За или против кастрирането на котки?
Публикувано: 30 January 2007 - 04:01 PM
Цитат
Рак, пиометра, диабет... какво ли не!!!
Готова ли сте да поднесете на тепсия диабет на котката си? Готова ли сте да давате луди пари после в опит да поправите грешката си? Да търсите инсулини, да се молите в аптеката, да сте готова да паднете на колене, да купите глюкомер, да се научите да замервате показателите за глюкоза, в началото да дупчите лапичките по 5-6 пъти и повече на ден, да се будите по никое време за да слагате сама инсулина, да купувате само диабетична храна, която не е евтина и се намира само във ветеринарните кабинети... Готова ли сте? Готова ли сте да приемете това предизвикателство, а диабетът не винаги е с благополучен изход при мъркащите четириноги, оптималната доза се изчислява много трудно... как ще гледате обезумялата котка с абокат когато й взимат кръв за изследване...
И още колко много въпроси... bash

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 30 January 2007 - 04:03 PM
Cat rules !!!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 30 January 2007 - 07:12 PM
Искам най- доброто за котката си - та тя все едно е част от мен- върви по петите ми като кученце.
А че кастрирането решава всичко- не съм убедена, но това си е мое мнение.
Публикувано: 30 January 2007 - 10:24 PM
по 2 - склонна съм да повярвам или поне да направя опит.
по 3 - за съжаление, животните, и в частност котките, нямат нашата издръжливост, за да ни помогнат да изкупим заблудата и греховете си към тях.
Наслука
Cat rules !!! c)

Публикувано: 01 February 2007 - 09:23 PM
Бъдете убедени, че наистина е за негово добро. След две седмици ще се смеете на себе си как сте могли ак толкова много да се притеснявате за нещо рутинно и случката ще е само поредния спомен.
Успех

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 February 2007 - 04:22 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 02 February 2007 - 09:26 PM
Цитат
За мен проблема е, че нямам доказателства, че е наистина полезна...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2007 - 02:02 PM
Цитат
Не е хубаво да се мокри раната -т.е. чак като се затвори напълно.
Ооо, това зеленото да не е Гранулин? Трудно се мие, много трудно...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 February 2007 - 09:35 AM
Публикувано: 10 February 2007 - 03:22 PM
Като се прибрахме, въобще не легна да спи. Обикаляше насам-натам. Отначало се клатушкаше и гледаше неадекватно, но полека-лека погледът му се избистри и стана пак нашето коте. Не е повръщал, пи малко водичка преди два часа.
Сега най-накрая си легна и се надявам скоро да заспи.
Мисля обаче, че вече иска да яде. Ветеринарят каза чак довечера да му дадем храна - ох, да идва по-бързо довечера, че да му дадем и да се успокои съвсем! Тоест да стане същия непослушко като преди l)
Е, ясно е как съм гласувала, макар и още в началото на анкетата r)
... макар че засега не смятаме да кастрираме майка му, която също е при нас (и даже в момента му съска, нещо не е доволна от посещението му в клиниката).
Публикувано: 06 March 2007 - 12:06 AM
Публикувано: 06 March 2007 - 10:34 AM

Публикувано: 08 March 2007 - 02:37 PM
Вярно е, че всеки си има мнение. Вярно е и яе всяко животно е различно, но опита на много хора и лекари говори ЗА кастрацията. На тези които се колебаят, мога да кажа само едно: направете го! За доброто на животното, оставете човешките предрасъдаци! За неговото и вашето спокойствие. c) d)
Публикувано: 08 March 2007 - 02:40 PM
Прикачени файлове
-
100_0366_1__a.jpg (12.59K)
Брой сваляния: 117

Вход

Горе
Цитиране +