Хигиенни навици - обучение
Публикувано: 16 October 2011 - 12:18 PM
Arolski9111, в 13 October 2011 - 10:08 PM, написа:
Ади_, в 13 October 2011 - 06:29 PM, написа:
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?
Здравейте, направо към въпроса Ви - " ... или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ? " НЕ няма значение дали ще започне на ново място или ще е в дома , в който се е родил. Въпроса е Вие да му покажете къде може да си върши физиологичните нужди.Понеже Вие знаете, че е бебе и не може да се стиска трябва да знае къде може да отиде да се облекчи при нужда.

Страшно много благодаря за бързия и компетентен отговор. Обнадеждаващо е, благодаря още веднъж
Публикувано: 18 October 2011 - 03:48 PM
Публикувано: 18 October 2011 - 04:39 PM
tani4ka_86, в 18 October 2011 - 03:48 PM, написа:
Просто е : Когато Ви идват гости не позволявай да я качват на спалнята или да я лигавят и нещата ще са както обикновено. Успех

и
техните собственици

Публикувано: 19 October 2011 - 11:10 AM
Вече съм напълно отчаяна с моето куче. Опитахме всички по- главни методи за приучване към хигиенни навици, но то просто няма. Памперси не помогнаха, нито карането, когато го хвана в крачка, освен, че сега гледа да не го прави пред нас. Не му пречи да се изпишка в кошчето си или до него, макар че обикновено предпочита хола или килима в спалнята винаги когато забравя вратата. Карахме се, награждавахме се, нищичко не помогна. Извеждаме го късно вечер за да предотвратим нощните бели, но сутринта винаги ни чака "изненада" в хола. Знае, че може да стиска, защото първо е на повече от година и второ понякога, когато съм била на работа и е бил изведен на обяд до довечера- 22:30 например, няма бели. Вдигам купичките с вода и храна през нощта, даже след 20ч още и пак..разхождаме се, всичко си прави, прибирам се спокойна и през нощта- пак има беля. Когато веднъж кучето беше нагости при моите родители за няколко дни не е правило бели през нощта, защото спяло на спалнята с тях. Обаче аз не искам да го уча така. Не искам това да е единствения метод. Цяла година се обучаваме и успех почти няма. Моля помогнете.
Публикувано: 19 October 2011 - 11:33 AM
Прекъснете навика. Направете някаква промяна, дори за 3 нощи. Спрете му достъпа до "тоалетната", измийте междувременно с ензимен препарат или оцет и ако постигнете 3 нощи без ицидент, върнете предишния ход на нещата.
Ако не можете да направите това, постелете друга настилка, да кажем обича да пишка на килим, постелете найлон или хартия, просто измислете нещо.
Вдигането на водата не е кой знае колко добро решение, ако ожаднеете през нощта как ще се почувствате без капка вода?
Публикувано: 19 October 2011 - 11:40 AM
Публикувано: 19 October 2011 - 12:42 PM
Проверете за здравословен проблем. Някои породи имат проблеми с хигиенните навици до по-късна възраст. Каква порода е? Да не е мопс?
Бъдете постоянни и последователни в това, което правите, установете стабилен режим, определен брой разходки дневно в що-годе един и същи час, похвалите и неодобрението ви също да са съответни.
Публикувано: 24 October 2011 - 04:17 PM
Публикувано: 24 October 2011 - 05:18 PM

Публикувано: 24 October 2011 - 05:19 PM

Публикувано: 24 October 2011 - 06:12 PM

Моята пикла го правеше същото, включително и на стълбището в блока, когато срещнехме някой кучелюбив съсед и той й се радваше, а тя припишкваше от кеф.
Питай ме как съм разнасяла после по стълбите кофата с мопа...

Публикувано: 25 October 2011 - 06:07 PM
Кученцето трябва задължително да контактува с други животни, да се движи сред хора, но докато не израсте, не позволявайте чужди на него хора да го галят, особено да го повдигат от земята, повалят по гръб и т.н.
Същотои се отнася и до Вас – не поставяйте кучето в поза, в която то се чувства несигурно – изправяне като го подвигате на задните крачета, отделяне от земята, поваляне по гръб, докосване до слабинните области.
Също така не е желателно да му говорите прекалено ласкаво (лигаво), нито със строг тон.