Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#981 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 August 2012 - 06:18 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 11 August 2012 - 04:02 PM, написа:

имаш ЛС :)

Пуснах ти мейла си, защото Конан-Варварин ме гони от комп, и ще съм на айпада известно време, а на таблета нямам лични. Донякъде схванах ситуацията, на поща ще я нищим:-)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#982 Потребителят е офлайн   LadyMqu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 09:10 AM

Здравейте и от мен и моята любимка :re_037: Знам, че много има изписано за тези 50 страници, но успях да прегледам само някои от тях...та и ние сме с проблем с привикването "ходенето по нужда вън".. вкъщи ходим на терасата, свикнала си е там. Излизаме за кразходка, но явно и тя не знае защо излизаме.. стиска се..прибираме се и хоп-локвичка и купчинка :D Вярно, че е малка (днес има мини рожден ден - 3 месеца :ab_041: ) и е от няколко дена при мен, но ми се иска да почна да я свиквам от сега, да знае къде какво се прави. Въоръжена съм с търпение и се надявам скоро да имам напредък :) Хубав ден на всички, много усмивки и весел кучешки лай :)
User's Signature

Изкуството на живота се състои в това, на всяко "Рррр!" да съумееш да отговориш с вежливо "Баф!

#983 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 09:15 AM

Здравейте!
И честит мини рожден ден на малката! :smile:
Да е здрава и щастлива!

#984 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2012 - 02:31 PM

Показване на мнениетоLadyMqu, в 12 August 2012 - 08:10 AM, написа:

Здравейте и от мен и моята любимка :re_037: Знам, че много има изписано за тези 50 страници, но успях да прегледам само някои от тях...та и ние сме с проблем с привикването "ходенето по нужда вън".. вкъщи ходим на терасата, свикнала си е там. Излизаме за кразходка, но явно и тя не знае защо излизаме.. стиска се..прибираме се и хоп-локвичка и купчинка :D Вярно, че е малка (днес има мини рожден ден - 3 месеца :ab_041: ) и е от няколко дена при мен, но ми се иска да почна да я свиквам от сега, да знае къде какво се прави. Въоръжена съм с търпение и се надявам скоро да имам напредък :) Хубав ден на всички, много усмивки и весел кучешки лай :)

поне около два месеца ще са нужни малката да се стиска и да прави всичко навън.. и пак ще трябва да се изкарва поне 2-3 пъти през деня ( изключвам сутрешната и вечерната разходка ) .. съдейки по моето куче де... то всяко си е различно :ba_025:
Моя кучо от няколко дена вече се стиска и сутрин нямам пишкано в къщи.
Един съвет, като го разхождате изчаквайте да си свърши всичко и тогава се прибирайте. Винаги след спане и малко след като е хапнала има желание за пишкане ;) С времето вие ще се научите кога кучо има нужда да излезе, аз на моя съм му хванала графика вече ;)

#985 Потребителят е офлайн   LadyMqu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 04:18 PM

Аз още днес мога да се похваля, че за първи път се изпишка вън :be_107: веднага получи наградка естествено :) по-късно пак ще я изведа и се надаявам да повтори процедурата, че и още нещо :ab_041: пък за график ми е рано да следя, тепърва ще го изградим...
User's Signature

Изкуството на живота се състои в това, на всяко "Рррр!" да съумееш да отговориш с вежливо "Баф!

#986 Потребителят е офлайн   asito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2012 - 06:20 PM

Моето кученце (на 4 месеца) от първата разходка още не е акало вкъщи Качена снимка.За уринирането стиска,и няма локви в къщи Качена снимка,но сутрин пуска малко по стълбището на входа на път за разходка.Разхождам го 4 пъти на денонощие,приблизително в 0730,1230,1830,2300.Не го прибирайте веднага след като се изходи,а се разходете още малко.В противен случай,кучето ще навърже нещата и нарочно ще бави ходенето по нужда за да не го приберете веднага.

#987 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2012 - 11:18 AM

За isa, която ми е писала на имейл:
Два пъти се опитвам да ти изпратя отговор, не се получава и имейлът се връща. Ако искаш, пиши ми на лична, за да ти го изпратя така, защото не мога да позная кой ти е ника във форума :wb_052: Извинявам се за оф топика, но не се сещам за друг начин да се свържа с потребителката, писала ми е, че чете тази тема. :wb_052:
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#988 Потребителят е офлайн   isa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 10:31 AM

Показване на мнениетоМил@, в 13 August 2012 - 09:18 AM, написа:

За isa, която ми е писала на имейл:

Мил@, аз съм Иса. Съжалявам че така е станало. Извинявам се на всички, че пиша тук, но или аз съм най-големият идиот, или нещо не е наред при мен и не мога да ти изпратя съобщение.. По принцип чета само тук и не пиша.

#989 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 04:47 PM

Ето ни пак и нас...Така и не се престраши да излезе отново да си ходи на терасата и пелената ни е позиционирана по средата на стаята, от утре обаче можем да почнем да излизаме и сега ме гложди въпроса още след първото извеждане навън ли да махна пелената или лека полека да го отучвам от нея (да речем да все още да му я оставям нощем, или така няма да се научи да стиска)?

#990 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 10:46 PM

Полека.
Не може от раз да започне да стиска цяла нощ.

#991 Потребителят е офлайн   yancho79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 02:18 PM

Здравейте,
прочетох почти всичко изписано по темата, пробвах с говорене, с поощряване, когато вършим работа на вън, но все пак имам проблем. Кучето ми е Йоркширски териер, женско, на почти 4г. От малка се научи да ходи в банята, когато нямах възможност да я изведа, и нямахме проблеми. Но от известно време насам съм с нормален работен график и реших да я науча да ходи само навън. За целта затворих вратата на банята(преди я оставях през деня отворена) и преместих храната от банята в кухнята. През ноща спи при мен и нямаме проблеми със стискането(имаме един, два инцидента с пишкане или акане пред вратата, но по-скоро ги отчитам като изключение) В началото (1,5 месец) всичко вървеше супер, стискаше през деня и в момента в който се прибера я извеждах, но от скоро започна да не ме чака и да пишка в кухнята. През нощта ако не спи при мен, не стиска, и сутрин като стана има една две локвички. Моля за съвет какво да пробвам да направя за да я накарам да стиска, защото вече сме големи и знам че може, но явно не мога да намеря начина.

#992 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2012 - 05:34 PM

Не знам дали е правилно това което ще ти кажа, но при нашия йоркшир има ефект. Тъй като кучето ти е възрастно не мисля, че не може да стиска, по-скоро не иска. Ние нашия го изчакахме да порасне, защото като беше малък давахме да пишка и ака навсякъде, след като порасна - само вън, сега вечер след разходката ( около 10 часа ) прибираме се вкъщи, когато ние легнеме го затваряме в клетката му, сутринта като станеме (6-7-8) обличаме се бързо, грабваме го на ръце и тичаме навън :))) кучето в неговата си къщичка не пишка, така, че стиска цяла нощ, когато излезнеме пуска пикалото :))) мисля, че след време няма да е нужно да го затваряме и ще свикне, че не трябва да се пишка вкъщи, виж с бултериера нямах никакви проблеми с ученето да ходи навън, малкия обаче дава сериозен отпор :)))

#993 Потребителят е офлайн   yancho79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 06:55 AM

Благодаря за съвета, тъй като нямам клетка ще пробвам, когато я оставям сама да спи през нощта, да я затварям в хола, където й е леглото. Тя никога не ме изчаква да стана и да я разходя сутрин, може да е станала 5 мин. преди мен и е готова с локвата :) А и друго да те попитам, казваш че го разхождате към 10, а преди това към 6-7 излизате ли? Тъй като аз се прибирам тогава и съответно веднага сме навън. Тя спи по цял ден и тогава й е второто голямо разсънване за деня, след сутринта...

#994 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 11:31 AM

Като начало ограничете достъпа до мястото, което е избрала за тоалетна, явно кухнята.
Пускайте я там само във ваше присъствие.
Почистете с оцет, от урината остава остатъчна миризма, която обикновените препарати не премахват и кучето я усеща.

#995 Потребителят е офлайн   yancho79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 01:05 PM

Ами тя избира място за тоалетна в зависимост от това къде е храната й. Преди беше банята, сега, когато преместих храната в кухнята, е там. Незнам дали да не махам храната и водата въобще, когато ме няма, но се притенявам че примерно може да ожаднее и няма да има от къде да пие....Това за оцета честно казано не го знаех и още днес ще го направя. Благодаря за съветите!

#996 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 01:51 PM

Ти си я разхождай и към 5-6, но задължително и към 10-11 защото не мисля че е много добре да стиска по 12-13часа кучето... Както ти написаха по-горе изчисти добре, и с доместос става, и я хвали като пишка навън и съответно карай й се като пишка вкъщи.

Храна не трябва да има целодневно, храни я 2 пъти на ден, като едно ядене е 15тина мин, независимо дали е яла или не вдигай купичката, все някога ще прояде.
Вода трябва да има винаги на разположение, ако щена главата да ти пикае не й махай водата!

#997 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 September 2012 - 01:58 PM

В Доместос има хлор не е добра идеята,но както е посъветвала Мил с оцет аз ще добавя веро и топла вода.Всичкото заедно премахва миризмата много добре.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#998 Потребителят е офлайн   yancho79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 02:18 PM

Супер, благодаря за съветите и ако имате и други идеи ще се радвам да ги прочета... :)

#999 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 03:27 PM

Възможно е да избира тези места не заради храната, а заради другия вид настилка. Сигурно е някаква гладка настилка и в банята, и в кухнята. И когато веднъж стане инцидент на едно място, миризмата остава и кучето вече си решава, че там е тоалетната.
Преместете водата, така че винаги да има достъп до нея, и затворете кухнята, правете една късна разходка само за пишкане, вижте какво ще стане няколко дни и после пак пишете. Ако тези неща не дадат резултат, може да опитате с пелена, но първо вижте така. Отсега ви казвам, че няма да е много лесно, кученце е свикнало 4 години да се облекчава в дома когато почуства нужда.
Иначе за оцета - веществото, което оставя миризмата от урина, е основа и се неутрализира напълно от киселина. Лимонов сок би свършил същата работа. Аз действам така - разреждам оцет с вода 1:2 или 1:1, наквасвам хубаво мястото и го оставям да изсъхне само, нужно е известно време, за да стане реакцията, дори някои съветват да се покрие с найлон, за да изсъхва по-бавно. След това измивам нормално с някой препарат. Малко е неприятна миризмата от оцета, но тя изчезва бързо.

#1000 Потребителят е офлайн   yancho79 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 03:44 PM

Още днес ще почистя с оцет обилно :) А иначе, както споменах :) до преди месец и половина си ходеше в банята, там й бяха и водата и храната ,и имаше винаги достъп (настилката е теракот), но реших че вече е голяма и че трябва да я науча като големите кучета :) да ходи само навън, и за това преместих водата и храната в кухнята(настилката е ламинат), а вратата на банята затворих. Все си мисля че аз бъркам някъде в обучението, защото виждам че малко не ни достига и за това ви притеснявам с моя проблем :) Като незнае човек и като неможе да се справи пита :)

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни