Възпитание, обучение, етология
Публикувано: 12 February 2008 - 11:57 PM
Публикувано: 16 December 2008 - 05:36 PM
Публикувано: 17 December 2008 - 07:38 PM
Понякога става досадно и като го пратя на мястото му, се прави на сърдит. След 2 минути му минава и пак ме следва. ;D
Публикувано: 18 December 2008 - 06:31 PM
Всъщност породата май няма значение, всичко опира до характера на конкретното животно.
Публикувано: 18 December 2008 - 09:57 PM
Цитат
Цитат
Всъщност породата май няма значение, всичко опира до характера на конкретното животно.
Съвършенно вярно. :blink:Риза ли да купувам,че сгреших породата? ;D
И риза, и кърпа, и чорапи... ;D
Но ще се застъпя за теб, ако ми кажеш какъв е тоя характер кучешки, дето като викаш псето - пипа си ушите, а кога си имаш работа и не ти е до него - вре ти се в краката? ;)
;D ;D ;D
Публикувано: 19 December 2008 - 02:04 AM
Цитат
Може и с една "Каменица" да се разминеш ;)
Цитат
;D ;D ;D
Псето си прави с теб каквото то си пожелае, т.е. отчасти то е шефа. Правилната ситуация е обратната - например аз ям, той идва и проси - аз се обръщам на другата страна го игнорирам без да говоря. Аз съм шефа и ако искам ще споделя яденето, ако не искам няма.
Когато го извикам има 3 секунди да дойде и е желателно на бегом, а мразя да повтарям. Ако не дойде се връзваме на повод и следващите два дни тренираме иди си ела си първо на 2 м повод, след това на 5м...10м и накрая без повод. Всъщност това беше когато гада беше на 1година. Сега просто знае че остатъка на разходката ще мине с команди "напред", "стой", "легни", "стани", "при мен", "към мен" (при нас последните две са различни команди), като командите се подават не в този ред, а разбъркано.
Когато кажа "на място", знам че ще ми се сърди, но въобще не ми пука (поне за пред него). Ако не се изпълни почвам да повишвам тон, което пък ми се случва рядко и определено значи че съм ядосан. А когато съм ядосан може да се дърпат уши, да се тръска за врата или дори да се изиска пълно подчинение чрез хващане за гърлото и объщане по гръб.
Публикувано: 19 December 2008 - 08:55 AM
Лошото в моя случай е, че на мен самата тая процедура по мущровката ми е ужасно неприятна и я правя с нежелание, в краен случай, а тези добичета чудесно надушват такива неща и се пробват докъде може.... Отделно от това кучето ми е инат, със собствено мнение по всички въпроси, и единствения начин да я накарам да прави това, което аз искам, а тя - не, е да я убедя, че така или иначе ще й се наложи да го направи накрая. Всичко, постигнато до сега е именно по този начин. Но докато тази истина влезе в дебелата глава... :'(
Разбира се, далеч по-добре е да направя исканото от мен желано и за нея - тогава става много по-бързо и лесно, но не винаги това е възможно, за жалост.
Е, ще се похваля тук с успехите си, когато ги имам. ;)
Поздрави на всички!
Публикувано: 26 December 2008 - 04:05 PM

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 27 December 2008 - 12:27 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 27 December 2008 - 12:55 PM
Публикувано: 30 December 2008 - 11:18 PM
вечер затова и взехме кучето но,кучето не е обучено да хапе, някой може ли да ми даде някакъв савет как да го убучим като куче пазач или просто да знам, че каквото и да се случи кучето ще защити детето. Дори и най простото да лае поне като влезе някой в къщи.Предварително благодаря.

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 12 January 2009 - 08:29 PM
Цитат