Dog.bg Форуми : Прясно сготвена храна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Прясно сготвена храна Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2007 - 09:05 AM

ама мисленето хич не е на мода напоследък след новите потребители. що така? bl)
триста пъти се повтори че най-природосъборазно е храненето със СУРОВА храна в определени пропорции между месо (мускулно и органно) и растителни продукти, както е в природата. е да ама кучето в апартамента не е в природата! човека трябва да оцели тези пропорции, а това е много трудно и отнема много време. при днешния начин на живот на много от работещите хора това не е възможно. и тук идват гранулите. а не както ти си мислиш (може би) човешката храна. защото в природата на вълците никой не им осолява и овкусява яденето, нито му го пече на скара (при което голяма част от хрланителните качества на всяко ядене се променят).
да не говорим че в природата никой не го интересуват дреболии като глисти и тении... щото 1) няма хора които да се заразяват при тесен контакт с животното и 2) кой го интересува дали вълка/кучето ще живее 1 или 10 години... важното е да успее да се размножи за това време. тоест да доживее годинка (на 6 месеца да се разгони, да роди на 8 и до 10 месечна възраст първото поколение да е отгледано).

капиш?

#122 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 11:39 AM

Ако може да добавя, между дивеч и животни от ферми разликата е от земята до небето. Ако можеш ksanta да му наловиш различните типове дивеч, с които се храни в природата, ако можеш да му осигуриш и неживотинските добавки- например ябълки, малини расли в гората, а не в бистра водица и всичко това да разпределиш в правилното съотношение, ами супер. Аз не мога и недолюбвайки животното си, според теб, го храня с гранули bl)

Между другото, не съм вносител на храна. И вълците не се хранят само "с едното МЕСО".

#123 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 12:04 PM

това че не съм писал не значи че съм нов.чета тук от 2г.но не сам станал специалист за да давам съвети като хора които дори нямат куче.изгледал съм доста кучета и в момента имам дог на 5м.и съм научил че всяко куче си е строго индивидуално.печеното на скара го препоръчват пред всяка друга термична обработка но за кучето е вредно така ли?аз съм от пазарджик и ми е чудно защо нашите ветове не ни препоръчват да храним само с гранули.ами много просто,защото нямат магазинчета за гранулки.ще ви кажа само едно.вземете една кутия нан за бебета и прочетете какво садържа.то толкова елементи няма и в менделеевата таблица.

#124 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 12:15 PM

Цитат

това че не съм писал не значи че съм нов.чета тук от 2г.но не сам станал специалист за да давам съвети като хора които дори нямат куче.изгледал съм доста кучета и в момента имам дог на 5м.и съм научил че всяко куче си е строго индивидуално.печеното на скара го препоръчват пред всяка друга термична обработка но за кучето е вредно така ли?аз съм от пазарджик и ми е чудно защо нашите ветове не ни препоръчват да храним само с гранули.ами много просто,защото нямат магазинчета за гранулки.ще ви кажа само едно.вземете една кутия нан за бебета и прочетете какво садържа.то толкова елементи няма и в менделеевата таблица.

bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS cheers 1super bash bash bash bash Защо като седнете на масата с паржолки и кюфтета не се питате с какво са хранени а само когато трябва да ги дадете на кутрето а.така е,така е тровете се вие защо да ги давате на кучо вие го обичате и не може да му причините това
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#125 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 12:26 PM

hihik-знаеш ли каква е разликата от месото във фермите и месото на дивеча.второто е пълно със зарази и бактерии.затова за моето куче аз предпочитам от магазина.а колкото за ябълките вълците ги ядат даже от малините си правят вино. b) b) b) b) b)

#126 Потребителят е офлайн   Bager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 12:35 PM

Аз искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали ХОРАТА през вековете като не са знаели какве е здравословно хранене и какви макро, микроелементи и витамини е съдържала тяхната храна. Да не говорим за имунизации лекарства и т.н. Средната продължителност на човешкия живот през 19век. е била 35г.

#127 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 01:06 PM

Направо се уляхте с тея глупости !!! Как били оцелели хората, как били оцелели вълците ? Глупости на търкала. Тук не става въпрос за това как ще оцелее кучето а как можем да му осигурим възможно най-добрата храна. Ksanta - добре казваш че ветовете не ти препоръчват гранули кажи тогава какво препоръчват ???? Bager твоето съвсем не е по темата.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#128 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 01:09 PM

Цитат

hihik-знаеш ли каква е разликата от месото във фермите и месото на дивеча.второто е пълно със зарази и бактерии.затова за моето куче аз предпочитам от магазина.а колкото за ябълките вълците ги ядат даже от малините си правят вино. b) b) b) b) b)

Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма. А да, има зарази в дивеча, затова давам гранули, в които няма зарази, но има и добавени въпросните жизненоважни за кучето вещества.

Много ми е интересна вашата арогантност имайки предвид неграмотността ви в тази сфера. Да се смееш на малините и ябълките е просто трагично. Ново двайсе' вълците се хранят и с плодове. Малини, грозе, ябълки и круши паднали от дърветата, диви ягоди. Да му се нвиди един-два документални филма за вълците да погледа човек, ей така за обща култура, ще го знае това. l) bl)

#129 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 04:42 PM

Цитат

Цитат

hihik-знаеш ли каква е разликата от месото във фермите и месото на дивеча.второто е пълно със зарази и бактерии.затова за моето куче аз предпочитам от магазина.а колкото за ябълките вълците ги ядат даже от малините си правят вино. b)  b)  b)  b)  b)

Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма. А да, има зарази в дивеча, затова давам гранули, в които няма зарази, но има и добавени въпросните жизненоважни за кучето вещества.

Много ми е интересна вашата арогантност имайки предвид неграмотността ви в тази сфера. Да се смееш на малините и ябълките е просто трагично. Ново двайсе' вълците се хранят и с плодове. Малини, грозе, ябълки и круши паднали от дърветата, диви ягоди. Да му се нвиди един-два документални филма за вълците да погледа човек, ей така за обща култура, ще го знае това. l) bl)

Как да разбирам това-Само където дивеча е богат на важни за здравето на кучето ти вещества, които една крава, която цял живот е била зад решетки и хранена с гранули, малко сено и зърна, ги няма.-То какво излиза дивече или хранени те по естествен път са по здрави до като както пишеш кравата хранена с гранули и сенце няма нужните качества w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#130 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 04:53 PM

То е написано достатъчно ясно- има разлика между дивеча и масата месо продавано из магазините. *За наше съжаление, но се пада малко офтопик, дори дивеча започва да губи от качеството си, заради обедняването на екосистемите, но това е дълга и друга тема. *

Когато животното, което ядеш има каренция на важни вещества, а ти би трябвало да ги добиеш ядейки това животно, естествено това ти се отразява и на теб. Не е сложно, нали?

Вместо да задаваш провокативни въпроси, чети, има достатъчно изследвания върху това колко един човешки екилибриран режим е наистина екилибриран и защо се налага да си добавяме неща по други начини, например хранителни добавки. Това засяга пряко и домашните ни любимци, защото използваме продуктите предвидени за човешка консумация.

#131 Потребителят е офлайн   Bager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 05:20 PM

Цитат

ksanta 
Публикувано на: Jan 13 2007, 09:30 AM 
Извиняваите много скъпи вносители на гранулирани храни но искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали породите през вековете като не са си хапвали ГРАНУЛКИ????И защо вълците не са изчезнали като не са взимали хранителни добавки,не са хрупали моркови и чушки а само от едното МЕСО са били в добра кондиция да преследват и улавят дивеч?

Цитат

Bager  Публикувано на Jan 13 2007, 01:35 PM Аз искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали ХОРАТА през вековете като не са знаели какве е здравословно хранене и какви макро, микроелементи и витамини е съдържала тяхната храна. Да не говорим за имунизации лекарства и т.н. Средната продължителност на човешкия живот през 19век. е била 35г.

Цитат

manus  Публикувано на Jan 13 2007, 10:05
да не говорим че в природата никой не го интересуват дреболии като глисти и тении... щото 1) няма хора които да се заразяват при тесен контакт с животното и 2) кой го интересува дали вълка/кучето ще живее 1 или 10 години... важното е да успее да се размножи за това време. тоест да доживее годинка (на 6 месеца да се разгони, да роди на 8 и до 10 месечна възраст първото поколение да е отгледано).

Някой трябва да направи разлика между хранене с цел оцеляване и пълноценно, здравословно, балансирано хранене.

#132 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:34 PM

Цитат

Цитат

ksanta  
Публикувано на: Jan 13 2007, 09:30 AM 
Извиняваите много скъпи вносители на гранулирани храни но искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали породите през вековете като не са си хапвали ГРАНУЛКИ????И защо вълците не са изчезнали като не са взимали хранителни добавки,не са хрупали моркови и чушки а само от едното МЕСО са били в добра кондиция да преследват и улавят дивеч?

Цитат

Bager   Публикувано на Jan 13 2007, 01:35 PM Аз искам да ви попитам:как според вас са оцелели и са се развивали ХОРАТА през вековете като не са знаели какве е здравословно хранене и какви макро, микроелементи и витамини е съдържала тяхната храна. Да не говорим за имунизации лекарства и т.н. Средната продължителност на човешкия живот през 19век. е била 35г.

Цитат

manus   Публикувано на Jan 13 2007, 10:05

Някой трябва да направи разлика между хранене с цел оцеляване и пълноценно, здравословно, балансирано хранене.

Да разбираме че балансираното хранене е химия и наи добре и ние да започнем с химия Това е чудестно няма приготвяне няма разнообразие няма различни магазини за хранителни стоки отиваш на борсата копуваш няколко чувала и хрупаи гранули хрупаи.Мрачна картина като се замисля а наричаме d) наш приятел Да ли сме му приятели затворели сме го по цял ден само и единственото му удоволствие да си хапне нещо хубаво му го отнемаме твърдеики че никои от глад не е умрял ще погладува и ще прояде гранули Хубава идея но преди това да я опитаме и ние Сутрин гранули ако не искаш до 10 минути се пребират така докато проядеме или разбереме как се чуства другарчето bash bash bash ouu ouu ouu w) w) w)
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:40 PM

Дали не е вече време някой мод да локне тази тема?

Яко флейм тече тука(съвсем умишлен по мое мнение) и като гледам се дъвчат едни и същи спорове. Колкото и пъти да я препрочитам, аз не видях някой наистина да търси съвет. wink

#134 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 07:17 PM

опа.сега се пребирам от разхока с кучо и какво да видя,капанчето щракнало.мисля че кам никой не сам отправил лични нападки ТУК. fow fow а за това колко сам компетентен?hihik-аз сам главен готвач по професия и що годе знам как да си нахраня кучето. oleeee b) b)

#135 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 07:31 PM

Цитат

опа.сега се пребирам от разхока с кучо и какво да видя,капанчето щракнало.мисля че кам никой не сам отправил лични нападки ТУК. fow fow а за това колко сам компетентен?hihik-аз сам главен готвач по професия и що годе знам как да си нахраня кучето. oleeee b) b)

cheers 1super drink bash ouu
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2007 - 07:36 PM

С каква храна трябва да се храни едно куче са го измислили доста по умни хора от нас, и то не защото така им е кефнало. Общо взето вариантите са три: 1) Да храним кучето си с пълноценни гранулирани храни, което е по-лесно и в тези храни всички хранителни вещества са внимателно изчислени. 2) Да храним кучето си с прясно сготвена храна което изисква доста време и големи изчисления, които хората произвеждащи пълноценни храни са правили с години и продължават да правят. 3) Комбинирано 1) и 2) и пак не мисля, че е лесно.

Е всеки избира сам. Мисля, че всеки знае кой е правилния вариант. Май тук има доста хора който нямат работа и са решили да спорят просто "за спорта". А хората които разбират от хранене им се "връзват" на акъла и си трошат нервите да обясняват.....на кой. То животно да беше, щеше да те разбере, ми то човек.

ЗООЕКСПО - ЕДНО СМИСЛЕНО НЕЩО ДА ДАДЪТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА !!!

#137 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 08:14 PM

спирам да пиша и отивам да гледам филма по бтв.dogo-вземи си куче храни го обучаваи го и пиши от личен опит ане аз прочетох това аз онова.деиствителноста в пъти е по-различна от това което четеш тук... drink cheers oo oo

#138 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2007 - 08:40 PM

l) l) l) Още като писах, че нямам куче знаех, че ще се намери някой като теб да го каже това и то не закъсня r) Действителността е точно тук, благодарение на хората във форума. Някой имат опит други не.Аз чета и се интересувам, за да съм подготвен. А нали като напиша това което съм прочел, хората с опита, ще кажат доколко е вярно и аз ще знам завбъдеще. Нали за това е форума да не се повтарят едни и същи грешки. Така като гледам повечето хора са ЗА гранулите, вероятно има защо !!! Чесно казано от теб не бих приел съвети за 2 години си написал 11 съобщения личи си, че нямаш много какво да казваш.

Може и да те послушам първо ще си взема куче и после ще започна да се интересувам. oleeee

#139 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 08:48 PM

Нема ли верно кой да локне тая тема bl)
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#140 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 09:06 PM

Цитат

l) l) l) Още като писах, че нямам куче знаех, че ще се намери някой като теб да го каже това и то не закъсня r) Действителността е точно тук, благодарение на хората във форума. Някой имат опит други не.Аз чета и се интересувам, за да съм подготвен. А нали като напиша това което съм прочел, хората с опита, ще кажат доколко е вярно и аз ще знам завбъдеще. Нали за това е форума да не се повтарят едни и същи грешки. Така като гледам повечето хора са ЗА гранулите, вероятно има защо !!! Чесно казано от теб не бих приел съвети за 2 години си написал 11 съобщения личи си, че нямаш много какво да казваш.

Може и да те послушам първо ще си взема куче и после ще започна да се интересувам. oleeee

Не всичко което е написано е верно преди години при приемането на антибиотик при хората се даваше и кисело мляко след време това беше отречено Захранваните с хумана деца започнаха да дават отклонения в развитието си външни те признаци беше голямата несъразмерна глава И маса такива примери за химията и влиянието и върху организмите Само се замислете какво се причинява на d) Със сухата храна както пише се доставя на готово нужните вещества без да бъде извлечена по естествен път от дадените органи чиито функции закърняват Последствиите от масовото предлагане на суха храна не ще закъснеят Защо не опитате суха вместо да си готвите да но за вас не е добра но за кучето може Ние може да ядем месо от магазина но то не уж за негово добро просто ни мързи да му приготвиме и това е наи лесния начин w) w) w)
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни