На какви команди искате да научете кучето?
Публикувано: 04 September 2008 - 10:21 AM

Публикувано: 04 September 2008 - 12:12 PM
Аз си мисля,че се научи да прави това,защото когато се прибирах вечер и като я виждах,почвах да викам срещу нея,да се лигавя да и се радвам много и тя джафкаше и скачаше по мен.И така си остана :)
Дано да се справиш с твоето.Сега имам бебе Голден и гледам да не му се радвам така,просто го погалвам и не му давам да се лигави много :)
Публикувано: 04 September 2008 - 12:59 PM
Цитат
Твоето бебе е малко по-голям от моя.Кога започна да го учиш на команди?
Публикувано: 04 September 2008 - 08:50 PM
Да лае го учихме отделно с дразнител (специално ние удряхме с пръчка по парното без да ни види и викахме глас) и стана доста бързо.
Публикувано: 05 September 2008 - 10:53 AM
Цитат
Като искаш компетентно мнение на Апсо,и пиши на ЛС и я питай!
Публикувано: 05 September 2008 - 11:18 AM
Цитат
Цитат
Като искаш компетентно мнение на Апсо,и пиши на ЛС и я питай!
Публикувано: 06 September 2008 - 03:35 PM

Публикувано: 07 September 2008 - 10:04 AM
Публикувано: 07 September 2008 - 02:39 PM
Цитат
Цитат
Ние тая команда я научихме много добре :P Искам да го науча да ми дава лапа,но той не дава да му се пипат предните лапи :(
провери лапити, може боледуват? или има страх да дава лапа?

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 02:48 PM
Цитат
Вземи нещо лакомо, така за да куче види и сложи този лакомо в юрмук и держи този юрмук пред кучето си, така за той би могъл да сложи лапа на юрмук за да го отвори. Държ този юрмук толково долго до като куче не го пипне с лапа- Хоп! веднага награда! Куче ще пробва да ближе ръка, да прави какво то не, найнакрая ще докосне юрмук. Ако куче загуби интерес -покажи награда, за да се върни интереса и продолжавай.
След това като куче научи да слага лапа на юрмук, започни да даваш лакомство от друга ръка, така да куче вече знае -дори да няма вкусна хапка от тук, трябва да пипна ръка и получа награда без значение от каква ръка ;)
След това даваш ръка и чакаш, куче дава лапа? :yahoo:

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 07 September 2008 - 02:55 PM
И не искам да го уча да не лае кога някой влиза, как ще пази?
Мога за идея да предложа да прочете още веднъж за кликер-дресура и наказателен кодекс за кучета, може ще светне някоя идея

училище