Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#821 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2011 - 01:03 PM

Здравейте на всички,
аз май имам проблем :). На кратко- почти 10 месечният ми сляп мопс за почна да препикава вкъщи. По принцип отдавна е научен, че тези неща се вършат навън и нямаме проблем с това, но в момента, в който се научи да си вдига крака започна да иска да препикава входната врата и цветята в апартамента. Ако го видя и се скарам се отказва и когато не го забележа пак го прави. Това винаги става в мое присъствие, когато съм на работа по цял ден спи и няма никакви поразии, но като се прибера дори след разходката, той иска да маркира. То е ясно, че иска да покаже, че мястото е негово. При най-малкия шум започва да лае, пази :) иначе агресия в каквато и да била форма не е проявявал до сега. Не знам в тийнейджърска възраст ли е какво :ab_041: , изгледала съм 4 кучета, 3 от които мъжки и такъв проблем никога не съм имала. След кастрацията дали ще отмине какво да правя?
User's Signature

Качена снимка

#822 Потребителят е офлайн   Ioana Vladova Икона

Публикувано: 29 September 2011 - 01:38 PM

Здравейте :) Моето куче е на 5 месеца и ходи навън по нужда, изкарвам я по 3 пъти на ден и си върши работата всеки път. Имаше период от 2 седмици , в който въобще не пикаше вътре и после пак почна - хем вънка, хем вътре и то навсякаде. Пробвала съм какви ли не неща- то не топене на носа, с вестници, с караници, с котешки тоалетни и нищо , като се прибера пак се е изпикала !!!! сутрин и вечер мин. по 1h е навънка а на обяд за 15 20 мин. Незнам как да процедирам, моля помогнете!!! С първото ми куче нямах такива ядове.

#823 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 September 2011 - 03:31 PM

Показване на мнениетоIoana Vladova, в 29 September 2011 - 01:38 PM, написа:

Пробвала съм какви ли не неща- то не топене на носа, с вестници, с караници, с котешки тоалетни и нищо

Че защо пробвахте тези неща? Не четохте ли темата от началото?
Измийте хубаво с ензимен препарат или разтвор от вода и оцет и ограничете достъпа до мястото, където пикае.

#824 Потребителят е офлайн   jullie_p Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2011 - 03:45 PM

Не знам дали трябва да се притеснявам,но я разкарвам по 3 ъпти на ден,минимум 40 мин,по време на разходка й давам вода,много ожаднява,изхожда се по няколко пъти и след като се приберем,без да е пила вода в нас пак прави беля,а не й давам вода непосредствено преди да се приберем.
Няма признаци да се е разболяла или нещо подобно,държи се,както винаги,но се чудя дали няма някакъв проблем с бъбреците,или това все още е нормално,на 5 месеца е,но до преди седмица не правеше така :?
User's Signature

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.

#825 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2011 - 07:51 AM

Аз махнах любимите за препикаване цветя и затварям винаги банята. В момента в който измия с препарат най-много се въодушевява да си възвърне неговата миризма и се започва. Сега пишка пред вратата на банята иска да препикава и входната, но като се скарам се отказва. Но общо взето само рано сутрин пишка, когато е спал долу, а не е като да не може да се стиска, защото когато спи в леглото, няма проблем спи си чак когато стана аз. Аз започвам да си мисля, че не разбира, че трябва да се стиска. А през деня, пак казвам до 20.00 часа стои, понякога не се напикава, защото май спи по цял ден. Мил кажи какво да го правя това чудо моето....
User's Signature

Качена снимка

#826 Потребителят е офлайн   rality Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2011 - 06:38 AM

здравейте... Аз имам проблем.. гледам моето куче вече 2 месеца почти.. вътре и не иска да се научи. в момента е на 3 месеца. попринцеп след всяко ядене я извеждам. даже когато съм вкъщи е по цял ден на вън.. на двора. не знам извеждам я и сутрен като излелам и после като брат ми я храни я извежда.. и когато се прибера внаги има напишкано.. не знам вече какво да правя.. пробвах с вестник,с парцала с който съм бърсала и давам да го подуши-- и нищо.. когато го видя тя осъзнава,че не трябва да го прави.... ама защо го правиии.. нз помогнете ми .Моля ви :re_037:

#827 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 05 October 2011 - 01:27 PM

Показване на мнениетоrality, в 05 October 2011 - 06:38 AM, написа:

здравейте... Аз имам проблем.. гледам моето куче вече 2 месеца почти.. вътре и не иска да се научи. в момента е на 3 месеца. попринцеп след всяко ядене я извеждам. даже когато съм вкъщи е по цял ден на вън.. на двора. не знам извеждам я и сутрен като излелам и после като брат ми я храни я извежда.. и когато се прибера внаги има напишкано.. не знам вече какво да правя.. пробвах с вестник,с парцала с който съм бърсала и давам да го подуши-- и нищо.. когато го видя тя осъзнава,че не трябва да го прави.... ама защо го правиии.. нз помогнете ми .Моля ви :re_037:

Кученцето Ви е още бебе ( на 3 месеца е ) нормално е да се изпуска и да не може да стиска. Въпроса е Вие да проявите търпение и толерантност и с времето нещата ще се оправят ! Успех :ae_085:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#828 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 10:43 AM

Arolski го каза, но само да добавя, практиката с извеждането след ядене да я спрете, защото е един от случаите в които по едри породи обръщат стомасите.

#829 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 01:44 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 06 October 2011 - 10:43 AM, написа:

Arolski го каза, но само да добавя, практиката с извеждането след ядене да я спрете, защото е един от случаите в които по едри породи обръщат стомасите.

Превъртане на стомаха е възможно, ако след нахравнаве на кучето се предостави възможност да скача, тича или изпълнява някакви команди, свързани с резки движения.

Всяка храносмилателна система след натоварване трябва да се разтовари. Не напразно дори и за хора препоръчват след храна да се правят разходки.

Кучето трябва дае бъде изведено (особено, ако е нощното хранене преди лягане), за да извърши своите физиологически нужди, да облекчи натоварването на храносмилатлната система и да спи спокойно.

#830 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2011 - 03:34 PM

един неопитен човек с куче на което на са му изградени навиците, хигиенни, колко е шанса да прави резки движения, скачане и тн?
А за да е полезно и важно кучето да излезе след вечерното ядене за да извърши своите физиологически нужди, това значи, че кучето не е излизало преди това? Обикновенно хората разхождат кучетата си и след това ядът. Разходка след вечеря, само за собственика и ако има проблеми с наднорменото тегло или пък незнае как да се храни ..Опитен стопанин и куче с изградени навици, кротко, и различен режим е друг въпрос.

#831 Потребителят е офлайн   kiss1444 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 03:33 PM

Здравейте :re_037:
Искам да попитам дали някой има някакви отзиви за това училище за кучета http://www.dogtrainerbg.com/index.html защото ми се иска да пратя моята разбойничка там,тъй като не мога да се справя сама,нямам достатъчно свободно време за това,а ми се иска да изпълнява когато е на разходка,а вече 10 дни се борим с едно и също и все едно съм и сложила тапи в ушите.
П.П.Благодаря предварително :smile:

#832 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 October 2011 - 03:41 PM

Цитат

ми се иска да пратя

Каквото ще да е училището, без вас няма да стане. Трябва и вие да участвате в процеса.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#833 Потребителят е офлайн   Ади_ Икона

Публикувано: 13 October 2011 - 06:29 PM

Не ми се иска да преповтарям един и същ пост 1000 пъти, почетох доста коментари, предимно зададени въпроси, но отговор така и е намерих. Така че, извинявам се ако ви спамя темата, но просто реших да опитам ви задам въпрос, на всички които отдавна гледате кучета.
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?

#834 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 13 October 2011 - 10:08 PM

Показване на мнениетоАди_, в 13 October 2011 - 06:29 PM, написа:

Не ми се иска да преповтарям един и същ пост 1000 пъти, почетох доста коментари, предимно зададени въпроси, но отговор така и е намерих. Така че, извинявам се ако ви спамя темата, но просто реших да опитам ви задам въпрос, на всички които отдавна гледате кучета.
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?

