Иначе, Марли си е сладур!
Американски булдог
Публикувано: 21 July 2009 - 08:08 PM
На мен ми се вижда странно това, че и Марли, а и другите кученца, са почти целите тъмни. До колкото знам аз - за предпочитане е да има поне 50% бял цвят. Не, че другото е невъзможно! Но от толкова светли родители да се родят кученца, които имат общо взето 3 бели косъма...
Явно имам още доста да уча за породата!
Публикувано: 21 July 2009 - 08:33 PM
преди окло месец се запознах със собственика на булдог кой беше със същата разцветка като Марли само4е тои нее от българия в момента не се сещам от кадее та тогава говрих със собсвеника и тои каза че е на пално вазможно за това е хубаво да имаш родословие
Публикувано: 21 July 2009 - 09:54 PM
колко еголиамо твоето ку4е и на каква вазраст се кротна щото ве4е сме се видяли в чудо мн. е палав по4ти не останаха кабели в апартамента а да не говорим за чорапи и всичко останало това мие 3 куче което гледам и все са били палави ама такъв онищожител не сам имала
Публикувано: 21 July 2009 - 10:01 PM
Няма нищо странно. Най-вероятно бабите и дядовците са били такива. Това, че се е родило едно бяло куче /имам в предвид таткото/ не значи, че родителите му са били бели. Нормално е.
А що се отнася до възпитанието - колкото по-рано започне - толкова по-добре. Ако не можеш да се справиш сама го заведи на училище. Важното е да се рабори с кучето от малко, защото после става изтървана работа. Това са животни с много сериозен характер и искат здрава ръка. Успех!
А що се отнася до възпитанието - колкото по-рано започне - толкова по-добре. Ако не можеш да се справиш сама го заведи на училище. Важното е да се рабори с кучето от малко, защото после става изтървана работа. Това са животни с много сериозен характер и искат здрава ръка. Успех!
Публикувано: 21 July 2009 - 11:07 PM
QUOTE (anny @ Jul 21 2009, 07:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Леле всички,според мен е невъзможно,или са ви измамили нещо или и аз незнам,невъзможно е всички да са тигрови,а родителите бели,според мен измама.Пак ще помоля Mijat да изкаже мнение,все пак има развъдник.Странна работа. 
Ovo je moj komentar
Публикувано: 22 July 2009 - 01:45 PM
Anny ustvari nema tu mnogo polemike,nije to shtene americkog bulldoga sigurno.Taj problem postoji generalno u svim zemljama gde ova rasa nije toliko rasprostranjena i upravo iz tih razloga ne treba kupovati shtene bez rodovnika,ali rodovnika od priznatih asocijacija u svetu i normalno uz garancija tipa-slike roditelja,slike roditelja sa parenja i slike shtenaca na sisi majke,bez svega toga ne treba kupovati shtene.Taj koji je prodao shtene Tedi-marli je najobichniji prevarant kome ona to treba da kaze u lice i da objavi na internetu ko je taj chovek imenom i prezimenom,jer ljudi moraju da znaju od koga ne treba da kupuju pse
Публикувано: 22 July 2009 - 07:26 PM
За съжаление в България доста често се срещат кучета без родословие. Моята също няма.
Обаче Mijat е прав - не може така! Тук има една порочна практика, която осакатява породите - аз имам мъжки, ти имаш женска - дай да си направим бебета! А това, че нямат родословие... И родословието в случая е най-малкия проблем. Много хора не се интересуват, че кучетата им имат недостатъци и не бива да дават поколение, защото то няма да струва. Казали са им, че кучката им трябва да роди и те я пускат! Това е! Ние просто нямаме култура!
Но това е тема на друг разговор.
Публикувано: 22 July 2009 - 09:52 PM
QUOTE (anny @ Jul 22 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да Mijat,прав си,но и моито куче е без родословие,знае че тук не са признати,няма как да имаме.Mijat а това булдог ли е на Теди-марли.
1.To nije American bulldog
2.To što AB u Bugarskoj nije priznat nema nikakve veze sa rodovnicima,AB nigde u svetu nije FCI priznat,ali postoje organizacije koje vode ove pse i u svetu AB su jedine priznate,a one su:NKC,EKC,ABA,ABRA,ABNA,ARF.Jedini način da se reši problem kod vas jeste da se uvezu psi sa validnim papirima i odatle da se krene,svi potomci tih pasa će imati apsolutno legalne i validne papire i onda će ovi prevaranti što prodaju tamo neke "AB" moći da ih prodaju samo kao bandoge.
Ovo je moj topli savet šta bi i kako bi trebalo da radite da biste napravili bilo kakav pomak,ako to ne budete uradili nikada se nećete izvući iz te priče,nego ćete samo otići još dublje u problem i biti crna rupa na ovim prostorima u svetu AB,a to verujem da nikome ne bi trebao da bude cilj.!!!!!!!!!!!!!

Вход

Горе
Цитиране +