Възпитание, обучение, етология
Публикувано: 13 July 2009 - 08:18 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 August 2010 - 02:54 PM
Публикувано: 24 August 2010 - 05:38 PM
попринцип се справям с убъчението на кучета наъчих голдана на моя приятел на седни , легни , дай лапа , направи се на умряла , в кръг(завъртане около мен) , търсене на лакомства , НЕ , пусни ,скачай, стои на място , кажи мама , кажи обичам те , също така и ЕЛА но с помоща на моя приятел.....доста неща (интересното е че изпълнява командите дори когато ги даваме на английски , а повечето от командите дори без глас само със значи)
от около 1-2 месеца и аз имам куче наъчих я на седни , легни , дай лапа , лай , стои на място , пусни , не , скачай
но отново се затроднявам с командата ела тук
за целта взех преди 2 дни свирка ... всеки път когато съм около нея съм със свирката и от време на време подсвирвам давам лакомство това се повтаря няколко пъти после и казвам седни доло , стои и се отдалечавам свирвам и тя идва за да получи лакомството ....но проблема идва когато е пусната и се отделечи или си намери нещо интересно за дъшене игра и тн ....тогава при сигнала не идва
сигурна съм че знае че при свирване получава лакомство защото когато е далеч от мен и се зайнтаи и седне на земята , свирвам и тя се облизва но не идва ?!?!?!?!?!?! защо ?
p.p. кучето е от породата Американски булдог
(командите ги давам на наглийски език)
Публикувано: 25 August 2010 - 06:39 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 26 August 2010 - 09:25 AM
Публикувано: 26 August 2010 - 02:42 PM
Tali, в 24 August 2010 - 05:27 PM, написа:
скъпа MyDuality, моля, редактирай си поста защото едва ли някой ще се наеме да го прочете с тези ужасни правописни грешки!!!
Абе вас на какво ви учат в училище?!?!

съжелявам за грешките опитвам се да ги редактирам по някакъв начин като копирам бyкви и ги пействам ...но е доста занимавка ...се едно редя ребyс
дори някои букви ги замествам с английски например Y
помислете малко ... колкото и да е неграмотен човек неможе да напише \"наъча\" вместо \"наyча\"
Публикувано: 27 August 2010 - 01:26 PM
SLADAK ARES, в 26 August 2010 - 09:30 AM, написа:
Първо-лично аз,когато се регнах в този форум, един месец само четох.Ходя на работа,имам дете,куче и куп домашни задължения,но въпреки това четох,сама си намирах отговорите и чак когато видях,че по някои не е писано-започнах аз да пиша или споделям.Ти дори съвместяваш ровене в нета по неслужебни въпроси с работата (дано шефът ти е толерантен към теб,че по принцип това не е позволено).Въпросите ти са тук,готова смляна информация,но ти пак питаш.Като да си вземеш книга на Агата Кристи,ама щото нямаш време за четен,да питаш тия,дето само си клатят краката по цял ден с криминалета в ръце-"кой е убиеца?".Затова и лично аз не искам да ти отговарям.Напъни се малко-нищо не се дава даром!Второ-нито латиница,нито главни букви тук се толерират и това не съм го измислила аз.За да искаш,трябва и да дадеш или да знаеш поне как да попиташ.Знаеш поговорката"бързай бавно!"!Приятна работа!

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 29 August 2010 - 06:29 AM
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ШВЕЙЦАРСКИ ПАСТИРСКИ КУЧЕТА" и подкрепата на ВСУ "Любен Каравелов" ,
фирма Profipet - Belcando , фирма ЕТ "Диана Павлова ДАР"
Организира II ри семинар - теория и практика на 11 и 12 септември
Теми: "
* Обучение на кучето ВН -етап 2 "
*Етология - синдрома малко /мини/ куче "
,*"Агресия при кучето сигнали , причини -психологични и здравни , превенция "
*Аджилити , хендлинг ,
*Работа с деца - фрайстайл
записване : в Facebook ,
Gsm 0886 55 24 19, e-mail :trenertg@dir.bг
Пишете вашите имена , тел за връзка и името или имената на кучетата с които ще участвате. Семинара е безплатен.

Публикувано: 29 August 2010 - 06:36 AM
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ШВЕЙЦАРСКИ ПАСТИРСКИ КУЧЕТА" и подкрепата на ВСУ "Любен Каравелов" ,
фирма Profipet - Belcando , фирма ЕТ "Диана Павлова ДАР"
Организира II ри семинар - теория и практика на 11 и 12 септември
Теми: "
* Обучение на кучето ВН -етап 2 "
*Етология - синдрома малко /мини/ куче "
,*"Агресия при кучето сигнали , причини -психологични и здравни , превенция "
*Аджилити , хендлинг ,
*Работа с деца - фрайстайл
записване : в Facebook ,
gsm 0886 55 24 19 e-mail :trenertg@dir.bг
Пишете вашите имена , тел за връзка и името или имената на кучетата с които ще участвате. Семинара е безплатен.

Публикувано: 26 October 2010 - 09:26 PM
- Легни ! - Стой ! - Лапа ! и тем - подобните. Вече съм я научила на НЕ , СЕДНИ и ПРИ МЕН ,но четох от този форум , а сега просто няма от къде.

"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн
Публикувано: 02 November 2010 - 05:12 PM

Публикувано: 07 November 2010 - 11:35 AM
Публикувано: 09 November 2010 - 01:46 PM