Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1181 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 November 2013 - 04:52 PM

Бебето дойде отпреди три дни и това било "достатъчно време за да са у дома"?
Хлъъъъъъъъъъъъъъц. Ти да видиш как за три дни хората са осигурили достатъчно време на кутрето. Колко интересни неща научавам тук...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1182 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 November 2013 - 04:55 PM

Както и до края на седмицата има още 6.
9-10 дни са ок.

#1183 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 November 2013 - 04:57 PM

ц-ц-ц-ц-ц.........Без коментар.
User's Signature

#1184 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 05:05 PM

Като подчертавам, че е важно отсега да подготвите кутрето за вашето отсъствие. Тоест, и сега да има периоди на кратки отсъствия.
Иначе и 3 месеца няма да стигнат, ако то свикне по цял ден да сте там и изведнъж в деня Х зачезнете.

#1185 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 November 2013 - 05:09 PM

3 седмици - месец, леле... чак пък толкова време, кученцата всъщност много бързо се адаптират :)

И ограждение не мисля, че им е нужно - явно смятат, че така по-бъзро ще се спасят от чистенето на локви, а и от гризането на мебели... тази преграда обаче съвсем скоро няма да става за кученцето :)

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 05:13 PM

Ограждението е нелоша опция. Локви, гризане, безопасност, създаване на навици, режим. Докато става - става.
Може и без него, може с него, въпрос на избор. Огражденията са измислени точно за това - да улеснят нещата в началото.

#1187 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 05:17 PM

На кученце, току що попаднало в нова среда, в ново семейство, му трябват хора, които взаимно ще се сменят с присътствието си.
За какво взимате кучета в апартамент, като нямате възможност да организирате семейството си така, че все да има някой човек до бебето???????????? Бе вие уред ли сте? Ми затваряйте ги в тоалетните и клетките по 8 часа на ден и после се чудЕте защо имате проблеми с кучето.

Боже, слез и си пребери верисиите.
User's Signature

#1188 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 05:27 PM

И какво толкова драматично има, ако адаптацията е по-дълга? Ако стопаните имат време да извеждат кученцето редовно след всяко събуждане и хранене за хигиенни нужди - ОК, адаптацията ще е бърза, а ако не - по-дълга. Важното е стопаните да се въоръжат с разбиране и търпение, че си имат "бебе" и това неминуемо върви в началото с повечко почистване и някой и друг отпечатък върху мебелите. Вариантът кухня+коридор+баня е добре. Вдигнете нависоко и приберете всички опасни и ценни неща, скрийте кабелите по възможност, чехли. Оставяйте на кученцето някоя своя стара дреха, която сте прежалили, но която ще му носи успокоение, оставяйте дъвкателни и занимателни играчки за гризане, докато сте на работа и не му се карайте, като се прибирате и видите всички отпечатъци и бели, защото то няма да разбере защо. Ние пък имахме на времето проблем, че нашето куче в бебешка възраст беше приучено от майката да ходи в банята, та едвам изчакахме времето след последната ваксина да сменим мястото от банята навън.

Alma_Sola, с желание и търпение всичко се постига. Успех!

#1189 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 05:39 PM

Сега, да споделя от личния ми опит и от опита на моите приятели, сред които има и развъдчици. Когато взимаме/взимат кутре вкъщи, веднага реорганизираме/реорганизират целостния ни режим така, че през 3 или 4 часа някой от домашните да е вкъщи за да или изведе кутрето или да избърши след него, или да му обърне внимание. Мъжът ми е взимал почивни дни специално заради кучето ни, дакото отсътствах в чужбина.
Въпроса е в отношението.
Повечето мои познати и приятели опитни стопани когато взимат кутре, веднага взимат и отпуска или намират някого за гледачка на кутрето.
Не можете просто да донесете едно живо същество у вас, да го заключите в апартамента и да очаквате от него адекватно поведение. Не може.
И то без да си му обяснил правилата в новият му дом, без да си му показал цялата къща и целия свят наоколо. И така в продължение на няколко месеца. Клетки-плетки, глупости на търкалетки.......

А къде отиде възпитанието и същински труд след контакта с куч?
User's Signature

#1190 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 06:40 PM

Съвсем не исках да създавам драми и дискусии с простичкия си въпрос.
Така,да преговорим: Отпуска е взета така,че кутеро има общо 15 дни с постоянно присъствие.
Да, така сме го планирали,че постепенно да я свикваме с отсъствието си и да я оставяме постепенно за повече и повече сама и за момента върви добре..
Зададох си въпроса не защото ни мързи да чистим локви или не сме били подготвени за инциденти,нито защото сме се разбързали и очакваме кучето да е гений
и от 1вия ден да знае всичко, а защото искаме да направим максималното по възможностите си за да избегнем грешки и объркване на куч и да можем да положим основите
именно през важния първоначален период.

Да,караме и се само,ако я видим докато го прави на грешното място,иначе игнорираме и просто поставяме на пелената.

Не се притеснявайте за съседите ни,ние изтърпяхме тяхното кутре навремето, пък и все пак и те както повечето хора ходят на работа :mg_062: Тяхното кученце е едно от многото,които познавам на работещи стопани, което е в прекрасна форма, не е неадекватно и с психически отлонения, чувства се чудесно и е добре обучено.
Ще пробваме малко с пелената извън оградката да видим как е и ако се наложи просто ще махнем и оградката като вариант, определено трябва да има помещение на разположение за 8 часа,а не само оградка в помещение.
Ние го мислехме главно от гледна точка на сигурност,да не прегризе и погълне нещо, но като гледам как почва да си я мести тази оградка и как расте и става все по-силна, мисля,че по-скоро ще е по-опасно да седи в нея,отколкото извън.
С оградката мисля,че в наше отсъствие може да оградим дивана за да го предпазваме, дано се напасне,че са ни малко особени панелите и стават само на осмоъгълник.
Така целия хол ще остане за нея а другите неща ще раздигаме.

Държа да кажа също,че сутрин и вечер,всяка секунда преди и след работа ще се прекарва в обучение и игра с нея. Вече се научихме на име, ела, седни, отиди на място, къде да спи, командата не (само с едното ухо я чува понякога) и това за 3 дни. Де факто единствения ни проблем за момента е тоалетната.

Много благодаря за конструктивните мнения по темата на mil, owl и Еv.Mink и няма нужда повече да се спами,
ако искате да сочите с пръсти и да обвинявате в липса на загриженост и отношение към животните хора,за които не сте наясно колко от живота си са променили и пренастроили именно в името на кученце, може да отворите нова тема,там
обещавам да ви се оправдавам подробно и да ви държа в течение как кучето ми не изкукуригва и какви мерки са взети за това. :mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1191 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 November 2013 - 08:09 PM

Само не се връзвайте на споровете тук, къде конструктивни, къде не толкова. :)

Някои кученца се научават да ползват пелената бързо други по-бавно, индивидуално е, но ще се научи няма къде да отиде.

За поглъщането на неща докато е само, просто разичистете всички неща по земята и до височина 80см :ab_041:

Такава оградка съм сглобявала веднъж и беше толкова слаба, стори ми се, че и бебе пинчер може да я подмести...

А предпазването на мебелите не знам... то не беше покриване на дивани с покривала, то не беше пръскане със спрейове по дървените части и все пак понагриза доста :) но и това отмина.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1192 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 November 2013 - 08:09 PM

.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1193 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2013 - 11:26 PM

С пелената извън кошарката положението определено е по-добро :rc_036:
Благодаря отново! :af_089:

Иначе не,не се връзвам, просто из този форум има прекрасни хора, стопани и спасители на животни и аз определено уважавам хора,които имат повече опит от мен и мнението им, но просто няма нужда и смисъл от нападателен тон към някой,който търси съвет за да може да направи най-доброто за кученцето си.
Нито съм изръсила безпардонна простотия,нито съм извършила жестокост към животно за да може такъв тон изобщо да бъде под въпрос.
Казвам всичко това именно защото много съм научила и продължавам да научавам (ефективно и дори и днес) именно от този форум и искам той да си остане за мен и много други хубаво и приятно местенце за споделяне на опит и помощ :smile:
И в конкретния случай напълно уважавам мнението и съм съгласна,че човек в началото трябва да положи усилие и да прекара колкото може по-дълго време с кученцето си. Но не е лошо да се има предвид,че за всеки човек възможността за това време е различна, ангажиментите са различни. Максималните усилия са положени наистина,във всеки аспект и винаги бих подкрепила мнение,че така е редно и нищо по-малко. Но мнение в рамките на възпитания и интелигентен тон! :rc_036:

П.С. Е докато го напиша това събрах 3 локвички на неправилни места, урочасах си късмета :dh_188:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 10:06 AM

Здравейте! Имам проблем с моето куче Йоркшир, пишка на 2-3места вкъщи, но не и там където беше научено преди! Взех го на 11месеца и го научих по методите, които съм прочела във форума, нямаше никакъв проблем, пишкаше само на пелена и то през нощта, защото го извеждам сутрин, вечер и понякога през деня.След това започна да пишка на терасата, в което нямаше проблем, докато не захладня, тогава пишка в 90% на тези 2-3 места и 10% на пелената като получава награда за това. Там където се е изпишкал измивам доста добре, като отмивам и препаратите (прочетох за съставките им, че наподобяват техният аромат) и после намазвам с оцет. Той знае, че е направил беля, само като му видя физиономията и ми става ясно както е направил. Водя го на пелената и го галя, говоря му, но няма резултат. Прочела съм всичко в интернет, но нищо не помага! Как да го науча, че трябва да пишка само върху пелената? Скоро ще започнат снеговете, няма да може да излиза всеки ден! Той в момента е на година и половина и се надявам да е с мен поне още 10г и искам и на двамата съжителството ни да е без проблемно и приятно!

#1195 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 01:05 PM

Изобщо ли мислите да не го извеждате навън като започнат снеговете? И това защото ще е много студено от страх да не настине или защото ще е мокро и ще се изцапа?

#1196 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 04:53 PM

Естествено, че ще излиза през зимата, все пак не е котка :D Имах предвид, че ако е изключително студено и мокро, ще има дни, в които ще пропуска разходките, за да не се намокри и настине.

#1197 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 November 2013 - 05:05 PM

Дълги разходки ясно,но поне 5-10 мин за нужди с палто не мисля,че ще настине.Гледали сме пинчер и никога не си е вършела работите вкъщи.Живя 17 год.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1198 Потребителят е офлайн   Marge Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 November 2013 - 05:18 PM

Благодаря, но проблемът ми е съвсем различен.

#1199 Потребителят е офлайн   MonySim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:47 PM

Здравейте, хора :) Имам нужда от насока, за това реших да пиша тук. Взех едно бебе-куче, смесена порода е, от едно село. Живяло е в двор до сега, но от 4 дена е вкъщи. Много добре се адаптира, игрив е, радва се и тича навсякъде..но имам съществен проблем.
Кученцето е на 6 седмици (знам, че е малък, но ако не бях го взела дядото, при който живееше щеше да се отърве от него). Бързо се научи, че в стаята не се ака. Тъй като паничките му с вода и храна са в коридора там също не ака, а дори и не пишка. Проблемът е, че е решил, че се ака в една част от апартамента ни, именно където е леглото на родителите ми. Най-често под него или около него. Забелязах тенденцията да се ака само там вчера.
Пишканото не е проблем, тъй като той е много малък и не може да го стиска, а и общо взето го прави където свари. Но акането стиска по-дълго и отива право там, където вече ви казах.
Общо взето прекарвам доста време с него. Най-много за 3-4часа на ден да е сам, като има дни, в които по цял ден мога да съм при него. Искам да го науча да върши работата на балкона. Купила съм му каишка и съм склонна да го извеждам на разходка там. Но всеки път като излезем на балкона той се разсейва и изобщо не се замисля, че трябва да върши работа. после като влезем вътре си пишка на плочките.
Помощ? :D

#1200 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2013 - 03:00 PM

Показване на мнениетоMonySim, в 29 November 2013 - 01:47 PM, написа:

Бързо се научи, че в стаята не се ака. Тъй като паничките му с вода и храна са в коридора там също не ака, а дори и не пишка. Проблемът е, че е решил, че се ака в една част от апартамента ни,

Прави ми впечатление нещо.
Разбира се, за вас е важно къде не се ака.
А за кученцето - къде се.
Не разбрах от поста ако това е балкона, то има ли достъп до него през цялото време?

Ако то има на разположение място, където това се прави, отрежете му достъпа до местата, където не трябва, например спалнята на родителите ви. Почистете с оцет.

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни