Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#841 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2011 - 11:54 AM

Проблемът не е в това дали е голям или малък, проблемът е в това, че е изградил определен навик. Трябва да промените нещо, за да разрушите навика. Какво точно - може да измислите и по-подходящи неща от мен, важното е да се смени рутината.

#842 Потребителят е офлайн   Ади_ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2011 - 12:18 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 13 October 2011 - 10:08 PM, написа:

Показване на мнениетоАди_, в 13 October 2011 - 06:29 PM, написа:

Не ми се иска да преповтарям един и същ пост 1000 пъти, почетох доста коментари, предимно зададени въпроси, но отговор така и е намерих. Така че, извинявам се ако ви спамя темата, но просто реших да опитам ви задам въпрос, на всички които отдавна гледате кучета.
Нямам голям опит с тях за разлика от котките. Взех си бебе хъски, на 37 дена е, подсигурила съм му абсолютно всичко което е нужно за отглеждането на куче и дори по-специално на тази порода.
От вашия форум научих за тези памперси който за подходящи за малките кученца, взех му, даже и от този спрей който уж ги привличал.... но ефект абсолютно никакъв.
Та въпросът ми е, чудех се някои знае ли, дали това е понеже е още малък и по трудно разбира (и с времето че се научи) или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ?

Здравейте, направо към въпроса Ви - " ... или както започне от начало на новото място, така ще си кара винаги ? " НЕ няма значение дали ще започне на ново място или ще е в дома , в който се е родил. Въпроса е Вие да му покажете къде може да си върши физиологичните нужди.Понеже Вие знаете, че е бебе и не може да се стиска трябва да знае къде може да отиде да се облекчи при нужда. :ba_025: Така че това зависи от Вас ! Успех :ba_025:

Страшно много благодаря за бързия и компетентен отговор. Обнадеждаващо е, благодаря още веднъж

#843 Потребителят е офлайн   tani4ka_86 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2011 - 03:48 PM

здравейте, моята Кари е на 4 месеца от месец и половина е във вкъщи и много барзо се научи да пишка в банята,просто оставях до сифона парцала с който почиствах,но когато имаме гости много я глезят и гушкат и тя се качва на спалнята и там пишка.Според мен знае много добре,че нетрябва ,но го прави и я наказвам. Мога ли някак да я отуча от това?

#844 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 18 October 2011 - 04:39 PM

Показване на мнениетоtani4ka_86, в 18 October 2011 - 03:48 PM, написа:

здравейте, моята Кари е на 4 месеца от месец и половина е във вкъщи и много барзо се научи да пишка в банята,просто оставях до сифона парцала с който почиствах,но когато имаме гости много я глезят и гушкат и тя се качва на спалнята и там пишка.Според мен знае много добре,че нетрябва ,но го прави и я наказвам. Мога ли някак да я отуча от това?

Просто е : Когато Ви идват гости не позволявай да я качват на спалнята или да я лигавят и нещата ще са както обикновено. Успех :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#845 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 11:10 AM

Здравейте.

Вече съм напълно отчаяна с моето куче. Опитахме всички по- главни методи за приучване към хигиенни навици, но то просто няма. Памперси не помогнаха, нито карането, когато го хвана в крачка, освен, че сега гледа да не го прави пред нас. Не му пречи да се изпишка в кошчето си или до него, макар че обикновено предпочита хола или килима в спалнята винаги когато забравя вратата. Карахме се, награждавахме се, нищичко не помогна. Извеждаме го късно вечер за да предотвратим нощните бели, но сутринта винаги ни чака "изненада" в хола. Знае, че може да стиска, защото първо е на повече от година и второ понякога, когато съм била на работа и е бил изведен на обяд до довечера- 22:30 например, няма бели. Вдигам купичките с вода и храна през нощта, даже след 20ч още и пак..разхождаме се, всичко си прави, прибирам се спокойна и през нощта- пак има беля. Когато веднъж кучето беше нагости при моите родители за няколко дни не е правило бели през нощта, защото спяло на спалнята с тях. Обаче аз не искам да го уча така. Не искам това да е единствения метод. Цяла година се обучаваме и успех почти няма. Моля помогнете.

#846 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 11:33 AM

90% от пишещите имате един и същ проблем: Кучето си е избрало място за тоалетна във вашия дом и си я ползва.
Прекъснете навика. Направете някаква промяна, дори за 3 нощи. Спрете му достъпа до "тоалетната", измийте междувременно с ензимен препарат или оцет и ако постигнете 3 нощи без ицидент, върнете предишния ход на нещата.
Ако не можете да направите това, постелете друга настилка, да кажем обича да пишка на килим, постелете найлон или хартия, просто измислете нещо.
Вдигането на водата не е кой знае колко добро решение, ако ожаднеете през нощта как ще се почувствате без капка вода?

#847 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 11:40 AM

Е да, но то си пишка навън също. Ограничавахме му достъпа до хола, където го прави най- често, но както казах тогава то си пишка и пред купичките с ядене или в кошчето. Просто където му падне, ако не е едно място ще е друго, трето или десето, независимо от разходките. Не е едно или две места, които бих могла да му блокирам или нещо такова..просто си избира ново и така...Знам, че проблема винаги е в собственика и той греши някъде, но още не мога да разбера къде греша аз и какво да направя. Все пак ви благодаря за съвета. Ако можете да добавите още нещо, ще съм ви много благодарна.

#848 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 12:42 PM

Съжалявам, повече от това, което съм писала в началото, не мога да кажа.
Проверете за здравословен проблем. Някои породи имат проблеми с хигиенните навици до по-късна възраст. Каква порода е? Да не е мопс?
Бъдете постоянни и последователни в това, което правите, установете стабилен режим, определен брой разходки дневно в що-годе един и същи час, похвалите и неодобрението ви също да са съответни.

#849 Потребителят е офлайн   MissElle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 02:51 PM

Кученцето е померан. Не е здравословен проблем. Ще опитаме стегнат режим и повече награди. Ще пиша пак. Благодаря.

#850 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 02:54 PM

Може би в специализирания форум за померан ще ви дадат по-полезни съвети.
При дребни декоративни кученца този проблем по-често се случва.

#851 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 09:06 AM

А защо да не е мопс? Мопсовете имат такъв проблем до по-късна възраст ли? Ние сме мопс....
User's Signature

Качена снимка

#852 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 02:54 PM

...

[щях да питам нещо по мой проблем, но май ще е по-добре да прочета темата отначало]

User's Signature

Качена снимка

#853 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 04:17 PM

Показване на мнениетоanela, в 24 October 2011 - 09:06 AM, написа:

А защо да не е мопс? Мопсовете имат такъв проблем до по-късна възраст ли? Ние сме мопс....

Така пишат по разни кратки ревюта на породата. Също за някои декоративни кученца.
Лично аз нямам наблюдения, затова насочих към познавачи на съответната порода.

#854 Потребителят е офлайн   milenka_t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 05:18 PM

Не съм сигурна дали тук трябва да се включа, но ще го преместят ако не е за тук. Моето куче е на 5 месеца и вече се научи да ходи навън (освен ако не го оставя прекалено дълго време без разходка) извеждам го по 4 пъти на ден, но МНОГО често, наистина много често когато някой го гали, когато се прибираме вкъщи или нещо такова, дори при най-малкото внимание се напишква.... става въпрос за няколко капки в повечето пъти, но понякога е доста повече от само няколко капки. Дали това е от възрастта и ако не е как да се поправи? Ако някой може да ми каже много ще съм благодарна :dog:

#855 Потребителят е офлайн   milenka_t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 05:19 PM

Не съм сигурна дали тук трябва да се включа, но ще го преместят ако не е за тук. Моето куче е на 5 месеца и вече се научи да ходи навън (освен ако не го оставя прекалено дълго време без разходка) извеждам го по 4 пъти на ден, но МНОГО често, наистина много често когато някой го гали, когато се прибираме вкъщи или нещо такова, дори при най-малкото внимание се напишква.... става въпрос за няколко капки в повечето пъти, но понякога е доста повече от само няколко капки. Дали това е от възрастта и ако не е как да се поправи? Ако някой може да ми каже много ще съм благодарна :dog:

#856 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 06:12 PM

Споко, само ще си премине това, като порасне още малко.:be_107:
Моята пикла го правеше същото, включително и на стълбището в блока, когато срещнехме някой кучелюбив съсед и той й се радваше, а тя припишкваше от кеф.
Питай ме как съм разнасяла после по стълбите кофата с мопа...
:ab_041:

#857 Потребителят е офлайн   milenka_t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 05:48 PM

Да редовно ми се случва и на мен да се налага да почистя стълбите на нашия етаж, но щом ще мине с времето съм спокойна :ba_025: Още по-неудобно е когато някой го вдигне да го гушка и той се напишка в него :ab_041:

#858 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:06 PM

коментара ми се повтаря.

#859 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:07 PM

коментара ми се повтаря.

#860 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 06:07 PM

Това е така нареченото примиренческо (страхливо) поведение (Submissive behavior).
Кученцето трябва задължително да контактува с други животни, да се движи сред хора, но докато не израсте, не позволявайте чужди на него хора да го галят, особено да го повдигат от земята, повалят по гръб и т.н.

Същотои се отнася и до Вас – не поставяйте кучето в поза, в която то се чувства несигурно – изправяне като го подвигате на задните крачета, отделяне от земята, поваляне по гръб, докосване до слабинните области.

Също така не е желателно да му говорите прекалено ласкаво (лигаво), нито със строг тон.

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни