Dog.bg Форуми : За или против кастрирането на котки?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За или против кастрирането на котки?

#41 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2007 - 02:23 PM

Моята котка е кастрирана след първото разгонване. И си е същото диваче като преди. Никой не я възприема като осакатено животно.
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#42 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 04:01 PM

Цитат

Доколкото знам хапчетата и инжекциите  против разгонване почти сигурно ще доведат до рак. А имате ли информация, ако не ги тъпчем с хормони, но и не са раждали,  каква е вероятността това да се случи?

Рак, пиометра, диабет... какво ли не!!!

Готова ли сте да поднесете на тепсия диабет на котката си? Готова ли сте да давате луди пари после в опит да поправите грешката си? Да търсите инсулини, да се молите в аптеката, да сте готова да паднете на колене, да купите глюкомер, да се научите да замервате показателите за глюкоза, в началото да дупчите лапичките по 5-6 пъти и повече на ден, да се будите по никое време за да слагате сама инсулина, да купувате само диабетична храна, която не е евтина и се намира само във ветеринарните кабинети... Готова ли сте? Готова ли сте да приемете това предизвикателство, а диабетът не винаги е с благополучен изход при мъркащите четириноги, оптималната доза се изчислява много трудно... как ще гледате обезумялата котка с абокат когато й взимат кръв за изследване...

И още колко много въпроси... bash
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#43 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 04:03 PM

Някой ще каже, че ние "злобарите" я нападнахме.... хех... n)

Cat rules !!!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#44 Потребителят е офлайн   amadina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 07:12 PM

Cat rules - human rules - не винаги сме на по високо ниво от животните.
Искам най- доброто за котката си - та тя все едно е част от мен- върви по петите ми като кученце.
А че кастрирането решава всичко- не съм убедена, но това си е мое мнение.

#45 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2007 - 10:24 PM

по 1 - очевАдно е.

по 2 - склонна съм да повярвам или поне да направя опит.

по 3 - за съжаление, животните, и в частност котките, нямат нашата издръжливост, за да ни помогнат да изкупим заблудата и греховете си към тях.

Наслука

Cat rules !!! c)
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Dqvolicata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 08:22 PM

Преди няколко часа кастрирах моето коте и сега ходим по мъките. Дано да няма проблем с възстановяването му. Къса ми се сърцето като го гледам толкова безпомощен, но все още си мисля,че е за негово добро.

#47 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 February 2007 - 09:23 PM

Лекарите са ви казали, но аз да си изпея мойта си песничка. Котето на тъмно, на топло място да се държи. В никакъв случай да не му се разрешава да се качва някъде, после може зле да се изтърси. Вода и храна е хубаво чак утре сутринта да му дадете. Ако до 3 дни не се възстанови напълно и не е прояло и въобще започнало да се държи нормално веднага отивате на лекар за всеки случай. Иначе ако всичко е минало както трябва до утре няма да му има нищо и след 2 дни вече ще тича и ще скача.
Бъдете убедени, че наистина е за негово добро. След две седмици ще се смеете на себе си как сте могли ак толкова много да се притеснявате за нещо рутинно и случката ще е само поредния спомен.
Успех
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#48 Потребителят е офлайн   Dqvolicata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 07:05 AM

Благодаря много за съветите. Вече сме по-добре. Цяла вечер спа. Още не е пожелал да се храни. Може би му е зле на стомахчето, защото повърна няколко пати. Искам вече да си е отново жизнен и да не бъде като упоен. s)

#49 Потребителят е офлайн   Morri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:19 PM

Повръщането е в следствие на упойката. Не се стряскай. Ще му мине много скоро 1super

#50 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 February 2007 - 04:22 PM

Ще се успокои стомахчето и скоро ще прояде. Поръщането е нормално, затова и не е хубаво да се дава вода и храна, защото при повръщането може да се задави. Като за начало му сложи нещо меко и вкусно, което да го съблазни. И не се тревожи, в началото ще е замаян, но след ден-два вече няма да си личи че сте ходили да ви оперират. Ако те разтревожи нещо не се страхувай/срамувай да питаш
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#51 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 February 2007 - 09:26 PM

Цитат

на мен доста по егоистично ми звучи твърдението "кастрацията може да е полезна за моята котка, но аз няма да я направя", от колкото "ще кастрирам котката си за мое и нейно спокойствие"...

За мен проблема е, че нямам доказателства, че е наистина полезна...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#52 Потребителят е офлайн   Dqvolicata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 01:00 PM

Вече сме добре и не все едно не е бил опериран. Пак си е като преди. Лекаря ми каза, че след 20 дни ще спрат да му действат хормоните и ще се успокои. Някой може ли да ми каже след колко време мога да го изкапя, защото имаме зелено дупе. :)

#53 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2007 - 02:02 PM

Цитат

Вече сме добре и не все едно не е бил опериран. Пак си е като преди. Лекаря ми каза, че след 20 дни ще спрат да му действат хормоните и ще се успокои. Някой може ли да ми каже след колко време мога да го изкапя, защото имаме зелено дупе. :)

Не е хубаво да се мокри раната -т.е. чак като се затвори напълно.
Ооо, това зеленото да не е Гранулин? Трудно се мие, много трудно...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#54 Потребителят е офлайн   Dqvolicata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:35 AM

Зеленото е някакъв дезинфектант. На тази бяла козина не изглежда много добре. И аз си мислех, че няма да мога скоро да го изкъпя. Но ще го изтърпим. Той често се ближе. Явно и на него не му допада. r) Все още мяука силно, но поне не е пишкал където не трябва, а това е най-важното за мен.

#55 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:35 PM

Поздрави Dqvolicata за подобрението! wink

#56 Потребителят е офлайн   marina_tz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:22 PM

Вече и моят котарачо Чери е кастриран - от 4 часа и половина. Справя се много добре, според мен, браво на него. w)
Като се прибрахме, въобще не легна да спи. Обикаляше насам-натам. Отначало се клатушкаше и гледаше неадекватно, но полека-лека погледът му се избистри и стана пак нашето коте. Не е повръщал, пи малко водичка преди два часа.
Сега най-накрая си легна и се надявам скоро да заспи.
Мисля обаче, че вече иска да яде. Ветеринарят каза чак довечера да му дадем храна - ох, да идва по-бързо довечера, че да му дадем и да се успокои съвсем! Тоест да стане същия непослушко като преди l)
Е, ясно е как съм гласувала, макар и още в началото на анкетата r)
... макар че засега не смятаме да кастрираме майка му, която също е при нас (и даже в момента му съска, нещо не е доволна от посещението му в клиниката).

#57 Потребителят е офлайн   Dqvolicata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2007 - 12:06 AM

Здравейте! Моя Лъки вече се възстанови след операцията и е добре. Но днес баща ми го оставил сам докато почиствал печката и не знам къде се е наврял, но целия е черен. Искам да го изкъпя, но не знам дали вече е възможно. Ако някой може да ми помогне ще бада много благодарна!

#58 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2007 - 10:34 AM

Ако не греша, минал е почти месец от кастрирането. Попитайте вет-а, извършил кастрацията за да сте по-сигурни, но мисля, че няма проблем, за да изкъпете котето.
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2007 - 02:37 PM

Привет, на всички. c) Съжалявам, че не видях темата по рано, за да споделя личния си опит. Имам котарак на вече 8 години. Кастриран е преди три и повече години. Някога и аз бях против кастрацията. Най-вече се страхувах да не стане дебел. Но при внимателно хранене мисля, че такава опасност няма. За 3 години не е наддал изобщо. Не са малко причините да взема това решение, но не съжалявам. Ужасната, упорита, натрапчива миризма, когато маркираше (обувки, чанти, дрехи, ъгли, крака...), Честото, приличащо на вой, неподлежащо на усмиряване мяукане, което не остана не забелязано от съседите, и накрая едно ужасно запушване с бъбречен камък, което замалко не му коства живота. За беда се случи на връх нова година, на 1 януари! Нямаше отворени клиники, и се наложи да чакаме до сутринта! Това беше най-кошмарната и ужасна нощ в живота ми, а навярно и в неговия! За щастие всичко мина благополучно и котанчо се въстанови. Тогава ми препоръчаха кастрация. Помагала в такива случаи. А като разбрах и за опасността от рак на тестисите, се реших, и пак казвам НЕ съжалявам. Е, малко ме поизплаши - доста го държа опойката, и направи сумати поразии в желанието си да НЕ спи и да НЕ стои на едно място (събори една закачена на стената етажерка и поставения на нея касетофон върху аквариума с хамстерите, слава богу никой не пострада). Сега е здрав и жизнен. И с камъни не сме имали повече проблеми, само едно леко възпаление на пикочния мехур, от което бързо се оправи. Не е дебел.Не е ленив, даже напротив. По-бесен и игрив е от преди (любима играчка му са ръцете ми, а арена за битки - спалнята на родителите ми). Търчи по коридора като луд в преследване на някоя маслина. Характера си му е сущия. Глезан, мърморан, лигавниче...
Вярно е, че всеки си има мнение. Вярно е и яе всяко животно е различно, но опита на много хора и лекари говори ЗА кастрацията. На тези които се колебаят, мога да кажа само едно: направете го! За доброто на животното, оставете човешките предрасъдаци! За неговото и вашето спокойствие. c) d)

#60 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2007 - 02:40 PM

А това е той. Моят папурко, шушон, лигавче... Хектор.

Прикачени файлове

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни