Dog.bg Форуми : Сиамска котка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сиамска котка

#141 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 January 2008 - 10:36 AM

Първо, може ли да те помоля да пишеш на кирилица, понеже ми се преплете погледа докато прочета поста ти. Второ - от вкъщи бягат не защото ще умират, а защото са полови зрели мъжки и женски котки, и когато човек не си е обезопасил къщата както трябва, котките бягат и си търсят партньор навън. Отворени врати, прозорци без мрежи, разсеяни стопани - води до изгубени котки. Така че.. разбирате какво имам предвид. Подозирам, че котката ти е била тайска, не сиамска, пусни една снимка и ще те насочим.

#142 Потребителят е офлайн   dalia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 05:26 PM

Цитат

Първо, може ли да те помоля да пишеш на кирилица, понеже ми се преплете погледа докато прочета поста ти. Второ - от вкъщи бягат не защото ще умират, а защото са полови зрели мъжки и женски котки, и когато човек не си е обезопасил къщата както трябва, котките бягат и си търсят партньор навън. Отворени врати, прозорци без мрежи, разсеяни стопани - води до изгубени котки. Така че.. разбирате какво имам предвид. Подозирам, че котката ти е била тайска, не сиамска, пусни една снимка и ще те насочим.
Здравей,Vesela_5!Извинявам се за латиницата!Първо честита да е новата година,да е спорна и здрава!Опитвам се да кача снимка,но била в твърде голям размер :rolleyes:Ако искаш дай ми личния си мейл,за да ти пратя снимка на котето.От профила мога да ти пиша на пощата,но не мога да прикачвам снимки.

#143 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 07:29 PM

Ето тази тема е за котарака на леля ми :wub: той е сиамец и се казва Рекси...малко е кривогледичък,но е невероятно мил и чаровен :wub:...вече направи 6 години и е горд мъж на улична превъзходна женска...нямат деца,защото женската е много зла,а и са я тъпкали със противоразгонващи хапчета,от които тя получава тумор,който не е опериран,но не и пречи на живота...сега ще кача снимка на малкия пич :yahoo:
[/url]Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#144 Потребителят е офлайн   dalia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 08:53 PM

красавец,напомня ми на моя,но може и да не е сиамска котката,може и да е тайска.По-компетентните ще кажат,но така или иначе са големи сладури.

#145 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 09:36 PM

Сутрин когато вуйчо ми си мие зъбите,той се покатерва по него и ближе паста за зъби от рамото му ;D това е най-готиния котарак,който някога съм милвала ;) великолепен е и обожава да го прегръщат...също и ТОЙ да прегръща ;D само че има много големи нокти и има болезнени прегръдки ;D

#146 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 10:39 PM

Хора..................
Моля, пишете в форума за Вашата порода,а тя е Тайска. :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#147 Потребителят е офлайн   dalia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 11:47 PM

добре добре,ние скоро разбрахме това :blink:махаме се

#148 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 08:54 PM

Здравейте искам да ви предктавя коткота на една моя много добра приателка  :blink: това е Симона и е крауска сямка и в момента чака бебенца а мога и да пусна снимки на предишното и котило от което излезнаха страхотни котенца по късна ще ви ги предктавя  :blink:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 08:57 PM

мама Мони спинка  :blink:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:09 PM

ето ги и бебоците това е Бижу който беше одрал кожата на баща си  ;D
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:21 PM

и сестра му Кристал която в момента е най щтастливото коте с нейните собственици  :yahoo:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:28 PM

и последен но не и по красота Пухи който остана при мама :yahoo:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:32 PM

ето ги всички заедно  ;D
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:39 PM

Да не помислите и че котенцата черно с бяло са на мама Мони те са на другата котка на име Рижка която вече ражда за 5 път но всички са си намерили дом и сега са щастливи  :blink: както и техните стопани :yahoo: ето я и Рижка ''многодетната мама'' ;D
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 10:52 PM

Цитат

Здравейте искам да ви предктавя коткота на една моя много добра приателка  :blink: това е Симона и е крауска сямка и в момента чака бебенца а мога и да пусна снимки на предишното и котило от което излезнаха страхотни котенца по късна ще ви ги предктавя  :blink:

Аман от тъпотия!!!!!!!Чуйте се какво говорите ? :huh:
Къква порода си измислихте - крауска сямка  ;D ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#156 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 February 2008 - 11:08 PM

Цитат

която вече ражда за 5 път но всички са си намерили дом и сега са щастливи  :blink: както и техните стопани :yahoo: ето я и Рижка ''многодетната мама'' ;D

5 по колко? По три да са са 15, минимум, и от другото коте още 3 - задомили сте поне 20 котета? Браво, вие сте герои и явно, продължавате. Покажете ни снимки на поне едно от тези 20 котета в новия му дом?  :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#157 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:12 PM

Това е тема за СИАМСКА КОТКА!
Моля, пишещите и четящите тук да обърнат внимание, че сиамска котка и тайска котка не е едно и също!
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#158 Потребителят е офлайн   qna Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 08:02 PM

Гледам, че се е заформил спор кое е Тайска и кое Сиамска котка. И явно и аз като един от непросветените сега разбирам, че предишният ми котарак е бил Тайски  :o Обаче можете и да ми обясните тогава защо е всеобщо мнението, че Тайската котка е Сиамска?! Нали старото име на Тайланд е Сиам!? Плюс това съм чела доста сайтове посветени на сиамската котка и е ясно, че бялата или кралска сиамка е истинската. Но всички останали нюанси на козината, както и разликата във формата на главата и дължината на крайниците пак са белези на сиамска котка, но вече лилава, синя, тюленова и т.н Предишният ми котарак беше под заглавие Сиамски тюленов тип и беше това, което очевидно се нарича Тайско ;)

#159 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 08:09 PM

Цитат

Гледам, че се е заформил спор кое е Тайска и кое Сиамска котка. И явно и аз като един от непросветените сега разбирам, че предишният ми котарак е бил Тайски  :o Обаче можете и да ми обясните тогава защо е всеобщо мнението, че Тайската котка е Сиамска?! Нали старото име на Тайланд е Сиам!? Плюс това съм чела доста сайтове посветени на сиамската котка и е ясно, че бялата или кралска сиамка е истинската. Но всички останали нюанси на козината, както и разликата във формата на главата и дължината на крайниците пак са белези на сиамска котка, но вече лилава, синя, тюленова и т.н Предишният ми котарак беше под заглавие Сиамски тюленов тип и беше това, което очевидно се нарича Тайско ;)

Сложете Тайска до Сиамска и веднага ще разберете разлика. ;)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#160 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 08:23 PM

Цитат

Има още един начин да разберете разлика.Запишете Вашето коте за изложба и ще видите дали Вашето коте истинска Сиамка или не.На мен ми писна да обяснявам ,че няма "Кралски и няма бяли"!!!!! Има стандартни Сиамски котки ,които отговарят на стандарта. Има Тайски котки ,които отговарят на техния стандарт. И няма и никога няма да има " тюленов тип" .Моля ,не си измисляйте нови породи и техните стандарти.Всичко отдавна описано и утвердено и надали Вие ще го промените. ;)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »