Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 05 November 2013 - 04:52 PM
Хлъъъъъъъъъъъъъъц. Ти да видиш как за три дни хората са осигурили достатъчно време на кутрето. Колко интересни неща научавам тук...

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 05 November 2013 - 05:09 PM
И ограждение не мисля, че им е нужно - явно смятат, че така по-бъзро ще се спасят от чистенето на локви, а и от гризането на мебели... тази преграда обаче съвсем скоро няма да става за кученцето :)
Публикувано: 05 November 2013 - 05:17 PM
За какво взимате кучета в апартамент, като нямате възможност да организирате семейството си така, че все да има някой човек до бебето???????????? Бе вие уред ли сте? Ми затваряйте ги в тоалетните и клетките по 8 часа на ден и после се чудЕте защо имате проблеми с кучето.
Боже, слез и си пребери верисиите.

Публикувано: 05 November 2013 - 05:27 PM
Alma_Sola, с желание и търпение всичко се постига. Успех!
Публикувано: 05 November 2013 - 05:39 PM
Въпроса е в отношението.
Повечето мои познати и приятели опитни стопани когато взимат кутре, веднага взимат и отпуска или намират някого за гледачка на кутрето.
Не можете просто да донесете едно живо същество у вас, да го заключите в апартамента и да очаквате от него адекватно поведение. Не може.
И то без да си му обяснил правилата в новият му дом, без да си му показал цялата къща и целия свят наоколо. И така в продължение на няколко месеца. Клетки-плетки, глупости на търкалетки.......
А къде отиде възпитанието и същински труд след контакта с куч?

Публикувано: 05 November 2013 - 06:40 PM
Така,да преговорим: Отпуска е взета така,че кутеро има общо 15 дни с постоянно присъствие.
Да, така сме го планирали,че постепенно да я свикваме с отсъствието си и да я оставяме постепенно за повече и повече сама и за момента върви добре..
Зададох си въпроса не защото ни мързи да чистим локви или не сме били подготвени за инциденти,нито защото сме се разбързали и очакваме кучето да е гений
и от 1вия ден да знае всичко, а защото искаме да направим максималното по възможностите си за да избегнем грешки и объркване на куч и да можем да положим основите
именно през важния първоначален период.
Да,караме и се само,ако я видим докато го прави на грешното място,иначе игнорираме и просто поставяме на пелената.
Не се притеснявайте за съседите ни,ние изтърпяхме тяхното кутре навремето, пък и все пак и те както повечето хора ходят на работа

Ще пробваме малко с пелената извън оградката да видим как е и ако се наложи просто ще махнем и оградката като вариант, определено трябва да има помещение на разположение за 8 часа,а не само оградка в помещение.
Ние го мислехме главно от гледна точка на сигурност,да не прегризе и погълне нещо, но като гледам как почва да си я мести тази оградка и как расте и става все по-силна, мисля,че по-скоро ще е по-опасно да седи в нея,отколкото извън.
С оградката мисля,че в наше отсъствие може да оградим дивана за да го предпазваме, дано се напасне,че са ни малко особени панелите и стават само на осмоъгълник.
Така целия хол ще остане за нея а другите неща ще раздигаме.
Държа да кажа също,че сутрин и вечер,всяка секунда преди и след работа ще се прекарва в обучение и игра с нея. Вече се научихме на име, ела, седни, отиди на място, къде да спи, командата не (само с едното ухо я чува понякога) и това за 3 дни. Де факто единствения ни проблем за момента е тоалетната.
Много благодаря за конструктивните мнения по темата на mil, owl и Еv.Mink и няма нужда повече да се спами,
ако искате да сочите с пръсти и да обвинявате в липса на загриженост и отношение към животните хора,за които не сте наясно колко от живота си са променили и пренастроили именно в името на кученце, може да отворите нова тема,там
обещавам да ви се оправдавам подробно и да ви държа в течение как кучето ми не изкукуригва и какви мерки са взети за това.

Публикувано: 05 November 2013 - 08:09 PM
Някои кученца се научават да ползват пелената бързо други по-бавно, индивидуално е, но ще се научи няма къде да отиде.
За поглъщането на неща докато е само, просто разичистете всички неща по земята и до височина 80см

Такава оградка съм сглобявала веднъж и беше толкова слаба, стори ми се, че и бебе пинчер може да я подмести...
А предпазването на мебелите не знам... то не беше покриване на дивани с покривала, то не беше пръскане със спрейове по дървените части и все пак понагриза доста :) но и това отмина.
Публикувано: 05 November 2013 - 11:26 PM

Благодаря отново!

Иначе не,не се връзвам, просто из този форум има прекрасни хора, стопани и спасители на животни и аз определено уважавам хора,които имат повече опит от мен и мнението им, но просто няма нужда и смисъл от нападателен тон към някой,който търси съвет за да може да направи най-доброто за кученцето си.
Нито съм изръсила безпардонна простотия,нито съм извършила жестокост към животно за да може такъв тон изобщо да бъде под въпрос.
Казвам всичко това именно защото много съм научила и продължавам да научавам (ефективно и дори и днес) именно от този форум и искам той да си остане за мен и много други хубаво и приятно местенце за споделяне на опит и помощ

И в конкретния случай напълно уважавам мнението и съм съгласна,че човек в началото трябва да положи усилие и да прекара колкото може по-дълго време с кученцето си. Но не е лошо да се има предвид,че за всеки човек възможността за това време е различна, ангажиментите са различни. Максималните усилия са положени наистина,във всеки аспект и винаги бих подкрепила мнение,че така е редно и нищо по-малко. Но мнение в рамките на възпитания и интелигентен тон!

П.С. Е докато го напиша това събрах 3 локвички на неправилни места, урочасах си късмета

Публикувано: 21 November 2013 - 10:06 AM
Публикувано: 21 November 2013 - 05:05 PM
Публикувано: 29 November 2013 - 01:47 PM
Кученцето е на 6 седмици (знам, че е малък, но ако не бях го взела дядото, при който живееше щеше да се отърве от него). Бързо се научи, че в стаята не се ака. Тъй като паничките му с вода и храна са в коридора там също не ака, а дори и не пишка. Проблемът е, че е решил, че се ака в една част от апартамента ни, именно където е леглото на родителите ми. Най-често под него или около него. Забелязах тенденцията да се ака само там вчера.
Пишканото не е проблем, тъй като той е много малък и не може да го стиска, а и общо взето го прави където свари. Но акането стиска по-дълго и отива право там, където вече ви казах.
Общо взето прекарвам доста време с него. Най-много за 3-4часа на ден да е сам, като има дни, в които по цял ден мога да съм при него. Искам да го науча да върши работата на балкона. Купила съм му каишка и съм склонна да го извеждам на разходка там. Но всеки път като излезем на балкона той се разсейва и изобщо не се замисля, че трябва да върши работа. после като влезем вътре си пишка на плочките.
Помощ? :D
Публикувано: 29 November 2013 - 03:00 PM
MonySim, в 29 November 2013 - 01:47 PM, написа:
Прави ми впечатление нещо.
Разбира се, за вас е важно къде не се ака.
А за кученцето - къде се.
Не разбрах от поста ако това е балкона, то има ли достъп до него през цялото време?
Ако то има на разположение място, където това се прави, отрежете му достъпа до местата, където не трябва, например спалнята на родителите ви. Почистете с оцет.