бруно.Днес видях Кричър,те са братя.Стопанинът му,с който се запознах днес,каза че са от Септември,някакъв мъж ги развъждал,нещо като развъдник.Ще ми бъде интересно да науча нещо повече за него,какви кучета харесва,по какви линии ги въди,тества ли ги преди това,и т.н.Някой знае ли,ще се радвам да изложи инфо.Също така и за други които развъждат,или възнамеряват(като мен),дори само с една женска...
Публикувано: 31 January 2013 - 12:17 PM
Човека от Септември дето ги развъжда мисля че присъства по напред във форума AMBULL,иначе и аз съм го виждал Кричър на живо,без да искам да обиждам някого ми е малко дребен за мене,ма пък беше много изчистен с добра мускулатура.Да са живи и здрави всичките
Публикувано: 21 February 2013 - 12:26 PM
Привет на всички(които явно не са много).Нямах време напоследък,но видно е че не съм изпуснал много.AMBUL,хубаво куче,откъде идва?Разкажи повече за него,мъжко или женско е,кои са родителите му, (снимки),къде живеете,и пр.Специално за отглеждането няма нищо различно от другите едри породи,т.е. най-хубавото което можеш да си позволиш като хранене и движение.БАРУТ,дай си номера за да се чуем по повод приятелите които искат малко куче.Този руснак Алексей,с който се запознах в нета,миналата седмица беше в Германия за да търси подходящ мъжки за разплод.След като е разгледал каквото е могъл се е спрял на един - "Бакстер",прати ми снимки,които ще кача.Сподели че е впечатлен от характера и възможностите на кучето,а също от това как изглежда и каква невероятна мощ излъчва.Той е човек виждал доста,което би следвало да означава че кучето наистина е добро.Явно Германия пазят добра популация от работни булдози.Но и цените са европейски-за заплождане искат 1300 евро.Доста.Има сайт на кенела, само не знам как да го кача,има и невероятни клипчета на кучето.Ако някой обясни как се прави,ще го сторя. И малко снимки:
Публикувано: 21 February 2013 - 06:18 PM
Здравейте,аз съм собственика на Лъки и Рой-майка Рея,бащата беше от Варна,имат брат Арко в София. Вече станаха на 3 години и 3 месеца,Лъки достигна до 60кг като Рой винаги го следва с 2-3кг по-малко.Гледаме ги в София в кв.Павлово. Ще кача малко снимки за повече инфо .
Публикувано: 22 February 2013 - 11:57 AM
Малко се размърда форумчето май,много ме кефят тия двамата братя.Иначе с майка им Рея се виждаме от време на време в Южния парк и един път бяха взели и Рой със нея.Моя тогава беше бебенце на 6-7 месеца.Тренирал ли си ги специялно за да станат толкова яки,
или по принцип си им е заложено в породата?Барут стана на 13 месеца и така върви едър,ама не знам дали след като стане на година и половина да не почнеме да дърпаме тежести.
или по принцип си им е заложено в породата?Барут стана на 13 месеца и така върви едър,ама не знам дали след като стане на година и половина да не почнеме да дърпаме тежести.
Публикувано: 01 March 2013 - 02:38 PM
Мене ми прилича на пит или стаф,щото му е по остра и тясна муцуната,ама знам ли.23 кила на 5 месеца според мене с много за пит.Аз доколкото си спомням Барут обаче на 5 месеца беше 30-31 килограма.Квото е да ти е жив и здрав,много е хубав,ако е пит ще стане феноменален огромен екземпляр.