Здравейте, направо към въпроса Ви - " ... или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ? " НЕ няма значение дали ще започне на ново място или ще е в дома , в който се е родил. Въпроса е Вие да му покажете къде може да си върши физиологичните нужди.Понеже Вие знаете, че е бебе и не може да се стиска трябва да знае къде може да отиде да се облекчи при нужда. :ba_025: Така че това зависи от Вас ! Успех :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#835 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2011 - 01:25 PM

На мен никой не ми отговаря тук, но аз упорито продължават да пиша :ab_041: . Сега правя метода с оцет, мисля че някъде тук го прочетох. Има някакъв ефект, но пак пишкаме. Сутрин ако спи сам, става в 6 часа и иска да идва при нас и пишка. Има ли вероятност да не може да се стиска, на 10 месеца е вече??? Не знам какво да го правя вече. А през деня стои по цял ден сам по 6,7 часа и няма проблем...
User's Signature

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2011 - 03:49 PM

Мога да споделя моя опит с това отучване. Отначало приятеля ми държеше кучето гушнато докато аз се оправя и облека сутрин после го грабвах и навънка. Така доста време, докато кучето се научи само да ме чака без да мърда. Чак като ме чуе да отивам към вратата, става, протяга се и тръгва.... Наистина това ни отне най-много време да се научим. Пишкането го овладяхме, но с акането сме още зле... винаги се изхожда след ядене... а аз не я разхождам след ядене, а преди него. Все още не можем да се разберем а е вече на годинка и 4 месеца :) Но Акането в повечето случаи е по-добре от пишкането

А да допълня, че ако кучето е прекалило с кражбата на ядене и ако е била леко по-солена пие много вода... и през ноща става, отива в банята и си пишка там... което също е пресъпно деяние, но ние не я усещаме никога :)
User's Signature

Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2011 - 04:04 PM

anela, съжалявам, ако си очаквала отговор от мен, аз общо взето каквото съм могла да кажа по темата, съм го казала в първите постове.
Относно твоя случай в крайна сметка не разбирам дали кучето маркира или просто се облекчава. Има съществена разлика.
Но каквото и да е, казваш, че се случва когато е спал "долу", каквото и да значи това. Ми тогава не го оставяй да спи "долу", остави го да спи някъде, където инцидент не се е случвал и виж дали ще се случи. Направи нещо, за да разбиеш стереотипа, навика. Ако няколко сутрини устиска, ще му е досатъчно да разбере, че трябва да изчака разходката.

#838 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 08:08 AM

Извинявам се за неразбираемите ми явно писания :)....
Значи ситуацията е такава: живея в мезонет, когато се прибера от работа и се кача в спалнята той започва да търчи долу и сякаш по инерция си вдига крака на едно цвете. Като му извикам отгоре, аз го наблюдавам да разбера какво го кара да прави така, и се спира. Когато обаче го оставя вечр сам долу се събужда, знае че ние сме горе, пак започва да обикаля и препикава цветето, тъй като няма кой да му се скара. Понякога го чувам, слизам карам му се, почиствам с препарат и оцет и си лягам- сутринта като стана се е изпишкал пред вратата / за това се чудя да не би наистина да не може да се стиска/. Когато спи при нас обаче няма проблем до сутринта. Когато е по цял ден сам- също не пишка, което пък ме кара да си мисля, че може да се стиска. Вечер не пие много вода, не мога да кажа и не му се дава никога нищо от масата. В интерес на истината, той не е оставал много пъти да спи сам, но в неговото състояние нямаше как. Сега пак спи при нас, за да не прави тези бели, но мъжа ми хич не е очарован....:)
User's Signature

Качена снимка

#839 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2011 - 09:59 AM

Значи просто му е навик.
Нека спи при вас 2-3 нощи. Ако после пак прави долу поразията, опитайте се да го ограничите някак в по-малък периметър. Има едни преградки, които образуват кошарка, нещо такова.

#840 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 10:48 AM

Спи по няколко вечери при нас и после пак го прави....ще пробвам с кошарата, като бебе го оставях така,но си викам вече е голям....ще пробваме пак, мерси много за съветите :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема