Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1001 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 September 2012 - 04:12 PM

Ако има някаква грешка, тя е, че не сте направили този преход по-рано и кучето вече има изграден стереотип. Сега не просто трябва да създадете нови навици, а и да разрушите старите, затова е по-трудно.
Но може да стане, само да имате търпение. Трябва едно по едно да пробвате неща, да наблюдавате дали работят и да сменяте, ако не работят. Ето, примерно е интересно като няма достъп до банята и кухнята какво ще направи. Може пък да избере коридора, може да реши да стиска, не знам, трябва да се пробва. Друг вариант е да я оставите цял ден само в една стая. Учестете и разходките временно, после постепенно ще ги връщате към нормалното. Все пак да стиска кучето повече от 8 часа и за голямо куче си е дискомфорт.

#1002 Потребителят е офлайн   LadyMqu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2012 - 07:43 PM

Банда помагайте! Не щем да пишаме вън и това е!!!! На 4 месеца сме вече и мисля, че би трябвало някак си да знае защо аджаба излизаме (не само за игра и разходка) :( Не знам дали аз не бъркам някъде - по 3 пъти на ден излизаме (най-малко), но уви нищо не прави - щом се приберем и си отива на терасата по някое време и си върши работата. Може би е рано още да се надявам на чудото, но някои казват, че вече е време.. Не знам как да й обясня за какво иде реч... :(
User's Signature

Изкуството на живота се състои в това, на всяко "Рррр!" да съумееш да отговориш с вежливо "Баф!

#1003 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 18 September 2012 - 02:05 AM

Показване на мнениетоLadyMqu, в 17 September 2012 - 07:43 PM, написа:

Банда помагайте! Не щем да пишаме вън и това е!!!! На 4 месеца сме вече и мисля, че би трябвало някак си да знае защо аджаба излизаме (не само за игра и разходка) :( Не знам дали аз не бъркам някъде - по 3 пъти на ден излизаме (най-малко), но уви нищо не прави - щом се приберем и си отива на терасата по някое време и си върши работата. Може би е рано още да се надявам на чудото, но някои казват, че вече е време.. Не знам как да й обясня за какво иде реч... :(

Банда,ами нали виждате че то/чудото/ си става и само.Много е писано и не знам дали трябва да се повтаря,но :
*извеждайте кученцето веднага след сън
*след всяко хранене тоже
! по време на игрите,наблюдавайте внимателно поведението му - преди да се изходи то започва изведнъж да се държи "странно"-придушва уж "забързано"нанякъде,подтичва "весело" и си "търси"място...А извън това графикът само ще помогне ......и търпението!
Защо не пишете на Апсо?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1004 Потребителят е офлайн   LadyMqu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 06:12 AM

И след сън и след хапване я извеждам, понякога минута преди да излезем вече е забегнала на терасата... а ако не е търпеливо изчаква да се приберем. Ще я наблюдавам по-внимателно и дано да има с какво да се похваля скоро (а колкото до душенето - не си отделя носа от земята!)
User's Signature

Изкуството на живота се състои в това, на всяко "Рррр!" да съумееш да отговориш с вежливо "Баф!

#1005 Потребителят е офлайн   pipo334 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 02:18 PM

Здравейте,

Кайлър вече е на близо 5 месеца, но по моя вина няма изградени хигиенни навици. Живеем в къща и Кай винаги е бил навън. Първоначално (до 3 месеца) живееше на една голяма тераса. Там пишкаше и акаше в най-отдалечения край на терасата, чистех му и всичко беше наред. От почти 2 месеца вече е на двора, където има заградено негово си место, което е голямо ~30м2.
Голямата ми грешка беше, че след като го свалих на двора не започнах веднага обучение за хигиенни навици, а го оставих сам да си решава къде да ака и пишка, като си мислех, че сам ще предпочете да си върши работата навън, по време на разходките.
Да де, ама става точно обратното. Кай ака и пишка само в двора и стиска по време на разходка. Събота и неделя го разхождам по-дълго и го виждам как стиска докато се приберем и веднага, след като си влезе в дворчето пишка.
За съжаление съм на работа по цял ден и ще ми е трудно да го превъзпитам. Все пак имам надежда, защото още е бебешор.
Дворът вече си мирише на пишкано (акото всяка сутрин и вечер го събирам и изхвърлям в кофата) и това допълнително ще ме затрудни.
Разходките винаги са ни преди хранене, защото знам, че след храна е забранено да се извежда. Сега сигурно ще трябва да го извеждам и 30тина минути след хранене....не знам. Дайте съвети.
Като ходихме на море началото на септември и бяхме на палатки, цяла вечер си стискаше и сутрин към 6:30 - 7:00 ме будеше, за да го изведа...
Как да действам?

#1006 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 02:31 PM

Показване на мнениетоpipo334, в 18 September 2012 - 02:18 PM, написа:

Здравейте,

И при нас е така. Рейн (6 месеца) върши работата вкъщи и рядко навън - защото знае, че ще получи награда. Като бяхме в къща в едно село и на палатка ни будеше, за да я изведем, но вкъщи - не. Караме й се като ака и пишка вкъщи, но не виждаме резултат. Не знам какво да правя. Сега единствено разчитаме на търпение и постоянство и да се надяваме, че ще се научи.
User's Signature

Качена снимка

#1007 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 September 2012 - 03:12 PM

Показване на мнениетоLadyMqu, в 17 September 2012 - 05:43 PM, написа:

Три пъти дневно на денонощие е малко. На тази възраст им трябват излизания през 3 или 4 часа. Денонощно. А има го и този синдром при малките кученца - всичко мое нося вкъщи, дори и урината и акитата. Търпение. През 3-4 часа извеждане навън, поощрение на уриниране чрез хвалене но без да го докосвате в процеса, а само чрез "Бравооооооооо на кучетоооооооо", после лека разходка насам натам по улицата (в никакъв случай не го прибирате веднага след изпишкването)вече след като се изходи галене-хвалене, мачкане-гушкане. И след 3-4 часа пак така. През ноща преди да си легнете пак така най-късно към полунощ, а сутринта най късно към 06.00.

Задачата ви е да осигурите на малкото кученце възможно най-голям времеви достъп до "навънка" - сиреч изхождането. Където да се изхожда спокойно. Те нямат памперси като малките деца, за това на кутрето му е нужно да се осигури определен разумен интервал от време, за да му обясните че ей сега тук на вън може да пика. Изпускат се бебоците, няма как. Особено на тази възраст. Ако имате на предишното място за изхождане пелена, парцал или вестник, припикан от кутрето - изнесете го навън на някоя точка, край която минавате (само да не е пред входа или до колата на съседа, ей:-))), поставете кучето върху този предмет/парцал/вестник и го оставете да го подуши и да го маркира. Веднага след това бурно БРАААААВО, погалване и другите положителни подкрепления. И така всеки ден, като изтеглите пелената или напикан вестник още навън. Има кучета които до 8 месеца се изпускат, пикат, акат, лайната си ги изяждат и идват веднага гордо да ви целуват щото сами са почистили... Ехееееее, вашето 4-месечно има на какво да се научи:-)))))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1008 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 04:08 PM

Показване на мнениетоpipo334, в 18 September 2012 - 02:18 PM, написа:

Здравейте,

Кайлър вече е на близо 5 месеца, но по моя вина няма изградени хигиенни навици. Живеем в къща и Кай винаги е бил навън. Първоначално (до 3 месеца) живееше на една голяма тераса. Там пишкаше и акаше в най-отдалечения край на терасата, чистех му и всичко беше наред. От почти 2 месеца вече е на двора, където има заградено негово си место, което е голямо ~30м2.
Голямата ми грешка беше, че след като го свалих на двора не започнах веднага обучение за хигиенни навици, а го оставих сам да си решава къде да ака и пишка, като си мислех, че сам ще предпочете да си върши работата навън, по време на разходките.
Да де, ама става точно обратното. Кай ака и пишка само в двора и стиска по време на разходка. Събота и неделя го разхождам по-дълго и го виждам как стиска докато се приберем и веднага, след като си влезе в дворчето пишка.
За съжаление съм на работа по цял ден и ще ми е трудно да го превъзпитам. Все пак имам надежда, защото още е бебешор.
Дворът вече си мирише на пишкано (акото всяка сутрин и вечер го събирам и изхвърлям в кофата) и това допълнително ще ме затрудни.
Разходките винаги са ни преди хранене, защото знам, че след храна е забранено да се извежда. Сега сигурно ще трябва да го извеждам и 30тина минути след хранене....не знам. Дайте съвети.
Като ходихме на море началото на септември и бяхме на палатки, цяла вечер си стискаше и сутрин към 6:30 - 7:00 ме будеше, за да го изведа...
Как да действам?

Здравейте Пипо,
Вие се страхувате че изпускате нещата от контрол,нали?Бъдете спокоен /освен ако някой не Ви е напълнил главата с чудатости,или сам не проявявате собственото си виждане/ ,всичко е така,както трябва да бъде.За да не помислите че се шегувам,хайде отново да конкретизираме :
Живеете в къща с двор,а в него отделно сте изградил волиера за кученцето.Опасявате се,че то се облекчава къде - в големият двор,или във волиера?
След като не живее в къщата,защо смятате че то е длъжно/това съвсем сериозно/ да стиска и навън?Явно Вие искате то да си върши работата извън имотът,така аз го разбирам.Така също разбирам,че според Вас,дворът трябва да се приема както и къщата,т.е. мястото да е чисто!
Какво да кажат тогава хората с развъдниците? Не обърквайте животното,оставете го да расте и се радвайте на съвместните си отношения.
А за разходките веднага след хранене - не ги бъркайте с натоварване!
Пишете ако аз нещо не съм разбрал,или искате да споделите.
User's Signature

#1009 Потребителят е офлайн   LadyMqu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 September 2012 - 06:06 PM

Furia_S Никакви пелени вестници и тем подобни помагала - само ги заобикаля и пишка ОКОЛО тях :ab_041: Не мога повече от 3 пъти да я разхождам, защото съм на работа и търча през обедната почивка един вид да я изведа :dog: Днес я разходих повече от час и пак се изпиша и изака вкъщи..имахме известни проблясъци на ходене вън преди няколко разходки, но за кратко и не постоянно.. (и пред колата на съседа се изпишка :ag_106: ) знам, че е още малка, но ми се иска по-бързо да се научи :zd_120: иначе ми е много послушна.. дано с времето имам напредък
User's Signature

#1010 Потребителят е офлайн   pipo334 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 09:09 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 18 September 2012 - 05:08 PM, написа:

Здравейте Пипо,
Вие се страхувате че изпускате нещата от контрол,нали?Бъдете спокоен /освен ако някой не Ви е напълнил главата с чудатости,или сам не проявявате собственото си виждане/ ,всичко е така,както трябва да бъде.За да не помислите че се шегувам,хайде отново да конкретизираме :
Живеете в къща с двор,а в него отделно сте изградил волиера за кученцето.Опасявате се,че то се облекчава къде - в големият двор,или във волиера?
След като не живее в къщата,защо смятате че то е длъжно/това съвсем сериозно/ да стиска и навън?Явно Вие искате то да си върши работата извън имотът,така аз го разбирам.Така също разбирам,че според Вас,дворът трябва да се приема както и къщата,т.е. мястото да е чисто!
Какво да кажат тогава хората с развъдниците? Не обърквайте животното,оставете го да расте и се радвайте на съвместните си отношения.
А за разходките веднага след хранене - не ги бъркайте с натоварване!
Пишете ако аз нещо не съм разбрал,или искате да споделите.

Здравейте и благодаря за отговора.

Вчера набързо написах поста, малко хаотично, за което, моля, да ме извините!

Правилно сте разбрали:
- притеснявам се дали не испускам нещата от контрол
- изградил съм сравнително голяма волиера за Кай
- малкия се изхожда само във волиерата. Нито в двора (извън неговото място), нито навън на разходките ни.

Не си мислете, че съм някакъв педант, който иска да забранява на кучето си да се изхожда на двора. Не. По-скоро искам да разбера как да го подтикна да си върши работата навън, да се отпусне. Защото в момента той се стиски по време на разходката и в момента, в който се приберем тутакси се облекчава :smile:

Дали въобще да правя нещо по-различно, или с времето той ще предпочете сам да не цапа във волиерата си.
Не си мислете, че и тотално съм игнорирал до този момент нещата. Напротив, просто предишните ни кучета от самосебе си знаеха да не цапат и акат в двора и за това (докато не се зачетох във форума) оставях нещата малко на самотек. Може би точно така трябва.
От вчера започнах да го разхождам и след храна, за малко, и мисля да продължа. Когато си свърши работата навън ще има поощряване, а когато го видя, че се изхожда вътре - "Не". Мисля си, че това е правилния подход. Ако греша - поправете ме.

Колкото до "оставете го да расте и се радвайте на съвместните си отношения" Не се съмнявайте, че го правя. Аз съм много радостен, надявам се и Кай да е :be_107:

#1011 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 05:43 PM

Здравейте Пипо,
играйте с кучето в двора или извън него / в т.ч. разходка и др./.Колкото и да се стиска,срещу "викът" на природата то не може да се противопостави -казвам го,защото е така.Въпрос на време е малкият да се отпусне-не забравяйте че говорим за бебе.
User's Signature

#1012 Потребителят е офлайн   Erik :) Икона

Публикувано: 22 September 2012 - 08:47 PM

Здравеите,аз съм нова тук :re_037: и искам да се похваля моето мъниче :dog: е почти на 3 месеца ,а аз го имам от 10 дена и вече сме изградили някакви навици :smile: понаучил се е ,че щоме вън на терасато то значе е там да си върши работата ,а ако ни няма вкъщи или пък е през ноща - сложила съм му пелена която я пръскам с някъкав препарат които уж ги привлича .И така за сега съм доволна,ще видим как ще сме като почнем разходкити навън,защото за сега се въздържаме понеже нямаме третата ваксина

#1013 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 11:45 AM

Здравейте отново :)
Моя дребосък след два дни става на 6 месеца и аз почвам да се притеснявам че никога няма да свикне да пишка само навън.С акането нямаме проблем още след първата разходка си ходи само навън, но с пишкането не можем да се преборим.През деня ходи и си припикава по 4-5 пъти.Нощем обаче стиска и на сутринта има само една локва, явно си му идва много времето.Не съм сигурна и как да процедирам с премахването на пелената, защото като я махна той вместо да стиска отива и пиква на ламината.(който вече се е понадул по фугите :rolleyes: ).Моля за идеи :)

#1014 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 04:43 PM

Здравейте!Имам френски булдог на два месеца и малко по малко започнах да го обучавам къде да ходи до тоалетна.Отучих го да се изпуска на дивана,сега всеки път си слиза и тогава си свършва работата,но проблемът е,че не мога да го науча да ходи в банята.В цялата къща е пробвал,само не и там...пробвах методът с вестниците,но той започва да ги къса и дъвче и ме е страх като го оставя сам да не ги изяде..все пак не мисля,че ще е добре за него...някакъв съвет?

#1015 Потребителят е офлайн   kemmy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 07:45 AM

Здравейте!
С приятеля ми отглеждаме кокер шпаньолче. Вече е на 4 месеца. Буквално за 3 дни се научи да си върши работата на балкона. Когато започнахме да го извеждаме му трябваше 1 ден. Сега дори да е отворена вратата на балкона, той си чака да го изведем, не прави нищо там. Като цяло е много послушен, но се е налагало да го пошляпваме (защото правеше бели нарочно - гледаше ме в очите, докато пикаше насред хола). Напоследък, когато сме вкъщи и го извикам, той прикляква с опашката под дупето, пишка от страх и скимти. Дори се крие, ако има къде. А няма причина - обикновено приятеля ми го шляпа, аз не мога така, аз само го хващам за кожата на тила (където не чувства болка) и го раздрусвам. Но преди тази промяна не се е случвало нищо - нито съм му се карала, нито съм го била. Просто един ден реши, че трябва да го е страх от мен. При положение, че аз го храня и разхождам по-често от приятеля ми; аз имам и повече време за игри. Иначе си идва сам, скача (да се гушкаме), спи ми в скута, т.е. чувства се спокоен покрай мен, но като го извикам - край. Пробвах да държа лакомство, но той дори за него не идва. А тона на гласа ми е нормален, както винаги. Интересното е, че когато сме навън го няма това нещо. Викна ли го си идва, с рамаханата опашка, никакъв проблем. Страхът му е необясним. Вече трети ден е така. Сутринта, преди да го разходя, бях взела малко лакомство (1 хапка) и го викнах, с гласа с който винаги си го викам, а той, както махаше с опашка, изскимтя, сложи си опашката под дупето и се завря под масата, оставяйки мокра пътечка по пътя си. Аз се отказах след 3тото повикване, защото изпод масата се чуваше само скимтене, седнах на дивана и той след малко си дойде, с размахана опашка. Дадох му лакомството, изяде го, подпря се на мен и заспа.

#1016 Потребителят е офлайн   kemmy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 07:54 AM

Показване на мнениетоborislava_, в 04 October 2012 - 04:43 PM, написа:

Здравейте!Имам френски булдог на два месеца и малко по малко започнах да го обучавам къде да ходи до тоалетна.Отучих го да се изпуска на дивана,сега всеки път си слиза и тогава си свършва работата,но проблемът е,че не мога да го науча да ходи в банята.В цялата къща е пробвал,само не и там...пробвах методът с вестниците,но той започва да ги къса и дъвче и ме е страх като го оставя сам да не ги изяде..все пак не мисля,че ще е добре за него...някакъв съвет?

Здравей! Нашето кученце също не искаше да се научи да ходи в банята. Беше го страх от нея! Шумът от тръбите, пускането на чешма/вода... самичък беше невъзможно да влезе там.Виж дали и при твоето не е така. Ако да - първо му премахни страха. Когато го видиш, че ще пишка, или когато започне, просто го хвани и го занеси в банята. Те си вършат работата по едно и също време на деня. Просто, когато наближи това време, го заведи в банята и не го пускай оттам, докато не се облекчи. Като го направи - награда. Вестниците - и нашия ги ядеше. Научи се на найлон - него не дъвчеше, възприемаше го като тоалетна. На балкона имаше само 1 найлон, т.е. не беше покрит целия, но той ходеше само там, където има найлон. Даже ако не е чист, не искаше да ходи и напук го правеше насред хола.

#1017 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 08:01 AM

Показване на мнениетоkemmy, в 13 October 2012 - 07:45 AM, написа:

Здравейте!
С приятеля ми отглеждаме кокер шпаньолче. Вече е на 4 месеца. Буквално за 3 дни се научи да си върши работата на балкона. Когато започнахме да го извеждаме му трябваше 1 ден. Сега дори да е отворена вратата на балкона, той си чака да го изведем, не прави нищо там. Като цяло е много послушен, но се е налагало да го пошляпваме (защото правеше бели нарочно - гледаше ме в очите, докато пикаше насред хола). Напоследък, когато сме вкъщи и го извикам, той прикляква с опашката под дупето, пишка от страх и скимти. Дори се крие, ако има къде. А няма причина - обикновено приятеля ми го шляпа, аз не мога така, аз само го хващам за кожата на тила (където не чувства болка) и го раздрусвам. Но преди тази промяна не се е случвало нищо - нито съм му се карала, нито съм го била. Просто един ден реши, че трябва да го е страх от мен. При положение, че аз го храня и разхождам по-често от приятеля ми; аз имам и повече време за игри. Иначе си идва сам, скача (да се гушкаме), спи ми в скута, т.е. чувства се спокоен покрай мен, но като го извикам - край. Пробвах да държа лакомство, но той дори за него не идва. А тона на гласа ми е нормален, както винаги. Интересното е, че когато сме навън го няма това нещо. Викна ли го си идва, с рамаханата опашка, никакъв проблем. Страхът му е необясним. Вече трети ден е така. Сутринта, преди да го разходя, бях взела малко лакомство (1 хапка) и го викнах, с гласа с който винаги си го викам, а той, както махаше с опашка, изскимтя, сложи си опашката под дупето и се завря под масата, оставяйки мокра пътечка по пътя си. Аз се отказах след 3тото повикване, защото изпод масата се чуваше само скимтене, седнах на дивана и той след малко си дойде, с размахана опашка. Дадох му лакомството, изяде го, подпря се на мен и заспа.

Само така,следващият път даже го хванете / пак за кожата на врата/,вдигнете го и може да се разходите из стаята.Какво си мисли този кокер - покажете му кой кара влака.И никакви награди - който не слуша не трябва да яде!
User's Signature

#1018 Потребителят е офлайн   kemmy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 07:18 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 13 October 2012 - 08:01 AM, написа:

Само така,следващият път даже го хванете / пак за кожата на врата/,вдигнете го и може да се разходите из стаята.Какво си мисли този кокер - покажете му кой кара влака.И никакви награди - който не слуша не трябва да яде!

Да, това не е проблема - послушен е иначе. Но нещо го е страх ... май е направил беля някъде, ама не сме го хванали (не мирише на пишкано или акано вкъщи, така че сигурно е сръфал някой шкаф)

#1019 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 10:02 AM

Показване на мнениетоkemmy, в 13 October 2012 - 07:18 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 13 October 2012 - 08:01 AM, написа:

Да, това не е проблема - послушен е иначе. Но нещо го е страх ... май е направил беля някъде, ама не сме го хванали (не мирише на пишкано или акано вкъщи, така че сигурно е сръфал някой шкаф)

Дали някога, дори само веднъж, не си използвала "Ела тук" и след това да си му се карала, разтърсвала за врата и т.н.? Командата "Ела" е много деликатен момент. Винаги щом дойде трябва да последва подкрепление - награда с лакомство, похвала или галене. Никога не трябва след това да следва нещо неприятно за кучо, защото тогава ще спре да идва. Във вашия случай е дори по-лошо, страх го е, което трябва да ви покаже, че някъде сте сбъркали. Обнадеждаващо е, че вън не го прави това, значи отрицателните емоции са свързани със ситуация в дома, а не с теб конкретно. Прочети правилата на команда "Ела тук" и ги изпълнявай стриктно докато сте си вкъщи, мисля че с времето ще забрави каквото го е стресирало и ще се научи, че няма нищо страшно, дори ще му е хубаво ако дойде след командата. Просто внимавайте да не я използвате при наказания. И друго... може би няма да е лошо ако наблегнете повече на подхода на подкреплението, отколкото да го наказвате. Все пак не е питбул, мисля че няма нужда от още повече потискане кучо, щом сама казваш, че е послушен. Пробвай при беля да го игнорираш (за кучетата да не му обръщаш внимание е по-обидно от бой и каране), а когато направи нещо както трябва го похвали, погали и дай лакомство. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#1020 Потребителят е офлайн   moni_155 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 12:33 PM

Здравейте, днес или утре смятам да си взема мини пинчер на около два месеца. Преди това обаче прочетох всичко за тях, за да съм подготвена когато дойде. Прочетох за ваксините, за начина на хранене, за абсолютно всичко, но само се притеснявам как ще го науча да ходи до тоалетна където трябва.Ще съм ви благодарна за всякакви съвети относно пинчерите. :dog: :ae_085:

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни