На какви команди искате да научете кучето?
Публикувано: 24 October 2008 - 01:12 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 24 October 2008 - 01:48 PM
Особено важно е това при малките кучета, които тепърва усвояват командата. "Място" трябва да е сързано със спокойствие, сигурност и добри емоции. :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 October 2008 - 02:06 PM
Цитат
Ами нашето си е чудничко. Там понякога се наблюдава феноменалното атмосферно явление "дъжд от кремвирши" ;D

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 24 October 2008 - 04:05 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 24 October 2008 - 04:57 PM
Цитат
Цитат
Нашата команда е "къща" :blink: Пробвай, може пък да й хареса ;)
Нашата е "Изчезни, псе". Действа безотказно. :P
Публикувано: 26 October 2008 - 08:02 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 01 November 2008 - 05:00 PM
Цитат
Цитат
Цитат
"На място!" и свива учичките и се мушка в клетката :sedni!: :kuchence: :OK:

Публикувано: 04 November 2008 - 10:14 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 05 November 2008 - 07:49 AM

Публикувано: 06 November 2008 - 10:04 AM
Публикувано: 15 November 2008 - 01:23 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
"На място!" и свива учичките и се мушка в клетката :sedni!: :kuchence: :OK:
Ако лае "Млъквай!", а иначе "Махай се!" или "Back off!"
Публикувано: 29 November 2008 - 09:25 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 November 2008 - 09:43 PM
Цитат
1 етап научи куче да докосва с брадичка дъно на миска
2 етап доливаш малко вода
3 етап доливаш вода повече и правиш клип.

училище
Публикувано: 05 December 2008 - 10:05 PM
http://www.youtube.c...feature=related
How to teach Pivoting- for Heelwork, Rally, Freestyle + more
http://www.youtube.c...svNvK8T1z8&NR=1

училище
Публикувано: 15 January 2009 - 01:37 PM
Лазенето ни спори... но и него ще научиме.
Апсо, сутринта си купих най- накрая кликер. От днес започваме обучение с него :->)
А преди малко като си играхме случайно открих начин да я накарам да ходи назад :yahoo: Вече няма да се чуда как да я уча и на това :yahoo:
Публикувано: 15 February 2009 - 09:39 PM
П.П: Да си призная чесно преди не съм се занимавала с кучета и много искам да се науча да я разбирам и тя мен също и да ме слуша ;) :-