аз май имам проблем :). На кратко- почти 10 месечният ми сляп мопс за почна да препикава вкъщи. По принцип отдавна е научен, че тези неща се вършат навън и нямаме проблем с това, но в момента, в който се научи да си вдига крака започна да иска да препикава входната врата и цветята в апартамента. Ако го видя и се скарам се отказва и когато не го забележа пак го прави. Това винаги става в мое присъствие, когато съм на работа по цял ден спи и няма никакви поразии, но като се прибера дори след разходката, той иска да маркира. То е ясно, че иска да покаже, че мястото е негово. При най-малкия шум започва да лае, пази :) иначе агресия в каквато и да била форма не е проявявал до сега. Не знам в тийнейджърска възраст ли е какво
Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 23 September 2011 - 01:03 PM
аз май имам проблем :). На кратко- почти 10 месечният ми сляп мопс за почна да препикава вкъщи. По принцип отдавна е научен, че тези неща се вършат навън и нямаме проблем с това, но в момента, в който се научи да си вдига крака започна да иска да препикава входната врата и цветята в апартамента. Ако го видя и се скарам се отказва и когато не го забележа пак го прави. Това винаги става в мое присъствие, когато съм на работа по цял ден спи и няма никакви поразии, но като се прибера дори след разходката, той иска да маркира. То е ясно, че иска да покаже, че мястото е негово. При най-малкия шум започва да лае, пази :) иначе агресия в каквато и да била форма не е проявявал до сега. Не знам в тийнейджърска възраст ли е какво
Публикувано: 29 September 2011 - 01:38 PM
Публикувано: 29 September 2011 - 03:31 PM
Ioana Vladova, в 29 September 2011 - 01:38 PM, написа:
Че защо пробвахте тези неща? Не четохте ли темата от началото?
Измийте хубаво с ензимен препарат или разтвор от вода и оцет и ограничете достъпа до мястото, където пикае.
Публикувано: 03 October 2011 - 03:45 PM
Няма признаци да се е разболяла или нещо подобно,държи се,както винаги,но се чудя дали няма някакъв проблем с бъбреците,или това все още е нормално,на 5 месеца е,но до преди седмица не правеше така :?

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.
Публикувано: 04 October 2011 - 07:51 AM
Публикувано: 05 October 2011 - 06:38 AM
Публикувано: 05 October 2011 - 01:27 PM
rality, в 05 October 2011 - 06:38 AM, написа:
Кученцето Ви е още бебе ( на 3 месеца е ) нормално е да се изпуска и да не може да стиска. Въпроса е Вие да проявите търпение и толерантност и с времето нещата ще се оправят ! Успех

и
техните собственици

Публикувано: 06 October 2011 - 01:44 PM
korbac, в 06 October 2011 - 10:43 AM, написа:
Превъртане на стомаха е възможно, ако след нахравнаве на кучето се предостави възможност да скача, тича или изпълнява някакви команди, свързани с резки движения.
Всяка храносмилателна система след натоварване трябва да се разтовари. Не напразно дори и за хора препоръчват след храна да се правят разходки.
Кучето трябва дае бъде изведено (особено, ако е нощното хранене преди лягане), за да извърши своите физиологически нужди, да облекчи натоварването на храносмилатлната система и да спи спокойно.
Публикувано: 06 October 2011 - 03:34 PM
А за да е полезно и важно кучето да излезе след вечерното ядене за да извърши своите физиологически нужди, това значи, че кучето не е излизало преди това? Обикновенно хората разхождат кучетата си и след това ядът. Разходка след вечеря, само за собственика и ако има проблеми с наднорменото тегло или пък незнае как да се храни ..Опитен стопанин и куче с изградени навици, кротко, и различен режим е друг въпрос.
Публикувано: 07 October 2011 - 03:33 PM
Искам да попитам дали някой има някакви отзиви за това училище за кучета http://www.dogtrainerbg.com/index.html защото ми се иска да пратя моята разбойничка там,тъй като не мога да се справя сама,нямам достатъчно свободно време за това,а ми се иска да изпълнява когато е на разходка,а вече 10 дни се борим с едно и също и все едно съм и сложила тапи в ушите.
П.П.Благодаря предварително
Публикувано: 07 October 2011 - 03:41 PM
Цитат
Каквото ще да е училището, без вас няма да стане. Трябва и вие да участвате в процеса.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 October 2011 - 06:29 PM
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?
Публикувано: 13 October 2011 - 10:08 PM
Ади_, в 13 October 2011 - 06:29 PM, написа:
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?
Здравейте, направо към въпроса Ви - " ... или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ? " НЕ няма значение дали ще започне на ново място или ще е в дома , в който се е родил. Въпроса е Вие да му покажете къде може да си върши физиологичните нужди.Понеже Вие знаете, че е бебе и не може да се стиска трябва да знае къде може да отиде да се облекчи при нужда.

и
техните собственици

Публикувано: 14 October 2011 - 01:25 PM
Публикувано: 14 October 2011 - 03:49 PM
А да допълня, че ако кучето е прекалило с кражбата на ядене и ако е била леко по-солена пие много вода... и през ноща става, отива в банята и си пишка там... което също е пресъпно деяние, но ние не я усещаме никога :)
Публикувано: 14 October 2011 - 04:04 PM
Относно твоя случай в крайна сметка не разбирам дали кучето маркира или просто се облекчава. Има съществена разлика.
Но каквото и да е, казваш, че се случва когато е спал "долу", каквото и да значи това. Ми тогава не го оставяй да спи "долу", остави го да спи някъде, където инцидент не се е случвал и виж дали ще се случи. Направи нещо, за да разбиеш стереотипа, навика. Ако няколко сутрини устиска, ще му е досатъчно да разбере, че трябва да изчака разходката.
Публикувано: 15 October 2011 - 08:08 AM
Значи ситуацията е такава: живея в мезонет, когато се прибера от работа и се кача в спалнята той започва да търчи долу и сякаш по инерция си вдига крака на едно цвете. Като му извикам отгоре, аз го наблюдавам да разбера какво го кара да прави така, и се спира. Когато обаче го оставя вечр сам долу се събужда, знае че ние сме горе, пак започва да обикаля и препикава цветето, тъй като няма кой да му се скара. Понякога го чувам, слизам карам му се, почиствам с препарат и оцет и си лягам- сутринта като стана се е изпишкал пред вратата / за това се чудя да не би наистина да не може да се стиска/. Когато спи при нас обаче няма проблем до сутринта. Когато е по цял ден сам- също не пишка, което пък ме кара да си мисля, че може да се стиска. Вечер не пие много вода, не мога да кажа и не му се дава никога нищо от масата. В интерес на истината, той не е оставал много пъти да спи сам, но в неговото състояние нямаше как. Сега пак спи при нас, за да не прави тези бели, но мъжа ми хич не е очарован....:)

Вход

Горе
Цитиране +