Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1141 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 19 July 2013 - 10:00 AM

Показване на мнениетоjujkavn, в 18 July 2013 - 01:38 PM, написа:

( лично имам в предвид един проблем, който имах с кучето си - така и не го преодоляхме. Но се превърна в по-голям проблем за нас) . Та, ако тогава ме бяхте посъветвали казано на прост език може би нямаше да минавам през това сега. )

Госпожо,
Не ме обвинявайте за грешките си. Има он лайн консултации, има кучешки училища – обърнете се към тях и решете проблемите си.
По тази логика утре ще напишете отворено писмо до собственика на форума (или до Мод. ) ,за увеличаване на лекторските часове на някои пишещи тук... Не смятате ли ,че така се подценявате ( да не кажа самоунижавате) ,а от друга страна карате хората да се чувстват задължени ?...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1142 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2013 - 10:04 AM

Показване на мнениетоsazo, в 18 July 2013 - 02:13 PM, написа:

[.И как така с играчки кученцето му се самоубочава,че то гений бе,че е упражнение за мозака да ,ама да се самоубочава

Как ли пък едно куче може да учи само?...
Ето цитат от мое мнение :
„...Но есть другое - как уже писал,у меня живут четыри собаки.Во дворе растет орех и осенью вороны клюют плод.Рита ( она вырасла на ферме) не может себя представит,что кто-то будет лезить на ее територию безнаказано и сначало гоняла и лаяла птицы.Но....она любит орешки и скоро поняла,что иногда вороны испускают их...Это (для нее ) момент удовольствия и сука с тех пор, когда птицы на дерево,просто сидит и ждет.Второй пес Найден (потому что был у него "учитель" ) тоже так делал,но Рита остановляла его всегда,говоря -"..не будь дураком,здесь есть пища!"...”
Кучето може много ,стига да получи възможност....
Не ми е нужно вдъхновение за да пиша за кучетата...,особено ако то е от муз......
User's Signature

#1143 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2013 - 10:07 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 18 July 2013 - 01:13 PM, написа:

Игнорирай го тоя философ и не чети бисерите му...

От твоята уста това звучи като дитирамб ( сега ме питай какво е това?).
И за да върна жеста ще дам пример от Новата кинология :
„....върви Вълчо през гората и изведнъж чува страшен вой . Приближил се бавно,проврял глава през храсталаците и.. Едно милиционерско куче неистово се мъчело да се отскубне от капан.
-Защо ревеш бе? Така само ще привлечеш внимание...
-А какво, да се радвам ли ? : простенало умиращото от болка куче. Вие вълците как се оправяте с тези капани?
-Ами ние просто пригризваме крака и беж.....
След тези думи Вълчо продължил нататък, горд от направеното добро.
Минали два дни и пътят му пак го отвел в същата посока.Върви той и дочул стон. Гледа, кучето още се мята,а около него кръв,кръв....
-Още ли си тук,брате? Нали ти казах какво да правиш? : Вълчо въпреки хищник по природа, не могъл да понесе ужасната гледка.
-Казал бил... И трите крака си преядох и нищо не става .
User's Signature

#1144 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2013 - 10:10 AM

Показване на мнениетоmil_, в 18 July 2013 - 02:39 PM, написа:

Човекът казва, че онова, което постигате с авторитарност и стрес (то е куче и ще играе по моята свирка), може да стане без стрес. Описал е как. Какъв ви е проблемът? Ако искате, правете го като него, ако не - игнорирайте, доминирайте, заповядвайте, оправяйте се. И по двата начина може да стане, избирайте си.

Не виждам нищо странно или пък недоизказано в постовете...
Кучетата могат да живеят и на верига и в клетка ,да понасят всякакво отношение...., но по-интересното е какво следва после?
На човек му е достатъчно едно изречение за да разбере какво трябва да прави,а дали то ще е под формата на дума ,фраза или преразказ по картина е все едно.
User's Signature

#1145 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2013 - 11:42 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 19 July 2013 - 09:00 AM, написа:

( лично имам в предвид един проблем, който имах с кучето си - така и не го преодоляхме. Но се превърна в по-голям проблем за нас) . Та, ако тогава ме бяхте посъветвали казано на прост език може би нямаше да минавам през това сега. )

Госпожо,
Не ме обвинявайте за грешките си. Има он лайн консултации, има кучешки училища – обърнете се към тях и решете проблемите си.
По тази логика утре ще напишете отворено писмо до собственика на форума (или до Мод. ) ,за увеличаване на лекторските часове на някои пишещи тук... Не смятате ли ,че така се подценявате ( да не кажа самоунижавате) ,а от друга страна карате хората да се чувстват задължени ?...

Въобще не ви обвинявам! Защо не прочетете целият ми пост още веднъж..
Тогава си споделих проблема и вие се опитахте да помогнете, но така и не разбрах какво имахте да ми казвате...
Не съм искала да се чувствате задължен за нещо, за което не можете да имате отговорност..

#1146 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 19 July 2013 - 12:33 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 19 July 2013 - 08:42 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 19 July 2013 - 09:00 AM, написа:

Госпожо,

Въобще не ви обвинявам! Защо не прочетете целият ми пост още веднъж..
Тогава си споделих проблема и вие се опитахте да помогнете, но така и не разбрах какво имахте да ми казвате...
Не съм искала да се чувствате задължен за нещо, за което не можете да имате отговорност..

АЗ ви разбрах.Казвате,че старркопф ви е посъветвал нещо правилно,но тогава не сте го разбрали и проблема ви е се е задълбочил.Нужно ви е било време да усмислите съвета му.С по прости думи искате той да пише по разбираемо така ли е?Правино ли ви разбирам?

#1147 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 July 2013 - 12:48 PM

Въпреки, че такива обсъждания не са приятни, ще кажа, че аз също съм говорила със Starkopf на лични- там е доста по-конкретен и не се изразява толкова завоалирано както в темите :)), разговорът който проведохме спомогна да разбера къде се корени моят проблем (или поне голяма част от него).

Да, конкретните методи за преодоляването му трябва да откривам аз, защото въпреки, че човек може много да знае "кое как" , човекът не познава конкретно моето куче и част от съветите просто може да се неприложими в дадената ситуация...

jujkavn, ако не е тайна споделете какъв е проблемът?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1148 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 19 July 2013 - 02:49 PM

Показване на мнениетоgeorgia, в 19 July 2013 - 05:57 PM, написа:

Сигурна съм, че не е майката. Виждала съм дребното как тръгва да ги ближе и разнася и го спирам и чистя, но когато ме няма, винаги го прави. Яде качествена храна, роял канин стартер, така че не мисля, че е заради липса на хранителни вещества. По-скоро ми се струва, че така се забавлява, макар, че й се обръща внимание по принцип. И аз, и мъжа ми, и майка й си играем с нея.

Щом сте сигурни,че не е мамата обяснението за мен е следното:коригирали сте кученцето както вече казахте и то прави асоциация,че го коригирате заради акото и просто иска да го махне за да няма лоши последствия.Моя съвет е да го оставите да се учи от мама и просто да имате търпение и го извеждайте по-начесто да си върши работата вън след което похвала и награда.

#1149 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2013 - 03:04 PM

Само пропуснах да се коригирам аз, кучето е на два месеца и половина, а не както писах - месец и половина. На 3-ти й слагаме третата ваксина и след месец горе-долу почваме да се извеждаме. Тя вече е излизала навън, но само на ръце и иска да я пуснем при майка й. Знам, че сигурно ще се научи лесно, защото има голямо куче, от което дя гледа, но ми се искаше да знае и къде вътре може да върши тази работа. Приемам го като личен провал, защото майка й съм я учила по същия начин и не съм имала проблеми.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1150 Потребителят е офлайн   DuffKing Икона

• Interests:Обичам кучетата, музиката, спорта.
Публикувано: 19 July 2013 - 05:15 PM

Благодаря ви за статията, аз имам Сибирско Хъски на почти 2 месеца и научих много. :)

#1151 Потребителят е офлайн   Z. Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 10:21 AM

Здравейте,

Реших да пиша с развитие по въпроса с хигиенните навици на нашето кученце.
Ситуацията преди месец-два описах тук - http://forum.dog.bg/...8&#entry1112068

Днес мога да кажа, че благодарение на съветите, които получих тук, както и положено известно усилие и тук-таме импровизация, решихме проблемите с нашето пале.

Трудно стискаше и прокапваше, особено, когато се вълнува - непосредствено преди излизане на разходка или пък когато се прибираме от работа. В момента, да чукаме на дърво, е стабилен и не ни изненадва с инциденти.

Решението беше наложена схема за разходки + ограничаване на кучето в определени ситуации.
Направи ми впечатление, че когато ходихме на почивка и той трябваше да бъде вързан за през нощта, беше доста по-спокоен и не пишкаше - съвсем логично, както е описано, кучето бързо "усвоява" дадено място и не го зацапва, независимо, че теренът беше непознат. Използвахме това качество, не сме прибягвали до клетка, а импровизирахме - връзваме го с повода през нощта вкъщи. Поводът е стандартен - 100-120см. Това пък спомогна да стане още по-спокоен и кучето реално не се съпротивлява, не се дърпа, а знае, че когато е вързан трябва да стои мирен. През това време си има всичко - вода, играчки, одеалце и т.н.
А всяка сутрин, когато дойде ред за хранене и разходка, той се радва.
Естествено, когато не спим и сме си вкъщи, го пускаме свободно.

Преди време беше глътнал парче от мопа (не питайте как му е хрумнало) и имаше проблеми - диария. Чичо доктор помогна бързо, но по-важното беше, че макар да изригна навън, вкъщи той не направи нито една беля. Не знам, какво усилие му е коствало, но съм му сърдечно благодарен! :)

Смятаме да го връзваме още известно време, после да започнем да го оставяме пуснат вечерта, а накрая - за постоянно.

Забелязах и друго - когато направи някоя простотия и му се скарам, много бързо се научи да отива именно на мястото, където го връзваме. Предполагам, че там се чувства сигурен.

Още едно наблюдение - от както прилагаме връзването, той е много по-спокоен на повод, а когато ни се наложи да влезем в магазина и да го оставим отпред, той не изпада в паника, както правеше преди, придружено със скимтене и желание да ни последва непременно.

Според мен този "метод" работи и не мога да забележа някакви негативни отклонения върху психиката на кучето или нещо подобно. Може да съм заслепен от напредъка му, но ако някой счита, че не е правилно да го връзваме по този начин, ще се радвам да каже и да се аргументира.

#1152 Потребителят е офлайн   Cavalier_Heki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2013 - 03:19 PM

Здравейте, имам голям проблем с моето кавалерче и трябва спешно да го реша,защото на мъжа ми му писна и скоро ще се наложи да търсим нови стопани, а не мога да си представя да го направя. :dh_188:
Хеки е момче на година и половина, кастриран. Взехме го на 5 месеца, но нямаше ваксини и остана вкъщи още около 2 месеца. И така октомври миналата година започнаха разходките. От тогава до сега нямаме почти никакъв напредък с хигиенните навици. Вечер винаги пишка вкъщи на мястото, което ползваше в началото. Извеждам го достатъчно дълго. Сутрин в 8 и стоим поне до 10:30 и вечер от 6 до към 9 часа. Навън си върши всичко, но и вкъщи. В началото му се карах, когато го хвана на "местопрестъплението" после видях, че не помага и спрях. Започнах да го вързвам вечер за леглото му (нещо като вариант на метода с клетката). Той спи сам в коридора. Повечето от случаите издържаше до сутринта, но се случваше да се "разплаче" и го пускам за да се изпишка. Една сутрин като станах се беше изпишкал на леглото си и лежеше отгоре. Реших,че може да има проблеми и го заведох на ветеринар за пълни кръвни и изследване на урина. Няма абсолютно никакъв проблем. Към февруари месец започна да пишка по килимите и то по няколко пъти на ден. Юни месец ми писна тотално и реших да потърся треньор. Преди това направихме още едни изследвания и отново всичко беше наред. Според треньора Хеки маркира и доминира над нас. Посъветва ме да не го пускам в стаята докато се храним(понеже тогава най-често пишка по килимите), не го пускам да върви пред мен, на дивана се качва само,когато го извикам и разни такива подобни неща. Хеки схвана много бързо какво искам от него и до сега всичко си изпълняваме. Пишкането вкъщи, обаче не спря. Поне по килимите беше спрял, но до днес! Днес си свърши и двете работи на килима. Пропуснах,да отбележа, че няма никакво значение дали ще го изведа и трети път преди да си легнем. Пак си върши работата и вкъщи. Вече съм отчаяна. Не знам какво да правя. Всичко правя за това куче, гледам повече от дете. Ако това не приключи скоро ще трябва да се разделим. ;( Моля за помощ! Благодаря предварително.
Поздрави!

#1153 Потребителят е офлайн   Cavalier_Heki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2013 - 03:19 PM

Здравейте, имам голям проблем с моето кавалерче и трябва спешно да го реша,защото на мъжа ми му писна и скоро ще се наложи да търсим нови стопани, а не мога да си представя да го направя. :dh_188:
Хеки е момче на година и половина, кастриран. Взехме го на 5 месеца, но нямаше ваксини и остана вкъщи още около 2 месеца. И така октомври миналата година започнаха разходките. От тогава до сега нямаме почти никакъв напредък с хигиенните навици. Вечер винаги пишка вкъщи на мястото, което ползваше в началото. Извеждам го достатъчно дълго. Сутрин в 8 и стоим поне до 10:30 и вечер от 6 до към 9 часа. Навън си върши всичко, но и вкъщи. В началото му се карах, когато го хвана на "местопрестъплението" после видях, че не помага и спрях. Започнах да го вързвам вечер за леглото му (нещо като вариант на метода с клетката). Той спи сам в коридора. Повечето от случаите издържаше до сутринта, но се случваше да се "разплаче" и го пускам за да се изпишка. Една сутрин като станах се беше изпишкал на леглото си и лежеше отгоре. Реших,че може да има проблеми и го заведох на ветеринар за пълни кръвни и изследване на урина. Няма абсолютно никакъв проблем. Към февруари месец започна да пишка по килимите и то по няколко пъти на ден. Юни месец ми писна тотално и реших да потърся треньор. Преди това направихме още едни изследвания и отново всичко беше наред. Според треньора Хеки маркира и доминира над нас. Посъветва ме да не го пускам в стаята докато се храним(понеже тогава най-често пишка по килимите), не го пускам да върви пред мен, на дивана се качва само,когато го извикам и разни такива подобни неща. Хеки схвана много бързо какво искам от него и до сега всичко си изпълняваме. Пишкането вкъщи, обаче не спря. Поне по килимите беше спрял, но до днес! Днес си свърши и двете работи на килима. Пропуснах,да отбележа, че няма никакво значение дали ще го изведа и трети път преди да си легнем. Пак си върши работата и вкъщи. Вече съм отчаяна. Не знам какво да правя. Всичко правя за това куче, гледам повече от дете. Ако това не приключи скоро ще трябва да се разделим. ;( Моля за помощ! Благодаря предварително.
Поздрави!

#1154 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 August 2013 - 03:41 PM

Според мен си сменете графика за разходки.Сутрин възможно най-рано примерно 6 часа,на обяд за нужди,късен следобед 4-5ч нужди,вечер дълга разходка и точно преди лягане към 23ч примерно още веднъж за нужди.По колко пъти и какво количество,също и какво го храните?Как е с водата в тези жеги пие много предполагам.
Ако е от тези кучета ''жаби'',които локат имам чувството за кеф може вечер да вдигате купата с водата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1155 Потребителят е офлайн   Cavalier_Heki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2013 - 04:06 PM

Храня го веднъж дневно, след сутришната разходка. Грамажа е според оказанията на опаковката. Иначе го храня с висок клас сухи храни. Не му давам нищо готвено от нашата храна. От време на време му правя пиле с ориз,но рядко, защото доста бързо му се образува зъбен камък,.а и с аналната жлеза не е съвсем наред. Пробвала съм и в 6 да го извеждам, но той пак си е пишкал вкъщи. Понякога се случва та стана вечер към 2-3 и той вече е пишкал. Доста вода пие. Направо полудява за вода. Много е смешен. Радва се като му сипвам все едно държа пържола. Няма ли да му стане нещо, ако го оставя цяла нощ без вода?

#1156 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 10 August 2013 - 07:57 PM

Според мен му разделете дневната дажба на 2 хранения-сутрин и вечер след като кучето се е успокоило от разходката.Опитайте този гафик за седмица-две.
Казвам Ви това за водата от личен опит с такова куче,което реално няма нужда да излока литрите,които реално изпива.
Вдигането на купата на мен ми е препоръчано от вет,нищо му нямаше на кучето.
Вечерта преди да я вдигнете давате да пие и така.
Няма да стане с ден/два при мен ефекта се усети след 10-15 дни и спрях сутрин да заварвам литри пикано,а не като да е кавалер,а 40кг НОК. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1157 Потребителят е офлайн   Cavalier_Heki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2013 - 09:12 PM

Благодаря за съветите. :ba_025: Ще пробваме, пък да видим. Направо съм се отчаяла,че хигиенни навици няма да изгради...

#1158 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 09:37 PM

Показване на мнениетоCavalier_Heki, в 10 August 2013 - 03:19 PM, написа:

Юни месец ми писна тотално и реших да потърся треньор. Преди това направихме още едни изследвания и отново всичко беше наред. Според треньора Хеки маркира и доминира над нас. Посъветва ме да не го пускам в стаята докато се храним(понеже тогава най-често пишка по килимите), не го пускам да върви пред мен, на дивана се качва само,когато го извикам и разни такива подобни неща. Хеки схвана много бързо какво искам от него и до сега всичко си изпълняваме. Пишкането вкъщи, обаче не спря. Поне по килимите беше спрял, но до днес! Днес си свърши и двете работи на килима. Пропуснах,да отбележа, че няма никакво значение дали ще го изведа и трети път преди да си легнем. Пак си върши работата и вкъщи. Вече съм отчаяна. Не знам какво да правя. Всичко правя за това куче, гледам повече от дете. Ако това не приключи скоро ще трябва да се разделим. ;( Моля за помощ! Благодаря предварително.
Поздрави!

Голям специалист ще дойде този треньор ?!...
И какво се оказа : хем му се доверихте и си платихте за да изслушате глупостите му,хем кучето пикае като лейка? От доминантността ще да е,не сте била достатъчно взискателна.
Госпожо,как се връзвате на такива хора ?
Но както се казва : така трябва да бъде ! Простете ми, съжалявам и вас и кучето .
User's Signature

#1159 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 09:47 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 10 August 2013 - 03:41 PM, написа:

Според мен си сменете графика за разходки.Сутрин възможно най-рано примерно 6 часа,на обяд за нужди,късен следобед 4-5ч нужди,вечер дълга разходка и точно преди лягане към 23ч примерно още веднъж за нужди.По колко пъти и какво количество,също и какво го храните?Как е с водата в тези жеги пие много предполагам.
Ако е от тези кучета ''жаби'',които локат имам чувството за кеф може вечер да вдигате купата с водата.

Какви купи да вдига госпожата ? Не виждате ли докъде са я докарали ?
Решението е в редовното извеждане ,но не стоенето по два часа навън. Така навик не се създава .
И друго : уж четох ,но така и не разбрах къде живее кучето ? Веднъж го връзвате,веднъж чета,че се облекчавало навсякъде?
User's Signature

#1160 Потребителят е офлайн   Cavalier_Heki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2013 - 09:51 PM

Кучето живее в апартамент. Спи в коридора вечер. В спалнята не влиза. Бях решила,че на мястото, което спи няма да пишка за това го вързвах за един шкаф до леглото му, като ограничавах достъпа само до леглото и до купичката. Леглото му е около 15 см високо и принципно може да слезе на плочките за да се изпишка и да не е на леглото, но не го прави.

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни