Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 October 2008 - 10:22 AM

Очевидно очакваш някой да познава кучетата ти по-добре от теб.

#222 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 October 2008 - 01:31 PM

Писах в котешата тема за възторга си от това, но защо пък не и за куче?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#223 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 29 October 2008 - 09:22 AM

Здравейте и от мен. Имам кученце на 40 дни и в момента се опитваме да изградим хигиенни навици в/у вестници, но засега без успех  :'( . Един човек ми каза че поне до 6-я месец ще продължава да пиекае където намери, това наистина ли е така?  :rolleyes: Доста дълго време е ако наистина е вярно. Моля ви за съвет как да постъпя, как по бързо да се научи да ходи където трябва, а не където тя иска?
User's Signature

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:45 AM

Миличка виж колко страници са изписани, прочети ги първо, ако нещо не ти е ясно, тогава питай.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 02:35 PM

Цитат

Здравейте и от мен. Имам кученце на 40 дни и в момента се опитваме да изградим хигиенни навици в/у вестници, но засега без успех  :'( . Един човек ми каза че поне до 6-я месец ще продължава да пиекае където намери, това наистина ли е така?  :rolleyes: Доста дълго време е ако наистина е вярно. Моля ви за съвет как да постъпя, как по бързо да се научи да ходи където трябва, а не където тя иска?
Не, не е задължително да е така. Има много писано по въпроса в началото на тази тема, а и другаде - кога и как да става хигиенното обучение. Но нашето куче си го взехме на 2 месеца и половина и стискаше по 4 часа. Понеже го отглеждаме с клетка, скоро установихме, че в клетката издържа до 6 часа през нощта (никога не пишка и не ака в клетката, тя му е къщичката), но и той расте бързо. Всичко зависи от това, доколко може да стиска физиологично - с възрастта, все повече - и как го учите. Добре е да го учите да пишка и ака там, където смятате да го прави и като порасне - иначе първо създавате един навик, след това си изваждате взаимно душите да промените този вече създаден навик. Ако ще го извеждате навън като порасне - още сега опитайте навън. Похвала при всяко успешно изхождане навън и му се карате с неодобрителен тон, ако го хванете да пишка или ака вътре. Ако намерите следи, но не го хванете на местопрестъплението - файда да се карате няма. И прочети началото на темата.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 03:47 PM

Не и се сърдете тя още не е ориентирана в сайта, както и аз бях в началото, ще се научи........хубаво е че пита......... ;)

#227 Потребителят е офлайн   chochi5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2008 - 07:47 PM

оо да наистина съм още нова, но мисля че бързо схващам. Старая се да чета всичко което е написано, но разбира се иска време... Все пак я имам само от два дни и до сега не съм отглеждала куче. Много благодаря на всички, които ми помагат. :wub: :wub: :wub: . Надявам се след време аз да съм полезна на някой "нов в клуба" ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   dozata Икона

Публикувано: 02 November 2008 - 05:45 PM

ne moga da naucha kucheto na higienni navici veche pochvam da si mislq che problema e v kucheto.napravih vsichko ot metodite koito prochetoh tuk no kato go hvana da se ishojda nekade i go zakaram na postelkata to stoi tam nqkolko sekundi ne pravi nishto i nakraq pochva da me driza i da si igrae i kato go ostavq na se mahne ot postelkata i ne go gledam togava se ishojda nanovo.......molq za nqkakav savet kakvo da pravq...kucheto inache e malko haski na 55 dni

#229 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 November 2008 - 10:20 PM

Цитат

ne moga da naucha kucheto na higienni navici veche pochvam da si mislq che problema e v kucheto.napravih vsichko ot metodite koito prochetoh tuk no kato go hvana da se ishojda nekade i go zakaram na postelkata to stoi tam nqkolko sekundi ne pravi nishto i nakraq pochva da me driza i da si igrae i kato go ostavq na se mahne ot postelkata i ne go gledam togava se ishojda nanovo.......molq za nqkakav savet kakvo da pravq...kucheto inache e malko haski na 55 dni
Кога успя да си вземеш куче, кога успя да "опиташ всичко" и какво точно искаш от куче на 55 дена... Има време, ако се стараеш в следващите месеци труда ти може да бъде възнаграден  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#230 Потребителят е офлайн   dozata Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 09:38 AM

[/quote]Кога успя да си вземеш куче, кога успя да "опиташ всичко" и какво точно искаш от куче на 55 дена... Има време, ако се стараеш в следващите месеци труда ти може да бъде възнаграден  ;)
[/quote]
tochno tova iskah da popitam za6toto do sega ne sam gleda ku4e v ka6ti i sega se opitvam da go nau4a na ne6to....mersi vse pak za otgovora

#231 Потребителят е офлайн   bebylll Икона

Публикувано: 08 November 2008 - 05:45 PM

mm imam  edno pitane...> ;)  m predi 4 dni si vzeh sreden shpic...na 3 meseca.! :blink: pro0blema e,che  se izhojda i na vestnika koito mu postelqm i na kilima.. :angry: kak moga da go naucha samo na vestnika... :'( ;)

#232 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2008 - 10:58 AM

Аз научих моята Габи, че винаги когато се изходи в банята ще има награда  :zaek: и сега веднага когато го направи идва сама при мен и си чака бисквитката (кучешка разбира се ;) )
Така, че методът е изпитан - опитайте  ;)
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 01:32 AM

[quote author=bebylll link=topic=7007.msg519811#msg519811 date=1226159146]
mm imam  edno pitane...> ;)  m predi 4 dni si vzeh sreden shpic...na 3 meseca.! :blink: pro0blema e,che  se izhojda i na vestnika koito mu postelqm i na kilima.. :angry: kak moga da go naucha samo na vestnika... :'( ;)
[/quote
Има два начина за това:
1. продават едни капки в зоомагазините,  с които може да накапваш по 2-3 капки докато свикне. Тяхната миризма привлича кученцето да ходи именно там.
2. когато 'усетиш', че му се ходи до тоалетна или веднага след сън. след ядене го слагаш там, то само ще азбере, че там е 'мястото'- и обезателно награждаваш, когато се изходи на нужното място.

#234 Потребителят е офлайн   kika_t Икона

Публикувано: 16 November 2008 - 10:50 AM

zdraveite ,imam hyski na 6 meseca,kozinata i pada super mnogo ,edin veterinar mi preporycha Virbac Megaderm (a) iskam da znam koga i kolko chesto da i davam ? blagodarq predvaritelno

#235 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 November 2008 - 09:06 PM

Мегадермът не помага на хигиенните навици, смея да напомня заглавието на темата.
Кога и колко често пише на опаковката. За куче с тези показатели вероятно между 1 и 2 дози дневно (стиска се шишето в основата, течността пълни дозатор-капачката и тва се излива в храната) Дозаторът на мегадерм е наистина удобен, но докато го разбера как работи се полях от глава до пети с олио и изхвърлих първата опаковка, след това ми хрумна да действам кротко.

#236 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 12:14 PM

Аз днес му купих на моя витамини от тези които се слагат в храната, на гранули са и се слага от 6 до 8 гранули на ден, марката е Беафар. Според вас добри ли са?

#237 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2008 - 02:40 PM

Здравейте,
Пиша по молба на приятелско семейство, което иска съвет за следното:

Преди седмица си взеха две прекрасни кучета, които обаче досега са живяли на улицата и нямат изградени хигиенни навици. Мъжкото е на около 3 години, а женската на около 5 (според ветеринарите).
Въпреки, че е по-възрастна, женската за 2 дни е свикнала да не се изхожда вътре, но с момчето имат проблеми. Навън изобщо не ходи по голяма нужда и много рядко пишка - всичко си прави вътре  :(
Приятелите ни са твърдо решени да задържат и двете кучета и молят за съвет - Как да създадат хигиенни навици у възрастно куче?

Благодарим ви за съветите  :blink:

#238 Потребителят е офлайн   sobieski_2 Икона

Публикувано: 27 November 2008 - 05:49 PM

Здравейте.
Имам пинчер вече почти на 7 месеца е.Много трудно се научи да ходи до тоалетна на вън - доста зор видях.И проблема ми е,че ака вътре - ака и на вън но се случва и често да е вътре.Искарвам го вечер на обяд сутрин и пак е така.Незнам дали е проблем че има ядене винаги в купичката.Гледам винаги когато свърши яденето в купата да има.И по добре ли е да го храня само 3 пъти на ден и през другото време да няма ядене.Незнам.Който може да ми помогне ще му бъда много благодарен

#239 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 November 2008 - 09:38 PM

Отговор на последните два поста има на първа страница на същата тема в постовете на mil.
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 November 2008 - 04:48 PM

:P
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа