Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#621 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2009 - 09:48 AM

На мен ми отне 10 минути, за да науча кучето да лае по команда и после месеци, за да я науча, че не се лае с повод и без повод.  ;D
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#622 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2009 - 09:25 PM

Zdraveite!
ami az ne iskam ku4eto mi da e zlobno a prosto da lae na 4ujdi hora i da ne e dover4iva i zasega se u4im no izpalnqva dosta dobre.blagodarq na vsi4ki za pomo6ta.
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#623 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 10:30 PM

Цитат

Здравейте! Имам един въпрос на който надявам се някой да ми отговори.Имам дъщеря на 10г. и НОК на 5-мес. Дъщеря ми много я е страх да остава сама в къщи
вечер затова и взехме кучето но,кучето не е обучено да хапе, някой може ли да ми даде някакъв савет как да го убучим като куче пазач или просто да знам, че каквото и да се случи кучето ще защити детето. Дори и най простото да лае поне като влезе някой в къщи.Предварително благодаря.

Доста късно сте се сетили да задавате въпроси!
Би трябвало да се поинтересувате от тази тема много преди да си вземете куче.
Като начало да си отговорите много конкретно какво е за Вас куче-пазач. Дали трябва да охранява територия, вещи или конкретно някой член на Вашето семейство. Какво влагате в понятието "охрана"? Да лае или да хапе?
След като си отговорите на тези въпроси би трябвало да потърсите куче чиито родители са с доказани работни качества точно в областта, която Ви интересува. Защо ли имам чувството че освен че сте видяли майката и/или евентуално бащата на вашето кутре, не знаете нищо за предците му?
След като сте избрали кучето е трябвало да се консултирате с човека от където го взимате как трябва да бъде обучавано, да Ви препоръча инструктор.

Искам да Ви попитам дали сте мислили какво ще се случи ако кучето не оправдае очакванията Ви и се окаже негодно за пазач, каквото и да влагате в това понятие? Ако се окаже че е страхливо и джавка при всеки шум или пък като навърши 2 години и си усети силата, започне да проявява непредизвикана агресия към всички непознати хора и животни.

#624 Потребителят е офлайн   Reks09 Икона

• Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 02:22 PM

[i]Аз имам един елементарен въпрос.
Командите ''седни'' и ''на място'' не са ли едни и същи? И в двете команди, кучето трябва да остане така, докато не му зададеш команда ''свободно'' например. Трябва ли да учиш кучето си и на двете
?[/
i]

User's Signature

Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената.

#625 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 03:14 PM

Показване на мнениетоReks09, в Jun 3 2009, 01:22 PM, написа:

Аз имам един елементарен въпрос.
Командите ''седни'' и ''на място'' не са ли едни и същи? И в двете команди, кучето трябва да остане така, докато не му зададеш команда ''свободно'' например. Трябва ли да учиш кучето си и на двете

Ох! Очите ме заболяха, имай милост и не пиши така. А и аз съм се присъединила към кампанията на много дизайнери да се забрани комик санс със закон :me_065:
Всяка команда е това, на което научиш кучето.
Лично аз ползвам седни за сядане, а на място - за да изпратя кучето да легне на постелката си.
Лично аз съм на твърдото мнение, че седни означава седи докато не ти кажа друго, и че команда на място за задържане е излишна, но много хора не са съгласни, не знам защо.

#626 Потребителят е офлайн   Reks09 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 08:35 AM

Благодаря ти.
Имам момченце на 2 и 8 месеца, което има характера на ротвайлер и вкъщи е страшна работа
:ab_041:
Вмомента на Рекси (кучето ни), лекичко му подавам някои команди, но ще изчакам да стане на 3 месеца и ще започна сериозно да го обучавам. От това което четох, разбрах, че към неговата порода - ротвайлер, трябва да се предприеме по строго обучение. Искам да разбере кой е шефа, докато е още малък. За това, постоянно повтарям на семейството си, че Рекс не трябва да се качва по диваните и леглата, не трябва да му се дава нищо за ядене от масата, не трябва да яде преди нас, не трябва да му се крещи и какво ли още не.
Синът ми все още се страхува,въпреки че постоянно пита къде е Рекс. Отностно детето се притеснявам най-много. Не желая в бъдеще да се страхувам за синът ми. За това се интересувам много отностно обучението на кучето. Божидар (детенцето ми) проявява ревност, за това му втълпявам, че Рекси е като него - бебе, на което трябва да се обръща внимание и да му се дава нежност, но когато не слуша трябва да бъде наказан и трябва да изпълнява това, което съм му казала. Като се скарам на Рекс, той ми лае насреща, все едно той ми се кара. Смятам, че за бъдеще трябва да бъде отучен от това. Въпреки че, в някои моменти много ме слуша и не смее да каже нищо
:ea_103: Искам да премахна тази агресия, за да нямаме проблеми по нататък вкъщи.

User's Signature

Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената.

#627 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 08:25 AM

това не е агресия, а инат :ab_041: :ab_041:

#628 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 June 2009 - 11:47 AM

Reks09, извинявай, ама първо ще те помоля да пишеш с нормален шрифт, когато нямаш причина да викаш или да считаш поста си за изключителен :smile:

Цитат

ще изчакам да стане на 3 месеца и ще започна сериозно да го обучавам

Не изчаквай. Кучето се учи от първия момент, в който стъпи сред вас. Майките на кученцата ги обучават от първия ден след раждането. Кучето трябва да е наясно къде му е мястото в йерархията - още от самото начало. Иначе става сложно.
Преди около 3 години и ние минахме през този период - куче бебе от служебна порода + малко дете. Вярвай, ще са ти необходими много търпение и усилия. Най трудно при нас беше кучето да приеме, че физически по-слабия член на глутницата е над него в йерархията. И в никакъв случай не разрешавай на детето да тормози кучето - наказанията раздавай ти.
Успех!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#629 Потребителят е офлайн   jujito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 June 2009 - 03:52 PM

Zdraveite az sam jujka imam rotvailer na 5 mes. Vzeh go kogato be6e na 3 i sam mn zle s komandite. Golqm e inat i s harakter koito nqma slomqvane.Ponqkoga me slu6a no v pove4eto slu4ai pravi kakvoto si iska.Kak da go nakaram da me slu6a.blagodarq predvaritelno.

#630 Потребителят е офлайн   DJIM Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:ГОЛЯМ КРАСАВЕЦ СЪМ :-)
Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 04:21 PM

:ba_025:
Здравей, съчуствам ти- аз имах преди 10г ротвайлер и го гледах 10 г. - всичко е до постоянното говорене и командване, моя ротвайлер го учихме на злоба де, но все пак, са голями инати и като тръгне няма спиране, та трябва повече да му се говори и задават команди, може да седнеш да прочетеш някоя книга, но не възприемай всичко дословно, то зависи на какво искаш да го учиш- е за леките команди ще се научи от моя опит го знам.
Сега имам кане корсо и е много по умно и възприема по - бързо, вече е на 3г.
УСПЕХ

#631 Потребителят е офлайн   jujito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 June 2009 - 04:44 PM

Показване на мнениетоDJIM, в Jun 24 2009, 05:21 PM, написа:

:ba_025:
Здравей, съчуствам ти- аз имах преди 10г ротвайлер и го гледах 10 г. - всичко е до постоянното говорене и командване, моя ротвайлер го учихме на злоба де, но все пак, са голями инати и като тръгне няма спиране, та трябва повече да му се говори и задават команди, може да седнеш да прочетеш някоя книга, но не възприемай всичко дословно, то зависи на какво искаш да го учиш- е за леките команди ще се научи от моя опит го знам.
Сега имам кане корсо и е много по умно и възприема по - бързо, вече е на 3г.
УСПЕХ

mersi 6te opitam za poreden pat pak da vidim koi e po golqm inat az ili toi

#632 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 10:25 AM

Показване на мнениетоDJIM, в Jun 24 2009, 05:21 PM, написа:

моя ротвайлер го учихме на злоба де,

Така ли пра'ите в Пазаржик? :ae_085:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#633 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 10:30 AM

Показване на мнениетоjujito, в Jun 24 2009, 02:52 PM, написа:

Zdraveite az sam jujka imam rotvailer na 5 mes. Vzeh go kogato be6e na 3 i sam mn zle s komandite. Golqm e inat i s harakter koito nqma slomqvane.Ponqkoga me slu6a no v pove4eto slu4ai pravi kakvoto si iska.Kak da go nakaram da me slu6a.blagodarq predvaritelno.

Жужи, ти искаш куче, което да изпълнява команди, или куче, което да е сломено? Това са две различни неща и нямам идея защо ще искаш "сломено" куче. Какво искаш да постигнеш с инат? Ти ще си правиш каквото си искаш, кучето - и то ще си прави каквото си иска...

Команди се учат най-лесно, когато на кучето му е интересно да играе с тебе. Моето куче по принцип е игриво, но също обича да си прави каквото иска. Лакомствата не го вдъхновяват кой знае колко, особено ако не е ужасно гладен. Обаче топкатааааа - ела да го видиш, като го усетих тоя номер, как за 3 тренировки се научи да се претъркулва на земята, защото хвърлях топката да тича след нея и да ми я носи, само ако успееше да се претърколи. Намери това, което "движи" кучето ти. Направи така, че да си му интересна - и да идва да играе с тебе, защото му е интересно, а не защото ти си издала заповед - и нещата постепенно ще си дойдат на мястото. Твоето куче е само на 5 месеца - бебе е все още. Ако в основни линии те слуша и приема, че ти си водачът на глутницата, другите неща ще дойдат с търпение и обучение.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#634 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 10:34 AM

Показване на мнениетоjujito, в Jun 24 2009, 04:52 PM, написа:

Има цял раздел за възпитание, обучение и спорт, в който има описани различните команди. Кучето е на 5 месеца, така че съветът ми е да го обърнете на игра. Много поощряване, хвалене и наградки. Така постепенно ще свикне да изпълнява и при наличие на дразнители!

П.П. Мил@, писали сме заедно! :ae_085:
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#635 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 12:37 PM

Показване на мнениетоSteLLa_, в Jun 25 2009, 09:34 AM, написа:

Показване на мнениетоjujito, в Jun 24 2009, 04:52 PM, написа:

Има цял раздел за възпитание, обучение и спорт, в който има описани различните команди. Кучето е на 5 месеца, така че съветът ми е да го обърнете на игра. Много поощряване, хвалене и наградки. Така постепенно ще свикне да изпълнява и при наличие на дразнители!

П.П. Мил@, писали сме заедно! :ae_085:

:ae_085: :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#636 Потребителят е офлайн   jujito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 June 2009 - 02:04 PM

Показване на мнениетоМил@, в Jun 25 2009, 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоjujito, в Jun 24 2009, 02:52 PM, написа:

Жужи, ти искаш куче, което да изпълнява команди, или куче, което да е сломено? Това са две различни неща и нямам идея защо ще искаш "сломено" куче. Какво искаш да постигнеш с инат? Ти ще си правиш каквото си искаш, кучето - и то ще си прави каквото си иска...

Команди се учат най-лесно, когато на кучето му е интересно да играе с тебе. Моето куче по принцип е игриво, но също обича да си прави каквото иска. Лакомствата не го вдъхновяват кой знае колко, особено ако не е ужасно гладен. Обаче топкатааааа - ела да го видиш, като го усетих тоя номер, как за 3 тренировки се научи да се претъркулва на земята, защото хвърлях топката да тича след нея и да ми я носи, само ако успееше да се претърколи. Намери това, което "движи" кучето ти. Направи така, че да си му интересна - и да идва да играе с тебе, защото му е интересно, а не защото ти си издала заповед - и нещата постепенно ще си дойдат на мястото. Твоето куче е само на 5 месеца - бебе е все още. Ако в основни линии те слуша и приема, че ти си водачът на глутницата, другите неща ще дойдат с търпение и обучение.

az iskam ku4eto mi da si ostane ku4e a ne kot mu kaja i toi da go izpalnqva kato robot iskam da zn nai obiknovennite komandi no to e golqm inat kolkoto i da igraq s nego i vseki pat e razli4no kato mu omrazne a mu omrazva mn barzo se otkazva i posle kakvoto i da pravq ne stava da igraem otnovo kogato iska togava si igrae dali s men ili igra4kite mu a ako mu dam ne6to da qde krai zabravqme za igrata ni6to ne pomaga

#637 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2009 - 03:57 PM

Показване на мнениетоjujito, в Jun 28 2009, 01:04 PM, написа:

аз искам кучето ми да си остане куче а не кот му кажа и той да го изпълнява като робот искам да зн най обикновенните команди но то е голям инат колкото и да играя с него и всеки път е различно като му омръзне а му омръзва мн бързо се отказва и после каквото и да правя не става да играем отново когато иска тогава си играе дали с мен или играчките му а ако му дам нещо да яде край забравяме за играта нищо не помага

Жужи, наистина е добреда решиш какво точно искаш. При кучетата е така - или те приемат като лидер - играят с теб, когато на теб ти се играе - или те приемат като подчинен, а себе си като лидер - тогава играят, когато на тях им се играе. Ще ти дам пример с моето куче, което е признало авторитетът на човека. Когато му се играе, се приближава до мъжа ми, но не му досажда (той е лидер номер едно), може да го бутне с муцуна, но когато той му каже с много нисък ръмжащ глас - махни се и седни - кучето веднага се маха и отива настрани. При мен е по-настоятелен, защото аз по-често се съгласявам да си играя с него, когато той иска и му обръщам повече внимание. Идва, мушка ми се с муцуната, бута ме, слага ми играчки на скута, гледа ме "умолително" с муцуна на скута ми и т.н. номерца :ab_041: Обаче не му давам на него да диктува играта. ако съм заета - и аз проръмжавам и той отива и тъжно се пльосва някъде. Но случай на мен да ми се играе, пък на него - не - няма. Може да не иска да си играем на моята игра или да не изпълнява командата, на която настоявам аз, но обикновено има друга причина - или му се пишка, или е уморен, или е превъзбуден и се е "отплеснал". Не забравяй, че тренировка за учене на "команди" не трябва да е по-дълга от 5-10 минути и да приключва, когато на кучето му е още интересно. Аз правех грешка да настоявам дълго да играем, обаче сега при първи признаци на умора, ако остави топката някъде или се отклони, спирам да настоявам, давам му време да видя какво е станало и така. Или направо прекратявам играта - но го правя аз, а не той. Изчаквам го да дойде пак да иска да търчи след топката, хвърлям я веднъж, той я донася и след това я взимам и го пращам да пишка. Така той знае, че играта е свършила и не протестира.

Кучето ти по принцип игриво ли е или е с по-спокоен темперамент? Моето е много енергично, твоето може да е с по-ниско първоначално ниво на енергия, някои кучета са по-летаргични и не може да ги направиш много игриви, трябват им по-спокойни игри.
User's Signature

Качена снимка

#638 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 05:44 PM

Здравейте!

Искам да попитам как мога да отуча едно от кучетата ми да не яде храната на другото? Храната им е на различни места, но едното не винаги си изяжда папането до край и малкия ( 6 месечен) веднага щом мине омита всичко, което е останало. Пробвах с каране и с наказание. Върши работа до момента, в който не се обърна или не виждам. При другото ни куче карането свърши работа и знае и не пипа в чужди паници, но малкия излезе много опърничав...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#639 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 July 2009 - 06:35 PM

Поведението му е естествено,той е осиновил бебето.Но е най-добре след хранене да вдигате купите веднага.Така баткото ще знае че трябва да си изяжда всичко,а бебето няма да преяде.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#640 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 07:48 PM

Как да науча кучето ми когато сме на разходка да не се дърпа ? Като тръгнем на разходка... страшна работа... :ud_009: Благодаря предварително ! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема