Прясно сготвена храна
Публикувано: 13 January 2007 - 09:05 AM
триста пъти се повтори че най-природосъборазно е храненето със СУРОВА храна в определени пропорции между месо (мускулно и органно) и растителни продукти, както е в природата. е да ама кучето в апартамента не е в природата! човека трябва да оцели тези пропорции, а това е много трудно и отнема много време. при днешния начин на живот на много от работещите хора това не е възможно. и тук идват гранулите. а не както ти си мислиш (може би) човешката храна. защото в природата на вълците никой не им осолява и овкусява яденето, нито му го пече на скара (при което голяма част от хрланителните качества на всяко ядене се променят).
да не говорим че в природата никой не го интересуват дреболии като глисти и тении... щото 1) няма хора които да се заразяват при тесен контакт с животното и 2) кой го интересува дали вълка/кучето ще живее 1 или 10 години... важното е да успее да се размножи за това време. тоест да доживее годинка (на 6 месеца да се разгони, да роди на 8 и до 10 месечна възраст първото поколение да е отгледано).
капиш?
Публикувано: 13 January 2007 - 11:39 AM
Между другото, не съм вносител на храна. И вълците не се хранят само "с едното МЕСО".
Публикувано: 13 January 2007 - 12:04 PM
Публикувано: 13 January 2007 - 12:15 PM
Цитат
bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS cheers 1super bash bash bash bash Защо като седнете на масата с паржолки и кюфтета не се питате с какво са хранени а само когато трябва да ги дадете на кутрето а.така е,така е тровете се вие защо да ги давате на кучо вие го обичате и не може да му причините това

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 13 January 2007 - 12:26 PM
Публикувано: 13 January 2007 - 12:35 PM
Публикувано: 13 January 2007 - 01:06 PM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 13 January 2007 - 01:09 PM
Цитат
Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма. А да, има зарази в дивеча, затова давам гранули, в които няма зарази, но има и добавени въпросните жизненоважни за кучето вещества.
Много ми е интересна вашата арогантност имайки предвид неграмотността ви в тази сфера. Да се смееш на малините и ябълките е просто трагично. Ново двайсе' вълците се хранят и с плодове. Малини, грозе, ябълки и круши паднали от дърветата, диви ягоди. Да му се нвиди един-два документални филма за вълците да погледа човек, ей така за обща култура, ще го знае това. l) bl)
Публикувано: 13 January 2007 - 04:42 PM
Цитат
Цитат
Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма. А да, има зарази в дивеча, затова давам гранули, в които няма зарази, но има и добавени въпросните жизненоважни за кучето вещества.
Много ми е интересна вашата арогантност имайки предвид неграмотността ви в тази сфера. Да се смееш на малините и ябълките е просто трагично. Ново двайсе' вълците се хранят и с плодове. Малини, грозе, ябълки и круши паднали от дърветата, диви ягоди. Да му се нвиди един-два документални филма за вълците да погледа човек, ей така за обща култура, ще го знае това. l) bl)
Как да разбирам това-Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма.-То какво излиза дивече или хранени те по естествен път са по здрави до като както пишеш кравата хранена с гранули и сенце няма нужните качества w) w) w)

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 13 January 2007 - 04:53 PM
Когато животното, което ядеш има каренция на важни вещества, а ти би трябвало да ги добиеш ядейки това животно, естествено това ти се отразява и на теб. Не е сложно, нали?
Вместо да задаваш провокативни въпроси, чети, има достатъчно изследвания върху това колко един човешки екилибриран режим е наистина екилибриран и защо се налага да си добавяме неща по други начини, например хранителни добавки. Това засяга пряко и домашните ни любимци, защото използваме продуктите предвидени за човешка консумация.
Публикувано: 13 January 2007 - 05:20 PM
Цитат
Публикувано на: Jan 13 2007, 09:30 AM
Извиняваите много скъпи вносители на гранулирани храни но искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали породите през вековете като не са си хапвали ГРАНУЛКИ????И защо вълците не са изчезнали като не са взимали хранителни добавки,не са хрупали моркови и чушки а само от едното МЕСО са били в добра кондиция да преследват и улавят дивеч?
Цитат
Цитат
да не говорим че в природата никой не го интересуват дреболии като глисти и тении... щото 1) няма хора които да се заразяват при тесен контакт с животното и 2) кой го интересува дали вълка/кучето ще живее 1 или 10 години... важното е да успее да се размножи за това време. тоест да доживее годинка (на 6 месеца да се разгони, да роди на 8 и до 10 месечна възраст първото поколение да е отгледано).
Някой трябва да направи разлика между хранене с цел оцеляване и пълноценно, здравословно, балансирано хранене.
Публикувано: 13 January 2007 - 06:34 PM
Цитат
Цитат
Публикувано на: Jan 13 2007, 09:30 AM
Извиняваите много скъпи вносители на гранулирани храни но искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали породите през вековете като не са си хапвали ГРАНУЛКИ????И защо вълците не са изчезнали като не са взимали хранителни добавки,не са хрупали моркови и чушки а само от едното МЕСО са били в добра кондиция да преследват и улавят дивеч?
Цитат
Цитат
Някой трябва да направи разлика между хранене с цел оцеляване и пълноценно, здравословно, балансирано хранене.
Да разбираме че балансираното хранене е химия и наи добре и ние да започнем с химия Това е чудестно няма приготвяне няма разнообразие няма различни магазини за хранителни стоки отиваш на борсата копуваш няколко чувала и хрупаи гранули хрупаи.Мрачна картина като се замисля а наричаме d) наш приятел Да ли сме му приятели затворели сме го по цял ден само и единственото му удоволствие да си хапне нещо хубаво му го отнемаме твърдеики че никои от глад не е умрял ще погладува и ще прояде гранули Хубава идея но преди това да я опитаме и ние Сутрин гранули ако не искаш до 10 минути се пребират така докато проядеме или разбереме как се чуства другарчето bash bash bash ouu ouu ouu w) w) w)

Публикувано: 13 January 2007 - 07:17 PM
Публикувано: 13 January 2007 - 07:31 PM
Цитат
cheers 1super drink bash ouu

Публикувано: 13 January 2007 - 07:36 PM
Е всеки избира сам. Мисля, че всеки знае кой е правилния вариант. Май тук има доста хора който нямат работа и са решили да спорят просто "за спорта". А хората които разбират от хранене им се "връзват" на акъла и си трошат нервите да обясняват.....на кой. То животно да беше, щеше да те разбере, ми то човек.
ЗООЕКСПО - ЕДНО СМИСЛЕНО НЕЩО ДА ДАДЪТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА !!!
Публикувано: 13 January 2007 - 08:40 PM
Може и да те послушам първо ще си взема куче и после ще започна да се интересувам. oleeee
Публикувано: 13 January 2007 - 09:06 PM
Цитат
Може и да те послушам първо ще си взема куче и после ще започна да се интересувам. oleeee
Не всичко което е написано е верно преди години при приемането на антибиотик при хората се даваше и кисело мляко след време това беше отречено Захранваните с хумана деца започнаха да дават отклонения в развитието си външни те признаци беше голямата несъразмерна глава И маса такива примери за химията и влиянието и върху организмите Само се замислете какво се причинява на d) Със сухата храна както пише се доставя на готово нужните вещества без да бъде извлечена по естествен път от дадените органи чиито функции закърняват Последствиите от масовото предлагане на суха храна не ще закъснеят Защо не опитате суха вместо да си готвите да но за вас не е добра но за кучето може Ние може да ядем месо от магазина но то не уж за негово добро просто ни мързи да му приготвиме и това е наи лесния начин w) w) w)