Dog.bg Форуми : Възпитание, обучение, етология

Към съдържанието

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитание, обучение, етология Оцени темата: ***** 3 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2005 - 04:23 PM

По добре социализирано,отколкото диво куче.Въздържам се от предложение,само ще кажа какво аз правя,а всеки да си прецени.След първата ваксина пускам спокойно навън на места за игра,за които съм сигурен че има само здрави кучета.
Влизайки в къщи с обувки,кихайки и прочие ние пак пренасяме вируси.Убеден съм че ако в периода на импринтинг мъникът не получи необходимото,то то е безвъзратно.
User's Signature

Marten BG

#182 Guest_AirCrash_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 January 2005 - 08:14 PM

Някои може ли да ми каже как да отуча кучето си да скача на хора освен по команда ?
По принцип той по команда скача обучаван е в полицеиски кучкарник обаче скача на хора без видима причина

ПС: Кучето ми е ротваилер

#183 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 January 2005 - 08:27 PM

Моля те, уточни какво имаш предвид под "скача": Скача от радост за поздрав или напада?

#184 Guest_Guest_*

Публикувано: 11 January 2005 - 09:53 PM

Ами напада така да се каже

#185 Потребителят е офлайн   nona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2005 - 10:27 PM

какво става когато на кучето не му се бие втората ваксина а от първата се минава направо на третата bl)

#186 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2005 - 12:28 AM

Цитат

обучаван е в полицеиски кучкарник

Това означава, че е обучаван-недообучаван, с други думи клан-клан, недоклан.
Трябва ти работа по задържане. Но не "така да се каже", а здравата. Ти къде си бил когато са го обучавали? И най-важното: На каква възраст е? Откога е с теб?

nona, опитай в "къщата на кучето". тук говорим за обучение.

#187 Guest_Guest_*

Публикувано: 12 January 2005 - 08:16 AM

Aми ... в полицеиския кучкарник не го обучиха както трябва най-добре знае "драъж" та кучето е на 2 год и 2-3 месеца

#188 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2005 - 08:45 AM

Цитат

Aми ... в полицеиския кучкарник не го обучиха както трябва най-добре знае "драъж" та кучето е на 2 год и 2-3 месеца

ако си от София отивай още първата събота и неделя при клуб Сириус зад музея Земята и хората-и се моли да ти окажат съдействие.Имаш много сериозен проблем,изобщо не го подценявай.
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   nona Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 January 2005 - 08:48 AM

каква е таксата в клуб Сириус

#190 Guest_AirCrash_*

Публикувано: 12 January 2005 - 10:19 AM

Aми не съм от софия надявах се някои да ми каже как сам да го отуча да напада :)

#191 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2005 - 12:24 PM

AirCrash
Здравей. В същият този кучкарник където са обучили кучето да напада не може ли да се обърнеш за корекция? Проблемът наистина е сериозен....

Ей за това съм против да се дава кучето някъде на други хора за обучение...
пиши ни дали не са ти оказали съдействие там. Откъде си? ще видим какво може да се измисли, успех.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#192 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2005 - 12:44 PM

AirCrash, за съжаление не можеш сам да го отучиш, няма да ти помогнат писани съвети, трябва ти професионална работа с инструктор и фигурант. Ще се опитам да ти обясня проблема:
Когато започнем да насърчаваме кучетата в защитна агресия, на много от тях това започва да им харесва (служебните породи го имат заложено селективно). Затова е изключително важно в същия момент да се работи по задържането, иначе кучето се превръща в заредено оръжие в ръцете на лаик. Периодът, в който кучето напада, но не пуска по команада, е много опасен, затова подобно нещо се прави само с помощта на професионалисти, които умеят да наблюдават и коригират определени грешки.
В процеса на обучение от служебните програми отпадат кучетата, които отказват да нападат по команда, НО И тези, които отказват да пускат по команда или пък нападат произволно. Силно се надявам твоя случай да не е такъв (кучето да е отпаднало от полицейска програма по подобна причина).
Потърси професионална помощ в твоя район.

#193 Guest_AirCrash_*

Публикувано: 12 January 2005 - 09:22 PM

Значи аз съм от Раднево и ще помисля по въпроса дали да не го пратя отново за корекция.
Кучето ми не е отпаднало от някоя програма , то е с мен от малко и защото трениора на полицеиския кучкарник ми е приател се съгласи да го обучи срещо заплащане разбира се . Тои ми каза че е направил каквото можал тъи като кучето било много своенравно . Каза също че са му нужни още месеци за обучение (то беше 1 месец на обучение само) но финансово не ми беше възможно да го пратя .
Имаше един период в които кучето не нападаше , но след като стана на год. и 5-6 месеца взе да излиза от правия път :) Аз го водя винаги с наморник и строг нашииник но това не му пречи да стряска хората . Страното е че като е със Синджира(Повода) тои напада но ако е пуснат да бяга без нашииник не обраща внимание на никои освен ако не го предизвикат или някои нападне мен .

#194 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 January 2005 - 09:41 PM

AirCrash
1. Най-добре е не да го пращаш за корекция, а заедно с твой приятел да минете основните неща от а до Я, за да може изцяло да се синхронизира тандема "собственик-куче". Кучета, давани за корекция/възпитание при инструктор, че и с откъсване от стопанина, слушат инструктора като правило на 100% но не и стопанина си.

2. Куче се обучава с месеци, а по-точно цял живот. Схемата е следната - общо послушание, после защита и охрана - ако собственика държи на това, и след това ако кучето бързо губи интерес към наученото някои собственици или неперкъснато тренират вече наученото, или много и непрестано измислят нови задачки/игри на кучетата си. Редовното преповтаряне - понякога до автоматизиране на изпълнението - е препоръчително.

3. Строгия нашийник не се носи непрекъснато - свиква се лесно с него и престава да прави впечатление на кучока. Той се използва за корекции, и се слага по определен начин - точно зад челюстите отдолу и зад ушите отгоре, където започва шията на кучето, така се получава максимално добър ефект, същото важи и за душача. Иначе няма смисъл.

4. година и 5-6 месеца е нормалната възраст за пробване на сили при някои мъжкари. Моят започва да си показва рогата на 6 месеца.

5. Нормално е да се опитва да напада с повода и да не му пука като се разхожда сам: ако е на повод, той усеща че стопанина му е до него и се дере та се къса, като усеща опънатият сенджър. Нормално е, но точно това не знам как да го промениш, трябва ти помощ на грамотен инструктор, но инструктора да показва какво да правиш, а ти да го отработваш с кучето си до пълен автоматизъм. Друг начин няма: след време проблемите в тандема ви пак ще лъснат и ще е добре ако не стане някоя беля.

Успех.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#195 Guest_TPOXATA_*

Публикувано: 15 January 2005 - 07:49 PM

Много ми се иска да ви попитам някой от вас тук сериозно занимава ли се с обучение на кучета или по-участвал ли е в някакви състезание (най-вероятно организирани от клуб "Сириус" ) ?

#196 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 January 2005 - 08:02 PM

Тук пишат хора, които се занимават сериозно с обучение на кучета, между тях има участници, членове и приятели на спортен клуб "Сириус" . r)

#197 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2005 - 08:32 PM

Цитат

Много ми се иска да ви попитам някой от вас тук сериозно занимава ли се с обучение на кучета или по-участвал ли е в някакви състезание (най-вероятно организирани от клуб "Сириус" ) ?

Хмммм.... аз (вдигам ръчичка r) ) Защо питаш?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 08:58 PM

А аз вдигам краче d)
User's Signature

Marten BG

#199 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2005 - 09:53 PM

Цитат

А аз вдигам краче d)

Задно дясно ли b) Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#200 Потребителят е офлайн   Sarichka Икона

Публикувано: 16 January 2005 - 01:23 AM

Здравейте всички във форума!Имам великолепен френски булдог,женски на 4 месеца.Много умно куче-за 10-15 дни след като я взехме свикна да върши всичко в банята,но сега вече от няколко седмици излизаме редовно навън.С послушанието и привикването към нагръдника и повода нямахме никакъв проблем-няколко дни преди да почнем да излизаме слагахме нагръдника в къщи и тя свикна с него моментално.Проблема е,че тя просто не иска да свърши нищо навън!Разхожда се,души с интерес,но си "пази"всичко за в къщи.Забелязала съм,че времетраенето на разходката е без значение за нея-стигали сме до час и половина в парка-тя се уморява,писва и да ходи и да души,но пак нищо....Свалих пред блока на полянката,където най-често се разхождаме,салфетки напоени с нейния пиш,тя ги души....,но пак нищо.Моля ви,ако някой може да ме посъветва нещо ще ви бъда много благодарна!

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни