Цитат
Имаме следния проблем. там къде се разхождаме (около мотопистата) има стоежи, паркинги който са заградени естесвено и вътре в тях е пълно с улични кучета. моят младеж се научи като излез и пусна да си тича, да ходи до тея огради и почва да се лае с кучетата. В началото само се позакачаше малко (тича напред назад по мрежата) и ги оставяше но вече започна да се хвърля по мрежата и таква аларма дигат че ще събудят квартала. Започна да не ме слуша, запушва си ушите и това е s), понякога си чупи нокат и е ужас.
как да подходя за да реша проблема?
започвам от принципа,че куче което изпълнява команда, е подчинено.Което означава че при такава ситуация трябва да изпълни незабавно друга команда.
Аз бих направил следното.Ако кучето изпълнява без проблеми команда редом,ще отдам команда и ще мина няколко пъти редом до оградата на другите кучета,като ще санкционирам всяко отклонение от командата.
Повтарям многократно упражнението,докато не съм доволен- тоест не мине с вдигната опашка,без да обръща внимание на околните,редом с мен поне три-четири пъти.
да видим?